Srednja Dalmacija s izletom na Kornate


O putovanju


Srednja Dalmacija s izletom na otoke

TERMINI:

 • 26.09.-27.09.
2 dana / 1 noćenje

***VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČEN POLUPANSION!!!

Program:

1. dan: ZAGREB- NIN- ZADAR-BIOGRAD NA MORU

Polazak autobusa iz Zagreba u 06:00 sati ( lokacija polaska u završnoj obavijesti). Vožnja autocestom do Nina. Po dolasku šetnja prvim hrvatskim kraljevskim gradom. Vidjet ćete skulpturu biskupa Grgura Ninskog, crkvu sv. Križa – poznatu kao najmanja katedrala na svijetu, Župnu crkvu, Muzej ninskih starina, crkvu sv. Anselma, crkva sv. Nikole,… Gospino svetište u Ninu je središnje marijansko svetište Zadarske nadbiskupije. U Ninu se nalazi Park i Muzej Solane Nin zbog brojnih polja u kojima se skuplja sol te je nadaleko poznata domaće proizvedena ninska sol. Nastavak putovanja prema Zadru. Obilazak Zadra započinjemo Pozdravom Suncu, modernoj umjetničkoj instalaciji koja se nalazi na zapadnom dijelu starog grada. Nastavljamo prema rivi uz pratnju glazbe Morskih orgulja, do antičkog trga Forum, glavnog trga rimskog Iaderana na kojem se odvijao cjelokupni javni život grada, a nalazi se ispred crkve Sv. Donata i Nadbiskupske palače. Podignut je tijekom carskog razdoblja rimske države od 1. stoljeća pr.n.e. do 3. stoljeća naše ere.
Istočno od trga Forum je katedrala sv. Anastazije. To je najveća katedrala u Dalmaciji sagrađena u romaničkom stilu u 12. i 13. stoljeću na mjestu nekadašnje rane kršćanske bazilike. U sklopu razgleda slobodno vrijeme za ručak. Razgled se nastavlja Kalelargom, glavnom gradskom ulicom koja vodi do gradskog trga. Okružena je Gradskom vijećnicom iz 16.st. s tornjem za sat iz 18. stoljeća, gradskom stražom i gradskom ložom iz 12. stoljeća obnovljenom u 16.st. Pored Gradske vijećnice je crkva sv. Lorencaiz 11. stoljeća čiji su ostaci su i danas unutar ugostiteljskog objekta. Vožnja do Biograda na moru. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

2. dan: NP KORNATI – PARK PRIRODE TELAŠĆICA – ZAGREB

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u NP Kornate. Odjava iz hotela i ukrcaj na brod kojim ćemo krenuti na krstarenje Nacionalnim parkom Kornati i otocima koji ga okružuju. Tijekom dana vidjeti ćemo Sestrice svjetionik, mrjestilište rakova, prekrasne strme litice sa vanjske strane Kornata uz otočiće Opat, Lavsa, Piškera, Mana i Levrnaka. Pauzu za ručak i kupanje napraviti ćemo u jednoj od prekrasnih uvala. U sklopu krstarenja ući ćemo i u Park prirode Telaščica, gdje ćemo također pristati. Mogućnost kupanja u Slanom jezeru ili šetnja do vidikovca, 150m visokih stijena. Vidjeti ćemo i otok Veliki Kornat sa mjestom stradanja vatrogasaca. Tijekom večeri povratak na mjesto polaska broda te ukrcaj u autobus. Vožnja do Zagreba, te dolazak u kasnijim večernjim satima.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI IZNOSI: 650 kn

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Biogradu u dvokrevetnim sobama
 • 1 večeru u hotelu
 • voditelja putovanja uz stručno vodstvo tijekom puta
 • licenciranog lokalnog vodiča u Zadru
 • jamčevinu za turistički paket aranžman
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 290 kn
 • cjelodnevni izlet brodom u NP Kornati od 380 kn ( cijena izleta uključuje vožnju brodom oko Kornata, ulaznicu za NP Kornati, ručak sa pićem )
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje

Popusti:

 • Odraskla osoba na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 50 kn
 • Djeca 3-12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 80 kn
 • Djeca do 5 godina izlet u NP Kornati – gratis, a djeca 6-12 godina imaju 50% popusta

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
• sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
• sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
• sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
• bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn
• doplata za prazno sjedalo – 600 kn

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo poslat ćemo 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Minimalni broj putnika: 35
Maksimalan broj putnika: 45


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
26.09.2020. 27.09.2020. 650 kn Zagreb Rezerviraj putovanje