Istanbul 5 dana - Nova godina


O putovanju


NOVA GODINA U ISTANBULU (večernji let)

Zrakoplovom iz Zagreba, 5 dana

Termin putovanja:

 • 29.12.2019.-02.01.2020. GARANTIRANO

Predviđeni hotel:  The Peak Hotel 4* (na Taksimu)


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, ZAGREB – ISTANBUL, nedjelja 29.12.
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Istanbul na liniji Turkish Airlines 1056 i polijetanje zrakoplova u 20:00 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00:10 sati (30.12.2019.) po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan, ISTANBUL, ponedjeljak 30.12.
Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem te odlazak na razgled kompleksa Topkapi palače (doplata) u kojoj je u 16.stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava s ukupno 3000 stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabache palače. Obilazak harema (dodatna doplata za ulaznicu) koji je nekad bio dom za više od 300 sultanovih konkubina, te sultanove odaje. Objekte razgledavamo uz stručno vodstvo lokalnog vodiča. Nakon razgleda posjećujemo džamiju Sultana Ahmeta poznatiju kao Plava džamija iz 17. st. (ulaz besplatan). Džamija je najpoznatija zbog plavih pločica koje krase interijer, šest minareta i svojih legendi. Izvana ćete moći vidjeti i kuću Ibrahim paše, poznatog Sulejmanovog prijatelja. Popodne je rezervirano za vaše slobodno uživanje u gradu. Navečer predlažemo tipičnu tursku večeru uz show program i trbušne plesačice. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, ISTANBUL, utorak 31.12.
Doručak. Današnji dan započinjemo posjetom Aja Sofiji (doplata) remek-djelu bizantske arhitekture, te hipodromu koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa. Slobodno vrijeme ćemo najbolje iskoristiti na egipatskoj tržnici na kojoj ima mnoštvo začina, mirisa i boja. Poslijepodne predlažemo odlazak gradskim prijevozom u Dolmabahce palaču (doplata) u rokoko stilu koja će vas sigurno očarati. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer materijalno bogatstvo za takvu građevinu nikako nije mogao osigurati sam. Ovdje se ujedno i vidi sultanov izuzetno profinjen osjećaj za ukus kao i njegova orjentacija prema Zapadu. Šetnja jednim od najpoznatijih dijelova Istanbula, trgom Taksim i čuvenom shopping ulicom – Istiklal Cadessi. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Istanbula u dočeku Nove godine na gradskim ulicama i trgovima (organizacija dočeka u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, ISTANBUL, srijeda 01.01.
Doručak. Danas imamo lagani dan te nešto prije podneva krećemo na krstarenje brodom po Bosporu (doplata), rajskom mjestu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju čije obale rese drvene vile, raskošne palače, utvrde te ribarska sela. Nakon ručka preporučujemo odlazak na Grand Bazaar (Kapali čaršiju), jedan od najvećih natkrivenih bazara na svijetu gdje možete uživati u šetnji i kupovini kroz labirint otprilike 4000 dućana. Navečer predlažemo tursku večeru sa turskim plesačicama, vinom i tipičnom glazbom (doplata). Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, ISTANBUL – ZAGREB, četvrtak 02.01.
Kasniji doručak, slobodno spavajte malo duže. Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku Ataturk. Ako želite posjetiti azijski dio Istanbula preporučujemo prolazak Marmara tunelom (jedan od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi ispod bosporskog kanala) ili obilazak tornja Galata (iz 14 st.). Povratak do hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplova Turkish Airlinesa TK1055 u 18:55 sati s dolaskom u Zagreb u 19:05 sati. Kraj programa.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • First minute cijena 2.990 kn/ Redovna cijena 3.190 kn
  • Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul - Zagreb
 • četiri noćenja u hotelu 4* u Istanbulu na bazi noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • razgledavanja i izlete prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.090 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.390 kn, obavezna doplata ako osoba putuje sama
 • viza za Tursku (radi se on line, potrebna putovnica) 290 kn po osobi, plaćanje prilikom prijave. (Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.)
 • turski hamam (hamam + body scrub + pjena bubble wash) 45 - 65 EUR po osobi (individualna rezervacija)
 • ulaznica za Sultan Ahmet (Aya Sofija + Cisterna + Topkapi palača s lokalnim vodičem i slušalicama) 45 eur po osobi (min.15 osoba)
 • ulaznica za Dolmabahce palaču uz stručno vodstvo i slušalice: 30 EUR po osobi (min. 15 osoba)
 • doplata za harem u Topkapi 10 EUR po osobi
 • krstarenje brodom po Bosporu i ručak 55 EUR po osobi (min. 15 osoba)
 • tipična turska večera s programom 45 EUR po osobi (min. 15 osoba)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti i doplate:
-  20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
- trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Informacije o letu: TURKISH AIRLINES
TK1056 SU 29DEC ZAGIST 2000 0010*
TK1055 TH 02JAN ISTZAG 1855 1905


VAŽNE INFORMACIJE

 • Napomena: agencija zadržava pravo promijene redoslijeda programa koji će biti objavljen u završnom pismu par dana prije polaska, zbog promijene radnog vremena pojedinih objekata koji se posjećuju kao i državnih praznika.
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. 

- vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2019 . godini i podložna su promjeni
- zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
- uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Istanbulu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
- fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
- organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
- organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
- agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa
- program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
- ako radi nedobivanja vize putnici moraju odustati od putovanja, primjenjuju se uvjeti otkaza prema općim uvjetima Organizatora
- Ispunjeni obrazac za vizu potrebno proslijediti najkasnije 7 dana prije polaska
- obvezna doplata za zdravstveno osiguranje uz važeću vizu prilikom ulaska u Republiku Tursku

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je e-viza i važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice  http://www.evisa.gov.tr  ili u poslovnici. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Ako se odlučite za izradu vize u agenciji, dostavit ćemo vam potreban formular kojeg ste dužni dostaviti organizatoru kako bi posredovao u izradi vize, dok će vam viza biti uručena na dan putovanja od strane pratitelja putovanja.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Turskoj nalazi se u Istanbulu.
Generalni konzulat Republike Hrvatske u Republici Turskoj (Istanbul) se nalazi na adresi Asmali Mescit Mah., Oteller Sok. No:1/2, 34420 Tepebasi/Beyoglu, Istanbul, Turska. Kontakt podaci: tel. 0090 212 293 5467, 0090 212 293 5468, fax. 0090 212 293 5476, e-mail:  gkrh.istanbul@mvep.hr. Generalni konzul: Ivan Mirković.

Napomena:
- Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju. 
- Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 40. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
- gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
- kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: American Express, Diners, Maestro, Visa, MasterCard

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 40

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: istanbulNG021


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
29.12.2019. 02.01.2020. 2.990 kn Zagreb + zrakoplovne pristojbe 1090 kn (first minute) Rezerviraj putovanje