Cotswolds, Wales i London


O putovanju


COTSWOLDS, WALES I LONDON

Idilična Engleska i Wales - 7 dana, zrakoplovom iza Zagreba

LONDON - WINDSOR – HIDCOTE MANOR GARDEN – BOURTON-ON-THE-WATER – STRATFORD UPON AVON – BRECON BEACONS NATIONAL PARK – CARDIFF – BATH – STONEHENGE - SALISBURY – OXFORD

Termin putovanja:

 • 14.08. - 20.08.2020.

VRIJEDNOST VIŠE:

 • Uključene ulaznice u sve lokalitete koji se posjećuju!

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan: ZAGREB - WINDSOR - SWINDON
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom British Airwaysa iz Zagreba za London na liniji BA 849 u 13:20 sati. Dolazak u London u 14:55 sati po lokalnom vremenu. Ukrcaj u autobus i putovanje prema Cotswoldsu. Prije dolaska u regiju posjetit ćemo dvorac Windsor, od srednjeg vijeka glavnu rezidenciju engleskih odnosno britanskih vladara (ulaznica uključena). Jedan je od najvećih nastanjenih dvoraca u svijetu i velikim dijelom otvoren za javnost. Poslije posjeta dvorcu nastavak putovanja prema području oko Swindona, po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan: SWINDON – HIDCOTE MANOR GARDEN – BOURTON-ON-THE-WATER – STRATFORD-UPON-AVON 
Doručak. Današnji dan odvest će nas u neke od najšarmantnijih mjestašca u regiji Cotswolds, regiji koja se u Engleskoj izdvaja kao izvanredno slikovita i šarmantna, prekrasne prirode s dubokim šumovitim dolinama, blagim brežuljcima i i romantičnim selima. Prvo ćemo posjetiti Hidcote Manor Garden (ulaznica uključena), jedan od najpoznatijih i najljepših britanskih vrtova, nastao početkom 20.st.. Potom nas putovanje vodi u jedno od najljepših engleskih sela, Bourton-on-the-Water. Prošetat ćemo uz predivne, zlatno obojane kamene kuće, poredane uzduž rječice Windrush koju premošćuju niski, elegantni mostići zbog čega mjestašce nazivaju „Malom Venecijom“. U nastavku dana odlazimo prema Stratfordu na rijeci Avon, jednom od najposjećenijih engleskih gradova – a koji je rodno mjesto Williama Shakespearea. S nešto više od 20000 stanovnika Stratford bilježi više od 3 milijuna posjetitelja godišnje. Lijep i šarmantan gradić, Stratford je brižno uređen, prepun višestoljetnih kuća iz Shakespeareova doba. Posjet jezgri grada, odnosno Shakespearovoj rodnoj kući (ulaznica uključena) i slobodno vrijeme. Smještaj u hotel, noćenje.

3.dan: SWINDON – BRECON BEACONS NACIONALNI PARK - CARDIFF
Doručak. Izlet u Wales: poslije doručka krećemo prema Brecon Beacons nacionalnom parku. Jedan od tri velška nacionalna parka, smješten je na istoimenom planinskom landu u južnom Walesu. Uz prekrasnu prirodu u parku se nalazi i više atrakcija od kojih se izdvaja uskotračna željeznica kojom ćemo se i mi voziti (ulaznica uključena). Odlazak u glavni grad pokrajine Wales, Cardiff. Smješten na ušću rijeke Severn, Cardiff je postao glavni grad Walesa 1955.g. pa ga tituliraju i „najmlađim europskim glavnim gradom“. Poznat i kao „Grad crvenog zmaja“, Cardiff je nepravedno podcijenjen u odnosu na neke druge britanske gradove i doista se ima u njemu što vidjeti. No, ono što je glavni razlog za dolazak u Cardiff to je njegov poznati utvrda-dvorac – Cardiff Castle (ulaznica uključena u cijenu), začudna kombinacija utvrde i viktorijanskog luksuza. Grad nekoć poznat kao grad ugljena i željeza danas je grad kulture, u kojem su dokovi koji su nekoć ispraćali pomorce, moreplovce i ekspedicije sve do Antarktike pretvorene u šarmantnu šetnicu, a gradske avenije iz 19.st. pulsiraju životom velikog grada. Smještaj u hotel. Noćenje.

4.dan: CARDIFF – BATH – STONEHENGE – SALISBURY 
Doručak. Putovanje iz Walesa nas vodi prema jugu Engleske i mjestu Bathu, u dolini rijeke Avon. Grad se razvio oko jedinog prirodnog izovra termalne mineralne vode u Engleskoj, a zahvaljujući tome, još u vremenu rimske vlasti dobio je status poznatog lječilišta, Aquae Sulis. Nekoć omiljeno, elitno odredište bogate engleske aristokracije, Bath je danas jedan od najomiljenijih, najljepših i najočuvanijih engleskih gradova. Danas se Bath nalazi na UNESCO-voj listi svjetske spomeničke baštine na koju je uvršten 1987.g. zbog svojeg jedinstvenog urbanizma i ljepote klasicističkih građevina, koje su iznimno skladno uklopljene među ostatke rimskog kupališta. Po dolasku posjetit ćemo glasovite Rimske terme (ulaznica uključena). Slobodno vrijeme u Bathu za šetnju, kavu ili objed. Nastavak putovanja vodi nas preko Stonehengea, najpoznatijeg prapovijesnog mjesta na Britanskom otočju (ulaznica uključena), već tisućljećima mitsko mjesto koje je gradio narod koji je pripadao kulturi zvonastih vrčeva, najvjerojatnije između 3100. i 1500. g.pr.n.e. Smještaj u hotel na širem području Salisburyja, noćenje.

