Uskrs u Ateni s krstarenjem Grčkim otocima


O putovanju


USKRS U ATENI S KRSTARENJEM GRČKIM OTOCIMA

Grupno krstarenje brodom Celestyal Olympia s uključenim zrakoplovnim letom iz Zagreba!

Atena, Mikonos, Kusadasi, Patmos, Kreta, Santorini 

Termin putovanja:

 • 09.04. - 15.04.2020.

VRIJEDNOST VIŠE:

 • BROD CELESTYAL OLYMPIA - ALL INCLUSIVE KRSTARENJE
 • uključen prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
 • u cijenu uključene lučke i zrakoplovne pristojbe
 • uključen all inclusive paket pića za vrijeme krstarenja, napojnice osoblju na brodu, povratni transfer do grada na Mikonosu (ili tender), izlet u Efez, izlet na Kreti-posjet palači Knossos, poludnevni izlet Rt Sounion i Glyfada te poludnevni razgled Atene!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB-BEOGRAD-ATENA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Air Serbie JU231 u 10:05 sati prema Beogradu. Po dolasku u 11:10 sati, nastavak na liniji JU512 u 12:20 sati prema Ateni. Predviđeni dolazak u 14:50 sati po lokalnom vremenu. Organizirani transfer do hotela. Nakon smještaja u sobe, odlazak s voditeljem pješice ili javnim prijevozom u središte grada gdje možete posjetiti jednu od brojnih taverni i počastiti se girosom ili suvlakijem ili prošetati vijugavim ulicama punim života. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

2.dan: ATENA
Nakon doručka u hotelu oko 8 sati organizirani grupni transfer do luke ukrcaja. Smještaj u odabrane kabine. U 11:30 sati isplovljavanje prema Mikonosu.

2.-5.dan: krstarenje prema programu:

5. dan: ATENA
Nakon doručka na brodu, iskrcaj oko 8 sati i odlazak na poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča; panoramski razgled trgova Omonia i Sintagma, Parlamenta, Panhelenskog stadiona, Hadrijanovih vrata samo su neki od atenskih lokaliteta koje je svakako potrebno posjetiti. Razgled završava na atenskoj Akropoli, jednom od najznačajnijih spomenika (ulaznica uz doplatu). Nakon razgleda Akropole, grupni transfer do hotela. Prijava u sobe. Slobodno poslijepodne i večer za vlastite programe.

6. dan: ATENA
Doručak u hotelu. Iskoristite dan za samostalno istraživanje šarenih ulica i trgova, lokalnih trgovina i taverni, ili se pak uputite u neki od brojnih muzeja – predlažemo Arheološki muzej ili Novi muzej Akropole. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: ATENA-BEOGRAD-ZAGREB
Nakon doručka oko 8 sati odjava iz hotela i polazak na poludnevni izlet Rt Sounion-Glyfada. Putovanje slikovitom atenskom rivijerom odvest će nas do glasovitog rta Sounion, poznatog po Posejdonovom hramu (ulaz uz doplatu) i jedinstvenoj lokaciji na najjužnijem rtu poluotoka Atike. Poznat po veličanstvenim zalascima sunca i pirotesksnoj lokaciji, Cap Sounion je nezaobilazna točka pri posjetu Ateni. Izlet završavamo na Glyfadi – “grčki Beverly Hills” -  atenskom predgrađu smještenom na samoj obali, kojeg krase nepregledne plaže i na kojoj žive grčki milijunaši, ministri i biznismeni. Slobodno vrijeme do polaska grupnog transfera prema zračnoj luci oko 13:30 sati. Prijava i let na liniji Air Serbie JU513  u 16:35 sati. Po dolasku u Beograd u 17:15, nastavak na liniji JU234 u 18:30 prema Zagrebu. Predviđeni dolazak u 19:40 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

Cijena po osobi u dvokrevetnoj:

Redovna cijena

FIRST MINUTE
Unutarnja kabina 8.450 kn 7.850 kn
Kabina s prozorom 9.150 kn 8.550 kn 
Odrasla osoba na 3. i 4. ležaju  7.450 kn
Dijete do 16 g. u pratnji dvije odrasle osobe 6.550 kn

Sve navedene cijene uključuju lučke i zrakoplovne pristojbe koje iznose 2.490 kn

*FIRST MINUTE ZA REZERVACIJE DO 01.01.2020. ili do popunjenja kapaciteta!

Jednokrevetna kabina na upit!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom  na relaciji Zagreb-Beograd-Atena-Beograd-Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • 3 noćenja u hotelu 3* u Ateni u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s doručkom,
 • grupne transfere prema programu,
 • krstarenje brodom prema programu; smještaj u odabranoj kabini tijekom krstarenja (tuš/WC, klima uređaj, sef, sušilo za kosu, TV); puni pansion na brodu (doručak, ručak, večera; prva usluga ručak; posljednja doručak),  
 • all inclusive paket pića za vrijeme krstarenja;
 • napojnice za osoblje,
 • animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živom glazbom i predstave, sportske aktivnosti, korištenje fitnesa, bazena, ležaljki;
 • izlet u Efez,
 • izlet na Kreti,
 • shuttle bus na Mikonosu,
 • poludnevni izlet Rt Sounion-Glyfada (ulaznica uz doplatu),
 • poludnevni razgled grada Atene autobusom i pješice uz službenog gradskog vodiča za razgled grada na engleskom jeziku, (ulaznica za Akropolu uz doplatu);
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku (za minimalno 30 prijavljenih putnika);
 • organizacija i priprema putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • troškove pića u barovima i restoranima (osim pića uključenih u all inclusive paket),
 • izlete (osim navedenih u programu),
 • ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koje nisu navedene kao uključene,
 • fakultativne sadržaje,
 • karte za javni prijevoz u Ateni,
 • troškove osobnih narudžbi i putno osiguranje (preporučamo).

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA – plaćanje na licu mjesta (prema stanju u studenom 2019. g., podložne promjeni):

 • Akropola 20 €,
 • Muzej Akropole 5 €,
 • Nac. arheološki muzej 7 €;
 • ulaznica u Posejdonov hram 8 €

NAPOMENE: U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 20 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda u Ateni i izletima, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni.

DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ovo putovanje hrvatski državljani zbog posjeta Turskoj moraju imati važeću putovnicu minimalno 6 mjeseci od završetka putovanja. Viza za hrvatske državljane nije potrebna.

SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.


KORISNE INFORMACIJE:

ODJEĆA: savjetujemo laganu slojevitu pamučnu odjeću, a tijekom večeri topliju odjeću poput vesti ili pulovera.Ponesite i zaštitu od kiše i sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete. U brodskom restoranu za večeru potrebna je primjerena garderoba (duge hlače za muškarce, ne majice bez rukava). Također preporučamo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače).
HRANA I PIĆE: Grčka je hrana jednostavna i ukusna, s puno povrća, biljnih začina i maslinova ulja; horiatiki - grčka salata (rajčice, krastavci, masline, ovčji sir feta); souvlaki - ražnjići; domaća „brza hrana“: pita gyros, sarmice dolmades (u vinovu lišću), mesne okruglice keftedes; orijentalne slastice (baklava, halva i sl.); aperitiv ouzo s anisom; tipično vino retina s okusom borove smole; poznati vinjak metaxa; grčka kava (elinikos kafes: slatka, srednje slatka ili gorka – gliko, metrio, sketo), rashlađeni nescafe, frape. Nije preporučljivo piti vodu iz vodovoda, koristite flaširanu vodu.
OBROCI I RESTORANI NA BRODU Vrijeme svih obroka je navedeno u brodskim novinama koje ćete dobiti u kabinu svaki dan. Vremena obroka mogu se mijenjati ovisno o rasporedu izleta ili vremenu isplova/uplova broda u luku, te je potrebno pratiti vrijeme obroka u brodskim novinama.
PIĆA I BAROVI U Vaš aranžman uključen je all inclusive paket pića (Blue za odrasle, White za djecu) koji uključuje veliku ponudu alkoholnih pića i koktela za odrasle, bezalkoholna pića za odrasle i djecu, kave...S obzirom na obim ponude, popis uključenih pića možete zatražiti na prodajnom mjestu. Ukoliko se odlučite naručiti piće koje ipak nije dio all inclusive paketa, ne plaćate punu cijenu pića, već samo razliku u cijeni.
KUPOVINA: Povoljna je kupovina izrađevina od kože, zlata i keramike, ručno tkanih ćilima, meda, maslinovog ulja, ručno rađenih stoljnjaka i čipke. U turističkim središtima trgovine su najčešće otvorene cijeli dan, do 21 h. Prodavaonice suvenira rade i do kasno u noć.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom i brodskom sefu, organizator putovanja niti brodar ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.
IZLETI NA BRODU Izleti nisu obvezni i posebno se plaćaju, osim izleta uključenih u program.  Rezervacija izleta obavlja se na brodu u uredu izletničkog programa (Excursion Office) do roka naznačenog u dnevnom programu. U slučaju da se ne dostigne predviđeni minimalni broj izletnika, izlet može biti otkazan uz pravovremenu obavijest i povrat novca putniku. U cijenu izleta uključen je grupni prijevoz s ostalim putnicima na brodu,  posjet spomenicima, muzejima, parkovima, te hrana i/ili piće ako je tako u opisu izleta naznačeno. Cijene i termini izleta mogu se dijelom promijeniti zbog tehničkih, operativnih ili drugih razloga. Izleti su pratnji brodskog vodiča na jednom od stanih jezika, te ovisno o veličini grupe, U nekima od luka pristajanja, osim izleta, organiziraju se i posebni transferi u centre gradova (shuttle bus). Detaljan opis izleta na engleskom jeziku zatražite na prodajnom mjestu.

Minimalni broj putnika: 30

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: grčkauskrs09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
09.04.2020. 15.04.2020. 7.850 kn Zagreb Uključene aviopristojbe (unutarnja kabina, first minute) Rezerviraj putovanje
09.04.2020. 15.04.2020. 8.550 kn Zagreb Uključene aviopristojbe (vanjska kabina, first minute) Rezerviraj putovanje