Malta, otok sunca - 5 dana


O putovanju


PUTOVANJE MALTA - OTOK SUNCA

5 dana izravnim letom iz Zagreba!

Termin putovanja:

 • 19.02. - 23.02.2024. GARANTIRANO

VRIJEDNOST VIŠE:

 • Odličan red letenja! 5 punih dana na Malti
 • Izravan let iz Zagreba za Maltu
 • Smještaj u hotelu 4* s mogućnoću polupansiona

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ZAGREB – MALTA – VALLETTA

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova kompanije Ryanair na liniji FR2185 za Maltu u 8.15 sati, s predviđenim dolaskom u 10.15 sati. Po dolasku doček od strane predstavnika lokalnog agenta te odlazak na poludnevni razgled glavnog grada Malte u pratnji lokalnog vodiča koji će nas voditi ulicama Vallette, otočke prijestolnice. Posjećujemo bogato ukrašenu konkatedralu Sv. Ivana u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju. Posjećujemo i Crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija. Potom nastavljamo zanimljivu šetnju središtem grada gdje ćete vidjeti najvažnije povijesne građevine te dvorište Palače Velikog meštra, a zatim vrtovi Barracca, izgrađeni na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Dali su ih urediti Vitezovi Sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na Veliku luku i utvrđena Tri Grada. Slobodno vrijeme u centru za kupovinu suvenira, kavu, ručak. Po završetku razgleda odlazimo prema hotelu u St. Juliansu, prijava i smještaj u hotel te ostatak dana i večeri slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN MALTA – fakultativni izlet OTKRIJTE OTOK GOZO

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Danas predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet na otok Gozo jedan od dva naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan s Maltom čestim trajektnim linijama (oko pola sata plovidbe). Odmah po pristajanju u lijepoj luci Mgarr na Gozu uočit ćete da je unatoč povijesnim i razvojnim podudarnostima s Maltom Gozo vrlo različit. Gozo je zeleniji od Malte te svojim brežuljkastim reljefom i slikovitim krajolicima poziva na istraživanje. Slijedi autobusni razgled najpoznatijih lokacija: posjet glavnom gradu otoka Victoria, zaljevu Dwejra i prirodnom čudu Inland Sea, laguni koja je ujedno i najniža točka Goza, te strmim stijenama u zaljevu Xlendi. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu u vlastitom aranžmanu. Nastavak razgleda pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu, starijih čak i od egipatskih piramida (ulaznica nije uključena). Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu te transfer do hotela. Noćenje.

3. DAN MALTA – fakultativni izlet MODRA ŠPILJA (BLUE GROTTO) I MARSAXLOKK

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet do južnog dijela Malte. Započinjemo posjetom Modroj špilji, dragulju Malte zapanjujuće modrog mora. Ukoliko vremenske prilike dopuste čamcem ćemo oploviti špilje i pećine (plovidba čamcem uz doplatu na licu mjesta). Potom ćemo posjetiti jedan od Megalitskih malteških hramova. Radi se o skupini prapovijesnih megalitskih spomenika na Malti od kojih je sedam upisano na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi 1980. godine kao "najstarije samostojeće građevine na svijetu. Oni su nastali kao rezultat lokalnih inovacija u procesu kulturne evolucije, što je dovelo do razdoblja koje nazivamo Ġgantija kultura (doplata za ulaznicu na licui mjesta). Za kraj dana odlazimo u mirni zaljev Marsaxlokk s najznačajnijim istoimenim ribarskim selom Malte. Vidjet ćete mnogobrojne „luzzu“, tipične malteške ribarske čamce usidrene po čitavom zaljevu čije se tradicionalne žive boje ponavljaju na štandovima popularne tržnice uzduž čitave promenade. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN MALTA – fakultativni izlet HARBOUR CRUISE I TRI GRADA

Doručak u hotelu, slobodno za odmor i šetnju, ili cjelodnevni fakultativni izlet brodom po Velikoj luci. Pridružite nam se na krstarenju brodom kroz jednu od najatraktivnijih zanimljivosti Malte, Veliku luku. Ova tura vodi vas između tvrđava i dokova Vallette, labirintom zaljeva i pristaništa s nezaboravnim pogledom na glavni grad Malte i utvrde triju starih gradića („Three Cities“). S morske strane vidjet ćete Veliku luku (Grand Harbour), jednu od najljepših, najpoznatijih i najvećih prirodnih luka svijeta zbog koje su mnogi osvajači priželjkivali Maltu, a sada je s bezbroj povijesnih i tehničkih zanimljivosti omiljena meta fotografa. Uživat ćemo u 1,5-satnom krstarenju lukom oko Vallette, Slieme i 3 grada. Nakon ovog nevjerojatnog iskustva, odvest ćemo se do poznata tri grada koji se s pravom mogu ponositi da su kolijevka malteške povijesti, budući da su Vittoriosa, Senglea i Cospicua pružili dom i utočište gotovo svakom narodu koji se nastanio na otocima. Njihovi lučki zaljevi korišteni su još od feničkih vremena: dokovi su oduvijek omogućavali prihod neophodan za život lokalnom stanovništvu, ali su ih također ostavljali ranjivima kada su malteški vladari bili u ratovima. Kao prvi dom Vitezova sv. Ivana, palače, crkve, utvrde i bastioni Triju gradova daleko su stariji od onih u Valletti. Lokalne zajednice ovdje slave svetkovine i blagdane kao nigdje drugdje na otocima. Moguće će biti posjetiti Palaču inkvizitora u Vittoriosi (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel.. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN MALTA – fakultativni izlet MDINA, RABAT I DINGLI CLIFFS – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet do Mdine. Ukrcaj u autobus i vožnja kroz ruralnu Maltu do srednjovjekovnog grada Mdine i njegovog predgrađa Rabata. Sa svojim moćnim zidinama i sjenovitim ulicama ovaj grad opravdava naziv "Tihi grad" za razliku od moderne i dinamične Vallette. Obilazak započinjemo ispred glavnih vrata Mdine, a ulazak kroz utvrđene zidine grada otkriva zadivljujuće palače koje su pripadale malteškom plemstvu. Tijekom šetnje slikovitim ulicama saznat ćete zanimljive priče iz davne povijesti Malte, i popeti se na gradske zidine od kud se pruža predivan panoramski pogled na cijeli otok. Slijedi razgled katedrale Sv. Pavla (ulaznica nije uključena). U Rabatu se nalaze poznate katakombe Sv. Pavla (ulaznica na licu mjesta) i katakombe Sv. Agate. Ove su se katakombe u rimsko doba koristile za pokapanje mrtvih jer, prema rimskoj kulturi, nije bilo higijenski pokapati mrtve u Grad. Izlet se nastavlja vožnjom do litice Dingli Cliffs koji gledaju na otočić Filfla. Po završetku izleta povratak u hotel i slobodno vrijeme do transfera. Polazak autobusom iz hotela za zračnu luku i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 22.00 sata na liniji FR2186 (Ryanair). Dolazak u Zagreb u 23.55 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • First minute cijena aranžmana po osobi : 729,00€/5.492,65 kn / Redovna cijena aranžmana po osobi: 769,00€/5.794,03 kn
 • Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu
 • First Minute popust 40 € (301,38 kn) za rezervacije do 30 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po first minute cijeni.
  • Doplata za jednokrevetnu sobu: 160 € (1.205,52 kn)
  • Doplata za polupansion u hotelu: 120 € (904,14 kn)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Malta - Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (dimenzija ne većih od 40 cm x 20 cm x 25 cm. To može biti mala torba, ruksak ili torba za laptop.)
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovu 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u St. Juliansu
 • prijevoz autobusom i razglede prema programu
 • poludnevni razgled s Vallette
 • lokalni vodič na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 160 € (1.205,52 kn)
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje (plaćanje ulaznica dodatno na licu mjesta)
 • obavezna doplata za eko pristojbu u hotelu 0,50 € po osobi dnevno (plaćanje u hotelu)
 • putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

Popusti:

- 20% popusta za jedno dijete od 2 do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (na pomoćnom ležaju)

- trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Fakultativni izleti i sadržaji:

 • izlet Otkrijte otok Gozo: 65 € (489,74 kn). Uključen prijevoz autobusom, trajekt, lokalni vodič.  Trajanje izleta 9 sati
 • izlet Modra špilja (Blue Grotto) i Marsaxlokk: 50 € (376,73 kn). Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič. Trajanje izleta 7 sati
 • izlet Harbour Cruise i Tri grada: 60 € (452,07 kn). Uključen prijevoz autobusom, krstarenje u trajanju od 1,5 sat, lokalni vodič. Trajanje izleta 7 sati
 • izlet Mdina, Rabat i Dingli Cliffs: 45 € (339,05 kn). Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič. Trajanje izleta 5 sati

Cijene su važeće za uplate prilikom rezervacije aranžmana. Minimalno 10 prijavljenih putnika za realizaciju izleta.

