Uskrs u Portugalu 5 dana


O putovanju


PUTOVANJE ZA USKRS - Portugalska tura 5 dana

LISABON -PORTO - COIMBRA - SINTRA -CASCAIS - CABO DA ROCA - OBIDOS - BATALHA - FATIMA - AVEIRO

VRIJEDNOST VIŠE:

 • SMJEŠTAJ U HOTELIMA 4* U LISABONU, PORTU I COIMBRI
 • SMJEŠTAj U LISABONU U HOTELU 4* U CENTRU GRADA
 • ODLIČAN RED LETENJA, 5 PUNIH DANA U PORTUGALU
 • UKLJUČENI RAZGLEDI LISABONA, PORTA, COIMBRE i svih mjesta prema programu putovanja
 • ODLAZAK U FATIMU NA USKRS

Program putovanja:

1 dan ZAGREB-LISABON-BATALHA - COIMBRA

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu u 10:10 kod šaltera informacija gdje će Vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Lisabon u 12:10. Po slijetanju u Lisabon u 14:25 sati, nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi vožnja do Batalhe te predlažemo posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria sa prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Nastavak vožnje do Coimbre, „ studentskog grada „ sa jednim od prvih europskih sveučilišta u Europi iz 1290 još i danas jednom od najvažnijih sveučilišta u Europi. Predlažemo posjet sveučilištu sa starom knjižnicom. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan COIMBRA-AVEIRO-PORTO

Doručak. Odlazak iz Coimbre uz zaustavljanje u Aveiru, pitoresknom gradiću na kanalima kojeg mnogi zovu i portugalska Venecija. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje do Porta drugog najvećeg grada i prijestolnice sjevernog Portugala kojeg mnogi izdvajaju kao najljepši grad Atlantika. Razgled Porta, grada koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine: katedrala iz 12. St., crkva Sv. Francisca, zvonik Torre dos Clerigos, zgrada burze… Šetnja preko mosta D.Luisa I preko starog centra grada na drugu stranu rijeke Douro. Odlazak do dijela grada koji se zove Nova Gaia i koji obiluje vinarijama. Predlažemo posjet jednoj od poznatih vinarija gdje se proizvodi čuveno Porto vino. Upoznat ćete se sa način proizvodnje te na kraju i kušati Porto. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Smještaj u hotel. Navečer predlažemo odlazak do Ribeire, najstariji gradski dio grada uz rijeku Douro, gdje se nalaze brojni restorani i barovi. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan PORTO-LISABON

Doručak. Odlazak iz Porta prema Lisabonu. Po dolasku u Lisabom razgled grada autobusom i pješice u pratnji pratitelja putovanja. Odlazak autobusom do jedne od najpoznatijih lisabonskih četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCA. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan most 25. Travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na svoje istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme da prošećete do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. Godine gdje svakako savjetujemo da kušate istoimenu slasticu. Odlazak do četvrti Alfama na upoznavanje samih početaka Lisabona, s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica sa domaćim specijalitetima. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo odlazak na večeru u jedan od poznatih ribljih restorana, šetnju po živahnoj četvrti Bairo Alto koji obiluje mnoštvom klubova sa odličnim cocktailima i živom glazbom. Povratak u hotel.

4.dan LISABON -SINTRA – CASCAIS – CABO DA ROCA-ESTORIL- LISABON

Doručak. Slobodan dan u Lisabonu ili predlažemo izlet u okolicu Lisabona. Odlazak do šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi najveća kockarnica u Europi, te sjedište europske špijunaže za vrijeme II svjetskog rata. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, sa natpisom „ Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a sa prekrasnom kraljevskom palačom. Svakako predlažemo da posjetite jednu od najprepoznatljivih znamenitosti Portugala – bajkovitu palaču Pena koja je okružena prekrasnim mediteranskim vrtovima, koji se prostiru na više od 200 hektara i u kojima se nalaze brojne egzotične biljke sa svih strana svijeta sa brojnim fontanama i jezercima. Nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Lisabon u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Predlažemo zajedničku šetnju obližnjom avenijom Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe koja je građena po uzoru na Champs-Elysees. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru uz čuveni FADO program. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan LISABON – FATIMA-OBIDOS- ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. God. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja. Mogućnost sudjelovanja na Uskršnjoj misi, a i sam boravak u Fatimi na Uskrs je zaista veličanstven doživljaj. Nakon Fatime odlazk do slikovitog mjestašca Obidos opasanog zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade, koje se nakon ispijanja pojede. Slobodno vrijeme te transfer do zračne luke u Lisabonu. Let na direktnoj liniji za Zagreb u 19:50. Slijetanje u Zagreb u 23:55.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.390 kn + pristojbe zračnih luka 890 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu
 • sve transfere i razglede prema programu
 • smještaj u hotelima 4* na osnovi 4 noćenja sa doručkom
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 890 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2 € po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta)
 • boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2 € po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta)
 • doplata za cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona (Sintra - Cascais - Cabo da Roca-Estoril) - 42 Eur
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • fakultativne izlete
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu

NAPOMENE:
Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje, kao i tijekom samog putovanja. Sve detalje o programu šaljemo u završnoj obavijesti 3 dana prije početka putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, odnosno prema procjeni voditelja putovanja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
U programu putovanja gdje nije izričito spomenut ulaz, razgledi su vanjski.

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 1.190 kn

POPUSTI:

 • djeca 2-12 godina na pomoćnom ležaju sa 2 odrasle osobe -800 kn
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju -150 kn

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:

 • samostan sv. Jeronima - 12 eur
 • palača i park Pena - 17 eur + 3 eur autobus do vrha parka do palače
 • samostan u Batalhi - 8 eur
 • biblioteka u Combri - 12 eur
 • crkva sv. Franje u Portu – 8 eur
 • degustacija vina u Portu – 11 eur
 • večera uz Fado program u Lisabonu - 52 eur (večera u 3 slijeda i piće uz fado program)

PRIJEVOZNIK: CROATIA AIRLINES
Dozvoljena težina prtljage 15 kg (uključena u cijenu) + 1 komad ručne prtljage do 8 kg
Minimala broj putnika: 30

RED LETENJA NA CROATIA AIRLINESU

Vezani letovi na charter putovanjima nisu mogući.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: portugal03


Termini

Datum polaskaDatum povratkaCijenaMjesto polaskaNapomena
17.04.2019.21.04.2019.4.390 knZagreb+ zrakoplovne pristojbe 890 knRezerviraj putovanje