Toskana i Firenca 3 dana avionom


O putovanju


PUTOVANJE TOSKANA i FIRENCA 3 dana | izravni let posebnim charterom iz Zagreba

Termin putovanja:

 • 25.10. - 27.10.2019.

Predviđeni hotel:  Hotel Manzoni 4*, Montecatini Terme


PROGRAM PUTOVANJA:

25.10., petak, ZAGREB – zračna luka PISA – NP CINQUE TERRE – MONTECATINI TERME
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Direktan let posebnim charter zrakoplovom za Pisu (točan red letenja u završnoj obavijesti). Nakon slijetanja slijedi vožnja autobusom do Cinque Terre. Ulazimo u Liguriju i dolazimo u grad La Spezia. Tu se ukrcavamo na vlak. Doplata za ulaznicu u nacionalni park i vožnju vlakom iznosi 16 eur po osobi. Nastavljamo dalje vlakom do Nacionalnog parka Cinque Terre. Jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta Italije. Prva stanica na kojoj silazimo je Riomaggiore, najjužnije selo u parku. Slobodno vrijeme za šetnju. Staza ljubavi povezuje Riomaggiore sa sljedećim selom, Manarolom, koja ima predivnu prirodnu luku na koju je dograđen mol za lučicu malih čamaca koji se lagano odmaraju zaštićeni od vjetrova. Boravak u Manaroli je iznimno čudesan, jer su vidici oko njega najljepši. Pauza za kavu i fotografiranje. Povratak u La Speziu vlakom. Nastavak vožnje do Montecatini terma. Smještaj u hotel. Noćenje. Napomena: u slučaju iznimno lošeg vremena u NP Cinque Terre, posjetiti ćemo Volterru.

26.10., subota, MONTECATINI TERME – FIRENCA – MONTECATINI TERME
Doručak. Ujutro s voditeljem putovanja krećemo na cjelodnevni fakultativni izlet vlakom u Firencu – srcu Toskane, svjetskom središtu kulture i umjetnosti. Zašto vlakom? Zato što je brže i udobnije, a za 50-ak minuta dolazimo direktno u centar grada. Izlazimo na stanici Santa Maria Novella gdje nas čeka naša lokalna vodička. Slijedi razgled grada u kojem ćemo se upoznati sa znamenitostima kao što su: katedrala Santa Maria del Fiore - krstionica - Giottov zvonik - crkva Santa Croce - Ponte Vecchio - Piazza della Signoria i brojni drugi dragulji Firence. Slobodno vrijeme možete utrošiti u šetnju do najveće tržnice u gradu – Mercato Centrale ili pak možete uživati u usponu i pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo. Sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, pojedite slavni firentinski odrezak i zasladite se desertnim vinom u koji možete umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. Predlažemo posjet galeriji Uffizi s našom lokalnom vodičkom (obvezna najava u agenciji). Ponavljamo vožnju vlakom i vraćamo se u hotel. Noćenje.

27.10., nedjelja, MONTECATINI TERME – LUCCA – PISA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Krećemo prema obližnjoj Lucci. Ovaj simpatičan gradić rodni je grad Giacoma Puccinija, a poznat je i po svojim iznimno očuvanim renesansnim zidinama te festivalu stripa koji je ujedno i najveći u Europi. Stara gradska jezgra prožeta je zavijenim ulicama, barovima i tavernama. Nakon zajedničke šetnje gradom iskoristite slobodno vrijeme za penjanje na toranj Guinigi. Cijena od 4 eur po osobi i uspon nije ništa naspram predivog pogleda na grad. Nastavljamo prema Pisi. Stižemo na Trg čudesa gdje vam pogled bježi s krstionice na katedralu, a završava na čuvenom Kosom tornju. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Ako se niste fotografirali barem jednom „gurajući“ toranj, kao da niste bili u Toskani. Iskoristite slobodno vrijeme za to. Vožnja do zračne luke u Pisi, prijava na direktan charter let posebnim zrakoplovom iz Pise za Zagreb.


Cijena aranžmana po osobi:  FIRST MINUTE 2.990 kn  / Redovna cijena 3.190 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn

Rok za prijavu: do 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 90 / Maksimalan broj putnika: 100

Popusti i doplate:

· jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 30% popusta
· trokrevetne sobe dostupne po redovnoj cijeni
· Cijena avio karte bez paket aranžmana iznosi 2.000 kn po osobi. Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 990 kn.

Predviđeni red letenja:

25.10.2019. TDR351 ZAG CTA 08:00 9:30
27.10.2019. TDR353 CTA ZAG 19:00 20:30

Cijena uključuje:

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom kompanije Trade Air na relaciji Zagreb - Pisa - Zagreb, u ekonomskoj klasi
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 4* u Montecatini termama u dvokrevetnim sobama
 • razgledavanja prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn po osobi, obvezna doplata
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz, ulaznice za kulturno povijesne spomenikei sl.)
 • boravišna pristojba u hotelu od 1-2 EUR po osobi po noćenju, obvezna doplata
 • izlet u Firenzu vlakom (povratna karta vlakom na relaciji Montecatini Terme-Firenca-Montecatni Terme, usluga lokalnog vodiča na hrvatskom/srpskom jeziku te slušalice za razgled grada) - 150 kn po osobi, plaćanje u poslovnici prilikom rezervacije aranžmana
 • ulaznicu za Galeriju Uffizi, bez čekanja u redu - 390 kn po osobi (rezervacija termina, ulaznica, slušalice i lokalno vođenje na hrvatsko-srpskom jeziku) - obvezna najava i plaćanje u poslovnici (doplata kod prijave, minimum od 10 prijavljenih putnika)
 • ulaznica u NP Cinque Terre (dnevna karta koja uključuje i vožnju vlakom) 16 EUR po osobi, plaćanje na licu mjesta
 • povratnu kartu za vožnju žičarom na Montecatini Alto - 7 EUR po osobi, po želji u slobodno vrijeme
 • minibus u Pisi koji vozi od parkinga autobusa do Trga čudesa 2 EUR po osobi, plaćanje na licu mjesta
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 390 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za vozača i vodiča 5 EUR po osobi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučujemo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

VAŽNE INFORMACIJE
- vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Trade Air-a objavljenom u 2019. godini i podložna su promjeni
- zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
- uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 15 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg)
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova u Toskani ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te lošoj vremenskoj prognozi u NP Cinque Terre. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda osim iznimno loših vremenskih uvjeta u NP Cinque Terre. Ukoliko bi došlo do nepredviđenih loših vremenskih uvjeta, u zamjenu će se posjetiti Volterra.
- završno pismo vam dostavljamo mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.)
- fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
- organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
- organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
- program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
- predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedina kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Firenci.
Konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Firenza) se nalazi na adresi Via della Mattonaia 13, 50121 Firenza, Italija. Kontakt podaci: tel. 0039 055 263 9272, fax. 0039 055 246 9418. Počasna konzulica: Alessandra Fusi.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 90, a maksimalan broj putnika je 100. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: toskanaavio21


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
25.10.2019. 27.10.2019. 2.990 kn Zagreb + zrakoplovne pristojbe 990 kn (first minute) Rezerviraj putovanje