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):

 • Konkatedrala Sv. Ivana u Valletti 15 €
 • Katedrala Sv. Pavla u Mdini 10 €
 • Katakombe u Rabatu 6 €
 • Modra špilja 10 €
 • Megalitski malteški hram 10 €
 • Palača inkvizitora u Vittoriosi 10 €

Predviđeni hotel na Malti:

 • Cavalieri Art Hotel 4* ili sličan https://www.cavalierihotel.com/
  • Smješten u mirnom i lijepom kraju s pogledom na poznati i slikoviti zaljev St Julian`s, hotel je nadomak najpopularnije malteške četvrti zabavnog života Dragonare/ Portomaso Kasina i Spinola Bay-a. U blizini je promenada s mnogobrojnim barovima, restoranima i trgovinama, kao i glavne autobusne linije za Vallettu, Sliemu i druge zanimljivosti.

Odličan red letenja! 5 punih dana na Malti
Ryanair

ZAGREB - MALTA 08.15 10.15
MALTA - ZAGREB 22.00 23.55


NAPOMENE

- Od 1.6.2016. uvedena je obavezna turistička pristojba (Eco Tax) za boravak na Malti od. Pristojba iznosi 0,50 € po osobi po noćenju. Odnosi se na odrasle osobe od 18 godina. Pristojba se plaća na licu mjesta po dolasku u hotel.

- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na Malti te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama

- Državljanima Republike Hrvatske za ulazak na Maltu dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

- Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja

- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.


KORISNE INFORMACIJE - MALTA

Maltu treba posjetiti zato što nigdje na tako malom prostoru nećete dobiti više nego ovdje. Malta je idealna destinacija jer ima more, dobre plaže, bogato kulturno naslijeđe i arhitekturu koja će vas oduševiti, veliki izbor različitih restorana (od svjetski poznatih lanaca brze prehrane, restorana s talijanskom, azijskom ili turskom hranom, pa do odličnih slastičarni) i lokala za noćni provod. Sve je relativno blizu, nivo sigurnosti izuzetno visok, a prometna mreža izvanredno organizirana tako da bez problema možete stići s jednog kraja otoka na drugi. Promet je na otoku gust, a vozi se lijevom stranom zbog britanskog utjecaja u povijesti. Glavno sredstvo javnog prijevoza u državi su autobusi koji jeftino i učestalo povezuju razne dijelove Malte i Goza.

Republika Malta je otočna država u Sredozemnom moru koja se sastoji od nekoliko otoka i otočića, od kojih su samo tri naseljena: Malta, Gozo i Comino. U zemlji živi manje od pola milijuna stanovnika, ali je s obzirom na površinu, jedna od najgušće naseljenih zemalja svijeta.

Malta je izrazito katolička zemlja, a kršćanstvo je u zemlju donio apostol Sveti Pavao koji je na ovom otočju doživio brodolom. U državi je izgrađeno oko 360 crkava, što je praktički jedna crkva na 1000 stanovnika. Župne crkve su zemljopisno i kulturno središte svakog naselja u državi. Svako mjesto obilježava dan svoga sveca zaštitnika glazbenim povorkama, procesijama, posebnim misama, vatrometom i drugim oblicima slavlja. Predlažemo da se u večernjim satima uputite na jednu od mnogobrojnih „fešti“ koje se održavaju po mjestima i selima, jer tu ćete zasigurno najbolje doživjeti Maltežane, koji su usprkos mnogim utjecajima uspjeli zadržati svoje običaje, jezik i osebujan temperament.

Službeno ime koje je red Svetog Ivana dao glavnom gradu Malte bilo je „Humillima Civitas Valletta“ – grad posvećen poniznosti. Međutim, grad je zbog svojih impozantnih zidina, izvidnica, palača i baroknih građevina, kao i predivne katedrale Sv. Ivana u kojoj se čuva i jedna od najpoznatijih Caravaggiovih slika, postao poznat kao „Superbissima“ – Veličanstven, među vladajućim kućama Europe. Na malteškom jeziku on se uobičajeno naziva „Il-Belt“ što jednostavno znači Grad. Danas je Valletta u cijelosti pod zaštitom UNESCO-a.

Sjeverozapadno od otoka Malte nalazi se zeleni otok Gozo, površine 67 km², slavan po brojnim zanimljivostima kao što su hramovi Ggantija iz mlađeg kamenog doba, jedna od najstarijih postojećih struktura na svijetu koje je izgradio čovjek. Drugo važno arheološko nalazište na Gozu je Brochtorffov krug, također iz neolitičkog razdoblja, a prema legendi ovaj otok je zapravo Ogigija iz slavnog Homerovog spjeva Odiseja.

