Dubrovnik i južna Dalmacija


O putovanju


Dubrovnik i južna Dalmacija

Termin putovanja:

 • 03.04.-06.04.2021.
 • 18.10.-21.10.2021.

4 dana / 3 noćenja

VRIJEDNOST VIŠE: 

 • Hotel Lero****
 • POLUPANSION!

Program putovanja:

1. dan ZAGREB – STON - VINSKA PROBA ( PELJEŠAC) – DUBROVNIK
Polazak u 6.00h (mjesto polaska će biti naznačeno u završnoj obavijesti). Vožnja prema jugu Dalmacije, točnije prema poluotoku Pelješcu. (moguć polazak iz Karlovca i Splita uz prethodnu najavu) Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja do Stona. Po dolasku u Ston, obilazak stonskih zidina ( ulaznica uz nadoplatu), koje su, nakon Kineskog zida, najdulji su sačuvani fortifikacijski sustav na svijetu i poznata turistička atrakcija. U nastavku vožnja do jedne od poznatih peljeških vinarija. Vinarije na Pelješcu su među najboljim proizvođačima crnih vina u Hrvatskoj. Pelješac je domovina sorte plavac mali te vina Dingač i Postup s istoimenih pozicija. Vožnja jedinstvenim krajolikom kroz predivne vinograde. Vinska proba (uz doplatu). Nastavak vožnje prema Dubrovniku. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan DUBROVNIK
Doručak. Današnji dan posvećen je jadranskom biseru, gradu- muzeju kojeg krase još brojni drugi epiteti. Ovaj srednjovjekovni dragulj pod zaštitom UNESCO-a predstavlja povijesni spomenik sa značajnim primjerima fortifikacijske arhitekture (gradske zidine s tvrđavama, kulama i bastionima 12.-17. st.), gotičko-renesansnim crkvama, samostanima, palačama i fontanama. Odlazak javnim prijevozom do Pila. Slijedi razgled grada: Pile – Stradun –– Orlandov stup- crkva sv. Vlaha s raskošnim baroknim oltarima– katedrala s relikvijama sv. Vlahe – palača Sponza – dominikanski samostan – Knežev dvor – Crkva sv. Ignacija – samostan Male Braće – Revelin…Nakon razgleda grada, slobodno vrijeme za obilazak dubrovačkih zidina (individualno, uz doplatu na licu mjesta) ili nekog od fantastičnih muzeja.. a u nastavku predlažemo odlazak žičarom na planinu Srđ s koje se pruža predivan pogled na grad. Za aktivnije postoji opcija odlaska pješice. Slobodno vrijeme za individualne programe, ručak, kupnju suvenira,… Večera. Noćenje

3. dan FAKULTATIVNI IZET CAVTAT ili SLOBODAN DAN U DUBROVNIKU
Doručak. Za današnji dan predlažemo poludnevni izlet u Cavtat. Pri izlasku iz Dubrovnika autobusom stajemo na poznatom vidikovcu s kojeg se pruža spektakularan pogled na grad, zidine i Lokrum. Upravo tamo možete napraviti najljepše fotografije s izleta. Slijedi vožnja prema Cavtatu. Cavtat je nekoliko puta proglašavan najljepšim malim mjestom u Hrvatskoj. Sa svoje dvije crkve i 1,5 km dugom šetnicom pored obale kroz borovu šumu ostaviti će vas bez daha. Svakako se ne smije propustiti obilazak Mauzoleja obitelji Račić, dok svim ljubiteljima slikarstva, posebno moderne predlažemo posjet rodnoj kući Vlahe Bukovca. Nakon slobodnog vremena za kavu i ručak povratak u Dubrovnik. Poslijepodne predlažemo odlazak brodom na Lokrum, na kojem je prema legendi, spas od brodoloma našao Richard I. Lavljeg Srca, vraćajući se 1192. godine s križarskog pohoda iz Palestine. Večera. Noćenje.

4. dan DUBROVNIK – OPUZEN (DOLINA NERETVE) FAKULTATIVNA VOŽNJA UZ RUČAK- BERBA MANDARINA- ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela te vožnja prema Opuzenu smještenom u dolini Neretve. Kraj je to nedirnute prirode, savršeni labirint neretvanskih kanala okićenih prekrasnim lopočima, koji krije staništa jedinstvenih primjeraka ptica zamaskiranih šašom i trskom te na kraju tajnu potopljenog grada, jezero Kuti. Predlažemo uz doplatu izlet uz ručak - vožnja deltom Neretve u tradicionalnoj neretvanskoj lađi je jedinstveni doživljaj. Uz panoramsku vožnju Neretvom na lađi možete uživati u posluženoj rakijici, kolačićima i voću. Po povratku slijedi ručak uz piće u konobi. Za one koji ne žele sudjelovati u izletu slobodno vrijeme u Opuzenu. Povratak prema Zagrebu, dolazak u večernjim satima.


FIRST MINUTE cijena aranžmana po osobi: 1.590 kn
Redovna cijena 1.790 kn

Cijena uključuje:

 • Povratni autobusni prijevoz modernim turističkim autobusom
 • 3 polupansiona u dvokrevetnim sobama u hotelu 4**** u Dubrovniku ili okolici
 • voditelja putovanja iz Zagreba
 • licenciranog vodiča za razgled Dubrovnika
 • Sve transfere i razglede prema programu
 • Sve pristojbe za ulaze u gradove
 • Organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • Boravišna pristojba i osiguranje 10 kn po osobi/danu (obavezna doplata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 690 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • javni gradski prijevoz

Fakultativna ponuda:

 • vinska proba na Pelješcu 60,00 kn (liker, 1 bijelo vino, maslinovo ulje, 2 crna vina uz komadić sira iz ulja) ( min 20 pax), plaćanje na licu mjesta
 • fakultativni izlet Cavtat 120,00 kn (min 20 pax)
 • foto- safari s ručkom 160 kn, djeca do 12 godina 120 kn (izlet deltom Neretve u tradicionalnoj neretvanskoj lađi (uz voće, rakiju i kolačiće) s ručkom u konobi (meso ili riba s roštilja, sezonski prilog, salata, piće) - min 20 pax

Informativna cijena ulaznica:

 • Dubrovačke zidine (informacija u završnoj obavijesti prije polaska)
 • Stonske zidine 70kn
 • Povratna vožnja žičarom odrasli 170,00 kn, djeca(4-12 godina) 60,00 kn

Popusti:

 • Djeca do 12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 100 kn
 • Odrasla osoba na pomoćnom ležaju NEMA POPUSTA ( na upit)

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
• sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
• sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
• sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
• bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo poslat ćemo vam 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Minimalan broj putnika: 40


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
03.04.2021. 06.04.2021. 1.590 kn Zagreb First minute Rezerviraj putovanje
18.10.2021. 21.10.2021. 1.590 kn Zagreb First minute Rezerviraj putovanje