Bajkovita Kreta 8 dana


O putovanju


BAJKOVITA KRETA, 8 dana avionom

Grupni polasci posebnim zrakoplovom iz Ljubljane uz mogućnost transfera iz Zagreba

 • 10.10. – 17.10.2020.
 • 17.10. – 24.10.2020. GARANTIRANO!
 • 24.10. – 31.10.2020.

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – KRETA noćenje
Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do zračne luke Ljubljana (po želji uz doplatu) ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Let prema sunčanoj Kreti. Smještaj u hotelu na širem području Herakliona (Gouves/Hersonissos/Malia …). Noćenje.

2. DAN: GRČKI ODMOR - PO ŽELJI IZLET S BRODOM ILI GRČKA VEČER doručak, noćenje
Doručak. Dani su namijenjeni kupanju i otkrivanju otoka. Predlažemo izlete: krstarenje s brodom (uz doplatu) do jedne od najvećih prirodnih luka na svijetu ili odlazak na grčku večeru i uživanje u ritmovima plesa sirtaki. Noćenje.

3. DAN: MINI KRSTARENJE NA OTOK SPINALONGA doručak, ručak, noćenje
Nakon doručka slijedi vožnja do slikovitog Agios Niko­laosa i ukrcaj na brod koji će nas odvesti do povijesnog otoka Spinalonga na kojeg su veliki utjecaj ostavili Mlečani i Otomani, zaslužni za arhitekturu otočića. Potresne i šokantne priče o lepri će nas odvesti u tajanstvenu prošlost. Danas je ovaj otok vrlo popularan zbog uspješnog romana »The Island« spisateljice Victorie Hislop. Nakon razgleda muzeja na otvorenom, zaploviti ćemo u zaljev Kolokitha gdje ćemo vrijeme iskoristiti za kupanje na jednoj od dvije prekrasne plaže. Nakon ugodnog osvježenja u kristalnom moru, na brodu će nam biti poslužen ručak. Povratak u Agios Nikolaos i slobodno vrijeme do polaska prijevoza prema hotelu. Noćenje. *Doplata 8 EUR za osiguranje kulturnih znamenitosti na Spinalongi.

4. DAN: HERAKLION, PALAČA KNOSSOS I ARHEOLOŠKI MUZEJ doručak, noćenje
Doručak. Kreta, kakvu ne smijete propustiti! Izlet ćemo započeti s obilaskom i razgledom ostataka veličanstvene palače Knossos, koja je prije 4000 godina bila gospodarsko, političko i vjersko središte minojske civilizacije. Samo 5 km od današnjeg glavnog grada Heraklion, nalaze se tajanstvene iskopine, po legendi – mjesta gdje su boravili kralj Minos i Minotaur. Slijedi vođeni razgled. Slobodno vrijeme i vožnja do centra Herakliona. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira nakon čega ćemo razgledati i arheološki muzej. Povratak u hotel.

5. DAN: GRČKI ODMOR - PO ŽELJI IZLET S BRODOM NA SANTORINI doručak, noćenje
Doručak. Dan je namijenjen kupanju i otkrivanju otoka. Po želji, predlažemo izlet do susjednog i čarobnog otoka Santorini gdje nas očekuje divlja priroda, crni pijesak, bijele kućice s plavim krovovima, plavo more i zelena lava. Noćenje.

6. DAN: OTKRIVAMO JUG KRETE doručak, ručak, noćenje
Doručak. Odlazak na izlet do jednog od najljepših područja Krete – do prekrasne pokrajine, arheoloških ostataka i popularnih pješčanih plaža. Vožnja pored glavnog grada kroz pokrajinu prepunu vinograda i maslinika, mimo antičkog Gorhysa, nekadašnjeg glavnog grada rimske provincije, od kuda se pruža lijepi, panoramski pogled na planine Ida i Lasshiti. Ručak (uključeno) će nam biti poslužen u nekoć ribarskom naselju Matala gdje ćemo imati priliku zaplivati u Libijskom moru (ne zaboravite kupaći i ručnike). Nastavak vožnje lijepom panoramskom cestom pokraj gorja Asterousia do samostana Odigitrias iz 14 stoljeća koji je ukrašen djelima velikih majstora.

7. DAN: GRČKI ODMOR - PO ŽELJI TREKKING U KLANAC SAMARIA doručak, noćenje
Doručak. Samaria je jedan od najdužih i najljepših europskih klanaca. Mnoge endemske vrste biljaka i životinja su u nacionalnom parku potražile svoje utočište kao što su autohtone koze Kri-Kri. Po dolasku do obale, odnosno mjesta Agia Roumeli, slijedi osvježenje u libijskom moru nakon čega je organiziran povratak brodom do sela Hora Sfakion i onda autobusom do hotela.

8. DAN: KRETA – LJUBLJANA/ZAGREB doručak/let
Doručak i slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Let prema Ljubljani. Po dolasku, mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
 • polazak 10.10.2020.: 5.920 kn
 • polazak 17.10.2020.: 5.380 kn
 • polazak 24.10.2020.: 6.000 kn

U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 15 do 34) doplata po osobi: 770 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
 • zrakoplovni prijevoz Ljubljana-Heraklion-Ljubljana s pripadajućim pristojbama zračnih luka
 • 7 x doručak u turističkom objektu 3* u jednom od većih ljetovališta na širem području Herakliona
 • izlet u Knossos i Festos, uključene ulaznice
 • mini krstarenje na otok Spinalonga
 • izlet na jug Krete i ručak
 • predstavnika agencije na Kreti
 • troškove organizacije putovanja
CIJENA NE UKLJUČUJE:
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.300 kn
 • doplata za polupansion 620 kn
 • povratni prijevoz Zagreb – zračna luka Ljubljana - Zagreb 349 kn
 • doplatu za voditelja putovanja na hrvatskom jeziku 350 kn (za minimum 20 prijavljenih putnika iz Zagreba)
 • osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)

POPUSTI: djeca 2-12 god na dodatnom krevetu s dvije odrasle osobe u sobi.
MOGUĆE DOPLATE prilikom rezervacije: jednokrevetna soba.
MOGUĆE DOPLATE tijekom putovanja: dodatni izleti, osiguranje kulturne znamenitosti na Spinalongi, ulaznica u Festos.

NAPOMENE:

 • raspored izleta i razgleda je podložan promjeni (konačna informacija na destinaciji kod predstavnika).
 • Minimalni broj putnika za realizaciju izleta na hrvatskom jeziku 20 putnika (u suprotnom, izleti će biti izvedeni na engleskom ili njemačkom jeziku).
 • Na Kreti putnike dočekuje slovenski predstavnik koji brine o pružanju svih informacija kao i o vođenju izleta.
 • Voditelj na hrvatskom jeziku moguć je uz minimum prijavljenih 10 putnika i doplatu u iznosu pod cijena ne uključuje.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
10.10.2020. 17.10.2020. 5.920 kn Ljubljana Uključene zrakoplovne pristojbe Rezerviraj putovanje
17.10.2020. 24.10.2020. 5.380 kn Ljubljana Uključene zrakoplovne pristojbe Rezerviraj putovanje
24.10.2020. 31.10.2020. 6.000 kn Ljubljana Uključene zrakoplovne pristojbe Rezerviraj putovanje