Gozo u prijevodu znači radost, a naročito će vas obradovati svojim „Azurnim prozorom“, prirodnom stijenom kroz koju se pruža pogled na azurno plavu pučinu.

Otok Comino ime je dobio po kuminu koji je rastao na otoku. Danas je ovaj otok sa samo četiri stalna stanovnika poznat po miru i izolaciji. Lokalnom stanovništvu i turistima na usluzi su jedan policajac i jedan svećenik, koji dolaze s obližnjeg Goza. Otok je ptičji rezervat i zaštićeno područje prirode. Obala otoka većinom se sastoji od litica, a postoji i veliki broj dubokih špilja koje su u srednjem vijeku koristili gusari u napadima na brodove između Malte i Goza. Za vrijeme Ivanovaca otok je korišten za lov i rekreaciju, te kao zatvor kojim su se služili članovi reda. Danas na otoku u kristalno čistom moru „Plave lagune“ svakodnevno uživaju mnogobrojni turisti.

Malta je destinacija na kojoj su snimljeni mnogobrojni svjetski filmovi i televizijske serije, a London Times prozvao je Maltu „Mediteranskim filmskim Hollywoodom“. Naime, malteški otoci – Malta, Gozo i Comino bili su dom hollywoodskim blockbusterima poput Gladijatora, Municha i Grofa Monte Cristo, kao i dijelovima popularne serije „Igre prijestolja“, a Popajevo selo postalo je omiljena turistička atrakcija nakon snimanja mjuzikla na otoku Malti.

Glavna turistička središta:

St. Julian's:

Najveće i najposjećenije turističko središte Malte, krase ga zanimljive zgrade i palače iz doba britanske vladavine, uvale, pješčane i stjenovite plaže, te mnoštvo turističkih sadržaja. Izuzetno bogat noćni život odvija se u dijelu grada koji se zove Paceville, gdje ćete pronaći bezbroj različitih klubova, raznolikih ponuda, i raznovrsne glazbe – za svačiji ukus ponešto. St. Julian's nudi posjetiteljima sve što se može poželjeti za vrijeme godišnjeg odmora, a glavni grad Valletta, koja je dio svjetske baštine UNESCO-a udaljen je svega 10-ak km i povezan lokalnim autobusnim linijama više puta dnevno.

Sliema:

Slikovito turističko mjesto Sliema nalazi se 7 km od glavnog grada Vallette, s kojom je povezana lokalnim autobusnim linijama. Sliema ima predivnu, popularnu, 3 km dugu promenadu uz more okruženu zgradama i palačama iz doba britanske vladavine, odličan šoping, kafiće, restorane i sportske sadržaje. Poželite li se osvježiti i okupati u moru, dovoljno je da se s promenade spustite stepenicama i naći ćete se na uređenoj stjenovitoj plaži. Šetnjom uz more stiže se brzo i do susjednog gradića St. Julians

Bugibba:

Turističko središte na sjeveru Malte, u zaljevu St. Paul's. Promenadom uz more Bugibba je povezana s obližnjom Qawrom, a ima i lijepi središnji trg s mnoštvom turističkih sadržaja, restorana, kafića, dućana i suvenirnica. Nešto je mirnija od živahne Slieme i St Juliansa, no ipak, u ljetnim mjesecima svojim gostima nudi odličan provod. Tu je i nekoliko lijepih plaža i uvala. Glavni grad Valletta udaljena je približno 17 km, a autobusi do Vallette i ostalih interesantnih mjesta na otoku voze više puta na dan.

Qawra:

Mirno ljetovalište Qawra iz kojega se pruža pogled na otočić Sv. Pavla, spojeno je sa susjednom Bugibbom. Promenadom nije daleko prošetati do središnjeg trga u Bugibbi gdje se nalaze barovi, kafići i restorani. I u Qawri ćete naći mnoštvo zanimljivih turističkih sadržaja, Nacionalni Acquarium ispred kojega je uređena pješčana plaža, kolekciju klasičnih automobila,... a lokalnim autobusom moguće je krenuti do približno 17 km udaljene Vallette, kao i do ostalih malteških lokaliteta.

Minimalan broj putnika: 20

Za ovo putovanje vrijede sljedeći  Opći uvjeti putovanja.

Šifra: malta5d031


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
19.02.2024. 23.02.2024. 729,00 EUR
(5493 HRK)
Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje