Sicilija - putevima don Corleonea


O putovanju


Posebno putovanje na Siciliju
Fly & Drive putevima don Corleonea

Termini putovanja:

 • po narudžbi
Vrijednost više:
 • otkrijte mjesta gdje se snimao kulti film "The Godfather" 
 • uključene zrakoplovne pristojbe
 • uključeno putno zdravstveno osiguranje
 • odlični hoteli u strogom centru gradova
 • za svaku rezervaciju poklanjamo vodič "Top 10 Sicilija"

Prijedlog programa putovanja:

1.DAN Zagreb - Trst - Trapani – Palermo
Transfer od Zagreba do Trsta (uz doplatu). Zrakoplov iz Trsta polijeće u 12:00 i slijeće u Trapani u 13:40h. Rent-a-car u zračnoj luci. Početak avanture putevima don Corleonea, inspirativne kultne priče o vođi mafijaške obitelji sicilijanskog podrijetla. Zaputite se prema Palermu, glavnom gradu Sicilije, gdje je sniman dio dramsko-kriminalističke trilogije „Kum“. Ovdje Anthony, sin Michaela Corleone nastupa kao operni pjevač. Scene svečanosti snimljene su u Villi Malfitano koju možete posjetiti, a sami nastup snimljen je u Teatru Massimu na Piazza Giuseppe Verdi. Na stepenicama ovog slavnog kazališta odvija se tragični zaključak trilogije gdje umire voljena kći Mary. Palermo je definitivno jedan je od onih gradova s vlastitom osobnošću, gotovo opipljivom atmosferom, tajanstveno mjesto gdje stvarnost često nadmašuje maštu turista. Povijest Palerma bila je sve samo ne stabilna budući da je grad često prelazio s jedne dominantne moći na drugu. Njegov središnji položaj u Mediteranu omogućio je mnogim narodima kao što su Feničani, Kartažani, Grci, Rimljani, Normani, španjolski Burboni i mnogi drugi da ostave svoj trag u običajima, arhitekturi i kulturi ovog grada. Stoga je Palermo intrigantan spoj različitih stilova u koje ćete se svakako zaljubiti. Prijava u hotel. Noćenje.

2. DAN Palermo
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Osim posjeta mjestima gdje se snimao film „Kum“, svakako su mnoge znamenitosti vrijedne posjeta: arapsko-normanska Katedrala, Kraljevska Palača - bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, Quattro Canti – srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune sa fontanom “srama” ( “della vergogna” ). Noćenje.

3. DAN Palermo – Agrigento
Doručak. Odjava iz hotela. Predlažemo odlazak prema gradu Agrigentu. Na polovici puta do Agrigenta nalazi se živopisno selo Corleone po kojem je slavna obitelj dobila ime. Predlažemo zaustavljanje u ovom tradicionalnom selu kako bi se odmorili od puta, a ujedno i kratko razgledali ovu zanimljivu dolinu. Nastavak puta prema Agrigentu. Dolazak u Agrigento u ranim popodnevnim satima. Prijava u hotel. Predlažemo odlazak u Dolinu hramova, Valle dei Templi, koja je od 1997 g. pod UNESCO zaštitom. Tu se nalaze i najznačajniji antički lokaliteti na Siciliji iz vremena kada je Sicilija bila grčka kolonija. Obiđite Herkulesov, Zeusov, Castorov i Polluxov hram iz 6. i 5. st. p.n.e. te uživajte u pogledu s jedne strane na grad Agrigento, a s druge strane na more. Nakon obilaska Doline hramova, obiđite grad Agrigento, prošećite duž ulice Via Atenea do knjižnice Duha Svetoga (San Spirito) te obiđite brojne crkve i samostane koje obilježavaju ovaj kraj. Kasnije se možete zaputiti prema mjestu južnije od Agrigenta, Villaseta, te u Porto Empedocle, simpatičnom mjestašcu uz more. Zastanite kod tornja Karla V. te prošećite centrom gdje možete večerati u jednom od brojnih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN Agrigento - Catania – Siracuza – Catania
Doručak. Odjava iz hotela. Predlažemo odlazak prema Cataniji, gradu na istočnoj obali Sicilije. Na polovici puta možete zastati u slikovitom gradiću u unutrašnjosti Sicilije, Enna, radi odmora na putu. Nastavak vožnje prema Cataniji. Prijava u hotel. Nakon kraćeg odmora, predlažemo da se zaputite prema prekrasnom gradu Siracuzi, svega 60-ak km južnije od Catanije, nekadašnje moćne grčke kolonije. Stara gradska jezgra danas je na UNESCO-ovom popisu Svjetske baštine. Predlažemo razgled grčkog i rimskog kazališta, Ieronovog oltara i Dionizovo uho te otok Ortigia, povezanog s kopnom mostom Ponte Nuovo koji je ujedno i svjedok bogate prošlosti, sa svojom prekrasnom baroknom arhitekturom. Na ovom poluotoku nalazi se katedrala koja se sagrađena na ostacima grčkog hrama posvećenog Ateni. To je bio dorski hram sa stupovima koji se još mogu vidjeti uključeni u zidove današnje crkve. Povratak u Cataniju. Predlažemo večernju šetnju Catanijom. Noćenje.

5. DAN Catania - Etna - Taormina - Catania
Doručak. Predlažemo izlet do obližnje Etne - najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta Vas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Nakon određene visinske točke, mogućnost uspona do visine od 2500 m žičarom. Po silasku s Etne, nastavite vožnju u mjesto Fiumefreddo gdje se nalazi legendarni Castello degli Schiavi. Ovo je zasigurno jedan od najslikovitijih dvoraca u regiji i odličan primjerak ruralnog sicilijanskog baroka. Vaša avantura putevima don Corleonea upravo Vas je dovela u kuću Michaela Corleonea, sina Vita Corleone. Prema originalnom „Kumu“ ovdje je ubijena Apollonia, žena Michaela Corleone, a i sam Michael je ovdje naposljetku umro. Moguće je unaprijed se najaviti i rezervirati obilazak dvorca. Ljubazni domaćini pokazat će Vam scene iz filma i zabaviti Vas raznim pričama. Nakon obilaska dvorca nastavite put prema Taormini, jednom od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. U filmu „Kum“ na željezničkoj postaji Taormine susreli su se Michael i Kay, njegova prva ljubav koju je ostavio u Americi. Povratak u Cataniju. Noćenje.

6. DAN Catania – Trst – Zagreb
Doručak. Odjava iz hotela. Povratak automobila u zračnu luku Catanija te prijava na let. Zrakoplov polijeće u 10:40. Potrebno je u zračnoj luci biti 2 sata prije leta. Predviđeno slijetanje u zračnu luku Trst je u 12:40. Mogućnost transfera do Zagreba (uz doplatu).

Cijena aranžmana: od 2990 kn (podložno promjenama ovisno o odabranom terminu)


Cijena aranžmana uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Trst - Trapani
 • zrakoplovnu kartu Catania - Trst
 • sve zrakoplovne pristojbe
 • smještaj u hotelu 3* u centru Palerma na osnovi 2 noćenja s doručkom
 • smještaj u hotelu 3* u centru Agrigenta na osnovi 1 noćenja s doručkom
 • smještaj u hotelu 3* u centru Catanije na osnovi 2 noćenja s doručkom
 • paket putnog osiguranja
 • organizaciju putovanja
 • osiguranje od odgovornosti agencije i jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • transfer Zagreb-Trst-Zagreb (informativna cijena od 290kn, podložno promjenama do trenutka rezervacije)
 • rent-a-car (cijena od 180€, ovisi o modelu automobila i vrsti osiguranja)
 • boravišnu pristojbu (plaća se direktno u hotelu u eurima)

Za svaku rezervaciju poklanjamo vodič "Top 10 Sicilija"!


VAŽNE NAPOMENE

 • Aviokarta nije podložna nikakvim promjenama. Za kupljenu aviokartu nije moguć povrat novca.
 • Prtljaga je ograničena na 1 komad ručne, dimenzija 55x40x20cm do 10kg težine i 1 komad manje prtljage dimenzija do 35x20x20cm po osobi (moguća nadoplata za veću prtljagu)
 • za rezervaciju putovanja potrebno je uplatiti 50% iznosa aranžmana
 • minimalan broj putnika: 2

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti turističke agencije Chili tours.
Broj aranžmana je ograničen. Ponuda vrijedi do popunjenja kapaciteta.