Andaluzija s Gibraltarom i Marokom


O putovanju


ANDALUZIJA S GIBRALTAROM I MAROKOM - 8 dana

Zrakoplovom iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule

Termin putovanja:

 • 07.01. - 14.01.2020. GARANTIRANO

Vrijednost više:

 • Najpotpuniji program za Andaluziju
 • Zrakoplovom iz Zagreba do Granade i iz Malage za Zagreb
 • Odlični hoteli u Granadi, Sevilli, Costi del Sol
 • Stručni pratitelji putovanja, specijalisti za Andaluziju

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ZAGREB - MADRID - GRANADA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Madrid u 15.55 sati na liniji IB3197 (Iberia). Po dolasku u Madrid u 18.50 sati, slijedi prijava na direktan let za Granadu s polaskom u 20.45 na liniji IB8648 (Iberia) i predviđenim dolaskom u 21.50 sati. Slijedi transfer od zračne luke do slikovite Granade, smještene u podnožju Sierra Nevade u kojoj je živio legendarni kraljevski par Izabela Kastiljska i Fernando Aragonski. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN GRANADA
Doručak. Odlazak na razgled prekrasne Alhambre, najznačajnije i najbolje očuvane arapske palače iz 13. stoljeća i ujedno napoznatijeg povijesnog lokaliteta u Španjolskoj. Palaču okružuju dobro očuvani vrtovi Generalife iz 14. stoljeća te dva ulaza Puerta de las Armas i Puerta de la Justicia. Razgled Al Casabe, Palače Carlosa V, Nasridskih palača i vrtova (doplata za ulaznicu). Poslijepodne, odlazak u šetnju gradom: medresa, bazar, Plaza Nueva, fakultativno mogućnost posjete kraljevskoj grobnici Izabele i Fernanda. Noćenje.

3. DAN GRANADA – CORDOBA – SEVILLA
Doručak. Odjava iz hotela, a potom vožnja autobusom kroz područje najvećih maslinika Španjolske do Cordobe. Mogućnost posjete tradicionalnoj andaluzijskoj uljari. Po dolasku u Cordobu, odlazak uz pratnju licenciranog lokalnog vodiča na razgled "najmaurskijeg" španjolskog grada, nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El-Andalus: džamija "Mezquita" - simbol grada i čudo islamske arhitekture (doplata za ulaznicu), slikovita Židovska četvrt sa sinagogom, stara gradska jezgra iz 10 stoljeća pod UNESCO-vom zaštitom. Nastavak vožnje do Seville, smještaj u hotel. U večernjim satima, predlažemo odlazak na program flamenco plesa, koji je nastao upravo u Andaluziji (doplata), gdje se nalaze i mnogobrojne škole flamenca. Noćenje.

4. DAN SEVILLA
Doručak. Odlazak na razgled "prijestolnice" Andaluzije: Kraljevski Alcázar, nekadašnja maurska vladarska palača; veličanstvena Sevillska katedrala s preko 30 oltara, slikama velikih španjolskih majstora Francisca Zurbarana i Goye, mauzolej Kristofora Kolumba, te 96 metara visok toranj Giralda s intrigantnom maurskom dekoracijom (doplata za ulaznicu). Nastavak šetnje do Barrio Santa Cruz, gdje možete kušati specijalitete “tapas”, Plaza de Espana, Palacio de Pedro El Cruel, Torro del Oro, park Marije Luise, Casa Pilatos, ... Posliiepodne, preporučujemo fakultativni odlazak na vožnju brodom rijekom Guadalquivir od Zlatnog Tornja - Torre d'Oro, odakle su u 16. st. isplovljavali Magellan i Cortez, ili posjet Museo de Bellas Artes s impresivnom kolekcijom Murilla, Zurbarana, Ribere te nekoliko platna Diega Velasqueza (ulaz besplatan). Za večernje sate preporučamo posjet četvrti Triana, centru noćnog života Seville. Noćenje.

5. DAN SEVILLA – CADIZ – GIBRALTAR – COSTA DEL SOL (LA LINEA)
Doručak. Nastavak putovanja do Cadiza, grada koji se smjestio na rtu Atlantskog oceana, koji je s kopnom povezan kratkom prevlakom i impresivnim visećim mostom. Posjetit ćemo trgovačku kući i kulu Torre Tavira s koje se pruža prekrasan pogled na okolicu. Za kraj ćemo ući u podzemnu crkvu Oratorio de Santa Cueva koju krase djela velikih španjolskih umjetnika. Nastavak vožnje do Gibraltara, britanskog prekomorskog teritorija koji razdvaja Europu od Afrike te povezuje Atlantski ocean s Mediteranom. Prelazak granice, ukrcaj u mini buseve, panoramska vožnja: “The Rock“ se prostire se na površini od 6,5 km2, tu se nalazi grad i prirodni rezervat s kolonijom majmuna, Europa Point, odakle je za lijepoga vremena moguće vidjeti Afriku, Gibraltarska stijena, spilja Sv. Mihovila. Slobodno vrijeme za šetnju gradom. Povratak u Španjolsku, smještaj u hotel u Gibraltaru susjednom gradu La Linea de la Concepcion. Noćenje.

6. DAN COSTA DEL SOL (LA LINEA) - (fakultativni izlet TANGER, MAROKO)
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, ili odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet do grada Tanger u Maroku. Program: transfer do luke Tarifa, ukrcaj na brzi trajekt za Tanger (cca 1 sat vožnje). Po dolasku, odlazak na razgled grada: povijesni dio Medina, utvrda Kasbah, bogata arhitektura, panoramska vožnja autobusom uz obalu s pogledom na portugalske, američke, talijanske i španjolske četvrti, Kraljevsku palaču. Ručak u tipičnom marokanskom restoranu, slobodno vrijeme za šetnju živopisnom Medinom i Bazarom, shopping. Poslijepodne, transfer do luke, ukrcaj na brod, vožnja do Tarife. Po dolasku, transfer do hotela na Costa del Sol (La Linea). Noćenje.

7. DAN COSTA DEL SOL – RONDA – MALAGA
Doručak. Vožnja do slikovite Ronde, smještene na strmoj litici, na 750 metara nadmorske visine, s impresivnim kamenim mostom. Ronda je kolijevka koride, legendarna matadorska obitelj Romero tu je postavila pravila koride. Slavni posjetitelji: Orson Welles, Hemingway, James Joyce, Rilke. Poludnevni izlet do Malage, rodnog grada Pabla Picassa, kratka panoramska vožnja gradom: Kongresna palača, Avenida de Andalucia, Plaza de la Marina, te nastavak pješice: Katedrala ‘Manquita’, Al Casaba, Teatro Romano, Plaza de la Merced, rodna kuća Pabla Picassa, Crkva sv. Jakova - Santiago gdje je kršten Picasso i Palacio de Buena Vista iz 16. st. gdje je smješten Muzej Picasso. Kraće slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom Calle Marques de Larios. Smještaj u hotel na području Malage. Noćenje.

8. DAN MALAGA – MADRID – ZAGREB
Doručak. Vožnja do zračne luke Malaga, prijava na direktan let za Madrid u 9.15 sati, s dolaskom u 10.35 sati. Po dolasku u Madrid prijava na let za Zagreb u 12.25 sati na liniji IB3196 (Iberia) s predviđenim dolaskom u Zagreb u 15.15 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 7.540 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.850 kn

Mogućnost doplate za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule, po osobi od 450 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Barcelona/Madrid - Granada, Malaga - Barcelona/Madrid - Zagreb
 • pristojbe zračnih luka (u iznosu od 1.650 kn)
 • prijevoz autobusom i razglede prema programu
 • 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* u Granadi, Sevilli, na Costa del Sol (La Linea i područje Malage) u dvokrevetnim sobama
 • lokalne vodiče u Granadi, Sevilli, Cordobi
 • razgled Gibraltara mini busevima
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.850 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • karte javnog prijevoza
 • putno osiguranje (preporučujemo!)
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi

Fakultativni izleti

 • doplata za paket ulaznica 400 kn (paket uključuje Alhambru u Granadi, Mezquitu u Córdobi, katedralu i Álcazar u Sevillii)
 • flamenco show u Sevilli 300 kn
 • cjelodnevni izlet Tanger (min. 20 osoba): odrasli 650 kn, djeca od 4-11 g. 450 kn (uklj. transfer, prijevoz brodom, lokalni vodič, ručak).

*Za izlet Tanger potrebna je putovnica koja mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju.

RED LETENJA (Iberia Airlines):

Polazak:
07. 01. Uto.: 15:55 - 18:50 Zagreb - MADRID
07. 01. Uto.: 20:45 - 21:50 MADRID - GRANADA
Povratak:
14. 01. Uto.: 09:15 - 10:35 MALAGA - MADRID
14. 01. Uto.: 12:25 - 15:15 MADRID - Zagreb


Napomene

 • U Zračnoj luci Barcelona u dolasku potrebno je preuzeti prtljagu, s kojom se prijavljujete na let za Granadu.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
 • Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Španjolsku i Gibraltar dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
 • Za izlet Tanger potrebna je putovnica koja mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

MINIMALNI BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA 20

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: andalgib031


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
07.01.2020. 14.01.2020. 7.540 kn Zagreb Uključene zrakoplovne pristojbe Rezerviraj putovanje