Egipat - girls only putovanje


O putovanju


Egipat - girls only putovanje

Termin putovanja: 07.10.-13.10.2022.

Organizatori putovanja: Tea Dimić Radas & Chili tours

Tea Dimić Radas i Chili tours vas vode na još jedno girls only putovanje, ovoga puta u jednu od povijesno najbogatijih zemalja svijeta. Egipat je zemlja o kojoj su se pisale knjige, snimali filmovi, a i dan danas je inspiracija arheolozima diljem zemaljske kugle. Vodimo vas u zemlju kojom su vladali faraoni, ali i najveće vladarice u povijesti. U ovom putovanju naučit ćemo jako puno o drevnoj civilizaciji i povijesti, ali imat ćemo priliku zaroniti i u jedno od najljepših mora - Crveno more, zaploviti najvećom rijekom - Nilom te dotaknuti pijesak veličanstvene Sahare. #girlsonlyputovanja još jednom će vas povesti u avanturu u kojoj ćete se osjećati kao Hatšepsut, uživati kao Nefertiti i zabavljati se kao Kleopatra.


PROGRAM PUTOVANJA

1. dan, ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 3 sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova Turkish Airlines bit će u 20:15. Slijetanje u Istanbul u 23:30 po lokalnom vremenu.

2. dan, ISTANBUL - HURGHADA

Nastavak leta za Hurghadu u 02:10 te slijetanje u Hurghadu u 03:55 prema lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Odmah ulazimo u sobe te odmor od puta. U hotelu smo na bazi all inclusive usluge i prvi obrok nam je doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili uz bazen, istraživanje resorta, kupanje, sunčanje. Ručak. Slobodno popodne za vlastite aktivnosti. Večera. Nakon večere, u resortu se održava prigodni program (dance shows, glazba uživo, karaoke, tematski partiji itd...) gdje ćemo se opustiti i dobro zabaviti. Noćenje.

3. dan, HUGHADA: fakultativni izlet u Luxor

Breakfast box umjesto doručka jer u Luxor krećemo u ranim jutarnjim satima. Po dolasku u Luxor slijedi obilazak hrama Karnak. Ovo je najveći hram na svijetu građen preko 2.000 godina. Zatim ćemo posjetiti insitutut za izradu papirusa, pisaći materijal koji se u drevnom Egiptu koristio u doba faraonskih dinastija. Zatim ćemo se ukrcati na brod i na kratko zaploviti Nilom jer ta prilika se ne propušta dok ste u Egiptu. Tijekom vožnje imat ćemo priliku vidjeti panoramu hrama Luxora, nakon čega nas brodić iskrcava na zapadnu obalu Nila gdje nas čeka ručak (švedski stol/piće se plaća dodatno). Nakon ručka slijedi obilazak Doline kraljeva gdje su smještene 3 grobnice (ulaznice za dvije grobnice su uračunate u cijenu, dok se za Tutankamovu grobnicu plaća dodatno 300 egipatskih funti/15€). Nakon toga posjetit ćemo hram kraljice Hatšepsut, jednu od najpoznatijih žena koje su vladale Egiptom. Izlet završava posjetom dvama Memnonovim kolosima, dva kamena kipa faraona iz 14. st. prije Krista. Polazak za Hurghadu oko 16:30 te smo u hotelu u večernjim satima. Večera. Noćenje.

4. dan, HURGHADA: fakultativni izlet Rajski otok

Doručak. Prijevozom odlazimo do luke gdje se ukrcavamo na brod i plovimo direktno do Rajskog otoka. Na otoku ćemo provesti 2 sata tijekom kojih ćemo imati priliku za snorkeling i ronjenje s bocom do koraljnog grebena (imat ćemo 2 zarona: jedan za snorkeling i jedan s bocom kisika). Ovo je jedinstvena prilika za uživanje u netaknutom bogatstvu Crvenog mora. Na brodu će nam biti poslužen i ručak. Nakon drugog zarona imat ćemo još priliku i za neke vodene atrakcije kao što su banana ride i quatro. Povratak u hotel u kasnijim popodnevnim satima. Večera. Noćenje.

5. dan, HURGHADA: fakultativni izlet super safari

Doručak u hotelu. Slobodno jutro za vlastite aktivnosti. U ranim popodnevnim satima odlazimo na super safari. Izlet započinje vožnjom džipovima do pustinje gdje ćemo naprije imati pola sata vožnje na quadovima. Nakon kratke pauze slijedi vožnja na pustinjskim automobilima "spider" koja traje 10-ak minuta. Zatim nastavljamo kroz pustinju džipovima do beduinskog sela gdje nas čeka interesantna priča o Beduinima i njihovom načinu života. Naučit ćemo kako se tradicionalno peče kruh te koje sve biljke Beduini koriste za lijekove. Imat ćemo priliku i jahati deve. Zatim ćemo imati večeru uz prikladni show - egipatski derviš i trbušna plesačica. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan, HURGHADA

Doručak u hotelu. Slobodan dan za odmor, uživanje, kupanje i sunčanje i ručak. U sobi ostajemo skroz do polaska transfera u zračnu luku. Večera u hotelu. Polazak transfera u zračnu luku bit će oko 21 sat.

7. dan, HURGHADA - ISTANBUL - ZAGREB

Polazak zrakoplova u 00:25 sati. Slijetanje u Istanbul u 04:20. Nastavak leta prema Zagrebu u 07:00 te slijetanje u Zagreb u 08:05.


FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA: 7.790 kn

REDOVNA CIJENA: 8.190 kn

Cijena aranžmana uključuje:

 • povratni zrakoplovni let Zagreb-Hurghada-Zagreb (presjedanje u Istanbulu) ekonomskom klasom Turkish Airlines
 • sve pristojbe zračnih luka
 • prijevoz prtljage (1 komad do 23 kg + ručna prtljaga 1 komad do 8kg)
 • smještaj u resortu Desert Rose 5* u Hurghadi na bazi all inclusive usluge (doručak, ručak, večera, snacks, pića tijekom cijelog dana)
 • rani check-in u hotel i kasni check-out iz hotela
 • transfer zračna luka-hotel-zračna luka
 • voditeljica putovanja iz Zagreba
 • trošak organizacije

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • paket putnog osiguranja
  • putno zdravstveno osiguranje
  • osiguranje od otkaza: 2,8% od ukupne cijene aranžmana
 • fakultativni izleti iz ponude (prijava prilikom rezervacije aranžmana, plaća se na licu mjesta u eurima)
  • cjelodnevni izlet u Luxor (uključene ulaznice za dvije grobnice, ručak, prijevoz, hramovi, vožnja brodom po Nilu, lokalni vodič): 95€
  • izlet na Rajski otok (uključena oprema za ronjenje, vodič, prijevoz, ručak): 55€
  • izlet super safari (uključena vožnja quadovima i spider automobilima, jahanje deva, posjet Beduinskom selu, večera i show): 50€

KAKO REZERVIRATI:

Za rezervaciju je potrebno uplatiti minimalno 40% od ukupnog iznosa aranžmana (akontaciju). Po primitku uplate, poslat ćemo Vam ugovor i račun i time je Vaše mjesto potvrđeno. Preostali iznos aranžmana zatim možete platiti najkasnije do 07.09.2022.

NAČINI PLAĆANJA:

Plaćanje je moguće uplatom na račun u cijelosti ili najprije 40% akontaciju, a zatim preostali iznos do 30 dan prije putovanja. Također je plaćanje moguće karticama na rate (plaćanje u cjelosti prilikom rezervacije) na 12 rata uz uvećanje cijene aranžmana od 5%. Primamo Diners, Visa premium i sve kartice izdanja PBZ i Zagrebačke banke.

NAPOMENA:

Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili državnim praznicima, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelosti. Molimo Vas da se o sigurnosti  putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obvezuju Chili tours d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

PUTNI DOKUMENTI!

Za ulaz u Egipat, hrvatskim državljanima je potrebna viza. Ona se obično dobiva neposredno pri ulasku u Egipat i košta 28 € (s troškovima posredovanja). Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od dana izdavanja vize. S obzirom na to da se uvjeti za ulaz mogu promijeniti i jer za privremene putovnice vrijede drugi uvjeti, molimo naše goste da prije polaska kod nadležnih institucija provjere uvjete za ulaz u Egipat. Sva djeca (od rođenja) za ulaz moraju imati vlastitu putovnicu. Upis u drugim putovnicama nije dozvoljen. Pri ulasku je potrebno ispuniti formular, gdje se upisuju podaci iz putovnice i o boravku u mjestu ljetovanja. Putnike drugih narodnosti molimo da uvjete za ulaz provjere kod nadležnog konzulata i informiraju se o potrebnoj dokumentaciji za ulaz u Egipat. Želimo vas upozoriti na to da osobe kojima je potrebna šengenska viza, pri rezervaciji destinacije koja se nalazi izvan šengenskog područja, moraju dobiti takozvanu „višekratnu šengensku vizu“, kako bi se mogli vratiti u zemlju na šengenskom području. U slučaju da nemaju ovu vizu, zrakoplovna tvrtka im može onemogućiti povratak iz mjesta ljetovanja.

Minimalni broj putnika: 18

Odgovorni organizator: Chili tours d.o.o.


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
07.10.2022. 13.10.2022. 7.790 kn Zagreb uključene avioprijestojbe (first minute) Rezerviraj putovanje