Vijetnam i odmor na Baliju 11 dana


O putovanju


VIJETNAM I ODMOR NA BALIJU - 11 dana/8 noćenja, zrakoplovom iz Zagreba

Termini putovanja:

 • 22.05.-01.06.2020.
 • 08.10.-18.10.2020.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN: ZAGREB-DOHA

Polazak zrakoplova iz zračne luke Franjo Tuđman za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 17:15 h. Molimo da na prijavu za let dođete najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Dolazak u Dohu u 23:35 h. Nastavak putovanja u 20:50 h na liniji QR968 (Qatar Airways).

2. DAN: DOHA-HO CHI MINH

Nastavak putovanja u 02:20 h na liniji QR970 (Qatar Airways). Slijetanje u Ho Chi Minh u 13:45 h. Organizirani transfer do hotela i prijava u sobe. Slobodno vrijeme za odmor. Navečer slijedi večera dobrodošlice u restoranu. Noćenje.

3. DAN: HO CHI MINH

Nakon doručka predlažemo odlazak u razgled grada. Započet ćemo predsjedničkom palačom izgrađenom 1962. godine. Ispod palače je smješten bunker u kojem je boravio predsjednik za vrijeme rata te se u njemu nalaze karte s iscrtanim borbenim linijama i centri s kompletnom opremom za komunikaciju. Gradska vijećnica, glavni poštanski ured, gradsko kazalište. Nakon ručka (uključen u cijenu) doživite nezaboravno iskustvo na Ben Thanh marketu, najvećoj tržnici u Ho Chi Minhu (Sajgonu). Povratak u hotel, noćenje.

4. DAN: HO CHI MINH-CHU CHI TUNELI

Doručak. Danas predlažemo odlazak na turu do Cu Chi Tunela, nezaobilaznog odredišta u južnom Vijetnamu. Tuneli su bili poznati tijekom Vijetnamsko – Američkog rata. Tunelski sustav proteže se na preko 200 km i sastoji se od tri razine dubine 8-12 m koje daje uvid u razdoblje vijetnamske povijesti i materijale koji su se koristili prilikom kopanja tunela. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamska Vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park. Povratak u Ho Chi Minh. Večer slobodna za vlastite programe, noćenje.

5. DAN: HO CHI MINH-DELTA MEKONGA

Ujutro nakon doručka predlažemo odlazak na deltu Mekonga. Uputit ćemo se prema gradu My Tho gdje ćemo posjetiti Vinh Trang hram s visokim budističkim kipovima. Nakon toga krećemo u vožnju brodom na kojoj ćemo proći pored lokalnih kuća i dvorišta, mjesta na kojima se proizvode bomboni od kokosa, farme pčela… Imat ćete priliku isprobati sezonsko voće i čaj te uživati u lokalnoj glazbi. Ručak na izletu uključen u cijenu. Predvečer povratak u Ho Chi Minh. Noćenje u hotelu.

6. DAN: HO CHI MINH-BALI/DENPASAR/NUSA DUA

Rano ujutro slijedi transfer do zračne luke te let za Bali/Denpasar na letu VJ893 s polaskom u 08:05 h. Nakon slijetanja predviđenog u 13:05 h slijedi transfer do hotela 4* na plaži.
Smještaj u hotel. Ostatak dana slobodan za kupanje, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo isprobavanje tradicionalne kuhinje. Hrana na Baliju je nešto drugačija od indonezijske hrane. Glavna je svakodnevna hrana riža uz povrće i male količine ribe ili mesa. Začini se uvijek koriste. Turisti rijetko kad uživaju u pravim poslasticama jer se često ne poslužuju u hotelima i restoranima. Na nekoj od tržnica isprobajte Babur ayam (kaša od riže s piletinom), Lontong (riža kuhana na pari, smotana u list banane), nacionalno jelo Nasi campur (riža kuhana na pari s izborom mesa, povrća, tofua, tempeha i vrućeg sambala). Svakako isprobajte najpoznatije voće – durian. Groznog je mirisa, ali savršenog okusa. Zbog nesnosnog mirisa zabranjeno ga je unositi u pojedine hotele i u avion. Noćenje u hotelu.

