Kopenhagen city break


O putovanju


PUTOVANJE U KOPENHAGEN - 4 dana zrakoplovom iz Zagreba, Splita i Dubrovnika

Garantirani polasci:

 • 28.10. - 31.10.2023.
 • 02.11. - 05.11.2023.

VRIJEDNOST VIŠE:

 • Posjetite Tivoli, drugi najstariji aktivni zabavni park u svijetu
 • Izlet u obližnji švedski grad Malmö
 • Lučka četvrt Nyhavn sa starim jedrenjacima
 • Čuvena "Mala sirena" - simbol Kopenhagena
 • Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ZAGREB - KOPENHAGEN

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb na katu kod kioska Tiska u 6.30 sati ujutro. Polazak za Kopenhagen letom Croatia Airlines OU480 u 8.35 sati s dolaskom u 10.30 sati. Po dolasku odlazak na razgled grada autobusom i pješački: gradska vijećnica, dvorac Rosenborg, Kastellet, kip Male sirene, jednog od simbola grada, fontana Gefion, Palača Amalienborg, rezidencija danskih kraljeva)… Po završetku razgleda odlazak do hotela I smještaj. Nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do lučke četvrti Nyhavn prepune kafića barova i restorana. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak do hotela s voditeljem putovanja ili u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu.

2. DAN KOPENHAGEN

Nakon doručka nastavak razgleda grada. Prošetat ćemo kroz čuveni park Tivoli, otvoren 1843., treći najstariji zabavni park na svijetu. Nastavljamo uz Gradsku vijećnicu, Ny Carlsberg gliptoteku (preporučamo posjet u slobodno vrijeme) i Nacionalni muzej do dvorca Cristiansborg na otoku Slotsholmen koji je ujedno i sjedište danskog parlamenta i Vrhovnog suda. Odlazimo i do osebujne četvrti Christiania. Ta prava mala komuna, zapravo grad unutar grada, ima svoja pravila, a jedno od njih je i zabranjeno fotografiranje. Službeni dio razgleda završavamo odlaskom do tržnice Torvehallerne. Uz vise od 80 raznih trgovina i restorana sigurno ćete naći mjesto za opuštanje i odmor. Poslijepodne slobodno za vlastite programe, posjet nekom od muzeja ili vožnju brodom kanalima grada (dobro se obucite) Povratak do hotela u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu.

3. DAN KOPENHAGEN - fakultativni izlet MALMÖ (ŠVEDSKA)

Doručak u hotelu. Danas preporučujemo odlazak vlakom preko mosta Oresund (8 km) do švedskog grada Malmoa. Treći grad po veličini u Švedskoj nekad pod Danskom vlašću, poznat je po svojoj modernoj arhitekturi koju najbolje prikazuje neboder Turning torso, druga najviša stambena zgrada u Europi. Razgled grada pješački i javnim prijevozom s naglaskom na ostatke stare tvrđave Malmöhus koju je 1434. sagradio Erik VII. Pomeransk kao i živopisni gradski trg Lilla torg. U slučaju dobrog vremena preporučamo i šetnju parkom Pildammsparken. Poslijepodne povratak do Kopenhagena. Slobodno vrijeme za vlastito upoznavanje sa srednjovjekovnom danskom prijestolnicom. Noćenje u hotelu.

4. DAN KOPENHAGEN – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela. Transfer do zračne luke. Po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova za Zagreb u 11.20 sati na liniji OU481 (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb je predviđen u 13.10 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • Polazak 28.10. FIRST MINUTE 699,00 €/5.266,62 KN / Redovna cijena 729,00 €/5.492,65 KN
 • Polazak 02.11. FIRST MINUTE 699,00 €/5.266,62 KN / Redovna cijena 729,00 €/5.492,65 KN
  • Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu na relaciji Zagreb – Kopenhagen – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm)
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Kopenhagenu u dvokrevetnim sobama
 • prijevoz autobusom prema programu
 • razgled Kopenhagena autobusom, gradskim prijevozom i pješice u pratnji voditelja putovanja
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 180 € (1.356,21 kn)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi
 • putna osiguranja

Fakultativni sadržaji i izleti

 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 180 € (1.356,21 kn)
 • 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
 • Doplata za priključni let iz Splita ili Dubrovnika: 60 € (452,07 kn)
 • izlet vlakom u Malmö (Švedska):
  • 40 € (301,38 kn) po osobi,
  • djeca do 12 god. 30 € (226,03 kn) po osobi
  • uključuje povratnu kartu za vlak i pratnju voditelja putovanja (obvezna prijava prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju 15 prijavljenih putnika)

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta, cijene mogu biti podložne promjeni):

· Tivoli od 135 DKK (djeca 3-7 god. 60 DKK)
· Carlsberg Glyptotek 115 DKK
· Muzej Thorvaldsen 90 DKK, djeca do 18 gratis
· dvorac Christiansborg 160 DKK (kombinirana ulaznica), djeca ispod 18 gratis
· Rosenborg dvorac 120 DKK, djeca ispod 18 gratis
· Karta za javni prijevoz (integrirani) 24 DKK


VREMENA LETA:

Prijevoznik: Croatia Airlines

OU480 ZAG CPH 08:35 10:30

OU481 CPH ZAG 11:20 13:10

Sva vremena su lokalna.


Hotel u Kopenhagenu:


VAŽNE INFORMACIJE:

Za državljane RH viza za Dansku i Švedsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr
U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja objavljenom u ožujku 2022. godine i podložna su promjeni.
Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

KORISNE INFORMACIJE - KOPENHAGEN

Kopenhagen je glavni i najnaseljeniji grad Danske. Nalazi se na istočnoj obali otoka Zelanda; još jedan mali dio grada nalazi se na Amageru, a odvojen je od Malmöa, u Švedskoj, uz tjesnac Øresund. Most Oresund povezuje dva grada željeznicom i cestom. Od prijelaza 21. stoljeća Kopenhagen je doživio snažan urbani i kulturni razvoj, potpomognut ulaganjem u njegove institucije i infrastrukturu. Grad je kulturno, gospodarsko i vladino središte Danske; to je jedno od najvećih financijskih središta Sjeverne Europe s burzom u Kopenhagenu. Kopenhaško gospodarstvo doživjelo je brzi razvoj u uslužnom sektoru, posebno kroz inicijative u informacijskoj tehnologiji, farmaceutskim proizvodima i čistoj tehnologiji. Od završetka mosta Øresund, Kopenhagen se sve više integrirao sa švedskom pokrajinom Scania i njezinim najvećim gradom, Malmöom, u obliku regije Øresund. Uz niz mostova koji povezuju različite četvrti, gradski pejzaž karakteriziraju parkovi, šetnice i rive. Značajke Kopenhagena, kao što su vrtovi Tivoli, kip Mala sirena, palače Amalienborg i Christiansborg, vrtovi dvoraca Rosenborg, Frederikova crkva i mnogi muzeji, restorani i noćni klubovi značajne su turističke atrakcije. Najveće jezero u Danskoj, Arresø, nalazi se oko 43 kilometra sjeverozapadno od Trga gradske vijećnice.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Danskoj nalazi se u Kopenhagenu. na adresi Søtorvet 5, 1st fl., 1371 Copenhagen K. Danska. Kontakt podaci: tel. 0045 33 919 095, fax. 0045 33 917 131, e-mail: denmark@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Tina Krce. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena) 0045 22 620 760.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: kopencb031


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
28.10.2023. 31.10.2023. 729,00 EUR
(5493 HRK)
Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje