Lisabon City Break


O putovanju


LISABON CITY BREAK - 4 dana zrakoplovom

Termini putovanja:

 • 19.06. - 22.06.2020. GARANTIRANO
 • 18.09. - 21.09.2020. GARANTIRANO

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn
(raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB - LISABON

Sastanak putnika u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlines izravnim letom za Lisabon u 7:50 sati na liniji OU700. Dolazak u Lisabon u 10:10 i odlazak na poludnevni razgled grada autobusom i pješice: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees -Trg Rossio (Trg Pedra IV.), portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - samostan sv. Jeronima, još jedan od gradskih najvažnijih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti - četvrti Alfama, Baixa i Bairro Alto, pitoreskne i živahne gradske četvrti, u dijelovima kojih i danas imate osjećaj da je vrijeme stalo. Dolazak u hotel. Smještaj i slobodna večer. Noćenje.

2. dan: LISABON: IZLET LISABONSKA RIVIJERA/SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS - ESTORIL - LISABON

Doručak. Danas predlažemo izlet u Sintru (doplata prilikom rezervacije aranžmana!), na Cabo da Roca i Cascais - tzv. lisabonsku rivijeru. Sintra je gradić sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti. Odlazak u prepoznatljivu i atraktivnu palaču Pena, smještenu na vrhu brda otkud dominira gradom. Fuzija stilova i jarkih boja, smještena iznad bujnog parka, Pena je romantičarski san, a ujedno i eksces princa Ferdinanda, supruga portugalske kraljice Marije II., jedna od najfotografiranijih portugalskih građevina (ulaznica u park i palaču uključena). Poslije posjeta Peni, odlazak u središte Sintre i kraće slobodno vrijeme za kavu i neke od poznatih portugalskih slastica. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa uz stanku za ručak. Cascais je nekoć bio ribarsko mjesto, ali u 19. st. postalo je i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Povratak preko Estorila - gradića gdje se nalazi slavna kockarnica i mjesto koje je nekoć imalo i poznatu stazu za Formulu 1. Dolazak u Lisabon u poslijepodnevnim satima. Navečer moguć odlazak na večeru uz fado, tradicionalnu portugalsku glazbu koja savršeno oslikava duh Portugala (doplata na licu mjesta, kod voditelja putovanja). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: LISABON

Doručak. Danas predlažemo posjet dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij npr. i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Za poslijepodne predlažemo posjet nekom od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najposebniji Muzej keramičkih pločica. Ističe se i Muzej kočija, kao i Muzej Gulbenkian. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu, vožnju glasovitim tramvajem broj 28, itd. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

4. dan: LISABON - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlines na liniji OU701 iz Lisabona za Zagreb u 10:55 sati. Dolazak u Zagreb u 15:05 sati. 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

Datum polaska 19.-22.6.,
18.-21.9.2020.
First minute
4.580 kn
Redovna cijena 4.780 kn
Doplata za 1/1 sobu
1.090 kn

FM popust u odnosu na redovnu cijenu vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! Ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

(Zrakoplovne pristojbe 1.090 kn uključene u cijenu aranžmana)

Soba s pomoćnim ležajem na upit!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Lisabon-Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • voditelja putovanja,
 • smještaj u hotelu 3/4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom,
 • transfer od/do zračne luke u Lisabonu,
 • razgled grada autobusom po dolasku,
 • te  troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • karte javnog prijevoza,
 • izlet Lisabonska rivijera,
 • fakultativne sadržaje,
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 2 € po putniku po noćenju (plaćanje na licu mjesta),
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!),
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju,
 • osiguranje
 • te troškove osobnih narudžbi

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (prema stanju u prosincu 2019. g.):

 • Oceanario de Lisboa 19 € (mlađi od 12 g. + stariji od 65. g. 13 €),
 • Museu Calouste Gulbenkian 14 €,
 • Museu Nacional do Azulejo (Muzej keramičkih pločica) 5 €,
 • Museu Nacional dos Coches (Muzej kočija) 8 €,

Doplata za izlet Lisabonska rivijera: 330 kn

 • (isključivo prilikom rezervacije aranžmana, za realizaciju izleta potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika. U cijenu je uključena ulaznica za park i palaču Pena, transfer do nje i obvezne slušalice)

NAPOMENE: 

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn
(raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u studenom 2019. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: lisaboncity09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
19.06.2020. 22.06.2020. 4.580 kn Zagreb Uključene aviopristojbe (first minute) Rezerviraj putovanje
18.09.2020. 21.09.2020. 4.580 kn Zagreb Uključene aviopristojbe (first minute) Rezerviraj putovanje