ISTANBUL - girls only putovanje


O putovanju


ISTANBUL - girls only putovanje

Novo girls only putovanje u organizaciji Chili toursa i Tee Dimić Radas @comeflywithme_blog.

Termin putovanja:

 • 27.05.-30.05.2022.

Zašto odabrati girls only putovanje u Istanbul i po čemu se razlikuje od ostalih programa?

 • za vas smo pomno odabrale kvalitetan hotel koji je izvrsno ocijenjen upravo iz razloga što su hoteli u Istanbulu koji čak imaju 4* ili 5* poprilično loši. Iz tog razloga za vas biramo samo najbolje. Naš hotel Yilsam 4* smješten je u Sultanahmetu, na pješačkoj udaljenosti od najpopularnijih atrakcija - Topkapi palače i Aja Sofije, a tu su i brojni restorani, atrakcije i naravno Grand Bazaar. Ocjena na bookingu 9,1.
 • za vas smo pripremile jedan cijeli ladies day u kojem je naglasak na DOŽIVLJAJ Turske, da degustirate, isprobavate, aktivirate sva svoja osjetila i doživite pravu čaroliju Turske. To znači shopping na najvećem bazaaru uz cjenkanje, uživanje u najpopularnijem hamamu (turskoj kupelji) u Istanbulu i krstarenje Bosporom na privatnoj luksuznoj jahti uz tradicionalnu tursku baklavu.
 • na našim programima vodimo vas u najbolje rooftop barove i restorane (što ste već imale priliku vidjeti na našim storijima na društvenim mrežama), a ovaj put će to biti večera u najljepšem rooftop restoranu u zalazak sunca s pogledom na Aja Sofiju.
 • omogućujemo vam i fotkanje u popularnom fotostudiju s raznim turskim scenografijama i kostimima pa se tako možete prerušiti u pravu sultanovu ženu. Najpopularnije fotke su one na rooftopu na jastucima dok oko vas lete galebovi.
 • svaka putnica dobiva poklon naših sponzora

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ZAGREB-ISTANBUL, GALATA MOST, ISTIKLAL CADESSI I TAKSIM

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb u 06:30. Polazak zrakoplova u 09:00. Predviđeno slijetanje u Istanbul u 12:15 sati. Transfer do hotela. Nakon kraćeg odmora odlazimo s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju. Prošetat ćemo od hotela najprije prema Orient Expressu, istanbulskom muzeju vlakova, zatim nastavljamo preko Galata mosta do najpopularnije shopping ulice Istiklal Cadessi sve do glavnog trga Taksim. Dio ove rute proći ćemo Tunelom, drugom najstarijom podzemnom željeznicom na svijetu. Slobodna večer za uživanje u najživljem dijelu Istanbula oko trga Taksim. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN AYA SOFIA, TOPKAPI PALAČA, BALAT I VEČERA U ROOFTOP RESTORANU

Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazimo s lokalnim vodičem u razgled grada. Posjetit ćemo prekrasnu Topkapi palaču (ulaznica uključena), najljepši primjerak kompleksa palači iz osmanskog carstva kojom su osmanski sultani vladali gotovo 400 godina. Zatim ćemo posjetiti Aja Sofiju, najpoznatiju džamiju Istanbula. Prenamjenjena je u džamiju iz nekadašnje bazilike stoga se u njoj kriju brojne priče i zanimljivosti koje ćemo saznati. Nastavljamo do čuvenog Hipodroma, središta društvenog života nekadašnjeg Konstantinopola. Turu ćemo završiti u četvrti Balat, bivšoj židovskoj četvrti, a danas poznatoj po šarenim kućama, stepenicama, uskim uličicama koje idu uzbrdo i nizbrdo, a u kojima su tipične lokalne trgovinice, razigrana djeca, svježe oprana odjeća koja visi s prozora. Još uvijek ova četvrt nije toliko turistički posjećena iako je uvršena na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Upravo iz tog razloga je pravi mali dragulj koji se ne smije propustiti.
Navečer odlazimo u najpoznatiji rooftop restoran Seven Hills odakle puca prekrasan panoramski pogled na Aja Sofiju u zalazak sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN LADIES DAY - shopping na GRAND BAZAAR, turska kupelj HAMAM, KRSTARENJE BOSPOROM u zalazak sunca na luksuznoj jahti

Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazimo na Grand Bazaar, najveću tržnicu u Istanbulu gdje ćemo jutro provesti u shoppingu najboljih začina, kože, čajeva, ali i suvenira. Kapali Čaršija je najveći natkriveni bazaar gdje ćemo imati priliku "lutati" i shoppingirati u preko 4.000 trgovina. Nakon shoppinga, odlazimo u najpoznatiji hamam u Istanbulu Cemberlitas Hamam gdje ćemo imati odmor i uživanje u tradicionalnoj turskoj kupelji. U kasnim popodnevnim satima odlazimo na krstarenje Bosporom na privatnoj luksuznoj jahti uz bezalkoholno piće, snacks i tradicionalni turski desert - baklavu. Krstarenje ćemo imati u zalazak sunca pa će i pogled na grad iz ove perspektive biti čaroban. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN FOTKANJE NA ROOFTOPU, SULEYMANIJA I EGIPATSKI BAZAAR - ZAGREB

