Istanbul i Kapadokija - girls only putovanje


O putovanju


Istanbul i Kapadokija - 8 dana

Girls only putovanje

Termin: 22.06.-29.06.2023.

ORGANIZATORI PUTOVANJA: Tea Dimić Radas & Chili tours

Jedna od naših najtraženijih girls only destinacija napokon je objavljena. Vodimo vas u avanturu na dva kontinenta, u Istanbul i Kapadokiju, za koje znamo da su mnogima ostvarenje svih putničkih snova. U Istanbulu ćemo se opustiti na ladies day-u najprije u tradicionalnoj turskoj kupelji, a zatim i na luksuznoj privatnoj jahti dok krstarimo Bosporom u zalazak sunca. Uz sve arhitekturne i kulturne blagodati koje će nam Istanbul pokazati u pravom svjetlu, ne možemo ne spomenuti i savršenu tursku hranu koja će nam se nuditi na svakom uglu, a posebno kada tu hranu imamo priliku isprobati u najljepšem rooftop restoranu Istanbula. Kapadokija je s druge strane jedinstvena prirodna ljepota, pokrajina prekrasnih konja, neobičnih stjenovitih formacija s uklesanim crkvama pa čak i gradovima u stijenama. Sigurni smo da znate i za let balonom koji je najpoznatija slika Kapadokije, a na čijoj slici ćete nakon ovog putovanja biti i vi! Zajedno s nama i ostalim prekrasnim ženama koje ćete na ovom putovanju upoznati. Pridružite se!

Svaku putnicu na ovom putovanju očekuje prigodni poklon iznenađenja!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB-ISTANBUL

Polazak zrakoplova iz Zagreba u 20:30. Slijetanje u Istanbul u 23:40. Transfer do hotela. Noćenje.

2. DAN ISTANBUL – SULTANAHMET, GALATA MOST, TAKSIM

Doručak u hotelu. Nakon doručka krećemo u obilazak grada s lokalnim vodičem. Najprije ćemo se zaustaviti na Hipodromu, kulturnom središtu i centru društvenog života nekadašnjeg Konstantinopola. Zatim ćemo posjetiti džamiju Aja Sofiju, najpopularniju džamiju u Istanbulu te Topkapi palaču. Pauza za ručak. Nastavljamo šetnju ulicama Sultanahmeta sve do Galata mosta odakle puca prekrasan pogled na centar grada i Galata kulu. Prošetat ćemo preko mosta, sve do Istiklal ulice, najpopularnije turističke ulice u centru Istanbulu. Ta ista ulica vodi do glavnog trga Taksim. Slobodna večer za vlastite aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN ISTANBUL – Grand bazaar, ladies day u tradicionalnom turskom hamamu, krstarenje Bosporom

Doručak u hotelu. Ovaj dan ćemo posvetiti onome što žene najviše vole – shopping, spa i luksuzna jahta. Ima li boljeg ladies day-a od onoga da najprije napravimo shopping na najvećem bazaaru u Istanbulu i široj okolici? Zatim ćemo se opustiti (uz doplatu) u najpoznatijoj i originalnoj turskoj kupelji – Čemberlitas hamam. Nakon kupelji i spa tretmana, spremit ćemo se za odlazak na Bospor cruise na luksuznoj jahti (uz doplatu), i to samo za nas. Krstarit ćemo u zalazak sunca i hvatati najljepše poglede na europsku i azijsku stranu Istanbula. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN ISTANBUL – izlet na Azijsku stranu

Doručak u hotelu. Odlazimo na azijsku stranu Istanbula gdje ćemo najprije s Camlica vidikovca vidjeti prekrasnu panoramu Istanbula i njegovu najveću džamiju. Također ćemo imati pogled i na najviši toranj Istanbula Camlica toranj visok 369 m. Nastavljamo prema Uskudar, gdje ćemo imati lijepi pogled na Djevojačke kule. Izlet ćemo završiti u Kadikoy četvrti koju nazivaju centrom azijskog kontinenta. Ovdje vas čekaju žive ulice, pregršt trgovina, suvenirnica, kafića i restorana. Nakon slobodnog vremena povratak u hotel. Navečer preporučamo odlazak u Seven Hills restoran (uz doplatu), jedan od najpoznatijih restorana u Istanbulu, a svakako s najljepšim pogledom na Aja Sofiju i Plavu džamiju. Noćenje.

5. DAN ISTANBUL – KAPADOKIJA

Breakfast box. Rano ujutro odlazimo iz hotela na let za Kapadokiju. Zrakoplov polijeće u 08:55 i slijeće u Kapadokiju (Kayseri) u 10:15. Transfer do hotela u gradu Goreme. Nakon kraćeg odmora odlazimo u open air muzej Goreme. Cijeli muzej je sastavljen od stjenovitih formacija, a skriva crkve bizantinske umjetnosti uklesane u stijenama s prekrasnim freskama i muralima koje potječu iz otprilike 10. stoljeća. Muzej je stavljen na UNESCO-v popis svjetske baštine. Slobodna večer. Noćenje.

6. DAN KAPADOKIJA – podzemni grad, vilinski dimnjaci i quad safari

Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazimo s lokalnim vodičem u podzemni grad. Derinkuyu, antički podzemni grad na 8 nivoa, jedan je od najbolje sačuvanih gradova pod zemljom gdje su se pred neprijateljem krili ljudi. Procjenjuje se da je ovdje stalo oko 20.000 ljudi zajedno sa svojom stokom. Nakon podzemnog grada odlazimo na u Pasabag dolinu ili fairy chimneys, nama poznatu i kao dolinu čiji „dimnjaci“ podsjećaju na znamo svi što…kažu gljive. Legenda kaže da su ove dimnjake sagradile vile, otuda naziv fairy chimneys. Povratak u hotel. Nakon odmora predlažemo quad safari turu u zalazak sunca. Po nas će doći transfer u hotel te nas odvesti na početku točku quad safari ture gdje ćemo imati kratki brifing o quadovima. Zatim krećemo u avanturu gdje ćemo quadovima (uz doplatu) prolaziti kroz doline i imati off road vožnju. Vidjet ćemo spektakularne panorame, brežuljke, stjenovite formacije i simpatična sela Kapadokije i to u zalazak sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN KAPADOKIJA – let balonom i jahanje konja

Probudit ćemo se jako rano kako bismo uhvatili izlazak sunca na letu balonom (uz doplatu). Transferom odlazimo dok je još noć na mjesto gdje ćemo vidjeti kako se baloni napuhuju. Tik prije nego što izađe sunce, ulazimo u košaru balona i naš let započinje. Dignut ćemo se visoko iznad mjesta zajedno s drugim balonima što čini najpopularniju sliku Kapadokije koju ne smijete propustiti. Imat ćemo i pogled na spektakularne formacije ispod nas koje ostavljaju bez daha. Nakon leta od otprilike sat vremena, spuštamo se natrag te transferom odlazimo u hotel na doručak. Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti, odmor, šetnju gradom itd. U kasnijim popodnevnim satima odlazak na jahanje konja (uz doplatu). Riječ Kapadokija na perzijskom jeziku u doslovnom prijevodu znači zemlja prekrasnih konja i upravo je to razlog zašto ovdje morate isprobati jahanje konja u savršenim krajolicima. Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN KAPADOKIJA – ISTANBUL – ZAGREB

Doručak u hotelu. Nakon doručka check out te kraće slobodno vrijeme. Oko 11:30 odlazimo transferom prema zračnoj luci radi prijave na let. Let polazi u 15:05 te u Istanbul slijeće u 16:40. Nastavak leta za Zagreb u 18:35 te slijetanje u Zagreb u 19:40.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • First minute cijena po osobi: 1.260 € / 9.493,47 kn
 • Redovna cijena: 1.310 € / 9.870,20 kn

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Istanbul-Kayseri-Zagreb
 • Sve pristojbe zračnih luka
 • Prijevoz prtljage na letu (2 komada do 23kg po osobi + ručna prtljaga)
 • Transfer zračna luka-hotel-zračna luka u Istanbulu
 • Smještaj u hotelu Innova Sultanahmet 4* u dvokrevetnoj sobi na bazi 4 noćenja s doručkom
 • Lokalnog vodiča u Istanbulu
 • Ulaznice i izlete prema programu u Istanbulu:
  • Ulaznica za Topkapi palaču
  • Cjelodnevni izlet na azijsku stranu
 • Transfer zračna luka-hotel-zračna luka u Kapadokiji
 • Smještaj u Kapadokiji u hotelu Stone House Cave 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja s doručkom
 • Lokalnog vodiča u Kapadokiji
 • Ulaznice i izlete prema programu u Kapadokiji:
  • Ulaznicu za Derinkuyu underground city
  • Posjet Uchisar utvrdi
  • Ulaznica za Pasabag dolinu (Fairy chimneys)
  • Ulaznica i povratni transfer za Goreme open air muzej
 • Voditeljice putovanja Tea & Helena
 • Troškovi organizacije

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Boravišna pristojba u hotelima (plaća se na licu mjesta)
 • Napojnica za lokalne vodiče i vozače 30€ po osobi (plaćanje na licu mjesta)
 • Fakultativne izlete (plaćanje unaprijed u agenciji prilikom rezervacije; cijene su izražene po osobi):
 • Paket putnog osiguranja i osiguranje od otkaza:
  • Putno zdravstveno osiguranje:20,51€
  • Osiguranje od otkaza: 2,8% od cijene aranžmana

FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje unaprijed u agenciji prilikom rezervacije; cijene su izražene po osobi):

 • Cemberlitas tradicionalna turska kupelj: 60€
 • Krstarenje Bosporom u zalazak sunca na privatnoj luksuznoj jahti: 60€
 • Seven hills večera u restoranu s pogledom na Aja Sofiju: 60€
 • Quad safari tura po Kapadokiji: 55€
 • Let balonom (informativna cijena, može doći do promjene): 200€
 • Jahanje konja u Kapadokiji: 55€

KAKO REZERVIRATI:

Za rezervaciju je potrebno uplatiti minimalno 30% od ukupnog iznosa aranžmana (akontaciju). Po primitku uplate, poslat ćemo Vam ugovor i račun i time je Vaše mjesto potvrđeno.

NAČINI PLAĆANJA:

Plaćanje je moguće uplatom na račun u cjelosti ili najprije 30% akontaciju, a zatim preostali iznos do 30 dana prije putovanja. Također je plaćanje moguće karticama na rate (plaćanje u cjelosti prilikom rezervacije) na do 12 rata uz uvećanje cijene aranžmana od 5%. Primamo diners, visa premium i sve kartice izdanja pbz banke i zabe.

NAPOMENA:

Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili državnim praznicima, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelosti. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Molimo Vas da se o sigurnosti  putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obvezuju Chili tours d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Aviokompanija: Turkish Airlines

Satnica letova:

TK1056 L  TH 22JUN  ZAGIST SC22  2030 2340
TK2026 Y  MO 26JUN  ISTASR HK22  0855 1015
TK2013 Y  TH 29JUN  ASRIST SC22  1505 1640
TK1055 L  TH 29JUN  ISTZAG SC22  1835 1940

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Svi putnici koji putuju u Republiku Tursku moraju imati putno zdravstveno osiguranje koje pokriva cjelokupni boravak u Turskoj.

Odgovorni organizator putovanja: Chili tours

Minimalan broj putnika: 20


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
22.06.2023. 29.06.2023. 1.260,00 EUR
(9493 HRK)
Zagreb first minute (aviopristojbe uključene) Rezerviraj putovanje