Sicilija - 6 dana avionom


O putovanju


Detaljan program putovanja za obilazak istočne Sicilije. Doživite autentičnu Siciliju i istražite sve njezine ljepote.

 • mogućnost kreiranja aranžmana prema Vašim željama i izrade ture koja uključuje i Palermo sa zapadnom obalom.
 • mogućnost transfera do Trsta ili Venecije
 • mogućnost rezervacije automobila na Siciliji

Prijedlog programa putovanja:

1.DAN Zagreb – Trst – Catania

Mogućnost transfera od Zagreba do Trsta (uz doplatu). Zrakoplov iz Trsta polijeće u 12:50 i u Cataniju slijeće u 14:30. Mogućnost rent-a-cara u zračnoj luci. Odlazak do centra Catanije i prijava u hotel. Preporučamo prvo upoznavanje s Catanijom, gradom kojim dominira atraktivan trg Piazza Duomo. Na ovome trgu vidjet ćete impozantnu katedralu Sant' Agata koja je nekoliko puta bila potpuno uništena zbog potresa i erupcije vulkana Etne. Svoj današnji izgled zahvaljuje Gian Battisti Vaccariniju koji je dizajnirao novu baroknu fasadu i postavio korintske stupove koji su podigli katedralu na tri razine. Nedaleko od katedrale vidjet ćete slavnu fontanu slona. Dok su Catanijom nekoć vladali Arapi, ovaj grad su nazivali „Gradom slona“, a slon je predstavljao talisman koji je štitio grad od neprijatelja, bolesti pa čak i kuge. Osim glavnog trga možete obići i Benediktinski samostan, Biscari palaču, dvorac Ursino, grčki antički amfiteatar, Baziliku Collegiata. Za ljubitelje prirode i prekrasnih panoramskih vidika tu je i dvorac Aci u neposrednoj blizini Catanije, svega nekoliko minuta vožnje uz obalu prema sjeveru. Večer iskoristite za isprobavanje sicilijanskih specijaliteta npr. u baru Mazzini koji nudi niz talijanskih deserata. Za ugoditi iskusnim vinoljupcima tu je enoteka Sud Est gdje možete popiti čašu vrhunskog crnog ili bijelog vina. Odličan pub kojeg domaćini rado posjećuju je irski pub The Stag's Head. Ovdje možete uživati u velikom izboru piva, čak i onih talijanskih. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN Catania – Taormina

Doručak u hotelu. Nakon doručka predlažemo da se zaputite na gradsku tržnicu (fish market) gdje ćete doživjeti pravo talijansko iskustvo. Ovdje već iskusni trgovci mame kupce na svoje svježe ulove. Ribe, hobotnice, račići i razne morske delicije. Iznad fish marketa nalazi se street market s voćem i povrćem gdje u fast food restoranu Scirocco Sicilian Fish Lab možete isprobati pržene kozice, lignje i ribice. Nakon šetnje tržnicom preporučamo da se zaputite prema Taormini, sjeverno od Catanije. Taormina je zasigurno najljepši sicilijanski grad, a proteže se od obale pa sve do uzdignutog brda Monte Tauro, odakle puca prekrasan pogled na čitav grad, more i okolicu. Putujući prema Taormini možete zastati u mjestu Giardini Naxos, popularnom ljetovalištu s lijepom pješčanom plažom. Već iz ovoga ljetovališta imat ćete fantastičan pogled na uzdignutu Taorminu. Predlažemo ručak u restoranu La Lanterna u Giardini Naxosu. Nastavak puta prema Taormini. Smještaj u hotel. Poslijepodne predlažemo da se zaputite u sami centar Taormine (pješačka zona) koja je od hotela udaljena svega 5 minuta šetnje. Čim kročite kroz legendarna vrata Messina, imat ćete osjećaj kao da ste u nekoj potpunoj drugoj dimenziji. Kamene uličice, balkoni ukrašeni šarenim cvijećem, uske stepenice koje vode do skrivenih slastičarnica i trattoria te fascinantan trg IX. Travnja s kojeg ćete imati priliku uhvatiti prekrasne panoramske vidike. Ne zaboravite isprobati tradicionalni sicilijanski canoli, slatki desert punjen vanilijom i pistacijom. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN Taormina – Castelmola – Taormina

Doručak u hotelu. Nakon doručka predlažemo da se zaputite povrh Taormine, u gradić na najvišem brežuljku ovoga područja, Castelmola. Svega 15-ak minuta vožnje od Taormine dijelit će Vas od neopisivog 360° panoramskog pogleda na more, Taorminu u podnožju i veličanstvenu Etnu. Castelmola je sagrađen na 530m visokoj stijeni zahvaljujući kojoj i pruža takve prekrasne panoramske vidike. Prošećite sačuvanim ostacima ovoga dvorca, koji je primarno sagrađen od strane Bizantinaca. Današnji ostaci dvorca uglavnom datiraju iz 16. stoljeća. Po silasku iz Castelmola, preostaje vam još posjetiti najslavniju povijesnu znamenitost Taormine – Teatro Greco, antičko grčko kazalište. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN Taormina – Siracusa

