Madrid City Break


O putovanju


Madrid City Break | 4 dana zrakoplovom iz Zagreba

VRIJEDNOST VIŠE: 

 • Panoramski razgled Madrida

Termini putovanja:

 • 24.08.-27.08. GARANTIRANO
 • 26.10.-29.10. GARANTIRANO

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: ZAGREB - MADRID
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Iberia za Madrid na liniji IB3159 u 12:30 sati. Po dolasku u 15:20 sati transfer do hotela uz panoramski obilazak grada (na datumu u listopadu panoramski obilazak je na programu sljedeći dan; timing leta u listopadu u napomeni) i smještaj. Odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u orijentacijsku šetnju središtem grada koji „nikad ne spava“ - Madrid je poznat kao jedan od najživahnijih svjetskih gradova, a madridske lude noći ovjekovječene su u mnogim filmovima i u književnim djelima. Slobodna večer i povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

2. dan: MADRID
Doručak. Odlazak u panoramski razgled španjolske prijestolnice: Kio Puerta ili “Vrata Europe” - Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija - stadion Santiago Bernabeu - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba - Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica - Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” - Kraljevska palača, rezidencija španjolskih kraljeva - Plaza Oriente - Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. Nulti kilometar u Španjolskoj i mjesto gdje Madrileñosi dočekuju Novu godinu - Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom - Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja - Retiro, glasoviti gradski park - Atocha, prometno gradsko čvorište - Puerta de Alcalá - Las Ventas, arena za borbe s bikovima. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Navečer moguć odlazak na flamenco show (doplata na licu mjesta voditelju putovanja). Noćenje.

3. dan: MADRID
Doručak. Danas preporučujemo cjelodnevni izlet u Toledo (uplata prilikom rezervacije aranžmana, izlet uključuje razgled s lokalnim vodičem). Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Arhitektonski raskošan, s fantastičnim položajem, Toledo je prava škrinja s blagom španjolskog graditeljstva. Poznat je kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María - samostan i crkva San Juan de los Reyes - Alcázar - crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) - sinagoga Santa Maria La Blanca - Plaza Zocodover. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u Madrid u 15 sati. Slobodno poslijepodne za osobne programe, predlažemo odlazak u neki od slavnih muzeja: Madrid je svjetski poznat po tvz. “Trokutu umjetnosti”, čije kutove čine glasoviti Prado - uz Louvre i Ermitaž najslavniji europski muzej - u kojem je smještena svjetski slavna kraljevska zbirka španjolskog i europskog slikarstva, Muzej Thyssen-Bornemisza u palači Villahermosa, slavna privatna kolekcija baruna Thyssena u kojoj se nalaze umjetnine od Donatella, preko Moneta i Gauguina do Roya Lichtensteina, te Centro del Arte Reina Sofía, nekoć gradska bolnica, slavni muzej moderne umjetnosti čiji je najpoznatiji eksponat Picassova “Guernica”. A nakon što se nauživate umjetnosti, slobodna večer. Noćenje.

4. dan: MADRID - ZAGREB
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba, prtljaga će se odložiti u za to namijenjenu prostoriju. Slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti i zadnje obilaske ili kupovinu: ne sumnjamo da ćete iskoristiti iznimnu trgovačku ponudu koju španjolska prijestolnica nudi - svi slavni španjolski modni brandovi u Španjolskoj su jeftiniji nego u ostatku Europe! Transfer do zračne luke Barajas. Prijava na let na liniji IB3198 za Zagreb u 17:30 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 20:10 sati. Polazak 26.10.: Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i transfer do zračne luke Barajas. Prijava na let na liniji IB3196 za Zagreb u 12:35 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 15:15 sati.


Polazak:
4 dana / 3 noćenja

24.08.-27.08.
26.10.-29.10.
Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

4.480 kn

3.380 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu890 kn
Zrakoplovne pristojbeUključene u cijenu!

Zrakoplovne pristojbe (1.090 kn) uključene su u cijenu paket aranžmana.

Soba s pomoćnim ležajem na upit.

Doplata za poludnevni fakultativni izlet u Toledo*: 390 kn

*Izlet u Toledo prijavljuje se prilikom rezervacije aranžmana! Minimum potreban za realizaciju izleta je 15 prijavljenih putnika.

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Madrid-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uslugu voditelja putovanja
 • prijevoz od/do zračne luke u Madridu
 • panoramski razgled Madrida
 • smještaj u hotelu 4* u Madridu u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom
 • razglede prema programu
 • troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, putno osiguranje (preporučujemo!), fakultativne sadržaje, napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi


NAPOMENE:

REDOVI LETENJA:
IB3159 24AUG ZAGMAD 1230 1520
IB3198 27AUG MADZAG 1730 2010

IB3197 26OCT ZAGMAD 1600 1850
IB3196 29OCT MADZAG 1235 1515

Informativne cijene ulaznica:

Centro del arte „Reina Sofia“: www.museoreinasofia.es; cijena ulaznice 10 €;
Prado: www.museodelprado.es; cijena ulaznice 15 €;
Museo Thyssen y Bornemisza: www.museothyssen.org/en; 12 €
Kraljevska palača: www.patrimonionacional.escijena ulaznice 10 €
Stadion FC Real Madrid: odrasli 25 €, djeca 4-14 g. 18 €

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: madridcity09


Termini

Datum polaskaDatum povratkaCijenaMjesto polaskaNapomena
24.08.2019.27.08.2019.4.480 knZagrebUključene zrakoplovne pristojbeRezerviraj putovanje
26.10.2019.29.10.2019.3.380 knZagrebUključene zrakoplovne pristojbeRezerviraj putovanje