Lisabon - proljetni praznici


O putovanju


PORTUGAL 4 DANA - PROLJETNI PRAZNICI LISABON I MALA PORTUGALSKA TURA

LISABON-SINTRA-CASCAIS-CABO DA ROCA-OBIDOS-BATALHA-FATIMA-NAZARE

Otputujte u Portugal i doživite jednu od najljepših europskih destinacija! Doživite ljubazno stanovništvo, uživajte u portugalskim delicijama i izvrsnim vinima.

Garantirani polazak:

 • 21.04. - 24.04.2023.
 • 30.06. - 03.07.2023.

VRIJEDNOST VIŠE:

 • HOTEL 4* U LISABONU!
 • CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI SA UKLJUČENIM PRISTOJBAMA ZRAČNIH LUKA!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB – LISABON
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb u 04:30 na odlaznom terminalu gdje će vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Lisabon u 06:20 na Lufthansi s međuslijetanjem u Frankfurtu. Po slijetanju u Lisabon u 11:15, nakon obavljanja carinskih formalnosti, slijedi transfer autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatijih lisabonskih četvrti – Belem koja je pod zaštitom UNESCO-a. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan Most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme za šetnju do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine gdje svakako savjetujemo kušanje istoimene slastice. Odlazak do četvrti Alfama i upoznavanje samih početaka Lisabona s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski, nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica s domaćim specijalitetima. Odlazak do hotela. Smještaj u hotel te navečer odlazak do centra grada u pratnji pratitelja putovanja. Šetnja i slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – LISABON
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Izlet ćemo započeti odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a s prekrasnom kraljevskom palačom. Po dogovoru grupe mogućnost doplate za odlazak do čuvene Palače Pena, prve europske romantičarske palače, mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim Neuschwansteinom. Palača Pena okružena je prekrasnim vrtovima koji se prostiru na više od 200 hektara prepuni brojnim egzotičnim biljkama sa svih strana svijeta. Među njima se skrivaju i brojne fontane i jezerca, a čarobni sklad prekidaju tek vijugave pješačke staze. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, s natpisom „Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Predlažemo ručak u staroj ribarnici gdje možete vrlo povoljno jesti svježu ribu i razne morske delicije. Nastavak vožnje do još jednog šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe i sjedište europske špijunaže za vrijeme Drugog svjetskog rata. Povratak u Lisabon oko 18:00h. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz čuveni Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

3. dan LISABON – OBIDOS – BATALHA – FATIMA – NAZARE – LISABON
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet. Prvo ćemo otići do slikovitog mjestašca Obidos opasanog zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade koje se nakon ispijanja pojedu. Slobodno vrijeme te nastavak putovanja do odlazak do Batalhe te posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria s prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Na kraju vas vodimo u prekrasno ljetovalište Nazare na obali Atlantskog oceana. Povratak u Lisabon. Navečer predlažemo odlazak u živahnu četvrt Bairo Alto koja obiluje kafićima i restoranima, Predlažemo večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Kušajte bakalar na jedan od 365 načina. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan LISABON – ZAGREB
Doručak. Odlazak javnim gradskim prijevozom u pratnji voditelja putovanja do Parka Nacija, nekada mjesta održavanja EXPO-a, a sada parka prepunog atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, sa mnogobrojnim bazenima koji su dom pingvinima, morskim psima te dražesnim vidrama koje plutaju uokolo na leđima. Transfer autobusom do zračne luke te let za Zagreb preko Frankfurta u 16:25. Dolazak u Zagreb u 23:15. Kraj programa.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.


Cijena aranžmana po osobi: 

 • 21.04.2023. FIRST CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 860 € / 6,479.67 kn  Redovna cijena aranžmana iznosi: 890 € / 6,705.71 kn
 • 30.06.2023. FIRST CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 860 € / 6,479.67 kn / Redovna cijena aranžmana iznosi: 890 € / 6,705.71 kn
 • CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI SA UKLJUČENIM PRISTOJBAMA ZRAČNIH LUKA

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu,
 • pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 185 EUR / 1.393,89 kn
 • transfere autobusom prema programu,
 • razgled Lisabona autobusom i pješice,
 • smještaj u hotelu 4* u Lisabonu na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi,
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja,
 • organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE

 • boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2 EUR po osobi po noćenju (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina )
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana;
 • fakultativne izlete;
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • napojnicu za vozača i vodiča – po želji, naravno nije obavezno, no uobičajeno je da ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča i vozača da se ih se nagradi sa malom napojnicom, prema Vašoj procjeni. Ukoliko niste sigurni koliko, preporuka prosječne napojnice iznosi 2 EUR (15,07 kn) – 4 EUR (30,14 kn) po osobi i po danu. Iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sam, narvano i ukoliko napojnicu želite ostaviti)
 • putno osiguranje

Popusti:

 • dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – 70 EUR / 527,42 kn
 • popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju 28 EUR / 210,97 kn
 • Dijete do 2 godine bez sjedala u zrakoplovu i bez usluge u hotelu plaća samo dio pristojba – 120 EUR

Eventualne doplate:

 • cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona 45 EUR (prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji),
 • cjelodnevni izlet Obidos-Batalha-Fatima-Nazare – 50 EUR (prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji, točna cijena izleta bit će objavljena u završnom pismu),
 • Doplata za odlazak do Palače Pena s ulaznicom-20 EUR (potrebno je minimum 15 putnika)
 • Doplata za Fado večeru (večera u 3 slijeda s uključenim pićem i FADO program)- 60 EUR
 • Doplata za ulaznicu za čuveni Oceanarij u Lisabonu – 22 EUR odrasli / djeca do 12 godina -15 EUR
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 190 EUR / 1.431,55 kn

Informacije o letu:

RED LETENJA NA POLASKU 21.04.

ODLAZAK:
LH 1405 Zagreb 06:20 Frankfurt 08:05
LH 1166 Frankfurt 09:10 Lisabon 11:15

POVRATAK:
LH 1169 Lisabon 16:25 Frankfurt 20:25
LH 1404 Frankfurt 20:45 Zagreb 22:35

RED LETENJA NA LUFTHANSI: U cijenu uključen 1 komad predane prtljage do 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg ukupnih dimenzija 115 cm (55 x 40 x 20) - uključeno u cijenu!

RED LETENJA NA POLASKU 30.06.

ODLAZAK:
KL 1938 Zagreb 06:25 Amsterdam 08:25
KL 1695 Amsterdam 12:25 Lisabon 14:35

POVRATAK:
KL 1696 Lisabon 15:35 Amsterdam 19:35
KL 1939 Amsterdam 20:45 Zagreb 22:35

PRIJEVOZNIK KLM: U cijenu uključen 1 komad predane prtljage do 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg ukupnih dimenzija 115 cm (55 x 40 x 20) - uključeno u cijenu!

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta


VAŽNE INFORMACIJE:

Završnu obavijest dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.). Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. Ovo putovanje nije prikladno za putnike smanjene pokretljivosti zbog dosta hodanja i korištenja javnog gradskog prijevoza.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za putovanje u Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 21 dan dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu  putovanja.

Mogućnosti plaćanja:

· gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Diners, Maestro, Visa, MasterCard

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Šifra: portPP03


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
21.04.2023. 24.04.2023. 890,00 EUR
(6706 HRK)
Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje
30.06.2023. 03.07.2023. 860,00 EUR
(6480 HRK)
Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje