Pariz - Nova godina 4 dana


O putovanju


PUTOVANJE NOVA GODINA PARIZ - 4 dana zrakoplovom

Termin putovanja:

 • 29.12.2019. - 01.01.2020. GARANTIRANO

Uz Zagreb, moguć polazak priključnim letom iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra.

Predviđeni hotel: Hotel IBIS LA DEFENSE 3*


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan 29.12.: ZAGREB - PARIZ
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Pariz na liniji OU470 u 9:00 sati. Po dolasku u Pariz u 11:05 sati panoramski razgled grada autobusom: Champs-Elysées, glavna i najduža pariška avenija, jedna od najraskošnijih svjetskih ulica koja povezuje Trg Concorde i Arc de Triomphe - Arc de Triomphe ili Slavoluk pobjede, jedan od najpoznatijih pariških spomenika, dignut 1806. u čast francuskim borcima po uzoru na rimski Titov slavoluk - veliki bulevari, projekt baruna Haussmanna iz 19. st., poznate pariške avenije u središtu grada - Trg Concorde, najveći trg u Parizu i ishodišna točka Champs-Elysées - Opera - Latinska četvrt, slavna pariška umjetnička četvrt na lijevoj obali Seine - Sorbona, glasovito pariško sveučilište iz 13. st. - Panteon, nekoć crkva a danas mauzolej u kojem su pokopani mnogi slavni Francuzi - Luksemburški park - Les Invalides, kompleks građevina u kojem je nekoć bio dom za umirovljene francuske borce, mjesto gdje je pokopan Napoleon - Trocadéro, mjesto gdje je održana svjetska izložba 1878., s odličnim pogledom na Eiffelov toranj. Smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom na Montmartre, sjevernu i najvišu parišku četvrt, na glasu kao i najživopisniju; slavna je postala u drugoj polovici 19. stoljeća kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici, Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, itd. - bazilika Sacré-Coeur - crkva sv. Petra - Place Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika. Predlažemo da večer završite na cabaret predstavi u glasovitom Moulin Rougeu (mogućnost doplate na licu mjesta kod voditelja putovanja). Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu javnim gradskim prijevozom. Noćenje.

2. dan 30.12.: PARIZ
Doručak. Nastavljamo s razgledom Pariza javnim prijevozom i pješice: trg Bastille, današnji trg nalazi se na mjestu gdje je nekoć stajala glasovita tvrđava Bastille - četvrt Marais, mondeni dio grada u kojem je nekoć bila kraljeva rezidencija, a danas je mjesto gdje se nalaze brojni butici, kafići, saloni - trg Place des Vosges u toj četvrti poznat je po svojoj ljepoti i savršenoj simetriji – gradska vijećnica. Odlazak do svjetski poznatog muzeja Louvre, najposjećenijeg muzeja na svijetu. Nakon razgleda staklene piramide i slavoluka Le Carrousel, vrijeme za samostalni obilazak muzeja. U poslijepodnevnim satima odlazak s voditeljem putovanja na Eiffelov toranj (individualni posjet), otvoren svaki dan u godini. Mogućnost vožnje brodom po Seini ispod slavnih mostova (doplata na licu mjesta voditelju putovanja). Slobodna večer, povratak u hotel s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

3. dan 31.12.: PARIZ
Doručak. Nastavak razgleda grada s voditeljem putovanja javnim prijevozom - podzemnom željeznicom i pješice: otočić sv. Louisa, ljupka rezidencijalna četvrt, jedan od dva prirodna pariška otoka - otok Ile de la Cité, najstariji dio Pariza, naseljen još od antičkog doba - katedrala Notre Dame, slavna pariška gotička katedrala iz 12. st. - živopisne uličice Latinske četvrti - St. Germain des Prés, poznati trg u Latinskoj četvrti na kojem su rado boravili tzv. egzistencijalisti i na kojem se nalazi najstarija pariška crkva. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu. Povratak u hotel i slobodno vrijeme za pripreme za novogodišnju noć. Kao i svake godine, Champs Elysées će biti zatvoren za promet jer se tisuće i tisuće ljudi iz cijelog svijeta okupljaju kako bi proslavili dolazak Nove godine i promatrali vatromet s Eiffelovog tornja (moguća organizacija Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskih turističkih ureda). Povratak u hotel u inidivudalnom aranžmanu. Noćenje.

4. dan 1.1.: PARIZ – ZAGREB
Sretna Nova 2020. godina!
Doručak. Odjava iz hotela i transfer u zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlines za Zagreb na OU471 u 12:30 sati. Dolazak u Zagreb u 14:20 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.380 kn

 • Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.090 kn uključene u cijenu.
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 1.090  kn
 • Popust za djecu od 2 do 11 godina na pomoćnom ležaju -200 kn
 • Pomoćni ležaj za odraslu osobu na ovom programu nije moguć!

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule 470 kn
(raspoloživost i potvrda  letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Pariz-Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • uslugu voditelja putovanja,
 • smještaj u hotelu 3* u Parizu u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom,
 • transfer od/do zračne luke u Parizu,
 • poludnevni razgled grada autobusom, razglede pješice i javnim prijevozom s voditeljem putovanja
 • i troškove organizacije i prodaje.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • fakultativne sadržaje,
 • karte javnog prijevoza,
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!),
 • te troškove osobnih narudžbi.

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA (prema stanju iz svibnja 2019. godine - mogu biti podložne promjeni):

 • vožnja Seinom 15 €,
 • cabaret predstava od cca. 110 € naviše (ovisno o cabaretu – Moulin Rouge 112 €, Lido 110 €),
 • Eiffelov toranj 16,30 -25,50 €/ovisi o katu),
 • Louvre 17 € online/ na licu mjesta u redu 15 € (mladi do 18 godina gratis),
 • Orsay 14 (mladi do 18 godina gratis).
 • Europski građani do 26 god. uz predočenje putovnice ne plaćaju ulaz u muzeje Louvre i Orsay.

RED LETENJA:

OU 470 29DEC ZAGCDG 0900 1105
OU 471 01JAN CDGZAG 1230 1420


NAPOMENE:

 • Francuski hoteli najčešće imaju sobe manjih dimenzija, a pomoćni ležaj je moguć za dijete/osobu do max. 160 cm visine.
  Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Parizu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u svibnju 2019. godine i podložna su promjeni.
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH,  http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći  Opći uvjeti putovanja.

Šifra: parizNG09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
29.12.2019. 01.01.2020. 4.380 kn Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje