Skopje Nova godina - 5 dana


O putovanju


SKOPSKI MERAK - Nova godina u Skopju

Skopje – Ohrid – Stobi – Kavadarci – Tikveš

Termin putovanja:

 • 30.12. - 03.01.2020.

VRIJEDNOST VIŠE:

 • hotel 4*

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB – SKOPJE

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije i prijava za let Croatia Airlinesa za Skopje na liniji OU 368 u 14.15h. Očekivani dolazak u 15.30h te nakon obavljenih graničnih formalnosti, prijevoz do hotala. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora, odlazak u šetnju do Stare skopske čaršije, najveće na Balkanu izvan Istanbula, gdje možete doživjeti duh prošlih vremena i pojesti odlične čevape! Noćenje.

2. dan SKOPJE

Nakon doručka, susret s lokalnim vodičem i odlazak na razgled grada. Skopje je prijestolnica i najveći grad Republike Makedonije smješten u dolini rijeke Vardar, a ujedno je i njeno glavno političko, gospodarsko, obrazovno i kulturno središte. Živopisan je to grad s više od 2000 godina tradicije u kojem se na svakom koraku isprepliće tradicionalno i moderno. Vidjet ćemo staru željezničku stanicu, danas Muzej grada Skopja; spomen-kuću Majke Tereze, otvorenu povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.; Daut Paša Amam, staru tursku kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; crkvu sv. Spasa; gradsku tvrđavu Kale. Poslijepodne slobodno vrijeme za osobne programe. Novu godinu dočekajte na otvorenom ili u jednom od lokalnih restorana. Noćenje.

SRETNA NOVA GODINA!

3. dan SKOPJE – OHRID – SKOPJE

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za cjelodnevni fakultativni izlet u Ohrid. Vožnja prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku razgled Ohrida, koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled: crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom - ohridskim biserima. Slijedi odlazak do Svetog Nauma, uz usputni pogled na Muzej na vodi u Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenom na stijeni u blizini izvora rijeke Crni Drim. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu te povratak prema Skopju. Noćenje.

4. dan SKOPJE – STOBI – KAVARDCI/TIKVEŠ – SKOPJE

Doručak. Danas nudimo mogućnost odlaska na izlet do antičkog grada Stobija i poznate vinarije Tikveš. Stobi je najpoznatije makedonsko arheološko nalazište, koje je nastalo nedaleko ušća Crne rijeke i Vardara. Po dolasku razgled lokaliteta: kazalište, episkopalna bazilika, civilna bazilika, centralna bazilika, terme, Teodozijeva palača... U nastavku odlazak prema Kavadarcima, središtu Tikveškog kraja, poznatog vinogradarskog područja. Posjet najstarijoj vinariji Tikveš, najvećem proizvođaču vina u regiji i jednoj od najboljih i najmodernijih vinarija na ovim prostorima. Razgled vinarije uz stručno vodstvo te degustaciju vina. Povratak u Skopje. Noćenje.

5. dan SKOPJE – ZAGREB

Doručak. Vrijeme do polaska prema zračnoj luci možete iskoristiti za individualan posjet nekom od muzeja, Arheološkom, Muzeju grada ili sl., ili pak prošećite još starim bazarom i kupite za uspomenu nešto od rukotvorina ili jedinstvenog nakita. Oko 13 sati prijevoz u zračnu luku Skopje. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 369 u 16.05h s očekivanim dolaskom u 17.20h. Završetak programa.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • Ultra first minute cijena aranžmana po osobi: 2.790 kn
  First minute cijena aranžmana po osobi: 2.990 kn
  Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.190 kn
  • Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 990 kn

Napomena: ultra first i first minute cijene vrijede do 15.10., odnosno 15.11.2019. ili do popunjenja određenog broja mjesta!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Skopja;
 • Prijevoz turističkim autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Skopje i obrnutno pri povratku;
 • Smještaj u Skopju u  hotelu Ibis Skopje City Center 4*  ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom;
 • Razgled Skopja u pratnji licenciranog lokalnog vodiča;
 • Pratitelja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • obaveznu doplatu za  pristojbe zračnih luka od 990 kn  (podložno promjeni),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 790 kn,
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda,
 • fakultativne sadržaje i obroke koji nisu navedeni u programu,
 • osobne troškove,
 • pića i napojnice,
 • putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativna ponuda (uz najmanje 10 prijavljenih osoba), po osobi:

 • Novogodišnja večera u lokalnom restoranu u Skopju, bez pića: od 380 kn
 • Izlet na Ohrid: 450 kn (uključeno: povratni prijevoz, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča.
 • Informativne cijene ulaznica po osobi, plaćanje na licu mjestai: 1,70 Eur po objektu (crkva sv. Sofije, Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, Muzej na vodi, samostan sv. Naum)
 • Izlet Stobi & Tikveš: 390 kn (uključeno: povratni prijevoz, razgled prema programu, ulaznicu za arheološko nalazište Stobi; posjet vinariji Tikveš uz obilazak, degustaciju vina i hladnu zakusku).

Red letenja:

OU 368 30DEC ZAGREB SKOPJE 14:15 15:30
OU 369 03JAN SKOPJE ZAGREB 16:05 17:20


Važno:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u domaćem zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).


Napomene:

 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
 • Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.
 • Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz kolovoza 2019. i mogu biti podložne promjeni.
 • O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Minimalni broj putnika: 15

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: skopjeNG032


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
30.12.2019. 03.01.2020. 2.790 kn Zagreb + zrakoplovne pristojbe 990 kn (ultra first minute) Rezerviraj putovanje