Sicilija 4 dana


O putovanju


PUTOVANJE NA SICILIJU - 4 dana izravnim charter letom iz Zagreba!

PALERMO - CEFALU - TAORMINA - CATANIA - ETNA - SIRACUSA - MONREALE

Termini putovanja:

 • 06.10. - 09.10.2023. GARANTIRANO

Vrijednost više:

 • direktan charter let Zagreb - Palermo - Zagreb
 • hoteli 4* u Palermu i okolici Catanie
 • voditelj putovanja na hrvatskom jeziku
 • zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

Predviđeni red letenja - zrakoplovna kompanija Trade Air:

06.10.2023 ZAGREB - PALERMO 07:15 - 08:55
09.10.2023 PALERMO - ZAGREB 14:20 - 16:00


PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ZAGREB – PALERMO – CEFALÙ – TAORMINA – CATANIA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let posebnim charter zrakoplovom za Palermo u 7.15 sati. Po dolasku u zračnu luku Palermo u 8.55 sati, odlazimo prema 75 km udaljenom ribarskom mjestu Cefalù na Tirenskoj obali s brojnim arheoloških lokalitetima na kojima se vidi utjecaj grčke, rimske, bizantske i islamske kulture. Po dolasku razgledavanje slikovitog gradića smještenog uz stijenu poznatu kao Rocca di Cefalù u kojem dominira Normanska katedrala s jednim od najljepših mozaika južne Italije. Katedrala je započeta u 12. stoljeću i prikazuje remek djela bizantskih majstora mozaika. Slobodno vrijeme za šetnju uz plaže i slikovitom obalom uz brojne tradicionalne restorane. Potom nastavljamo prema jednom od najljepših gradića Italije - Taormini, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Posjet grčko-rimskom teatru s nezaboravnim pogledom na Etnu (doplata za ulaznice). Po završetku razgleda Taormine satima odlazak prema hotelu na području Catanije. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN CATANIA – SIRACUSA – CATANIA
Nakon doručka odlazimo do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu: grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia - šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture - spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na popisu UNESCO baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“. U poslijepodnevnim satima povratak prema Cataniji. Po dolasku razgled grada; Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv. Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo delle Scienze, amfiteatar, kazalište. Slobodna večer za vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

3. dan CATANIA – SIRACUSA – CATANIA
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja do Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Fakultativno, mogućnost uspona žičarom do 2.500 metara visine te dalje terenskim vozilima na 2.900 metara, gdje možete prošetati oko vulkanskih kratera u pratnji lokalnog vodiča. Nastavak vožnje do Palerma. Po dolasku razgled grada: arapsko-normanska katedrala, Kraljevska Palača - bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti - srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune s fontanom Pretoria koju Sicilijanci kolokvijalno nazivaju „fontanom srama“ (fontana della vergogna). Po završetku razgleda prijava i smještaj u hotel. U večernjim satima svakako preporučujemo da u nekom od brojnih autohtonih restorana i lokala isprobate neke od tipičnih sicilijanskih specijaliteta; cannolo, arancino, cassata, pasta alla norma, caponata i sl. Noćenje.

4. dan PALERMO – MONREALE – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Zatim odlazimo do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek-djelo bizantske umjetnosti. Po završetku razgleda slijedi transfer autobusom do zračne luke Palermo te prijava na izravan let posebnim zrakoplovom za Zagreb u 14.20 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 16.00 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 

 • LAST MINUTE CIJENA 799,00€/6.020,07 kn
 • Redovna cijena 839,00€/6.321,45 kn
  • Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Palermo – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 15 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg)
 • transfere i razglede prema programu
 • 3 noćenja s doručkom u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama u Palermu i na području Catanie
 • lokalne vodiče u Siracusi i Palermu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 150 € (1.130,18 kn)
 • boravišne pristojbe u Cataniji 1,50 €, Palermu 2 € dnevno po osobi (plaćanje na recepciji hotela)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove osobne prirode

Doplate

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 150 € (1.130,18 kn)
 • Boravišne pristojbe u Cataniji 1,50 €, Palermu 2 € dnevno po osobi (plaćanje na recepciji hotela)

Popusti:

 • 10% popusta za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju.