5.dan: SALISBURY – OXFORD – LONDON 
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u središte Salisburyja, ljupkog gradića s jednom od najljepših i najpoznatijih katedrala u zemlji. Salisbury zovu i „Grad na selu“ jer je okružen tipično engleskim krajolikom, u njemu nema visokih zgrada ni nebodera, a njegove stare kuće s drvenim gredama nepromijenjene su stoljećima unazad. Posjet katedrali (ulaznica uključena). Putovanje prema Londonu vodi nas preko Oxforda, starog sveučilišnog grada i pojma za britansku učenost, grada bogate obrazovne tradicije i ujedno bogatog znamenitostima, smještenog na obalama rijeka Cherwell i Temze – njegovo je sveučilište spomenuto prvi put u 12. stoljeću što ga čini jednim od najstarijih u svijetu. Približavajući se gradu izdaleka ćete uočiti tornjeve na poznatoj katedrali Krista Kralja koju ćemo po dolasku posjetiti (ulaznica uključena). Poslije posjeta katedrali prošetat ćemo Carfaxom, središtem ovog lijepog grada. Radcliffe Camera, Ashmolean muzej, most Hertford poznatiji kao „Most uzdaha“, kazalište Sheldonian, 36 koledža i još mnogo znamenitosti čini ovaj grad nezaobilaznom točkom u posjetu Velikoj Britaniji. Nastavak putovanja prema Londonu, dolazak i smještaj u hotel. Noćenje.

6.dan: LONDON
Doručak. Slobodan dan za uživanje u Londonu. Predlažemo odlazak s voditeljem putovanja do Big Bena i Houses of Parliament, preko sjedišta britanskog premijera u Downing Streetu, kraljevske straže na konjima, do Trafalgar Squarea. Individualni odlazak u Nacionalnu galeriju, jednu od najpoznatijih svjetskih galerija slika smještenu na istom trgu. U Nacionalnoj galeriji možete vidjeti slavne slike Van Gogha, Moneta, Tizijana, Holbeina, Rubensa, Raphaela, itd. Šetnja do Covent Gardena, dijela grada poznatog po dućanima, restoranima, kazalištima, itd. Slobodno vrijeme za ručak. Odlazak do panoramskog kotača Coca Cola London Eye s kojeg se pruža veličanstveni pogled na grad. Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo odlazak do poznate boemske četvrti Soho, stjecišta bogatog društvenog života, koja je svoj uzlet doživjela u 60-im godinama, vremenu Beatlesa, Mary Quant i „Swinging Londona“. Ili posjet nekom od odličnih muzeja kao što su British muzej, Prirodoznanstveni muzej, itd. Noćenje.

7.dan: LONDON – ZAGREB
Paket doručak. Transfer u zračnu luku i let zrakoplovom British Airwaysa iz Londona za Zagreb na liniji BA 848 u 7:25 sati. Dolazak u Zagreb u 10:45 sati po lokalnom vremenu.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • FIRST MINUTE CIJENA: 8.980 kn / REDOVNA CIJENA: 9.280 kn
 • Zrakoplovne pristojbe 1.190 kn uključene u cijenu aranžmana

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.290 kn

Popust za treću osobu na pomoćnom ležaju: -200 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-London-Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • voditelja putovanja,
 • smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s engleskim doručkom (od kojih je zadnji paket-doručak):
  • jedno noćenje u Swindonu,
  • jedno noćenje u Stratfordu,
  • jedno noćenje u Cardiffu,
  • jedno noćenje u Salisburyju i
  • dva noćenja u Londonu,
 • autobusni prijevoz prema programu od dana 1. do dana. 5.,
 • transfer do zračne luke u Londonu,
 • razglede pješice i javnim prijevozom uz voditelja putovanja,
 • ulaznice za lokalitete koje se posjećuju: dvorac Windsor, Hidcote Manor Garden, Shakespeareova rodnu kuća u Stratfordu, Brecon planinsku željeznicu, dvorac Cardiff, Rimske toplice u Bathu, Stonehenge, katedralu u Salisburyju i Christ Church College u Oxfordu,
 • te troškove organizacije i prodaje putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • polupansion,
 • karte javnog prijevoza,
 • fakultativne sadržaje,
 • putno zdravstveno osiguranje (PREPORUČUJEMO!),
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju,
 • te troškove osobnih narudžbi.

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA (prema stanju iz listopada 2019. god., mogu biti podložne promjeni): 

 • ulaznica za Muzej voštanih figura Madame Tussauds 35 GBP;
 • British Airways London Eye 26 GBP;
 • cijena povratne vožnje Temzom od cca. 14,00 GBP; 
 • Westminster Abbey 22 GBP;
 • St Paul's Chatedral 18 GBP;
 • Tower of London 25 GBP;
 • nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Tate Britain i sl.)

NAPOMENE: 

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja British Airwaysa objavljenom u studenom 2019. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 25

Za ovo putovanje vrijede sljedeći  Opći uvjeti putovanja.

Šifra: englwales09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
14.08.2020. 20.08.2020. 8.980 kn Zagreb Uključene aviopristojbe (first minute) Rezerviraj putovanje