Atena 4 dana


O putovanju


Putovanje u Atenu 4 dana | avionom iz Zagreba

Termini putovanja:

 • 16.06.2021. | 04.08.2021. | 29.09.2021

HOTEL 3* U CENTRU ATENE!
MOGUĆNOST FAKULTATIVNOG IZLETA PELOPONEZ, ARGOLIDA I MIKENA


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB – ATENA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb kod šaltera informacija u 08:20h. Prijava i let za Atenu s polaskom u 09:50h. Dolazak u Atenu u 12:35h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti, transfer autobusom prema centru grada i smještaj u hotel 3*. Nakon smještaja i kraćeg odmora odlazak s pratiteljem putovanja u šetnju: Trg Omonia – ulica Stadiou – Trg Syntagma – Ulice Ermou – Plaka – Monastiraki. Slobodno vrijeme, kušajte čuvene musake, pita gyros ili souvlaki te sve to začinite njihovim tradicionalnim pićem, rakija Uzo ili Metaxom. Ukoliko ste ljubitelj arhitekture i umjetnosti svakako predlažemo odlazak u Stavros Niarchos Foundation centar kulture, djelo poznatog arhitekta Renza Piana. Noćenje.

2. dan ATENA
Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Syntagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896. god. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe: kupovina u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki. Predlažemo odlazak do četvrti Plaka, živopisnog dijela Atene s mnogim tavernama i labirintskim uličicama na tipičnu grčku večeru s tradicionalnim programom koji garantira odličnu zabavu i pravu grčku gastronomiju (uz doplatu). Noćenje.

3. dan ATENA – FAKULTATIVNI IZLET: PELOPONEZ – ARGOLIDA – MIKENA
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u Ateni. Predlažemo odlazak (uz doplatu) na izlet: PELOPONEZ – ARGOLIDA – MIKENA. Cjelodnevni izlet na Peloponez gdje ćemo se prvo zaustaviti kod poznatog Korintskog kanala. Nastavak vožnje kroz slikoviti krajolik maslinika i plantaži naranči pokrajine Argolida do svete šume boga Asklepija u Epidauru, gdje ćemo razgledati teatar čuven zbog svoje savršene akustike. Nastavljamo vijugavom cestom u smjeru Naupliona, prve prijestolnice moderne Grčke gdje ćemo napraviti kratku pauzu za šetnju i kavicu. Put nas dalje vodi do ostataka mitske Mikene iz koje je Agamemnon poveo Ahejce u opsadu Troje, a imat ćemo priliku razgledati kiklopske zidine s Lavljim vratima. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Vožnja prema Ateni u koju stižemo u kasnim poslijepodnevnim satima.

4. dan ATENA - ZAGREB
Rana odjava iz hotela uz breakfast box. Slijedi rani transfer u zračnu luku i direktan let za Zagreb s polaskom u 8:10h. Dolazak u Zagreb u 9:05h.

*na polasku 28.4. je Uskrsno vrijeme u Grčkoj te će 30.4. dućani i muzeji raditi do 12 h. Itinerer ćemo promijeniti i prilagoditi prazniku no sve će biti realizirano.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • 16.06.: 2.290 kn 1.990 kn FIRST MINUTE
 • 04.08.: 2.390 kn 2.090 kn FIRST MINUTE
 • 29.09.: 2.290 kn 1.990 kn FIRST MINUTE

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade: 1.190 kuna

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratnu zrakoplovnu kartu u ekonomskoj klasi prema redu letenja navedenom u programu
 • smještaj u hotelu 3* u centru Atene na bazi 3 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča
 • sve razglede prema programu
 • licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti
 • organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe zračnih luka i naknade za izdavanje putničke karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.190 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana;
 • fakultativne izlete
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu.

Cijena fakultativnog programa:

 • Fakultativni izlet Peloponez – Argolida – Mikena (minimum 12 prijavljenih): 60 Eur po osobi: *infrmativna cijena: ulaznica Epidaurus: 12 Eur, mlađi od 18 god. ne plaćaju ulaznicu, starji od 65 god. ili studenti uz x-icu: 6 Eur; ** ulaznica Mikena: 12 Eur, mlađi od 18 god. ne plaćaju ulaznicu, starji od 65 god. ili studenti uz x-icu: 6 Eur
 • tipična grčka večera u taverni na Plaki s tradicionalnim programom (večera u 4 slijeda s uključenim pićem), 35 Eur po osobi

Popusti i doplate:

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 890 kn
 • mogućnost smještaja u trokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju uz popust od 130 kn za treću osobu.
 • doplata za hotel 4*: 300 kn

Od 1. 1. 2018. u hotelima se plaća turistička taksa. Taksa će se plaćati direktno na recepciji, a točan iznos bit će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

INFORMACIJE O LETU:

A3 781 ZAGATH 0950 1235
A3 780 ATHZAG 0810 0905

PRIJEVOZNIK: Aegean
Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane RH viza nije potrebna. Za ulazak u zemlju potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

Minimalan broj putnika: 20

Za ovo putovanje vrijede sljedeći  Opći uvjeti putovanja.

Šifra: Atena03


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
16.06.2021. 19.06.2021. 1.990 kn Zagreb + zrakoplovne pristojbe 1.190 kn (first minute) Rezerviraj putovanje
04.08.2021. 07.08.2021. 2.090 kn Zagreb + zrakoplovne pristojbe 1.190 kn (first minute) Rezerviraj putovanje
29.09.2021. 02.10.2021. 1.990 kn Zagreb + zrakoplovne pristojbe 1.190 kn (first minute) Rezerviraj putovanje