Madrid City Break


O putovanju


Madrid City Break | 4 dana zrakoplovom iz Zagreba

Termin putovanja:

  • 21.03.-24.03. GARANTIRANO

VRIJEDNOST VIŠE: 

  • Panoramski razgled Madrida

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: ZAGREB - MADRID
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Iberia za Madrid na liniji IB3197 u 15:55 sati. Po dolasku u 18:50 sati transfer do hotela i smještaj. Odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u večernju, orijentacijsku šetnju središtem grada koji „nikad ne spava“ - Madrid je poznat kao jedan od najživahnijih svjetskih gradova, a madridske lude noći ovjekovječene su u mnogim filmovima i u književnim djelima. Noćenje.

2.dan: MADRID
Doručak. Odlazak u panoramski razgled španjolske prijestolnice: Kio Puerta ili “Vrata Europe” - Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija - stadion Santiago Bernabeu - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba - Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica - Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” - Kraljevska palača, rezidencija španjolskih kraljeva - Plaza Oriente - Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. Nulti kilometar u Španjolskoj i mjesto gdje Madrileñosi dočekuju Novu godinu - Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom - Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja - Retiro, glasoviti gradski park - Atocha, prometno gradsko čvorište - Puerta de Alcalá - Las Ventas, arena za borbe s bikovima. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Navečer moguć odlazak na flamenco show (doplata na licu mjesta voditelju putovanja). Noćenje.

3.dan: MADRID: fakultativno izlet u Toledo
Doručak. Danas preporučujemo cjelodnevni izlet u Toledo (uplata prilikom rezervacije aranžmana, izlet uključuje razgled s lokalnim vodičem, minimum potreban za realizaciju 18 putnika). Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Arhitektonski raskošan, s fantastičnim položajem, Toledo je prava škrinja s blagom španjolskog graditeljstva. Poznat je kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María - samostan i crkva San Juan de los Reyes - Alcázar - crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) - sinagoga Santa Maria La Blanca - Plaza Zocodover. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak prema Madridu u 15 sati. Za one koji se ipak odluče ostati u gradu slodobno vrijeme za posjet npr. brojnim poznatim madridskim muzejima: Madrid je svjetski poznat po tvz. “Trokutu umjetnosti”, čije kutove čine glasoviti Prado - uz Louvre i Ermitaž najslavniji europski muzej - u kojem je smještena svjetski slavna kraljevska zbirka španjolskog i europskog slikarstva, Muzej Thyssen-Bornemisza u palači Villahermosa, slavna privatna kolekcija baruna Thyssena u kojoj se nalaze umjetnine od Donatella, preko Moneta i Gauguina do Roya Lichtensteina, te Centro del Arte Reina Sofía, nekoć gradska bolnica, slavni muzej moderne umjetnosti čiji je najpoznatiji eksponat Picassova “Guernica”. A nakon što se  nauživate umjetnosti, ne sumnjamo da ćete iskoristiti iznimnu trgovačku ponudu koju španjolska prijestolnica nudi: svi slavni španjolski modni brandovi u Španjolskoj su jeftiniji nego u ostatku Europe! Slobodna večer i povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

4.dan: MADRID - ZAGREB
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i transfer do zračne luke Barajas. Prijava na let na liniji IB3196 za Zagreb u 12:25 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 15:15 sati.


Polazak:
4 dana / 3 noćenja

21.03.-24.03.
Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

3.580 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 890 kn
Zrakoplovne pristojbe Uključene u cijenu!

Zrakoplovne pristojbe (1.090 kn) uključene su u cijenu paket aranžmana.

Soba s pomoćnim ležajem na upit.

Doplata za poludnevni fakultativni izlet u Toledo*: 390 kn

*Izlet u Toledo prijavljuje se prilikom rezervacije aranžmana! Minimum potreban za realizaciju izleta je 15 prijavljenih putnika.

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Madrid-Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe
  • uslugu voditelja putovanja
  • prijevoz od/do zračne luke u Madridu
  • panoramski razgled Madrida
  • smještaj u hotelu 4* u Madridu u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom
  • razglede prema programu
  • troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, putno osiguranje (preporučujemo!), fakultativne sadržaje, napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi

Informativne cijene ulaznica:


MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 25

Za ovo putovanje vrijede sljedeći  Opći uvjeti putovanja.

Šifra: madridcity09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
21.03.2020. 24.03.2020. 3.580 kn Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje