Sicilija 5 dana


O putovanju


SICILIJA 5 DANA ZRAKOPLOVOM IZ VENECIJE

Palermo – Monreale – Cefalú – Taormina – Etna – Siracusa – Catania

Termin putovanja:

 • 04.10.-08.10. GARANTIRANO

Najveći talijanski otok svojom se kulturalnom raznolikošću i dramatičnim prirodnim fenomenima može usporediti s čitavim jednim kontinentom. Klasični hramovi, normanske katedrale, barokne palače, egzotični mirisi cvijeća te opojne boje oduševljavaju na prvi pogled i bude želju za skorim povratkom. Intenzivan život, bučan i snažan te pulsirajuće ulice Palerma zapisat ćete u dnevnik svojih najljepših putovanja!


PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: ZAGREB - VENECIJA – CATANIA – SIRACUSA – CATANIA
Individualni polazak putnika u noćnim satima do zračne luke Marco Polo-Venecija (moguća doplata za organizirani prijevoz). Po dolasku u zračnu luku sastanak putnika i prijava na direktni let za Cataniju u 7:15 sati. Po slijetanju u Cataniju u 9 sati sati ukrcaj u autobus i odlazak na izlet u Siracusu, „Arhimedov grad“. Najveća grčka kolonija iz perioda Magna Grecia, na popisu je UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Po dolasku razgled Arheološkog parka s rimskim teatrom i fontanom te slavnim Dionizijevim uhom u nekadašnjim kamenolomima sada obraslim bujnim zelenilom (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*). Vožnja do stare gradske jezgre smještene na kamenitom otočiću Ortygia, sada povezane mostovima s ostalim dijelovima grada Sirakuze. Barokno središte antičkog grada krase Apolonov hram, Arhimedov trg, barokna katedrala sagrađene među stubovima hrama božice Atene, crkva svete Lucije i Aretuzina fontana, koja je po predaji svjedočila žarkoj ljubavi Oceanovog sina Alfeja prema nimfi Aretusi. Slobodno vrijeme za ručak i povratak prema Cataniji. Panoramski razgled Catanije, barokne ljepotice kako je često zovu. Smještaj u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

2.dan: CATANIA – ETNA – TAORMINA – CATANIA
Doručak. Poslije doručka odlazimo na izlet na Etnu, najviši europski aktivni vulkan, kojega domaćini zovu Mongibello. Ako vremenske prilike i lokalne vlasti dopuste, dovest ćemo se do nadmorske visine od 1800 m i pogledati nekoliko manjih vulkanskih kratera (Crateri Silvestri), gdje možete kušati žestoki crveni liker „Fuoco dell Etna“ i kupiti suvenire od vulkanskog kamena. Nastavljamo prema Taormini, jednom od najslikovitijih sicilijanskih gradića, stiješnjena na visokoj stijeni iznad Jonskog mora. Obilazak grčkog teatra (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*) i starogradske jezgre s palačama, crkvama i trgovima. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj panorami, kavanama, slastičarnicama, restoranima i trgovinama. Povratak u hotel na području Catanije. Noćenje.

3.dan: CATANIA – AGRIGENTO – PALERMO
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Palermu preko Agrigenta, grada koji se smjestio uz nezaboravnu Dolinu hramova, gdje ćemo posjetiti hram Concordia, Herin hram, te hram Castora i Poluksa čiji su stupovi postali simbolom grada (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*). Agrigento su osnovali Grci kao grad Akragos i nekoć je bio sjedište Magna Grecie. Gradsko središte danas obiluje baroknim palačama. Nastavak puta prema Palermu kroz zelenu unutrašnjost otoka. Dolazak u hotel u Palermu, smještaj. Odlazak s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju gradom. Tisućljećima na raskršću civilizacija, Palermo je grad nevjerojatnih mirisa i okusa, mješavina bizantinskih mozaika, arapskih kupola i freski. Grad na rubu Europe, nekoć u središtu tada poznatog svijeta, mjesto gdje se tržnice nalik arapskim sukovima naslanjaju na barokne crkve, a raskošne palme uokviruju gotičke palače, Palermo je fascinantan i nezaboravan, autentičan i jedinstven. Povratak u hotel s voditeljem putovanja. Noćenje.

