Pariz i Disneyland 5 dana


O putovanju


PARIZ I DISNEYLAND - 5 dana zrakoplovom iz Zagreba

GARANTIRANI POLASCI:

 • 15.04. - 19.04.2020.
 • 18.06. - 22.06.2020.
 • 12.08. - 16.08.2020.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB - PARIZ
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Pariz na liniji OU470 u 9:00 sati. Po dolasku u Pariz u 11:05 sati panoramski razgled grada autobusom: Champs-Elysées, glavna i najduža pariška avenija, jedna od najraskošnijih svjetskih ulica koja povezuje trg Concorde i Arc de Triomphe - Arc de Triomphe ili Slavoluk pobjede, jedan od najpoznatijih pariških spomenika, dignut 1806. u čast francuskim borcima po uzoru na rimski Titov slavoluk - veliki bulevari, projekt barona Haussmanna iz 19. st., poznate pariške avenije u središtu grada - trg Concorde, najveći trg u Parizu i ishodišna točka Champs-Elysées - Opera - trg Bastille, današnji trg nalazi se na mjestu gdje je nekoć stajala glasovita tvrđava Bastille - Latinska četvrt, slavna pariška umjetnička četvrt na lijevoj obali Seine - Sorbona, glasovito pariško sveučilište iz 13. st. - Panteon, nekoć crkva a danas mauzolej u kojem su pokopani mnogi slavni Francuzi - Luksemburški park, vrtovi sagrađeni za Katarinu Medici - Les Invalides, kompleks građevina u kojem je nekoć bio dom za umirovljene francuske borce, mjesto gdje je pokopan Napoleon - Trocadéro, mjesto gdje je održana svjetska izložba 1878., s pogledom na Eiffelov toranj. Smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom na Montmartre, sjevernu i najvišu parišku četvrt, na glasu kao i najživopisniju; slavna je postala u drugoj polovici 19. stoljeća kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici, Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, itd. - bazilika Sacré-Coeur - crkva sv. Petra - Place Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika. Predlažemo da večer završite na cabaret predstavi u glasovitom Moulin Rougeu (mogućnost doplate na licu mjesta kod voditelja putovanja). Noćenje.

2. dan: PARIZ - IZLET U DISNEYLAND
Doručak. Danas predlažemo odlazak u poznati zabavni park Disneyland, mjesto zabave za velike i male (odlazak u Disneyland javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja, doplata za ulaznicu na licu mjesta voditelju putovanja). Posjet zabavnom parku s brojnim vožnjama, trgovinama, dvorcem, brodovima, jezerima i atraktivnom vegetacijom poseban je doživljaj! Cjelodnevno uživanje u atrakcijama, predstavama i paradama. U blizini Disneylanda veliki je trgovački centar Val d'Europe s odličnom trgovačkom i ugostiteljskom ponudom i velikim akvarijem Sea Life. Za putnike koje ostaju u Parizu, preporučujemo posjet jednom od brojnih zanimljivih muzeja Pariza, kao npr. muzej Orsay u kojem je smještena najvažnija svjetska kolekcija impresionista ili fundacija Louis Vuitton, spektakularna suvremena građevina američkog arhitekta Franka Gehrya, koja skriva mnoga vrijedna djela suvremenih umjetnika. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: PARIZ
Doručak. Nastavak razgleda grada s voditeljem putovanja javnim prijevozom - podzemnom željeznicom i pješice: otočić sv. Louisa, ljupka rezidencijalna četvrt, jedan od dva prirodna pariška otoka- otok Ile de la Cité, najstariji dio Pariza, naseljen još od antičkog doba - katedrala Notre Dame, slavna pariška gotička katedrala iz 12. st. - živopisne uličice Latinske četvrti - St. Germain des Prés, poznati trg u Latinskoj četvrti na kojem su rado boravili tzv. egzistencijalisti i na kojem se nalazi najstarija pariška crkva. Odlazak do svjetski poznatog muzeja Louvre (doplata na licu mjesta), najposjećenijeg muzeja na svijetu. Nakon razgleda staklene piramide, slavoluka Le Carrousel i vrtova Tuileries, vrijeme za samostalni obilazak muzeja. Vožnja brodom po Seini ispod slavnih mostova (doplata na licu mjesta voditelju putovanja) i s pogledom na čuvene spomenike te odlazak do Eiffelovog tornja (individualni posjet). Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

4. dan: PARIZ
Doručak. Nastavljamo s razgledom Pariza javnim prijevozom i pješice: četvrt Marais, mondeni dio grada u kojem je nekoć bila kraljeva rezidencija, a danas je mjesto gdje se nalaze brojni butici, kafići, saloni; trg Place des Vosges u toj četvrti poznat je po svojoj ljepoti i savršenoj simetriji – gradska vijećnica – muzej Georges Pompidou – četvrt Les Halles. Odlazak prema Operi i posjet muzeju parfema Fragonard s prezentacijom parfema i mogućnošću povoljne kupovine mirisnih proizvoda. Mogućnost odlaska do slavnih robnih kuća Lafayette i Printemps ili na Champs Elysees, najljepšu aveniju Pariza s brojnim dućanima i restoranima. Preporučujemo uspon na Slavoluk pobjede - s panoramske terase pruža se prekrasni pogled na osvijetljene avenije Pariza. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Noćenje.

5. dan: PARIZ - ZAGREB
Doručak.
Polazak 15.4.: Poslije doručka organizirani transfer na aerodrom, na let na liniji OU4401 u 10:05 sati, planirano slijetanje u Zagreb u 12:00 sati.
Polasci 18.6. i 12.8.: Poslije doručka slobodno vrijeme za osobne programe, zadnje šetnje, razglede, posjete... Odlazak iz hotela i transfer u zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb na liniji OU 471/OU 4001 u 18:30 (redovi letenja u napomeni). Dolazak u Zagreb u 20:20 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

Polazak:
5 dana / 4 noćenja

15.4.-19.4.
12.8.- 16.8.
18.6.- 22.6.
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj 4.880 kn
FM* 4.680 kn
4.980 kn
Jednokrevetna soba (doplata)

 1.390 kn

popust za djecu od 2 do 11 godina na pomoćnom ležaju

 -200 kn

*FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Zrakoplovne pristojbe (1.090 kn) uključene su u cijenu!

Pomoćni ležaj za odraslu osobu na ovom programu nije moguć!

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn
(raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb–Pariz–Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • uslugu voditelja putovanja,
 • smještaj u hotelu 3* u Parizu u dvokrevetnim sobama na osnovi četiri noćenja s doručkom,
 • transfer od/do zračne luke u Parizu,
 • poludnevni razgled grada autobusom,
 • razglede pješice i javnim prijevozom s voditeljem putovanja,
 • boravišnu pristojbu
 • te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • fakultativne sadržaje,
 • karte javnog prijevoza,
 • putno osiguranje (preporučujemo!),
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
 • te troškove osobnih narudžbi

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA: (prema stanju iz listopada 2019. godine - mogu biti podložne promjeni):

 • ulaznica u Disneyland odrasli 87 €, djeca 80 €;
 • vožnja Seinom 15 €,
 • cabaret predstava od cca. 100 € naviše (ovisno o cabaretu – Moulin Rouge 112 €, Lido 110 €),
 • dvorac Versailles 20 €, vrtovi 9,5 €;
 • Eiffelov toranj 16-25 €/ovisi o katu).
 • Europski građani do 26 god. uz predočenje putovnice ne plaćaju ulaz u dvorac Versailles te u muzeje Louvre i Orsay. Sve ulaznice se mogu kupiti kod voditelja putovanja osim ulaznica za Eiffelov toranj i Louvre, preporučujemo online rezervaciju ulaza za obje atrakcije.
 • Muzej Orsay se može kupiti kod voditelja putovanja, ulaznica za ulaz bez čekanja košta 14,20 €.

REDOVI LETENJA:

OU 470 15APR ZAGCDG 0900 1105
OU4001 19APR CDGZAG 1005 1200

OU 470 18JUN ZAGCDG 0900 1105
OU 471 22JUN CDGZAG 1830 2020

OU 470 12AUG ZAGCDG 0900 1105
OU 471 16AUG CDGZAG 1830 2020


Napomena:

 • Francuski hoteli najčešće imaju sobe manjih dimenzija, a pomoćni ležaj je moguć za dijete/osobu do 160 cm visine.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Parizu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u kolovozu 2019. godine i podložna su promjeni.

Minimalni broj putnika: 20

Za ovo putovanje vrijede sljedeći  Opći uvjeti putovanja.

Šifra: parizdisney09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
15.04.2020. 19.04.2020. 4.680 kn Zagreb Uključene aviopristojbe (first minute) Rezerviraj putovanje
18.06.2020. 22.06.2020. 4.980 kn Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje
12.08.2020. 16.08.2020. 4.680 kn Zagreb Uključene aviopristojbe (first minute) Rezerviraj putovanje