Zanzibar - girls only putovanje


O putovanju


ZANZIBAR - girls only putovanje

Termin putovanja:

 • 03.01.-10.01.2023.

ORGANIZATORI PUTOVANJA: Tea Dimić Radas & Chili tours

Tea i Helena vode vas na još jednu destinaciju snova koja se sigurno nalazi na vašoj listi putničkih želja - Zanzibar! Otok na kojem ćete naučiti i nekoliko dana živjeti značenje riječi Hakuna Matata! Afrika je čudesan kontinent u koji ćete se zaljubiti čim na njega kročite, a Zanzibar je njen mali dio zbog kojeg ćete se Africi željeti stalno vraćati. Od prekrasnih pješčanih plaža i drugih ljepota flore i faune, zanimljive povijesti, zabave na afrički način, veselog Swahili jezika, do novih prijateljstava i iskustava, #girlsonlyputovanja osigurat će vam putovanje za pamćenje!


PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB-DUBAI
Polazak zrakoplova iz zračne luke Zagreb u 14:30. Slijetanje u Dubai u 23:00 po lokalnom vremenu.

2. DAN DUBAI-ZANZIBAR

Nastavak leta prema Zanzibaru u 02:30 te slijetanje na Zanzibar u 07:20 po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Check in u sobe od 14 ili 15 sati. Do tada možemo ostaviti prtljagu u prostoriji za prtljagu te uživati u hotelskim sadržajima i na plaži. Dan planiramo provesti odmarajući i spijajući koktele na plaži.

3. DAN JOZANI FOREST - PAJE - THE ROCK RESTORAN
Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazimo na fakultativni cjelodnevni izlet. Najprije ćemo posjetiti Jozani forest, popularnu šumu majmuna i jedini nacionalni park na Zanzibaru. Ovdje se mogu vidjeti zaštićeni crveni colobus majmuni i ovo je jedan od rijetkih rezervata ove vrste majmuna u svijetu. U Jozani šumi kažu da svako drvo i svaka biljka služi za liječenje nečega. Zato se od njihovih sastojaka rade razni lijekovi. Nakon posjeta Jozani šumi nastavljamo prema živom mjestu uz plažu - Paje. Ovdje ćemo imati vremena za doživljaj lokalne kulture, kako ljudi žive, a možemo odmoriti na pješčanoj plaži. Zatim nastavljamo prema najpopularnijem restoranu na Zanzibaru "The Rock" koji je napravljen na stijeni. Otuda mu i ime. Tko želi, ovdje može napraviti pauzu za ručak ili se jednostavno pofotkati ispred ovog slavnog restorana. Povratak u hotel. Večernja zabava. Noćenje.

4. DAN SPICE TOUR & CITY TOUR STONE TOWN
Doručak u hotelu. Nakon doručka zaputit ćemo se na farmu začinu. Ovo je jedna od najzabavnijih i najpopularnijih farmi začina na svijetu gdje ćemo imati priliku vidjeti kako izgleda i raste muškatni oraščić, kako se bere kokos s visoke palme te upoznati se s mnoštvom začina kao što su cimet, vanilija, kurkuma. Degustirat ćemo i brojno tropsko voće koje vjerojatno nismo nikada vidjeli na policama supermarketa. Zatim ćemo napraviti pauzu za ručak u Stone Town-u. Nakon ručka odlazimo na vođenu turu s lokalnim vodičem. Vidjet ćemo lokalnu šarenu tržnicu, Katedralu iz 19.st. koja predstavlja plodonosno vrijeme Zanzibara, a stoji na mjestu nekadašnje tržnice robova. Vidjet ćemo i sultanovu palaču. "Kuću čuda" te rodnu kuću legendarnog Freddieja Mercuryja. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN BLUE SAFARI
Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni fakultativni izlet Blue Safari. Najprije ćemo se voziti prema jugozapadu otoka odakle kreće naša avantura brodom. Ukrcavamo se na tradicionalni dhow brod i krećemo u razgled Menai bay, zaštićenog područja gdje obitavaju razne morske životinje uključujući i dupine. Zatim odlazimo na snorkeling u pratnji vodiča nakon čega nas čeka pripremljeni ručak s tradicionalnom hranom sa Zanzibara. Povratak u hotel. Večernja zabava. Noćenje.

6. DAN ISLAND TRIP
Doručak u hotelu. Nakon doručka predlažemo fakultativni cjelodnevni izlet po vrlo zanimljivim otocima arhipelaga. Posjetit ćemo Grave Island sa svojim mističnim grobljem, zatim Snake Island i Prison Island gdje stanuju divovske kornjače stare i po 100 godina. Na Prison Islandu je nekadašnji zatvor koji nikada nije bio u upotrebi kao zatvor. Osim kornjača ovdje se mogu vidjeti i paunovi, a cijeli otok okružen je prekrasnom tirkiznom lagunom. Izlet ćemo završiti na sandbank-u odnosno pješčanom sprudu gdje će nam domaćini pripremiti ručak, a imat ćemo priliku zaplesati i swahili dance uz njihovu tradicionalnu glazbu. Kako cool!

7. DAN ZANZIBAR - DUBAI
Doručak u hotelu i check out. Ostavit ćemo prtljagu u prostoriji za pohranu prtljage i uživati još cijeli dan na plaži, suncu s koktelima u ruci jer nam let kreće tek navečer. Transfer do zračne luke u kasnim popodnevnim satima. Zrakoplov polijeće u 22:20 te u Dubai slijeće u 04:55. 

8. DAN DUBAI - ZAGREB

Nastavak puta prema Zagrebu u 10:00 te u Zagreb slijećemo u 13:30 sati po lokalnom vremenu.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 11.750 kn (1.559,49 EUR)
 • REDOVNA CIJENA: 12.190 kn (1.617,89 EUR)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratni zrakoplovni let Zagreb-Zanzibar-Zagreb
 • sve pristojbe zračnih luka
 • smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja
 • doručak u hotelu
 • transfer zračna luka-hotel-zračna luka na Zanzibaru
 • cjelodnevni izlet Spice tour & City tour Stone town u pratnji lokalnog vodiča
 • vođenje by Tea & Helena
 • trošak organizacije

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • paket putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranje od otkaza
  • putno zdravstveno osiguranje: 156 kn (20,70 EUR)
  • osiguranje od putnikova otkaza: 2,8% od cijene aranžmana
 • fakultativne izlete iz ponude
 • vizu (dobiva se po dolasku na Zanzibar; 50$ po osobi)
 • doplatu za sobu s pogledom na more: 400 kn (53,09 EUR) po osobi
 • boravišnu pristojbu (cca 1$ po noćenju po osobi)

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Jozani forest, Paje selo i The Rock restoran (bez ručka): 450 kn (59,73 EUR)
 • Blue safari cjelodnevni izlet s ručkom: 720 kn (95,56 EUR)
 • Island trip (Grave island, Snake Island i Prison Island) s ručkom na sandbanku: 590 kn (78,31 EUR)

KAKO REZERVIRATI:
Za rezervaciju je potrebno uplatiti minimalno 40% od ukupnog iznosa aranžmana (akontaciju). Po primitku uplate, poslat ćemo Vam ugovor i račun i time je Vaše mjesto potvrđeno.

NAČINI PLAĆANJA:
Plaćanje je moguće uplatom na račun u cjelosti ili najprije 40% akontaciju, a zatim preostali iznos do 30 dan prije putovanja. Također je plaćanje moguće karticama na rate (plaćanje u cjelosti prilikom rezervacije) na 12 rata uz uvećanje cijene aranžmana od 5%. Primamo diners, visa premium i sve kartice izdanja pbz i zagrebačke banke.

NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili državnim praznicima, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelosti. Molimo Vas da se o sigurnosti  putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obvezuju Chili tours d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

GRANIČNE I VIZNE FORMALNOSTI:
Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete. Putovnica treba biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Viza za državljane Republike Hrvatske je potrebna i dobiva se po dolasku u zračnu luku na Zanzibaru (50$ po osobi). Strani državljani dužni su se sami informirati o viznom režimu.
Cijepljenje protiv žute groznice nije potrebno.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 18
Odgovorni organizator: Chili tours


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
03.01.2023. 10.01.2023. 12.190 kn Zagreb 1.617,89 € (uključene aviopristojbe) Rezerviraj putovanje