4.dan: PALERMO – MONREALE – PALERMO
Doručak. Odlazak u razgled grada s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem: normansko-gotička katedrala; kraljevska palača ili Palača Normana, bivša arapska tvrđava pretvorena u jednu od najimpresivnijih kraljevskih palača u Europi, s Cappellom Palatinom, draguljem bizantsko-normanskog graditeljstva i ornamentike; slavni Teatro Massimo, Teatro Politeama; Piazza Pretoria s vijećnicom i čuvenom renesansnom “Fontanom srama” (golotinja njezinih mramornih kipova skandalizirala je redovnice iz obližnjeg samostana), barokni trg Quattro Canti… Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Poslije podne odlazak prema Monrealeu (8 km od središta Palerma) i posjet “Duomu” – katedrali iz 12. stoljeća, koja je vrhunac normanske arhitekture na Siciliji (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*). Izuzetno su zanimljivi zlatni mozaici površine 8500 m2 u unutrašnjosti crkve, koji predstavljaju Novi i Stari Zavjet i koji se sjedinjuju u liku Krista Pantokratora. Povratak u Palermo u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5.dan: PALERMO – CEFALÚ - VENECIJA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na izlet u Cefalú, povijesni gradić i popularno ljetovalište na Tirenskoj obali. Uvršten na listu “Najljepših gradića Italije” smješten je na rubu parka prirode “Parco delle Madonine”. Na glavnom gradskom trgu uzdiže se normanska katedrala iz 12. stoljeća, a otuda se uske slikovite uličice spuštaju prema luci i plaži s mnogobrojnim restoranima i kavanama. Prijevoz do zračne luke u poslijepodnevnim satima i prijava na let za Veneciju u 17:20 sati. Po slijetanju u Veneciju u 19:20 sati moguć organizirani transfer do Zagreba (uz doplatu).


Polazak:
5 dana / 4 noćenja

04.10.-08.10.
Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi4.880 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu990 kn
Zrakoplovne pristojbeUključene u cijenu!

Zrakoplovne pristojbe (1.090 kn) uključene su u cijenu paket aranžmana.

Transfer Zagreb-Venecija-Zagreb: 690 kn po osobi (organizirani transfer iz Zagreba, minimum 20 osoba)
Paket ulaznica: 450 kn po osobi

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Venecija-Catania | Palermo-Venecija
 • zrakoplovne pristojbe
 • voditelja putovanja
 • smještaj u hotelima 4* (talijanska kategorizacija) u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: dva noćenja u Palermu i dva noćenja na području Catanije u hotelu 4*
 • prijevoz turističkim autobusom na Siciliji prema programu
 • službene vodiče za razgled Palerma, Monrealea, Taormine, Siracuse i Doline hramova u Agrigentu
 • troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, boravišne pristojbe koje se plaćaju na licu mjesta  te troškove osobnih narudžbi


RED LETENJA:

V71260   04OCT  VCECTA        07:15 09:00

V71221   08OCT  PMOVCE        17:20 19:00

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Volotea objavljenom u siječnju 2019. godine i podložna su promjeni.

PLAĆANJE BORAVIŠNIH PRISTOJBI: boravišne pristojbe nisu uključene i plaćaju se na licu mjesta na recepcijama hotela – 2 € u Palermu i 1,5 € u Cataniji po noćenju i osobi

NAPOMENA: Paket ulaznica u doplati uključuje sljedeće ulaznice i doplaćuje se prilikom rezervacije aranžmana:

 • Arheološki park u Siracusi
 • Grčki teatar u Taormini
 • Dolinu hramova u Agrigentu
 • Cappella Palatina, katedrala i katedralne grobnice u Palermu
 • Katedrala u Monrealeu

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30

Za ovo putovanje vrijede sljedeći  Opći uvjeti putovanja.

Šifra: Sicilija5avio09


Termini

Datum polaskaDatum povratkaCijenaMjesto polaskaNapomena
04.10.2019.08.10.2019.4.880 knVenecijaUključene zrakoplovne pristojbeRezerviraj putovanje