Doručak u hotelu. Po odlasku iz Taormine možete se zaustaviti na plaži u podnožju grada gdje se nalazi vrlo atraktivan otočić Isola Bella. Šljunčana plaža povezana je s ovim otočićem puteljkom koji često tijekom plime bude prekriven morem pa je do otoka jedino moguće otplivati. Siracusa je vaše iduće stajalište. Smještaj u hotelu u centru grada. Ostatak dana šećite romantičnim ulicama Siracuse, provozajte se kočijom i jednostavno uživajte u talijansko-grčkoj atmosferi kojom ovaj grad zasigurno najviše odiše. Stara gradska jezgra danas je na UNESCO-vom popisu Svjetske baštine. Predlažemo razgled grčkog i rimskog kazališta, Ieronova oltara i Dionizijeve špilje (ili tzv. Dionizijevo uho) te otok Ortigia, povezanog s kopnom mostom Ponte Nuovo koji je ujedno i svjedok bogate prošlosti, sa svojom prekrasnom baroknom arhitekturom. Na otoku Ortigia nalazi se katedrala koja se sagrađena na ostacima grčkog hrama posvećenog Ateni. To je bio dorski hram sa stupovima koji se još mogu vidjeti uključeni u zidove današnje crkve. Katedrala dominira predivnim trgom gdje možete sjesti u jednu od talijanskih rosticceria i uživati u bogatim talijanskim delicijama uz šalicu cappuccina. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN Siracusa – Noto – Siracusa

Doručak u hotelu. Jutro definitivno iskoristite za posjet još jednoj od tipičnih sicilijanskih tržnica. Tržnica u Siracusi je još bogatija proizvodima od one u Cataniji. Također u obliku street marketa, ova tržnica nudi sve, od ribe do pistacija. Ukoliko ste ljubitelj suvenira u obliku hrane, ovdje svakako možete pronaći nešto što će razveseliti vaše najdraže vjerojatno više od magneta. Nakon tržnice, predlažemo da se zaputite južnije od Siracuse, u grad Noto. Ovaj gradić jednostavno će vas očarati svojom baroknom arhitekturom. Zato je i zaslužio biti uvršen na UNESCO-v popis svjetske baštine. Središtem grada dominira katedrala Sv. Nikole nasuprot koje se nalazi jednako impozantna Duždeva palača. Prošećite do Kraljevskih gradskih vrata (Porto Reale), a dok šećete ovim ulicama, počastite se odličnim sladoledom od pistacija i straciatele. Nedaleko od gradske jezgre nalazi se Lido di Noto, prekrasna pješčana plaža za one koje žele uživati u suncu i moru. Povratak u Siracuzu. Noćenje.

6. DAN Siracusa – Catania – Trst – Zagreb

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Odlazak do zračne luke Catania. Zrakoplov polijeće u 10:40. Potrebno je u zračnu luku doći 2 sata prije leta. Predviđeno vrijeme slijetanja u Trst je u 12:40. Mogućnost transfera do Zagreba (uz doplatu).


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: od 3.310 kn

Cijena uključuje:

 • povratnu zrakoplovnu kartu Trst-Catania-Trst
 • pristojbe zračnih luka
 • ručnu prtljagu dimenzija 55x40x20cm do 10kg + značajno manji komad prtljage 35x20x20cm (npr. ručna torbica)
 • smještaj u hotelu 3* u centru Catanije na bazi jednog noćenja s doručkom
 • smještaj u hotelu 4* u Taormini na bazi 2 noćenja s doručkom
 • smještaj u hotelu 3* u centru Siracuse na bazi 2 noćenja s doručkom
 • troškove organizacije
Cijena ne uključuje:
 • transfer Zagreb-Trst-Zagreb (cijena od 300kn po osobi)
 • najam automobila na Siciliji (pick up zračna luka; drop off zračna luka, najam svih 6 dana, cijena od 170€)
 • boravišne pristojbe (plaćaju se direktno u hotelu)
 • putno osiguranje

VAŽNE NAPOMENE
 • aviokarta nije podložna nikakvim promjenama. Za kupljenu aviokartu nije moguć povrat novca.
 • Prtljaga je ograničena na 1 komad ručne, dimenzija 55x40x20cm do 10kg težine i 1 komad manje prtljage dimenzija do 35x20x20cm po osobi (moguća nadoplata za veću prtljagu)
 • za rezervaciju putovanja potrebno je uplatiti 50% iznosa aranžmana

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Minimalan broj putnika: 2

Odgovorni organizator Chili tours d.o.o.
Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti Chili toursa.
Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
01.01.2021. 31.12.2021. 439,31 EUR
(3308 HRK)
Trst/Zagreb Uključene zrakoplovne pristojbe Rezerviraj putovanje