Ulaznice (informativne cijene podložne promjenama):

- arheološki lokaliteti u Siracusi 17 €
- Monreale katedrala 6 €
- Monreale klaustar samostana 6 €
- Normanska palača i Palatinska kapelica u Palermu 19,50 €
- Grčko-rimski teatar u Taormini 13,50 €

Ulaznice se plaćaju na licu mjesta

Vulkan Etna:

Uspon na Etnu (do cca 2.900 m n.v.) moguć je žičarom koja polazi od točke gdje se nalazi krater Silvestri na oko 1.900 metara nadmorske visine. Prvo se vozi 10-ak minuta žičarom, a potom se nastavlja terenskim vozilima i s planinskim vodičem na engleskom jeziku. Informativna cijena izleta iznosi 65 € po osobi. Uplata se obavlja na licu mjesta pružatelju usluga, a izlet traje oko 2 sata. S obzirom da je na Etni hladnije i svježije nego u podnožju te zna biti i vjetrovito, preporučujemo ponijeti zatvorenu i čvrstu obuću (najbolje čvrste tenisice ili planinarske cipele-gojzerice) te topliju odjeću – vjetrovku, deblju majicu, šal i kapu. Ukoliko nemate prikladnu obuću ili odjeću, na licu mjesta možete iznajmiti vjetrovku za 4 € po osobi ili cipele za 4 € po osobi.

Napomena: izlet do vulkana Etne ovisi o vremenskim prilikama.

NAPOMENA: prilikom odlaska na Etnu, savjetujemo ponijeti toplu odjeću i obuću zbog vrlo niske temperature i mogućeg vjetra.


NAPOMENE

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Italiji te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Republiku Italija dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana


KORISNE INFORMACIJE:

Odjeća i obuća: Savjetujemo ponijeti sportsku i praktičnu odjeću (najbolje slojevitu), nešto odjeće pogodne za vlažno vrijeme (vjetrovka, kišobran, kape…), te udobnu sportsku obuću.

NAPOMENA: prilikom odlaska na Etnu, savjetujemo ponijeti toplu odjeću i obuću zbog vrlo niske temperature i mogućeg vjetra.
Novac: EURO (€)

Vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku: nema
Kreditne kartice: U skoro svim restoranima i trgovinama prihvaćaju se sve vrste kreditnih kartica (EC/MC,Visa).
Trgovine: Većina trgovina radi od 8 sati, ali s obaveznom poslijepodnevnom pauzom od 12 – 16 sati. Trgovine najčešće zatvaraju već u 20 sati.
Restorani: Samo mali broj restorana radi cijeli dan, većina ih otvara oko 19.00 sati. Dobar riblji obrok košta cca 25 €. Prosječna cijena pizze je 6 €.
Hrana: Jede se u popularnima 'trattorijama' . Preporučamo sve osim »fast fooda«: 'antipasti' (hladna predjela od povrća, mesa ili morskih plodova), razne vrste tjestenine, riblje specijalitete i pizze.
Prosječna cijena večere u restoranu je cca 30-50 €
Voda: Voda iz vodovoda je pitka, ali se preporučuje piti flaširanu vodu

Shopping: Dućani su dobro opskrbljeni svim vrstama robe. Cijene odjeće i obuće su slične kao u zapadnoj Evropi.
Zabava: Ljudi se uglavnom druže u lokalima na promenadi i u restoranima. Popularne diskoteke se obično napune oko 2 sata iza ponoći.

Napojnice: Obično ih očekuju svi: nosači, konobari i sl.

Telefoniranje: Pozivni broj iz Italije za Hrvatsku : 00385

Imovina i dokumenti: Preporučamo da putovnice, kao i ostale vrijednosti, pohranite u hotelskom sefu.
Prilikom razgleda ili šetnje, treba dobro čuvati torbice i ruksake zbog opasnosti od džepara.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Italiji (Rim) se nalazi na adresi Via Luigi Bodio 74/76, 00191 Roma, Italija.

Kontakt podaci: tel. 0039 06 3630 7650, 0039 06 3630 7300, 0039 06 3630 4630, fax. 0039 06 3630 3405, 0039 06 3630 3269, e-mail. vrhrim@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Jasen Mesić.

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8:30-16:30

Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici

Adresa: Via Luigi Bodio 74; 00191 Roma, Italija / Uredovno vrijeme za stranke: svaki dan od 10-13 sati.

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0039 334 6436906, Fax: 003906 3630 3269; e-mail: crocons.roma@mvep.hr

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 120

Za ovo putovanje vrijede sljedeći  Opći uvjeti putovanja.

Šifra: sicilija031


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
06.10.2023. 09.10.2023. 799,00 EUR
(6020 HRK)
Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje