Nova godina u New Yorku


O putovanju


NEW YORK - NOVA GODINA 2021. - 8 dana / 5 noćenja, zrakoplovom iz Zagreba

Termin putovanja:

 • 27.12.2020.-03.01.2021.

New York
Najuzbudljiviji grad na svijetu može biti sve što vi želite da bude! Čudesan – bučan – energičan, New York oduzima dah sjajnim svjetlima Broadwaya i Times Squarea. The Empire State Building, Statue of Liberty, Central Park, Manhattan, Brooklyn Bridge, Greenwich Village, China Town... – lista je dugačka... Posjetitelji diljem svijeta naviru u ovaj nezaboravni grad, koji nikad ne spava! Zagrizite i Vi „Veliku jabuku“ i prepustite se najuzbudljivijem gradu na svijetu – nećete požaliti!

VRIJEDNOST VIŠE:

 • RAZGLED MANHATTANA UKLJUČEN U CIJENU

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – BEOGRAD – NEW YORK
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji JU235 (Air Serbia) u 18:50 sati. Dolazak u Beograd u 19:55 sati.

2.dan: NEW YORK
Nastavak putovanja na liniji JU500 u 07:20 sati prema New Yorku. Dolazak u New York predviđen je u 11:30 sati. Transfer do hotela 3* i smještaj. Nakon kratkog odmora, odlazak u poslijepodnevnu šetnju s voditeljem putovanja na Times Square, jedno od najposjećenijih turističkih odredišta na svijetu. Times Square jedna je od najprometnijih pješačkih zona, glavno trgovačko središte grada i centar zabave s mnoštvom restorana, barova i klubova. Noću ovaj trg ostavlja nezaboravan dojam radi svoje živosti, veličine, poznatih neonskih reklama i svjetala radi čega ga ponekad nazivaju „Raskrižjem“ i „Srcem svijeta“. Noćenje.

3. dan: NEW YORK
Predlažemo pješice odlazak u razgled Manhattana s pratiteljem putovanja. Odlazak do Times Square-a i zatim do Central Parka - svjetski poznatog urbanog parka na Manhattanu, koji ovom gradu daje posebnu čar. Prekrasna zelena oaza pruža mnoštvo sadržaja za zabavu i relaksaciju za posjetitelje svih uzrasta, od sportskih sadržaja, koncerata, sadržaja za ljubitelje umjetnosti i prirode. Šetnja Petom Avenijom, glavnom prometnicom u okrugu Manhattana koja se proteže do rezidencijalne četvrti Washington Square-a. Ova avenija smatra se jednom od najskupljih i najelegantnijih ulica na svijetu, u kojoj je od početka 19. stoljeća živjela gradska elita i njujorške aristokratske obitelji. Odlazak do katedrale Sv. Patrick-a, locirane na istočnoj strani Pete Avenije, nasuprot Centra Rockefeller, koja predstavlja simbol katoličke crkve u državi. Nastavak šetnje prema zgradi Flatiron – cijenjenog simbola New Yorka, nebodera trokutastog oblika i sofisticirane vanjštine. Posjet jednoj od najvećih i najljepših stanica vlakova na svijetu - Grand Central Station, željeznička stanica i neslužbeno mjesto susreta tisućama građana New Yorka, smatra se jednim od najvećih arhitektonskih postignuća zemlje, izgrađena 1903. godine. Odlazak prema financijskom centru Velike Jabuke – slavnom Wall Streetu, domu njujorške burze i sjedište najvećih američkih brokerskih kuća i investicijskih banaka. Zatim slijedi posjet rezidencijalnoj četvrti Greenwich Village i dizajnerskoj četvrti Soho poznatoj po dizajnerskim buticima, profinjenim trgovinama, umjetničkim galerijama i restoranima. Razgled završavamo u popularnoj četvrti Chinatown, jednom od zanimljivih središta koje privlači turiste u svoje azijske restorane, tržnice začina i čajeva te suvenirnice. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Navečer predlažemo posjet jednom od teatara na Broadwayu na jednu od popularnih mjuzikala i show programa: Wicked, Phantom of the Opera, Lion King, Chicago, itd. Noćenje.

4. dan: NEW YORK – PHILADELPHIA (fakultativni izlet) – NEW YORK
Predlažemo odlazak na poludnevni fakultativni izlet brodom (uz doplatu) - Kip Slobode, Otok Elis i Muzej doseljenika - u jutarnjim satima transfer do Battery Park-a, najjužniji dio Manhattana, odakle se pruža pogled na vjerojatno najpoznatiji kip na svijetu, nacionalni spomenik – Kip Slobode. Ukrcaj na brod i plovidba do Kipa Slobode koji simbolizira za mnoge „američki san“ – nadu u bolji život. Nastavak vožnje do otoka Ellis, dolazne točke milijuna doseljenika koji su počeli pristizati u Ameriku od 1892.-1924. godine. Posjet Muzeju doseljenika, koji vraća u surovu prošlost života doseljenika te je znakovit za američku povijest.
U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme za osobne sadržaje: kupovinu, šetnju i individualni posjet jednom od muzeja: Metropolitan Museum of Art, Guggenheim Museum ili Muzej moderne umjetnosti MoMA… Preporučujemo odlazak na Empire State Building, svjetski poznati njujorški neboder, koji se nalazi u centru Midtown Manhattan, na jedan od dva opservatorija na 86. i 102. katu, ili na Top of the Rock - Rockefeller centar opservatorij na 70. katu, koji pružaju nezaboravan pogled od 360º na New York. Noćenje.

5. dan: NEW YORK
Preporučujemo odlazak javnim prijevozom u poznati trgovački outlet centar Woodbury gdje ćete imati priliku posjetiti ekskluzivne trgovine vodećih svjetskih imena poput Barney's, Burberry, Saks Fifth Av, Tiffany's, Macy's, Ralph Lauren, Hugo Boss, Armani kao i poznate robne marke Adidas, Puma, Reebok, Levi's te kupovati po znatno sniženim cijenama.
Putnicima koji ostaju u New Yorku preporučujemo posjet američkom prirodoslovnom muzeju u kojem su snimljeni popularni filmovi Noć u muzeju, ili posjet uzbudljivom interaktivnom muzeju Intrepid Sea, Air & Space Museum. Ovaj Muzej mora, zrakoplovstva i svemira posvećen je interpretaciji povijesti, znanosti i nacionalne obrane. Dok istražujete muzej, moći ćete pregledati izvorne artefakte, povijesne video snimke i istraživati interaktivne izložbe. U muzeju se nalazi nosač zrakoplova Concorde - Intrepid, podmornice Growler i svemirskog orbita Enterprisea. Noćenje u hotelu.

6. dan: NEW YORK
SRETNA NOVA GODINA!
Predlažemo odlazak na fakultativan izlet u Philadelphiju istražiti gradske najistaknutije znamenitosti poput zgrade Neovisnosti, gradske vijećnice, muzeja umjetnosti, itd. Vožnja starim djelom grada uz rijeku Delaware gdje su se prvotno nastanili kvekeri i William Penn, osnivač Philadelphije. Posjet nacionalnom povijesnom parku te stajanje na foto stop u poznatom parku ljubavi te odlazak u živopisni južni dio grada gdje se nalaze mnogobrojni kafići, restorani, trgovine, mesnice, pekare, itd.
Putnicima koji ostaju u New Yorku preporučujemo posjet mnogobrojnim njujorškim atrakcijama – npr. panoramsku vožnju helikopterom, romantičnu vožnju kočijom Central Parkom, ili pak posjet memorijalnom muzeju 9/11 Memorial – u spomen žrtvama napada na World Trade Center 11. rujna 2001. godine. Noćenje.

7. dan: NEW YORK
Odjava iz hotela. U poslijepodnevnim satima organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova na liniji JU501 u 19:55 sati.

8. dan: BEOGRAD – ZAGREB
Dolazak u Beograd u 10:35 sati i nastavak putovanja prema Zagrebu u 17:05 sati na liniji JU234. Dolazak u Zagreb predviđen je u 18:20 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

8 dana / 5 noćenja

27.12.2020.-3.1.2021.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi  13.280 kn
FM* 12.765 kn

Cijena aranžmana po osobi u trokrevetnoj sobi  12.980 kn
FM* 12.480 kn

Cijena aranžmana po osobi u četverokrevetnoj sobi  11.580 kn
FM* 11.150 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu   5.390 kn

*FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.

Zrakoplovne pristojbe (2.990 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • let zrakoplovom Zagreb – Beograd – New York – Beograd - Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • smještaj u hotelu 3* u New Yorku na osnovi 5 noćenja s doručkom (standard sobe),
 • transfer zračna luka – hotel – zračna luka,
 • uslugu voditelja putovanja,
 • troškove organizacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • trošak vize (potreban je osoban dolazak u veleposlanstvo SAD),
 • napojnice za vozača i lokalnog vodiča,
 • fakultativne izlete,
 • osobne troškove,
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Cjelodnevni izlet u Philadelphiju 1.000 kn
 • Kip Slobode, Otok Elis i Muzej doseljenika 800 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15

Informativne cijene ulaznica:

 • Muzej Moderne Umjetnosti MoMA 26 usd
 • Top of the Rock - Rockefeller center 35 usd
 • Memorijalni muzej 9/11 Memorial 16 usd
 • Empire State Building 37 usd
 • Guggenheim Museum 26 usd
 • American Museum of Natural History 24 usd

Viza:

 • Potrebna za državljane Republike Hrvatske.
 • Potrebna dokumentacija za izradu vize: putovnica, fotografija (dimenzije 5x5cm), potvrda o ispunjenom obrascu DS-160 (stiže na email nakon ispunjavanja obrazaca), potvrda o uplati naknade i zakazivanju termina, potvrda o zaposlenju (s podacima o radnom stažu, godišnjem odmoru), potvrda o prosječnim plaćama, zadnja tri mjeseca (platne liste), garantno pismo od organizatora putovanja, roditelji – rodni list djeteta koji ne putuje s vama, osobe u braku – vjenčani list, vlasnici nekretnine – dokaz o vlasništvu, privrednici – obrtnica, dokaz o godišnjim prihodima i plaćenom porezu, studenti/učenici – indeks/potvrda iz škole, mlađi od 18 godina – rodni list i potvrda ovjerena kod javnog bilježnika kojom oba roditelja odobravaju putovanje.
 • Informativna cijena vize je 160 usd po osobi.

Napomene:

• Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
• Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
• Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr 

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Minimalan broj putnika: 15

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: newyorkNG09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
27.12.2020. 03.01.2021. 12.765 kn Zagreb Uključene aviopristojbe (first minute, 1/2 soba) Rezerviraj putovanje
27.12.2020. 03.01.2021. 12.480 kn Zagreb Uključene aviopristojbe (first minute, 1/3 soba) Rezerviraj putovanje
27.12.2020. 03.01.2021. 11.150 kn Zagreb Uključene aviopristojbe (first minute, 1/4 soba) Rezerviraj putovanje