Amsterdam i Bruxelles - City Break


O putovanju


AMSTERDAM I BRUXELLES - City break, 5 dana, zrakoplovom iz Zagreba

AMSTERDAM - VOLENDAM – ZAANSE SCHANS – DEN HAAG – ROTTERDAM – ANTWERPEN – BRUXELLES- BRUGGE - GENT

Termini putovanja:

 • 27.05. - 31.05.2020. GARANTIRANO
 • 12.08. - 16.08.2020.

VRIJEDNOST VIŠE:

 • odlične satnice letova i vrlo sadržajan program
 • uključen izlet u Volendam i Zaanse Schans

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB-AMSTERDAM: IZLET U AMSTERDAMSKA SELA VOLENDAM I ZAANSE SCHANS
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom CA na liniji OU450 iz Zagreba za Amsterdam u 8:20 sati. Dolazak u Amsterdam, po dolasku ukrcaj u autobus i odlazak na izlet u „idiličnu Nizozemsku“, Nizozemsku vjetrenjača, kanala, klompi, zelenih pašnjaka i ribarskih kuća: posjetit ćemo dva ljepuškasta mjesta u blizini Amsterdama. Na sjeverozapadu iznad grada nalazi se Zaanse Schans, muzej na otvorenom koji sa svojim starim vjetrenjačama i šarenim kućicama priziva davna vremena i pokazuje kako se nekoć živjelo. Posjet manufakturi klompi i sira. Poslije Zaanse Schansa vožnja do Volendama, romantične ribarske luke i izletišta s brojnim suvenirnicama i ribljim restoranima, mjestašce omiljeno kao mjesto za odmor raznim umjetnicima - tu su se npr. odmarali Picasso i Renoir. Transfer autobusom u hotel i smještaj. Odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u središte grada do trga Dam na kojem se nalazi Kraljevska palača iz 1655. g. i spomenik nizozemskim žrtvama Drugog svjetskog rata. Slobodno vrijeme u gradu i povratak u hotel javnim gradskim prijevozom u dogovoru s voditeljem putovanja ili individualno. Noćenje.

2. dan: AMSTERDAM
Doručak. Poslije doručka odlazak s voditeljem putovanja u obilazak grada javnim gradskim prijevozom i pješice. Amsterdam je najveći svjetski grad na vodi: temelj cijelog starog grada su brojni trupci usađeni u zemlju i do dubine od nekoliko desetaka metara. U povijesnoj gradskoj jezgri 400-ak mostova premošćuje brojne kanale. Predlažemo vožnju brodom kanalima (doplata na licu mjesta) Amsterdama jer tako ćemo dobiti i najbolju sliku grada: kanali Kaizersgracht - Herengracht - Prinsengracht - kuća Ane Frank - Zapadna crkva - luka Amsterdama - Waterlooplein - rijeka Amstel. Odlazak do poznate četvrti muzeja i vrijeme za individualni posjet slavnom Rijksmuzeju – najslavniji eksponat ovog muzeja je čuvena Rembrandtova „Noćna straža“! - ili Muzeju Van Gogha, bogate kolekcije slika slavnog slikara/više od 200 njegovih slika, ali i mjestu gdje možete vidjeti i slike nekih drugih impresionističkih slikara. Slobodan ostatak dana, povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili individualno. Noćenje.

3. dan: AMSTERDAM-DEN HAAG-ROTTERDAM-ANTWERPEN-BRUXELLES
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Belgiji. Na putu prema jugu posjetit ćemo Haag, središte nizozemske vlade i prebivalište kraljevske obitelji, treći grad po veličini u zemlji. Najvažnija znamenitost grada je Mauritshuis, muzej smješten u klasicističkoj građevini u povijesnom središtu grada, galerija s neprocjenjivom zbirkom flamanskih i nizozemskih majstora među kojima se ističe Vermeerova „Djevojka s bisernom naušnicom“. Poslije kraćeg slobodnog vremena nastavljamo prema Rotterdamu, „Manhattanu na rijeci Maas“, najvećoj europskoj luci i gradu koji zadivljuje svojom suvremenom arhitekturom. Potpuno razrušen u 2. svjetskom ratu, Rotterdam je jedan od najmodernijih gradova Europe, gdje god da se nađete možete vidjeti fantastične primjerke vrhunske arhitekture, među kojima se izdvaja fantastična tržnica sagrađena 2014.g., veličine nogometnog igrališta. Putem prema Bruxellesu zastat ćemo u belgijskom Antwerpenu, drugom po veličini belgijskom gradu, poznato kao svjetsko središte trgovine dijamantima. Kraće slobodno vrijeme u središtu grada i nastavak putovanja prema Bruxellesu, panoramska vožnja po dolasku i smještaj u hotel. Slobodna večer, odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom do središta grada i povratak u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

4. dan: BRUXELLES: fakultativni izlet BRUGGE-GENT
Doručak. Danas preporučujemo izlet u dva belgijska nedaleka grada, prave flandrijske bisere (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Gent je poznat već stoljećima kao središte tekstilne industrije, ali i po uzgoju voća i povrća, kao i cvijeća. U središtu grada nalaze se najpoznatije znamenitosti, među koje se svakako ubraja katedrala sv. Bava u kojoj se nalazi poznati „Gentski oltar“ braće Huberta i Jana van Eycka. Preko puta nje uzdiže se zvonik Belfort, nekoć simbol uspona građanstva. Od Genta udaljen 50-ak km smjestio se povijesni grad Brugge, smatran u prošlim stoljećima najveličanstvenijim i najbogatijim europskim gradom nakon „Serenissime“, Venecije. Šetnja živopisnom povijesnom gradskom jezgrom: Grote Markt - kanali - kapela sv. Krvi - gradska vijećnica - cehovske zgrade - katedrala sv. Spasitelja - trg Zand - crkva Naše drage gospe. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, kavu i vafle npr. Povratak u Bruxelles, obilazak užeg središta grada (Grand Place, Manneken Pis, Galeries Royales Saint Hubert...). Slobodna večer. Noćenje.

5. dan: BRUXELLES-ZAGREB
Doručak. Odjava iz soba i smještaj prtljage u za to namijenjenu prostoriju u hotelu. Odlazak javnim gradskim prijevozom do simbola Bruxellesa, slavnog Atomiuma (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Poslije Atomiuma vraćamo se u centar grada, slobodno vrijeme za dodatne šetnje, kupovinu suvenira, belgijskih pralina, piva, obilaske muzeja (među kojima se ističu Muzej stripa, Kraljevski muzej lijepih umjestnosti, Muzej Magritte, itd.). Transfer iz hotela na aerodrom u kasnim poslijepodnevnim satima na let CA na liniji OU4457 u 20:25 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

Datum polaska 27.-31.5.2020. 12.-16.8.2020.
First minute cijena 4.780 kn 5.180 kn
Redovna cijena 4.980 kn 5.380 kn
Doplata za 1/1 sobu

1.590 kn

1.790 kn

SOBA S POMOĆNIM LEŽAJEM NA UPIT!

(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu)

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za izlet Južna BRUGGE-GENT (prilikom rezervacije aranžmana, min. 15 putnika): 540 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Amsterdam-Bruxelles-Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • voditelja putovanja,
 • smještaj u hotelima:
  • IBIS BUDGET AMSTERDAM CITY SOUTH u Amsterdamu i
  • FIRST EUROFLAT u Bruxellesu u dvokrevetnim sobama na osnovi dva noćenja s doručkom,
 • transfer od zračne luke u Amsterdamu,
 • transfer do zračne luke u Bruxellesu,
 • visokoturistički autobus za putovanje od Amsterdama do Bruxellesa,
 • vanjske razglede pješice i javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja,
 • boravišne pristojbe,
 • te troškove organizacije i prodaje putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • karte javnog prijevoza,
 • karte za vlak,
 • fakultativne sadržaje,
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju,
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), 
 • te troškove osobnih narudžbi

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA: (prema stanju iz prosinca 2019. g., mogu biti podložne promjeni):

 • Rijksmuseum 20 €/mladi ispod 18 gratis;
 • Van Gogh muzej 19 €/kupovina moguća samo preko interneta;
 • vožnja brodom po kanalima 15 €;
 • Kuća Ane Frank 10 € /kupovina moguća samo preko interneta;
 • Atomium 13 € (grupna cijena);
 • Magritte muzej 10 €;
 • Muzej stripa 10 €

NAPOMENA:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Amsterdamu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u studenom 2019. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: amsterbrux09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
27.05.2020. 31.05.2020. 4.780 kn Zagreb Uključene aviopristojbe (first minute) Rezerviraj putovanje
12.08.2020. 16.08.2020. 5.180 kn Zagreb Uključene aviopristojbe (first minute) Rezerviraj putovanje