Korzika i Sardinija - otoci suprotnosti


O putovanju


Korzika i Sardinija - otoci suprotnosti

Putovanje autobusom i brodom | 7 dana/ 6 noćenja

Termin putovanja:

 • 30.05. - 05.06.2020. GARANTIRANO

Autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke


PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: ZAGREB/RIJEKA – FERRARA - OKOLICA LIVORNA 
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 (mogućnost polaska iz Karlovca i Rijeke, s Vrata Jadrana/ potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana!). Vožnja preko Slovenije i Italije do Ferrare. Po dolasku šetnja povijesnom jezgrom od dvorca Este do katedrale sv. Jurja. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Nastavak putovanja do Toskane, smještaj u hotel u okolici Livorna. Noćenje.

2. dan: LIVORNO- BROD - BASTIA - ST FLORENT - CALVI/ILE ROUSSE
Vožnja do Livorna i ukrcaj na jutarnji trajekt na dnevnu četverosatnu plovidbu do Bastije. Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u Bastiji, drugom po veličini gradu Korzike. Šetnja povijesnom jezgrom i starom lukom:  veliki trg sv. Nikole - stari centar /Place du Marche - crkva sv. Ivana Krstitelja, najveća crkva Korzike - stara luka - genoveška citadela. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje kroz brdske predjele južnog dijela Cap Corse do slikovitog povijesnog gradića St. Florent. Tijekom vožnje prolazimo idiličnim šumovitim krajolikom s tipičnim kućicama i atraktivnim pejzažima, otkuda se pruža pogled na nizinu sjeverne Korzike i prema sjeveru na brda obrasla makijom i vinogradima te prema zaljevu St. Florent na zapadu Cap Corse. St. Florent se smjestio u istoimenom slikovitom zaljevu oko luke, gdje su nekada pristajali brodovi đenoveških guvernera i trgovaca čuvenim vinom Patrimonio. Slobodno vrijeme za šetnju gradićem. U nastavku vožnja prema hotelu na području Calvi/Ile Rouse. Smještaj u sobe. Noćenje.

3. dan: CALVI/ILE ROUSSE - CORTE - AJACCIO/OKOLICA 
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja preko središnje Korzike do grada Corte, nekadašnje prijestolnice otoka, a danas živahnog sveučilišnog centra. Po dolasku u grad, povijesno, kulturno i geografsko srce Korzike, slijedi obilazak gradskog središta: trg Paoli - crkva sv. Križa – citadela. Slobodno vrijeme za kavu ili poznato korzikansko pivo od kestena Pietra. Nastavak putovanja kroz raskošno zelenilo i vrleti kojima obiluje čitav otok do zaljeva Porto, kojeg je UNESCO proglasio svjetskom prirodnom znamenitošću, i slikovitog gradića Porto na kratku pauzu.  Dolaskom na zapadnu obalu u zaljev Porta, započinje putovanje uz poznate ružičaste granitne stijene, Calanques de Piana – stijene različitih boja oblikovanih vjetrom i vodom, koje su jedan od najpoznatijih krajolika Korzike i koje ostavljaju jedan od najljepših dojmova na ovom putovanju. Put se nastavlja obalnom cestom uz lijepe panoramske poglede na zaljev Liscia do Ajaccia, rodnog grada Napoleona i najvećeg grada Korzike. Smještaj u hotel u Ajacciu/okolici. Noćenje.

4. dan: AJACCIO – BONIFACIO - PORTO VECCHIO/OKOLICA 
Doručak. Odjava iz hotela. Šetnja središtem grada: trg Place General de Gaulle - katedrala - Napoleonova rodna kuća/muzej – Place Foch- živopisna uličica kardinala Fescha – palača i muzej Fesch. Slobodno vrijeme za uživanje u ulicama ispunjenim palmama, posjet rodnoj kući jednog od najvećeg vojskovođa svih vremena, Napoleona, ili posjet muzeju Fesch koji sadrži jednu od najvažnijih zbirki talijanskog slikarstva XIV. i XV. st. izvan Italije. Vožnja prema jugu otoka kroz brdovite predjele zapadne Korzike, takozvane „korzikanske Dolomite“, i jugozapadnom obalom otoka s mnoštvom dubokih zaljeva, plaža i stijena neobičnih oblika, prema Bonifaciju. Šetnja tim slikovitim srednjovjekovnim gradom izgrađenim na bijelim vapnenačkim stijenama krajnjeg juga Korzike. Gradske tvrđave i zidine skrivaju uske uličice, crkvice, trgovinice, kafiće i terase s prekrasnim pogledom na duboku luku Bonifacija sa sjeverne strane i tjesnac koji Korziku dijeli od Sardinije s južne strane. Smještaj u hotel u okolici Porta Vecchia. Noćenje.

5. dan: BONIFACIO - SMARAGDNA OBALA – NURAGHE- CASTELSARDO- ALGHERO/OKOLICA 
Doručak. Odjava iz hotela. Kratka vožnja do luke u Bonifaciu, ukrcaj na trajekt i kraća plovidba do Sante Terese di Gallure, lučkog gradića na sjeveroistoku Sardinije. Vožnja čuvenom Smaragdnom obalom, simbolom luksuza i dolce vite  u svjetskim razmjerima. Ovo je najpoznatija i najelitnija talijanska obala duga 55 kilometara, s vilama, marinama i jahtama bogatih i slavnih. Kratko zaustavljanje u poznatom jet-set ljetovalištu Porto Cervo, centru Smaragdne obale, kojeg je princ Karim Aga Khan izgradio za bogate i poznate. Pomno zasađeno ukrasno bilje, mnoštvo luksuznih dućana, pažljivo posložene kućice zemljanih tonova, sve to uklopljeno u zaljev s morem predivne tirkizne boje neće vas ostaviti ravnodušnima. Nastavak putovanja i obilazak pretpovijesnog lokaliteta *Tomba dei Giganti di Li Lolghi i Nuraghe la Prisgiona (plaćanje na licu mjesta), mjesto koje će nam dočarati mističnu povijest Sardinije i jedinstvene nastambe naših predaka. Vožnja prema Castelsardu, slikovitom povijesnom gradiću na sjevernoj obali, čija povijest prati sudbinu Sardinije. Izvrsno očuvana tvrđava na brdu iznad pristaništa pruža pogled na luku, plaže i okolicu. Stare kamene kuće, malena katedrala, utvrđena palača s muzejom i pokoji restoran stiješnjeni su između debelih bedema. Castelsardo je poznat po tradicionalnim rukotvorinama, a ima i nekoliko prodavaonica lokalnih specijaliteta (liker od mirte, ovčji sir...). Slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje do Alghera na zapadnoj obali, u prošlosti uporišta đenoveške obitelji Doria i aragonskih gospodara Sardinije. Smještaj u hotel na području Alghera. Noćenje.

6.dan: ALGHERO - PORTO TORRES - BROD
Doručak. Odjava iz hotela. Slikoviti Alghero poznat je po proizvodnji nakita od koralja i stranovnicima koji još govore katalonskim jezikom svojih predaka. Šetnja starom gradskom jezgrom okruženom izvrsno očuvanim gradskim zidinama, koje tvore svojevrsnu povijesnu promenadu; Piazza Civica - Piazza Duomo s katedralom –  glavna ulica Via Carlo Alberto s crkvom sv. Franje i trgovinama koraljnim nakitom. Slobodno vrijeme za osobne programe. U poslijepodnevnim satima vožnja do ukrcajne luke za povratak na kopno, Porto Torres. Ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Noćna plovidba.

7.dan: GENOVA - ZAGREB
Doručak na brodu. Nakon pristajanja broda u Genovi iskrcaj i povratak prema Hrvatskoj: vožnja sjeverom Italije preko područja jezera Garda prema Zagrebu s kraćim usputnim zaustavljanjima. Dolazak u Rijeku/Zagreb u večernjim satima.


Polazak:
7 dana / 6 noćenja

30.05.-05.06.

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi (uključuje dvokrevetnu unutarnju kabinu na brodu)

5.190 kn
FM* 4.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu) 1.690 kn
Doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu 240 kn
Doplata za paket večera u hotelima 890 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Soba s pomoćnim ležajem na upit!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz autobusom,
 • voditelja putovanja,
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u Tirreniji (okolica Livorna) u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV,
 • smještaj u hotelima 3/4* na Korzici i Sardiniji u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s doručkom:
  • 1 noćenje na području Calvi/Ille Rousse,
  • 1 noćenje na širem području Ajaccia,
  • 1 noćenje na području Porto Vecchio/Corse i
  • 1 noćenje na području Alghera;
 • 1 noćenje s doručkom na brodu sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na liniji Porto Torres-Genova,
 • dnevni prijevoz brodom na linijama Livorno-Bastia i Bonifacio-Santa Teresa di Gallura,
 • sve razglede i izlete prema programu,
 • troškove organizacije i prodaje.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu na Sardiniji cca. 2 € po osobi po noćenju/plaćanje na licu mjesta, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi.


NAPOMENA:
*Postoji mogućnost da je lokalitet Tomba dei Giganti di Li Lolghi i Nuraghe la Prisgiona zatvoren u pojedinom razdoblju godine. U tom slučaju uputit ćemo se u jedan od mnogih drugih pretpovijesnih lokaliteta na Sardiniji.

 • Prilikom prijave putnici su dužni dati podatke o datumu rođenja, državljanstvu, broju dokumenta kojim se putuje i datum isteka istog (podaci potrebni za brodske liste putnika).
 • Preporučujemo ponijeti manji kofer/torbu za noćenje na brodovima, dok velika prtljaga ostaje u prtljažniku autobusa koji također plovi na brodu.
 • Brodske kompanije rezerviraju pravo na moguću promjenu satnica brodova.
 • Paket večera odnosi se na večere od dana 1 do dana 6 u programu. Preporučujemo da ih doplatite jer restoranski kapaciteti na Korzici (pogotovo) i Sardiniju nisu golemi i može biti problem naći mjesto za večeru jer hoteli nisu centralno smješteni.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka znamenitosti u jednom danu, odnosno izvedba programa podložna je procjeni voditelja putovanja i objektivnim okolnostima tijekom putovanja. Svi navedeni razgledi bit će realizirani, bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom dana.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: Sardinija09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
30.05.2020. 05.06.2020. 4.990 kn Zagreb First minute Rezerviraj putovanje