Azori - odmor na rajskom otočju


O putovanju


AZORI - ODMOR NA RAJSKOM OTOČJU

Putovanje na Azore zrakoplovom iz Beča, 8 dana

Termin putovanja:

 • 19.05. - 26.05.2020.

Devet otoka usred Atlantika bogati su romantičnom poviješću, legendama i izvornom, prirodnom ljepotom. Vulkansko porijeklo vidljivo je posvuda – duboki krateri kaldera najizrazitije su prirodno obilježje Azora. Sa svojim visokim liticama i selima kao prošivenima ljupkim farmama, Azori su nestvarno čarobno otočje u nestalnom Atlantiku.

VRIJEDNOST VIŠE:

 • uključeni svi izleti

HOTEL NA POLASKU:
Neat Avenida 3*,
https://www.neathotelavenida.com/en/Utilities/Hotel-Azores.aspx


PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan: ZAGREB – BEČ – PONTA DELGADA
Individualni polazak putnika u ranim jutarnjim satima do zračne luke u Beču (moguća doplata za organizirani prijevoz!). Po dolasku u zračnu luku sastanak putnika i prijava na let kompanije TAP za Ponta Delgadu preko Lisabona u 13:25 sati. Slijetanje na Azore na otok Sao Miguel u Pontu Delgadu prema najavi u 18:25 sati. Transfer u hotel i smještaj. Mogućnost večere  (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Noćenje.

2.dan: PONTA DELGADA
Doručak. Odlazak u razgled Ponta Delgade s lokalnim vodičem i voditeljem putovanja. Ponta Delgada je glavni grad otočja kojeg čini 9 otoka, od kojih je Sao Miguel ne samo najveći već i najraznolikiji i najnaseljeniji otok – na njemu živi otprilike polovica ukupnog stanovništva otočja. Nazivaju ga i otokom čaja, duhana, ananasa i krava! Ponta Delgada dramatično je smještena u podnožju vulkanskog masiva Sete Cidades. U prijevodu „tanka točka“, Ponta Delgada je šarmantno mjesto puno zanimljivih fasada, uličnih slika na zidovima, barova i restorana, baroknih crkvica... Slobodno poslijepodne. Noćenje.

3.dan: PONTA DELGADA: cjelodnevni izlet FURNAS-GORREANA-PARK TERRA NOSTRA
Doručak. Danas ćemo posjetiti Furnas, selo u unutrašnjosti otoka te se upoznati pobliže s vulkanskim porijeklom otočja. Na putovanju na sjevernu obalu stat ćemo na vidikovcu Santa Iria, odnosno posjetit ćemo poznatu plantažu čaja Gorreana, jedinu u Europi, gdje ćemo se i okrijepiti šalicom čaja. Prije dolaska do Furnasa pruža nam se prekrasan pogled na Furnas na vidikovcu Pico de Ferro, okružen bujnom vegetacijom. Vožnja se nastavlja do jezera Furnas. Furnas je poznat po velikoj termalnoj aktivnosti: tu se nalaze brojni termalni izvori i fumarole koje izgledaju kao one na Islandu ili Novom Zelandu primjerice. Lokalno stanovništvo koristi fumarole za kuhanje jedne vrste variva koje nazivaju Cozido Furnas. Tu je i poznati botanički park Terra Nostra, pun flore sa svih strana svijeta koji ćemo posjetiti, a unutar kojeg se nalazi poznato žućkasto vulkansko jezero s toplom vodom, temperature od 35-40 stupnjeva, pogodno za kupanje. Na povratku ćemo stati u Calouri, živopisnom ribarskom mjestašcu. Povratak u Ponta Delgadu, noćenje.

4.dan: PONTA DELGADA: cjelodnevni izlet RIBEIRA GRANDE-CALDEIRA VELHA-LAGOA DO FOGO
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet. Prva postaja nam je maleno ribarsko selo, Rabo de Peixe. Nastavljamo na sjever prema gradiću Ribeira Grande, tzv. suferskom selu, s očuvanom baroknom arhitekturom iz 17. i 18.st., vrlo karakterističnom za ovo mjestašce. Tu ćemo posjetiti Ferreira trgovinu likerima po kojem je mjesto poznato. Nakon Ribeire, odlazimo do Caldeire Velhe kako bismo vidjeli prirodno jezero vruće vode, okruženo nekim primjerima endemskih vrsta i s poznatim vodopadom gdje je moguće kupanje. Konačno, uspon na Lagoa do Fogo, centar vulkana Agua de Pau. Uspon na 900 m visine dovest će nas do nebeski plavog jezera u krateru koje je dugo dva kilometra i široko jedan, otkuda se pruža očaravajući pogled uokolo. Jezero Fogo poznato je kao jedno od najljepših jezera na otoku, savršeni primjer netaknute prirode. Spustit ćemo se potom u mjesto Lagoa i posjetiti tvornicu keramike Ceramica Vieira. Povratak u Pontu Delgadu, slobodna večer. Noćenje.

5.dan: PONTA DELGADA: cjelodnevni izlet SETE CIDADES-VISTA DO REI-JEZERO SANTIAGO-PICO DO CARVÃO-PLANTAŽA ANANASA
Doručak. Danas ćemo se uputiti na izlet Sete Cidades, na zapadni dio otoka, s prekrasnim krajolicima – istinski ljubitelji prirode na Azorima uživaju posvuda, ali Sete Cidades ih ostavlja bez daha! Sete Cidades u prijevodu znači „Sedam gradova“, a odnosi se na jezera nastala vulkanskom erupcijom. Zbog svoje iznimne ljepote Sete Cidades se nalaze na listi prirodnih čuda Portugala. Pješačke staze kroz idiličnu prirodu dovest će nas do Vista do Rei, „kraljevskog vidikovca“ s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na poznate Zeleno i Modro jezero. Na kraju ovog posjeta, na povratku u Ponta Delgadu, uputit ćemo se i na jednu od plantaži ananasa koji rastu u staklenicima i kušat ćemo poznati liker od ananasa. Povratak u hotel, slobodna večer. Noćenje.

6.dan: PONTA DELGADA: cjelodnevni izlet NORDESTE i POVOAÇÃO
Doručak. Poslije doručka krećemo na izlet naziva „NORDESTE“ (Sjeveroistok). Riječ je sjeveroistočnom dijelu otoka kako samo ime govori, ali i o gradiću istog imena koji se nalazi u središtu regije. Taj dio otoka nema termalne izvore i jezera, ali zato obiluje vodopadima i prelijepim vidikovcima, najstarijim kućama, najstarijim selima, to je dio otoka koji se prvi počeo naseljavati po dolasku Portugalaca 1432.g. i smatra se najljepšim dijelom otoka Sao Miguel. Sjeveroistok je pun planinskih vrhunaca, rijetkih i ugroženih vrsta ptica, pitoresknih sela, zelenih polja, vodopada i spektakularnih klifova, osim toga smatra se regijom Europe najbogatijom cvijećem! Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer, noćenje.

7.dan: PONTA DELGADA: fakultativno odlazak na gledanje kitova
Doručak. Slobodan dan za dodatno otkrivanje otoka. Preporučujemo odlazak na vrlo popularan izlet: gledanje kitova! (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Azori su doista pravo mjesto za to i postotak pojavljivanja kitova je vrlo visok (*napomena: realizacija izleta ovisi o vremenskim prilikama!). Ako niste zainteresirani za gledanje kitova, predlažemo izlet brodom u ribičke aktivnosti, kajakarenje u vulkanskim jezerima, izlet u prirodu na kvadovima, jahanje, itd. Ili možete posjetiti neke od brojnih staklenika s ananasima po kojima je otok poznat, odnosno najstariji muzej na otoku Carlos Machado koji odlično prikazuje način života na otočju. Za preporučiti je i obilazak poznate špilje Gruta de Garvao u neposrednoj blizini grada koja je pravo geološko čudo! Noćenje.  

8.dan: PONTA DELGADA – BEČ - ZAGREB
Rani transfer u zračnu luku (breakfast box umjesto doručka). Prijava na let na liniji TP1864 za Lisabon u 6:40 sati, dolazak u Lisabon u 9:50. Nastavak leta prema Beču najavljen na liniji TP 1274 u 14:30, dolazak u Beč u 18:50. Mogućnost organiziranog transfera po dolasku (doplata prilikom rezervacije aranžmana).


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • FIRST MINUTE 7.880 kn
 • Redovna cijena 8.180 kn
 • Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.390 kn uključene u cijenu

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplate:

 • Doplata za transfer Zagreb-Beč-Zagreb:
  • Minimum 15 osoba: 940 kn
  • Minimum 20 osoba: 700 kn
 • Doplata za polupansion (u lokalnom restoranu, uključeno piće): 1.250 kn
 • Doplata za ručkove od dana 2.-7.: 970 kn
 • Doplata za fakultativni izlet na gledanje kitova: 490 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na liniji Beč–Lisabon–Ponta Delgada–Lisabon–Beč,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • uslugu voditelja putovanja,
 • smještaj u hotelu Neat Avenida 3*:
  • 7 noćenja s doručkom u Ponti Delgadi (s iznimkom zadnjeg jutra na Azorima kad zbog ranog leta doručak nije moguć i umjesto doručka uračunat je breakfast box),
 • sve izlete prema programu osim fakultativnog izleta 7. dan,
 • lokalnog vodiča tijekom izleta po Azorima,
 • te  troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • boravišnu pristojbu (plaćanje na licu mjesta, točan iznos poslat ćemo nekoliko dana prije putovanja u završnoj obavijesti)
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike osim onih izričito navedenih kao uključene,
 • fakultativni izlet na gledanje kitova,
 • putno osiguranje (preporučujemo!),
 • trošak javnog prijevoza,
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju cca. 1-2 eura po osobi po danu,
 • fakultativne sadržaje
 • te troškove osobnih narudžbi.

Red letenja:

TP1271 19MAY VIELIS 1325 1600
TP1863 19MAY LISPDL 1705 1825
TP1864 26MAY PDLLIS 0640 0950
TP1274 26MAY LISVIE 1430 1850


NAPOMENE:

 • Izlet na gledanje kitova ovisi o vremenskim prilikama i stanju na Atlantiku. U slučaju nerealiziranja, iznos uplaćen za izlet će se vratiti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom programa, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, odnosno uvjetima na terenu. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije TAP objavljenog u studenom 2019. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede sljedeći  Opći uvjeti putovanja.

Šifra: azori09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
19.05.2020. 26.05.2020. 7.880 kn Beč Uključene aviopristojbe (first minute) Rezerviraj putovanje