NP Paklenica sa kanjonom Zrmanje i Zadrom


O putovanju


NP Paklenica sa kanjonom Zrmanje i Zadrom

Termin putovanja:

 • 26.09.-27.09.2020.

2 dana / 1 noćenje

***VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČEN POLUPANSION!!!

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB- NP PAKLENICA – ZADAR-STARIGRAD PAKLENICA

Polazak autobusa iz Zagreba ( sa dogovorenog mjesta ) u 07:00 sati. Vožnja preko Karlovca do Starigrada Paklenice gdje ćemo posjetiti Nacionalni park Paklenica. Nacionalni park Paklenica dio je Velebita, najduže planine u Hrvatskoj. Park ima više od 150 kilometara planinarskih putova i gotovo 14 vrhova iznad 1700 metara u koje spada i najpoznatiji Vaganski vrh. Uputit ćemo se u šetnju Nacionalnim parkom uz nezaboravne prizore do Lugareve kućice, od kuda se pruža predivan pogled na more i Velebitski kanal. Sam uspon nije zahtjevan već više rekreacijski i traje cca 1 i 30 min. U Lugarevoj kućici ćemo napraviti pauzu za odmor i eventualni ručak te se spustiti do podnožja parka. Odlazak do hotela. Smještaj u hotel i kraći odmor. Nakon toga odlazak do Zadra. Šetnja povijesnom jezgrom grada. Obilazak rimskog foruma, crkve Sv. Donata – okrugle predromaničke crkve koja je simbol Zadra, katedrale Sv. Stošije – trobrodne romaničke, najveće crkve u Dalmaciji, crkve sv. Marije, Gradskih zidina i vrata, Narodnog trga, Trga pet bunara te jedinstvenih Morskih orgulja. Uz same orgulje nalazi se je i drugi spektakularni spomenik Nikole Bašića , glasoviti Pozdrav suncu. Prošećite i Kalelargom, najširom zadarskom ulicom koja je opjevana u mnogim pjesmama i ima čak i svoju himnu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: STARIGRAD PAKLENICA – KANJON ZRMANJE – VINJERAC - ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje. U dogovoreno vrijeme odlazak prema Obrovcu te predlažemo ukrcaj na brod te uživanje u dvosatnoj vožnji brodom po prekrasnom kanjonu rijeke Zrmanje. Zrmanja je tisućljećima probijala put prema moru kroz tvrdu karbonatnu podlogu čime je stvorila jedan od najimpresivnijih kanjona u Hrvatskoj, stoga je zaštićen kao značajni krajobraz i svake godine privlači velik broj zaljubljenika u prirodne ljepote. Uzvodno i nizvodno od Obrovca nalaze se, neke više a neke manje poznate, lokacije na kojima je sniman poznati kaubojski klasik, igrani film Winnetou. Poslije ćemo se autobusom provesti uz neke od najfotografiranijih scena Velebita sa pogledom na Tulove grede kao jedan od najatraktivnijih vrhova Velebita. Svojom pomalo surovom ljepotom krajobraza Tulove grede poslužile su kao scenografija za mnoge filmove, a najpoznatiji je svakako film o Winnetouu – fiktivnom indijanskom poglavici, njemačkog pisca Karla Maya. Potom ćemo otići do šarmantnog mjesta Vinjerac, Ovaj skriveni dragulj nudi mnogo svojim posjetiteljima. Počevši s bogatom povijesnom baštinom, pa sve do prekrasnih plaža i odličnih restorana. Slobodno vrijeme za šetnju ili ručak te polazak autobusom prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI IZNOSI: 650 kn

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi 1 noćenja s doručkom u BLUESUN HOTELU ALAN 3* u Starigradu Paklenica ( ili slično ) u dvokrevetnim sobama
 • 1 večeru u hotelu
 • voditelja putovanja uz stručno vodstvo tijekom puta
 • licenciranog lokalnog vodiča u Zadru
 • jamčevinu za turistički paket aranžman
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 290 kn
 • ulaznica za NP Paklenica – 60 kn
 • Vožnja brodom po kanjonu Zrmanje – 250 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje sami odlučite posjetiti
 • obroke koji nisu prema programu

Popusti:

 • Odrasla osoba na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 50 kn
 • Djeca 3-12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 60 kn
 • Djeca do 5 godina izlet u NP Paklenica – gratis, a djeca 5-12 godina imaju 50% popusta

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
• sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
• sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
• sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
• bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn
• doplata za prazno sjedalo – 600 kn

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo poslat ćemo 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Minimalni broj putnika: 35
Maksimalan broj putnika: 45


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
25.07.2020. 26.07.2020. 650 kn Zagreb Rezerviraj putovanje
22.08.2020. 23.08.2020. 650 kn Zagreb Rezerviraj putovanje
05.09.2020. 06.09.2020. 650 kn Zagreb Rezerviraj putovanje
12.09.2020. 13.09.2020. 650 kn Zagreb Rezerviraj putovanje