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Prtljagu ćemo ostaviti u prostoriji za pohranu prtljage te iskoristiti još ovaj dan za uživanje u Istanbulu. Nakon doručka predlažemo odlazak u najpopularniji fotostudio u Istanbulu, Taht, gdje možete napraviti odlične rooftop fotke s pogledom na grad i galebovima, odjevene u tradicionalni turski kostim (haljine) koji odaberete. Osim rooftop scene, možete birati još nekoliko popularnih turskih scenografija. Nakon fotkanja, odlazimo do Egipatskog bazaara kako bismo kupile jestive suvenire za ponijeti kući. Tko želi, umjesto navedenog, može posjetiti i čuvenu palaču Dolmabahče. U popodnevnim satima transfer do zračne luke te prijava na let. Zrakoplov polijeće u 18:15 te u Zagreb slijeće u 19:20 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

REDOVNA CIJENA: 5.390 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Istanbul-Zagreb
 • sve pristojbe zračnih luka
 • smještaj u hotelu Yilsam 4* na bazi 3 noćenja s doručkom
 • transfer zračna luka-hotel-zračna luka
 • razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • ulaznice za Topkapi palaču i Aja Sofiju
 • voditelja putovanja iz Zagreba tijekom cijelog putovanja
 • organizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • paket putnog osiguranja (preporučamo): putno zdravstveno osiguranje s covid pokrićem i osiguranje od putnikova otkaza s covid pokrićem
 • fakultativne izlete i atrakcije

FAKULTATIVNI IZLETI I ATRAKCIJE:

  • večera u rooftop restoranu Seven Hills: 320 kn
  • krstarenje Bosporom na privatnoj luksuznoj jahti s pićem i snackom: 360 kn
  • Cemberlitas Hamami: tradicionalna turska kupelj: 360 kn
  • fotkanje u fotostudiju Taht uz korištenje tradicionalnog turskog kostima i scenografije
   • profesionalno fotkanje uz prethodnu rezervaciju: 630 kn (uključuje: 4 različite scenografije, 200 originalnih fotografija, 5 obrađenih fotografija, tradicionalni kostim, videi napravljeni s Vašim mobitelom, neograničeno bezalkoholno piće)
   • fotkanje s vašim mobitelom (bez prethodne rezervacije; čeka se u redu): 30€ (plaćanje na licu mjesta; uključuje 4 različite scenografije, fotke i videi s vašim mobitelom, asistent, tradicionalni kostim, neograničeno bezalkoholno piće)

HOTEL YILSAM 4*, ocjena na bookingu 9,1


INFORMACIJE O REDU LETENJA: Aviokompanija: Turkish Airlines

Satnica letova:

1 TK1054 L  FR 27MAY  ZAGIST HK20  0900 1215 

2 TK1055 S  MO 30MAY  ISTZAG HK20  1815 1920 


KAKO REZERVIRATI:

 • Za rezervaciju je potrebno uplatiti minimalno 40% od ukupnog iznosa aranžmana (akontaciju). Po primitku uplate, poslat ćemo Vam ugovor i račun i time je Vaše mjesto potvrđeno.

 NAČINI PLAĆANJA:

 • Plaćanje je moguće uplatom na račun u cjelosti ili najprije 40% akontaciju, a zatim preostali iznos do 21 dan prije putovanja. Također je plaćanje moguće karticama na rate (plaćanje u cjelosti prilikom rezervacije) na 6 rata uz uvećanje cijene aranžmana od 5%. Primamo diners, visa premium i sve kartice izdanja pbz banke.

NAPOMENA:

 • Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili državnim praznicima, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelosti.
 • Molimo Vas da se o sigurnosti  putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
 • Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obvezuju Chili tours d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

PCR TESTIRANJE I COVID POTVRDE POTREBNE ZA ULAZAK U TURSKU:

 • za ulazak u Tursku potreban Vam je jedan od sljedećih dokumenata:
  • potvrda o cjepljenju ili
  • potvrda o preboljenju ne starija od 180 dana ili
  • negativan PCR test ne starijij od 72 sata od ulaska u Tursku ili negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati od ulaska u Tursku

Svi putnici koji putuju u Republiku Tursku moraju imati putno zdravstveno osiguranje koje pokriva cjelokupni boravak u Turskoj.

Minimalan broj putnika: 18

Odgovoran organizator: Chili tours

Hvala @my_travelificent_life na fotkama


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
27.05.2022. 30.05.2022. 5.390 kn Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje