Napulj, Capri, Pompeji i Amalfi


O putovanju


NAPULJ, CAPRI, POMPEJI I AMALFI - 8 dana autobusom

Termin putovanja:

 • 28.10.-04.11.2019.

Vrijednost više: ležernija tura pogodna za sve putnike bez pakiranja i svakodnevne promjene hotela

Uz Zagreb, moguć polazak iz Karlovca i Rijeke.


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB/RIJEKA - FERRARA - CHIANCIANO TERME
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora peroni 502-506 u 05:00 sati. Polazak iz Karlovca u 05:45 sati (okvirno vrijeme) s benzinske postaje Petrol kod naplatnih kućica uz obaveznu najavu kod rezervacije. Polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do pokrajine Emilia Romagna, raskrsnice hodočasničkih puteva u prošlosti. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagna. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este, katedralu sv. Juraja i židovsku četvrt. Put se nastavlja vožnjom prema Apenininskom gorju i Toskani. Dolazak u Chianciano terme, mjesto u južnoj Toskani poznato po termalnim izvorima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan CHIANCIANO TERME - SORRENTO - HOTEL
Doručak. Vožnja kroz živopisne krajolike Italije prema Napulju. Vožnja prema Sorrentu. Na poluotoku nasuprot Caprija, Sorrento se smjestio na vrhu stjenovitih zidina i kao na prirodnoj pozornici od pamtivijeka privlačio okrunjene glave i umjetnike i bogataše. Šetnja ljetovalištem s dugom tradicijom te slobodno vrijeme za osobne programe ili šalicu cappuccina. Smještaj u hotel u okolici Sorrenta uz piće dobrodošlice. Noćenje.

3. dan IZLET OTOK CAPRI
Doručak. Fakultativni izlet na otok Capri. Vožnja autobusom do luke u Sorrentu i odlazak brodom na otok Capri, otok iznimne ljepote, stjenovite obale i prepun tropske vegetacije. Vožnja žičarom do Piazette na Capriju (karta za žičaru na Capriju kupuje se na licu mjesta). Razgled gradića Caprija: srednjovjekovne kuće i Piazzetta, Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto… Slobodno vrijeme za uživanje u šarmantnom ozračju ovog prekrasnog otoka, kupovinu suvenira, odličan capuccino, izvrsnu pizzu ili fini talijanski aperitiv. Povratak brodom do Sorrenta. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan IZLET OBALA AMALFI
Doručak. Cjelodnevni izlet na poznatu obalu Amalfi u pratnji mjesnog vodiča. Vožnja prema južnoj strani sorrentskog poluotoka i obali koja je poslužila kao filmska kulisa najboljim svjetskim redateljima. Obilazak započinjemo u ljupkom selu Positanu od čije arhitekture zastaje dah. Karakteristične kuće Positana smještene su na samim rubovima iznimno strmih litica te su upravo zbog toga klasični motiv razglednica južne Italije. Nastavak vožnje do najvećeg obalnog grada po kojemu je rivijera i dobila ime - Amalfija. Amalfi je najpoznatiji po katedrali Sv. Andrije bogato oslikanih fasada i limoncellu - tradicionalnom likeru od limuna. Slobodno vrijeme za šetnju ili osobne programe. Odlazak u obližnji Ravello, razgled katedrale i slobodno vrijeme za fotografiranje prekrasnog pogleda na obalu u vrtu Ville Rufolo. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan IZLET NAPULJ I POMPEJI
Doručak. Posjet Pompejima - razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji, te na sjecištu putova prema morskoj luci. Gradić je podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela gotovo 1600 godina prije nego što ih je slučajno otkrio lokalni seljak kopajući bunar. Razgled Pompeja u pratnji lokalnog vodiča. Nastavak vožnje do Napulja. Razgled glavnog grada talijanske pokrajine Campanije autobusom i pješice s pratiteljem putovanja i lokalnim vodičem: Teatro di San Carlo - galerija Umberta I - Piazza Plebiscito - utvrda Castel Nuovo - kraljevska palača Palazzo Reale - Danteov trg. Vjerojatno najglasniji, najžustriji i istodobno najljupkiji od svih talijanskih velikih gradova, „najtalijanskiji“ grad Italije, Napulj ima sve što mu je potrebno da putnika ne ostavi ravnodušnim: povijesne građevine, bogate muzeje i nadaleko poznatu gastronomsku ponudu. Slobodno vrijeme poslije razgleda za šetnju i osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan RIVIERA SORRENTO
Doručak. Slobodan dan za osobne programe, šetnju, kupanje ili kupovinu u prekrasnom Sorrentu i na Rivijeri. Opuštanje i odmor u hotelu uz korištenje hotelskih sadržaja. Noćenje.

7. dan HOTEL - ORVIETO - CHIANCIANO TERME
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema sjeveru i posjet Orvietu - specifičnom srednjevjekovnom mjestu na vrhu vulkanske stijene do kojega se dolazi uspinjačom (žičara uz nadoplatu). U Orvietu se nalazi jedna od najljepših srednjovjekovnih katedrala, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Nastavak vožnje prema Chianciano Termama. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

8. dan CHIANCIANO TERME - AREZZO - RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Posjet Arezzu, nekad važnom etruščanskom i rimskom gradu u dolini rijeke Arno. Šetnja renesansnom gradskom jezgrom: Piazza Grande, trg okružen srednjevjekovnim palačama - katedrala - crkva Santa Maria della Pieve - crkva San Francesco u kojoj je poznati ciklus freski Piera della Francesce. Grad Arezzo i njegov glavni trg poslužili su kao kulisa filma „Život je lijep“. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim satima.


Cijena aranžmana po osobi:

Datum polaska 28.10.
First Minute cijena 3.790 kn
Redovna cijena 4.090 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 15 dana prije putovanja  

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom
 • smještaj u hotelu 3/4* u okolici Sorrenta u dvokrevetnim sobama na osnovi 5 noćenja s doručkom (večere uz doplatu prilikom rezervacije putovanja)
 • smještaj u hotelu 3* u Chianciano Termama u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s polupansionom (doručak i večera)
 • piće dobrodošlice u hotelu
 • mjesnog vodiča na cjelodnevnim izletima Pompeji i Napulj
 • mjesnog vodiča na cjelodnevnom izletu obala Amalfija
 • najam mjesnog autobusa za izlet obala Amalfija (zbog dimenzija cesta i tijeka prometa na ovaj izlet ide se posebnim mjesnim talijanskim autobusom prikladnim za vožnju po cestama i gradićima Amalfija)
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu - 1.390 kn
 • moguću doplatu za večere u hotelu u okolici Sorrenta po osobi (doplata moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja i uključuje 5 večera u 3 slijeda ili buffet večera): 450 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (informativne cijene koje mogu biti podložne promjeni):
  • doplata za žičaru u Orvietu - 2,60 EUR po osobi (doplata na licu mjesta)
  • vožnja brodom na otok Capri 47,50 EUR (doplata na licu mjesta)
  • kartu za žičaru na Capriju 2 EUR po osobi i smjeru (doplata na licu mjesta)
  • ulaznicu za Pompeje 15 EUR (doplata na licu mjesta)
  • katedrala sv. Andrije, Amalfi - 3 EUR, katedrala Ravello - 3 EUR, Villa Rufolo, Ravello - 7 EUR
  • Arheološki muzej u Napulju - 15 EUR
 • boravišnu pristojbu koja se plaća na recepciji hotela cca 1,50 - 3 EUR po osobi i danu (točna obavijest u završnom pismu)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

TROKREVETNE SOBE: rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
 • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Načini plaćanja - klik na poveznicu

Minimalan broj putnika: 40

Šifra: napuljcapri02


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
28.10.2019. 04.11.2019. 3.790 kn Zagreb, Karlovac, Rijeka First minute Rezerviraj putovanje