Cinque terre, Elba i ligurska obala


O putovanju


Putovanje Cinque Terre, Elba i ligurska obala - autobusom 4 dana iz Zagreba, Karlovca i Rijeke

Cinque terre koju je UNESCO uveo na svoju listu Svjetske baštine 1997.g. predstavlja „harmoničnu interakciju čovjeka i prirode koja je stvorila izuetan prizor”. Nitko nije ostao ravnodušan, a tako ćete i Vi ostati oduševljeni živopisnim kućama pastelnih boja, primorskom šarmu i mrežom puteljaka za šetnju te litica za penjanje koje povezuju mjestašca vijugavim putevima ispresjecanim terasastim brdima vinograda i maslinika. Cinuqe Terre odišu autentičnošću i drugačijim vremenom, kada su ljudi živjeli jednostavnije i spokojnje. Vodimo Vas da i Vi doživite dio te bajke.

Termini putovanja:

 • 05.10.-08.10.2019. GARANTIRANO
 • 01.11.-04.11.2019.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan - ZAGREB - RIJEKA – PARMA -LIGURSKA RIVIJERA

Polazak autobusa u 5:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, mogućnost ukrcaja putnika u Karlovcu (napomenuti kod rezervacije), iz Rijeke s benzinske postaja “Vrata Jadrana - Sjever” u 7:15 sati. Vožnja preko Slovenije i Italije s kraćim stajanjima na putu. Putovanja do Parme koja je poznata po multinacionalnoj prehrambenoj kompaniji Barilla (tjestenine) i siru parmezanu. Šetnja gradom uz razgled katedrale i krstionice koje se smatraju za najharmoničnije srednjevjekovne građevine Italije, Palača Della Pilotta s kazalištem Farnese, jedno od najljepših povijesnih kazališta u svijetu; teatro Regio de Parma jednog od najljepših talijanskih kazališta. U njemu se u listopadu svake godine održava "Festival Verdi. (ukoliko postoji mogućnost posjet tvornici parmezana). Nakon kraćeg slobodnog vremena, odlazak prema rivijeri Versillia i smještaj u hotel (Viareggio ili okolica). Noćenje.

2. dan: CJELODNEVI IZLET U NP CINQUE TERRE

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet u Nacionalni park Cinque Terre. Vožnja autobusom do La Spezzie odakle nastavljamo razgled koristeći željeznicu. Ovaj park prirode sačinjen od uskog djela ligurske obale na kojem je smješteno pet malih gradića omeđenih strmim stijenama, također je dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Razgled započinjete Manarolom. Putem ljubavi ili „Via del Amore“ (ukoliko je otvorena) nastavljate do Rio Maggiore. Vlakom dalje odlazite do Vernazze – s predivnom utvrdom i lučicom. Obilazak ovih živopisnih mjesta zaključiti ćete sa šarmantnim ljetovalištem Monterossom - najsjevernijim od pet gradića. Na povratku prema hotelu, put Vas vodi duž obale Ligurskog mora. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: FAKULTATIVNI IZLET ELBA ( PIOMBINO-ELBA) *** obilazak otoka autobusom!!!

Doručak. Cjelodnevni izlet na Elbu, najveći otok toskanskog arhipelaga, bogatog mineralima i poludragim kamenjem. Izvanredno bogatstvo krajolika, prepoznatljivo po bistrini i plavetnilu mora i prekrasnim plažama pretvara otok Elbu u jedinstvenu destinaciju u Toskani. U novije vrijeme otok je postao poznat po svojim vinima te kao omiljeno turističko središte.
Krenite stopama Napoleona, najpoznatijeg stanovnika Elbe koji je bio ovdje u egzilu. Upoznajte otok, koji se može pohvaliti bujnim raslinjem, kaktusima, palmama, maslinicima i vinogradima. Posjetite PORTOFERRAIO, glavno i najveće mjesto na otoku gdje se nalazi i muzej posvećen Napoleonu. Upoznajte istočnu obalu otoka i slikoviti gradića PORTO AZZURRO kojeg već stoljećima čuva tvrđava Fort San Giacomo. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: RAPALLO - PORTOFINO – ZAGREB

Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak do Rapalla- jednog od bisera ligurske rivijere nakon kojeg slijedi posjet još jednom dragulju - Portofinu (fakultativno) u kojem su ljetovale brojne estradne zvijezde iz cijelog svijeta. Nakon obilaska mjestašca i slobodnog vremena za ručak i kavu, slijedi povratak za Rijeku/Zagreb. Dolazak u kasnim večernjim satima.


CIJENA ARANŽMANA

 • 05.10. REDOVNA CIJENA : 1.690 kn
 • 01.11. FIRST MINUTE: 1.590 kn

Cijena aranžmana po osobi uključuje:

 • prijevoz autobusom visoke turističke kategorije
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu s 3* na obali Versilia
 • Pratitelja putovanja iz Zagreba za vrijeme putovanja
 • Sve obilaske prema programu
 • jamčevinu putovanja

Obavezna doplata: boravišna pristojba 2 € po danu / noćenju

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju,
 • dnevnu kartu za vlak i šetnicu (ukoliko je otvorena) u NP Cinque Terre cca 17 € - točan iznos u završnoj obavijesti
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 390 kn

Fakultativne doplate:

 • Fakultativni izlet na Elbu 40 € (minimalno prijavljenih 25 osoba –prijava prilikom rezervacije, plaćanje pratitelju na licu mjesta)
 • Izlet brodićem u Portofino (povratna karta) 15 €

Napomena: aranžman je kalkuliran na bazi min 40 osoba.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: cnqterre03


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
05.10.2019. 08.10.2019. 1.690 kn Zagreb Rezerviraj putovanje
01.11.2019. 04.11.2019. 1.590 kn Zagreb First minute Rezerviraj putovanje