Edinburgh i Glasgow - mini škotska tura


O putovanju


EDINBURGH I GLASGOW - mini škotska tura 5 dana avionom iz Zagreba

Termini putovanja:

 • 25.04.-29.04.2023. GARANTIRANO

Predviđeni hoteli:


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – LONDON – EDINBURGH
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci u Zagrebu, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na direktni let za London zrakoplovne kompanije British Airways u 13:20 sati (redovi letenja u napomeni ispod programa). Slijetanje u London u 14:50 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta prema Edinburghu u 17:10, planirani dolazak u Edinburgh u 18:35 sati. Transfer iz zračne luke, smještaj u hotel. Mogućnost odlaska javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju središtem Edinburgha. Noćenje.

2. dan: EDINBURGH
Doručak. Odlazak u razgled Edinburgha, škotskog glavnog grada, “Sjeverne Atene” kako Edinburgh još nazivaju, panoramski i pješački u pratnji voditelja putovanja: Princess Street, žila kucavica i glavna prometnica Edinburgha – George Street – Royal Mile, glavna ulica Edinburgha u kojoj se nalazi većina pubova i gradskih atrakcija – katedrala St. Giles – Mercat Cross, mjesto održavanja srednjovjekovnih mučenja – Edinburški dvorac – Edinburško sveučilište – Carlton Hill – škotski Parlament – Palača Holyrood, službena rezidencija britanskih monarha za vrijeme boravka u Škotskoj. Nakon razgleda slobodno vrijeme za uživanje u gradu, njegovim pubovima, za posjete muzejima i slično. Povratak u hotel u večernjim satima s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

3. dan: EDINBURGH – GLASGOW
Doručak. Slobodno jutro u Edinburghu, odjava iz hotela i oko podneva odlazak prema Glasgowu. Po dolasku u najveći grad Škotske, koji je ujedno i jedno od najboljih odredišta u Europi za ljubitelje kulture, slijedi panoramski i pješački razgled: centralni gradski trg George Square – spomenik Kraljici Viktoriji - Sveučilište – katedrala St. Mungo, jedina građevina koja je 1560. godine preživjela reformaciju bez oštećenja – katedralni trg – zgrada Gradske vijećnice – Merchant Square - Glasgow Cross, nekadašnja tržnica soli - Tolbooth Steeple, jedna od najstarijih građevina u Glasgowu – Merchant City toranj sa satom. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

4. dan: GLASGOW: FAKULTATIVNO IZLET „MALA ŠKOTSKA TURA“ / STIRLING – LOCH LOMOND – DESTILERIJA VISKIJA
Doručak. Slobodan dan u Glasgowu. Preporučujemo fakultativno cjelodnevni izlet (trajanje cca. 9 sati) na sjever, do dvorca Stirling, sagrađenog prije 900 godina i regiju jezera Lomond (prijava prilikom rezervacije aranžmana!) Našu rutu na sjever prema Stirlingu koristile su tisućama godina brojne vojske koje su osvajale ili željele osvojiti Škotsku. To je bila krajnja sjeverna granica Rimskog carstva. Dvorac Stirling zvali su i „Ključ za Škotsku“, stoljećima je to bio najznačajniji dvorac u Škotskoj , a pogled s vrha dvorca daje obrazloženje toj tvrdnji. Osim toga, Stirling je bio kraljevska rezidencija kuće Stewart i u njemu je 1543.g. okrunjena škotska kraljica Mary. Nakon posjeta dvorcu nastavljamo prema području NP Trossachs. To područje nazivaju i „Škotsko gorje u malom“, proslavljeno herojima kao što su Rob Roy i William Wallace (Hrabro srce!). Pri pogledu na sjajna jezera, grube planinske vrhunce i šumom ispunjene doline i kanjone, lako je zaboraviti da je to mjesto nekoć smatrano opasnom granicom na kojoj su ratovali škotski klanovi. Dolazimo tako i do najvećeg škotskog jezera Loch Lomond gdje ćemo otići na opuštenu plovidbu jezerom u kojem se nalazi i 30-ak otočića. Na povratku do Glasgowa posjetit ćemo destileriju škotskog viskija, razgledati je i naravno degustirati ga. Povratak u Glasgow u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. dan: GLASGOW – LONDON – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Transfer u zračnu luku u Glasgowu, prijava na let za Zagreb preko Londona u 11:35 sati. Slijetanje u London u 13:05 sati. Nastavak leta prema Zagreb u u 16:15 sati, dolazak u Zagreb se očekuje u 19:45 sati po lokalnom vremenu (satnice letova iskazane su na dnu programa).


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • 25.04. FIRST MINUTE 821,55 EUR (6.189,97 kn) / Redovna cijena 848,10 EUR (6.390,01 kn)
 • Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana!

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb–London–Edinburgh–Glasgow–London–Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfere autobusom iz zračne luke u Edinburghu po dolasku i transfer iz hotela u zračnu luku u Glasgowu na povratku, transfer autobusom iz Edinburgha u Glasgow s panoramskim obilaskom Glasgowa
  • dva noćenja s doručkom u hotelu 3/4* na području Edinburgha u dvokrevetnim sobama
  • dva noćenja s doručkom u hotelu 3/4* na području Glasgowa u dvokrevetnim sobama
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplata za jednokrevetnu sobu: polazak 25.04. 330,48 EUR (2.490 kn), (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • izlet Mala škotska tura: 131,40 EUR (990,03 kn) po osobi za odrasle, djeca do 12 g. 91,58 EUR (690,01 kn), uključuje prijevoz autobusom, ulaznicu u dvorac Stirling, vožnju brodom po jezeru Lomond u trajanju od sat vremena i obilazak i degustaciju viskija u destileriji (obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju 20 prijavljenih putnika)
 • napojnicu za vozača i vodiča – preporuka 10-15 GBP po osobi
 • putno osiguranje

Popusti

· trokrevetne sobe nisu dostupne na ovom programu.


Informacije o letu:

Prijevoznik: British Airways

Polazak 25.04.-29.04.:
BA 849 25APR ZAG 13:20 LHR 14:50
BA1452 25APR LHR 17:10 EDI 18:35
BA1483 29APR GLA 11:35 LHR 13:05
BA 840 29APR LHR 16:15 ZAG 19:45

Državljani RH mogu ući u Ujedinjeno Kraljevstvo bez ograničenja.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za UK informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


VAŽNE INFORMACIJE

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije British Airways objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u funtama (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za UK i Škotsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske nalazi se u Londonu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske se nalazi na adresi 21 Conway Street, London W1T 6BN, UK.
Kontakt podaci: tel. 00 44 20 7387 1144 ili 0044 20 73872022, fax. 0044 20 73870310 ili 00 44 20 7387 0936, e-mail: mvrhlon@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Igor Pokaz.


Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 25. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:

· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 25

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: edinbglas021


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
25.04.2023. 29.04.2023. 848,10 EUR
(6389 HRK)
Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje