Jordan - girls only putovanje


O putovanju


JORDAN - girls only putovanje

Termin putovanja: 24.09.-30.09.2023.

Čarobna zemlja bogate povijesti, nevjerojatne prirode i dom jednog od 7 svjetskih čuda novog svijeta…Jordan! #girlsonlyputovanja povest će vas u još jednu nezaboravnu avanturu, na još jednu nevjerojatnu destinaciju na kojoj ćete otkriti najzanimljivije tajne tisućljetne povijesti Jordana. Lokaliteti koji će vam izmamiti osmijeh na licu, sjaj u očima i onaj “WOW” uzdah na usnama! Udovoljite svim svojim čulima na putovanju na kojem ćete posjetiti dragulj Jordana - Petru, naučiti peći kruh poput pravih beduina, večerati s lokalnom obitelji i saznati sve o životu u ovoj zemlji, plutati na najnižoj točci Zemlje - Mrtvom moru, hodati Mojsijevim stopama, spavati u pustinji pod zvijezdama i ako još niste - zavoljeti arapsku kuhinju…a to je tek početak bogatog programa koji smo za vas još jednom pripremile.

P.s. Najveća vrijednost koju ćete ponijeti kući i s ovog #girlsonlyputovanja su doživljaji, iskustva i nova ženska prijateljstva.

I na ovom putovanju svaku putnicu očekuje poklon iznenađenja!

Noćenje u luksuznom kampu u Wadi Rum pustinji – predviđeni kamp Memories Aisha Luxury Camp 5*

Organizatori putovanja: Chili tours (@chili_tours) i Tea Dimić Radas (@comeflywithme_blog)


PROGRAM PUTOVANJA

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL – AMMAN (24.09.)

Polazak iz Zagreba u 08:55 sati ujutro. Slijetanje u Istanbul u 12:05 sati. Za one koje to žele, organizirani izlazak iz aerodroma u centar Istanbula (uz doplatu). Nastavak leta prema Jordanu u 20:55. Slijetanje u Amman u 23:15 prema lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Noćenje.

2. dan | AMMAN – JERASH – AMMAN (25.09.)
Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazimo na sjever prema gradu Jerash, najbolje očuvani rimski provincijalni grad na svijetu. S vodičem ćemo istražiti ruševine grada i rimski amfiteatar. Nakon Jerasha, vraćamo se u Amman gdje ćemo obići Citadelu s najljepšim pogledom na čitav grad i još jedan rimski amfiteatar. Zatim ćemo prošetati poznatom Rainbow ulicom u centru grada. Uz brojne restorane i rooftop barove, ova ulica skriva i znamenitosti moderne povijesti Jordana kao što je i rezidencija kralja Talal, ali i simpatične male trgovinice s lokalnim proizvodima. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan | AMMAN – MT NEBO – KING'S HIGHWAY – WADI AL MUJIB – PETRA (26.09.)
Doručak u hotelu. Nakon doručka napuštamo Amman i krećemo u pustolovinu jednom od najpoznatijih cestovnih ruta u ovom dijelu svijeta. Najprije ćemo se zaustaviti na Mt Nebo, mjestu odakle je prorok Mojsije ugledao obećanu zemlju Kanaan, ali u koju nikada nije kročio. Nastavljamo južnije na King's highway, panoramsku rutu, gdje nam je prva stanica Wadi Al Mujib. Kanjon istoimene rijeke, Wadi al Mujib, poznat je kao jordanski Grand Canyon. Ovdje ćemo imati trail kroz kanjon u pratnji vodiča kako bismo doživjele spektakularne poglede na visoke stijene i doživjele prirodne ljepote Jordana. Nakon trail-a, ručak u obližnjem restoranu s pogledom na dolinu. Nastavak vožnje prema Petri u koju dolazimo u večernjim satima. Večeru planiramo kod lokalne obitelji kako bismo doživjele njihov način života i lokalnu kulturu te imale priliku kroz osobni razgovor naučiti kako se u Jordanu živi i radi. Noćenje.

4. dan | PETRA (27.09.)
Doručak u hotelu. Odlazimo u Petru, izgubljeni grad, uklesan u potpunosti u crvene stijene. Ovo je mistično i svečano mjesto posvećeno izgubljenoj civilizaciji. Petra je bila središnja točka susreta nabatejskih putova začina koji su potekli iz Perzijskog zaljeva, zapadne Arabije i Crvenog mora. Prije otprilike dvije tisuće godina postala je prijestolnica Nabatejskog Carstva. Grad je bio toliko poznat da se jedan od njegovih kraljeva spominje čak i u Bibliji. Prirodno bogatstvo planinskog područja na vrhunski se način spaja s profinjenom kulturom i masivnom arhitekturom Nabatejaca, koji su svoja kazališta, hramove, fasade, grobnice, samostane, kuće, ceste u potpunosti isklesali u ružičastocrvenu boju pješčenjačke stijene. Nije ni čudo što je UNESCO stavio Petru na svoj popis svjetske baštine. U Petru se ulazi prolazeći kroz Siq, duboki i uski klanac, na čijem se kraju odjednom dramatično pojavljuje najpoznatiji spomenik u Petri: al-Khazneh ili Riznica. Možda ćete prepoznati ovo mjesto kao pozornicu završne sekvence filma "Indiana Jones i posljednji križarski rat". Ali Riznica je samo početak. Hodajući i penjući se u Petri otkrit ćemo stotine zgrada isklesanih u kamenu i erodiranih kroz stoljeća u nevjerojatne raznobojne zidove koji oduzimaju dah. Nakon što nam povijest i znamenitosti u Petri stručno dočara lokalni vodič, imat ćemo slobodno vrijeme za uživanje u ovom svjetskom čudu i za okinuti bezbroj fotki kojima ćemo se kasnije diviti. Navečer ćemo uživati u spektakularnom show-u Petra by night (uz doplatu). Pripremite se da ovaj dan jako puno hodamo. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan | PETRA – WADI RUM PUSTINJA, noćenje u bubble šatoru (28.09.)
Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazimo u Wadi Rum, najljepšu pustinju Jordana, gdje ćemo imati jedinstveni doživljaj – vožnju džipovima i noćenje u šatorima. Naša avantura započet će džipovima po pustinji. Vozit ćemo se po crvenim dinama i kanjonima gledajući antičke ostatke i nevjerojatne planine. Upravo u ovoj pustinji se snimao film "Marsovac" i "Lawrence od Arabije" pa ćemo nastojati vidjeti i upravo onaj dio iz filma koji je prikazan kao površina Marsa. Popodne ćemo imati priliku vidjeti kako pravi Beduini rade kruh te doživjeti njihovu lokalnu kulturu i način života. U naš luksuzni kamp, gdje imate priliku birati između standardnih i bubble šatora, vratit ćemo se na zalazak sunca. Večera. Noćenje.

6. dan | WADI RUM – MRTVO MORE – AMMAN (29.09.)
Tko želi, rano ujutro prije izlaska sunca odlazak na let balonom u pustinji (uz doplatu). Letjeti balonom iznad pustinje je neopisivo iskustvo. Povratak u kamp. Doručak. Odjava iz kampa te odlazak transferom do Mrtvog mora, najniže točke na Zemlji, otprilike 420m ispod razine mora. Imat ćemo ulaz u privatni resort 5* gdje ćemo uživati u Mrtvom moru, kupanju, a u sklopu resorta imat ćemo poslužen i buffet ručak. Nakon uživanja odlazimo u Amman te smještaj u hotel. Večera. Navečer predlažemo odlazak u centar grada na Jara souk, tržnicu Ammana gdje se možemo okušati u cjenkanju i kupovini suvenira. 

7. dan | AMMAN – ISTANBUL – ZAGREB
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za zadnji shopping suvenira i kavu s pogledom na grad. Transfer do zračne luke. Zrakoplov iz Ammana polijeće u 15:10 te u Istanbul slijeće u 17:35. Nastavak leta u 18:35 te slijetanje u Zagreb u 19:40 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • First minute cijena: 1.810 € / Redovna cijena aranžmana: 1.870 €

Cijena aranžmana uključuje:

 • oovratni zrakoplovni let Zagreb-Amman-Zagreb u ekonomskoj klasi
 • sve pristojbe zračnih luka
 • smještaj u Jordanu na bazi 6 noćenja i to redom:
  • 2 noćenja u Ammanu u hotelu 4*
  • 2 noćenja u Petri u hotelu 4*+
  • 1 noćenje u Wadi Rum pustinji u luksuznom kampu 5*
  • 1 noćenje u Ammanu u hotelu 4*
  • Polupansioni (doručak i večera) u svim hotelima i kampu
 • sve transfere prema programu u modernim klimatiziranim autobusima
 • vodiča na engleskom jeziku tijekom cijele ture
 • sve ulaznice za gore spomenute atrakcije i znamenitosti
 • 2 sata džip safari tura po pustinji
 • bread-making experience u pustinji
 • večera s lokalnom obitelji u Petri
 • Wadi al Mujib Siq trail u trajanju od cca 2 sata
 • ručak u restoranu tijekom King's Highway ture
 • Day pass i buffet ručak u resortu 5* na Mrtvom moru
 • boca vode dnevno (0,5l)
 • vizu za Jordan
 • vođenje na hrvatskom jeziku by Tea & Helena tijekom cijelog putovanja
 • trošak organizacije

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • paket putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranje od otkaza (putno zdravstveno osiguranje je obavezno za ulazak u Jordan)
 • putno zdravstveno osiguranje: 20,50 € po osobi
 • osiguranje od otkaza: 2,8% od cijene aranžmana
 • fakultativne izlete 
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače (50 USD po osobi)
 • izlaznu taksu u Jordanu 15 USD

Fakultativni izleti (plaćanje unaprijed u agenciji prilikom rezervacije; cijene su izražene po osobi):

 • Let balonom u Wadi Rum pustinji: 200€ po osobi
 • Jahanje deve u pustinji 1 sat: 30€ po osobi
 • Istanbul – best of (plaćanje na licu mjesta)
 • Doplatu za noćenje u bubble šatoru 140€ po osobi
 • Petra by night show 25€ po osobi

KAKO REZERVIRATI:
Za rezervaciju je potrebno uplatiti minimalno 30% od ukupnog iznosa aranžmana (akontaciju). Po primitku uplate, poslat ćemo Vam ugovor i račun i time je Vaše mjesto potvrđeno. Preostali iznos potrebno je uplatiti do 30 dana prije putovanja.

NAČINI PLAĆANJA:
Plaćanje je moguće uplatom na račun u cjelosti ili najprije 30% akontaciju, a zatim preostali iznos do 30 dana prije putovanja. Plaćanje je moguće i karticama na rate (plaćanje u cjelosti prilikom rezervacije) na 12 rata uz uvećanje cijene aranžmana od 5%. Primamo Diners, Visa premium i sve kartice izdanja PBZ i Zagrebačke banke. Mogućnost online plaćanja karticama (jednokratno in a rate) putem wspay sigurnosnog sustava za naplatu.

NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili državnim praznicima, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelosti. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obvezuju Chili tours d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
Kategorizacija odgovara službenoj kategorizaciji Jordana i nije usporediva s kategorizacijom drugih zemalja.

GRANIČNE I VIZNE FORMALNOSTI:
Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete. Putovnica treba biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Viza za državljane Republike Hrvatske je potrebna i dobiva se po dolasku u zračnu luku Amman u Jordanu (uključeno u cijenu aranžmana). Strani državljani dužni su se sami informirati o viznom režimu.
Za ulazak u Jordan nema više covid ograničenja.

INFORMACIJE O LETU:

Turkish Airines
Dozvoljena prtljaga: 30kg predane prtljage + 7kg ručne prtljage

Predviđena satnica letova:
• TK1054 24SEP ZAGIST 0855 1205
• TK 832 24SEP ISTAMM 2055 2315
• TK 817 30SEP AMMIST 1510 1735
• TK1055 30SEP ISTZAG 1835 1940

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Odgovorni organizator: Chili tours


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
24.09.2023. 30.09.2023. 1.810,00 EUR
(13637 HRK)
Zagreb uključene avioprijestojbe (first minute) Rezerviraj putovanje