7. DAN: BALI/MOUNT AGUNG/BESAKIH/BUKIT JAMBUL/PENGLIPURAN/KERTA GOSA/NUSA DUA

Nakon ranog doručka odlazak na izlet (uključen u cijenu) do istočnog dijela otoka kojim dominira planina Mount Agung (3142m). To je najsvetiji i najviši vulkan na Baliju koji je eruptirao 1963. godine. Izgrađen na obroncima vulkana, Besakih hram je najvažniji i najstrašniji za hindu populaciju Balija. Zovu ga i „Majka hramova“. Stat ćemo i kod Bukit Jambul, kako bismo uživali u pogledu na prekrasnu dolinu. Ovdje ćemo se malo odmoriti i iskoristiti priliku za ručak. Na putu prema istočnom dijelu Balija moći ćete upoznati tradicionalno selo Penglipuran. Selo je jedinstveno zbog drugačije strukture društvene zajednice koja datira iz 16. st. Na povratku ćemo posjetiti Palaču pravde po imenu Kerta Gosa u Klungkungu. NAPOMENA: Preporučamo da za posjet Besakih hramu ponesete i odjenete tradicionalni sarong (tradicionalna duga marama/pareo koja prekriva donji dio tijela). Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN: BALI/NUSA DUA

Doručak. Slobodan dan za kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da istražite kako živi lokalno stanovništvo. Zbog snažnog utjecaja hinduizma, hramovi, palače, ali i obične obiteljske kuće na Baliju danas imaju ista arhitektonska pravila i filozofiju. Prostor mora odgovarati kozmičkom redu. Tipična balijska obitelj danas živi u prostoru okruženom visokim zidinama. Unutar dvorišta nalazi se desetak različitih kućica. Neke su kućice za ljude, neke za rižu, neke za bogove. Noćenje.

9. DAN: BALI/BATUBULA/CELUK/NUSA DUA

Doručak. Prijepodne slobodno za kupanje, sunčanje, opuštanje. Bali je poznat kao raj za shopping. Ne znate gdje biste kupili kvalitetne suvenire? Oko 13h odlazimo iz hotela i vodimo vas na izlet (uključen u cijenu) kreiran isključivo za shopping. Potražite ručno izrađene suvenire u selu Batubula poznatom po klesarskoj umjetnosti ili pak selu Celuk poznatom po proizvodnji srebra i zlata. U nastavku putovanja pogledat ćemo umjetnička djela u selu Mas te doći u Ubud poznat po svojim galerijama i remek djelima tradicionalne i moderne umjetnosti. Na putu  uživajte u  bujnom zelenilu, rižinim poljima… Svako rižino polje ili šumski puteljak ima oltar i kapelicu posvećenu nekom bogu s hinduističkog panteona. Na kraju vas pozivamo da pogledate poznati Kecak&Fire ples koji se izvodi samo navečer. Povratak u hotel. Noćenje.

10. DAN: BALI/ NUSA DUA

Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži. Poslije podne slijedi transfer do zračne luke Denpasar te priprema za let prema Dohi u 18:45 h sa slijetanjem u 23:20 h.

11. DAN: DOHA – ZAGREB

Slijedi let za Zagreb u 02:10h. Predviđen dolazak u 07:00h. Kraj programa.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • FIRST MINUTE CIJENA: 7.990 kn
  Redovna cijena: 8.590 kn
 • Obavezna doplata kod prijave: zrakoplovne i lučke pristojbe 2.990 kn (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Doha-Ho Chi Minh/Denpasar-Doha-Zagreb (Qatar Airways, ekonomska klasa)
 • unutarnji let Ho Chi Minh – Denpasar (VietJet, ekonomska klasa)
 • 8 noćenja u hotelima 3*/4* u Ho Chi Minh- u i Denpasaru u dvokrevetnoj sobi na bazi noćenja s doručkom prema programu
 • obroci kako je navedeno u programu i fakultativnim izletima (lokalna kuhinja)
 • svi razgledi prema programu
 • na Baliju 2 izleta uključena u cijenu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe 2.990 kn, obavezna doplata kod prijave (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte)
 • Vijetnam viza - posreduje agencija odlaskom u ambasadu u Budimpešti: 650 kn (potrebno uplatiti u agenciji)
 • napojnice lokalnim davateljima usluga
 • osiguranje od otkaza i putno zdravstveno osiguranje
 • osobne troškove, putno osiguranje

Eventualne doplate/fakultativni izleti:

 • razgled grada Ho Chi Minh (ručak uključen): 390 kn
 • izlet Cu Chi tuneli: 290 kn
 • izlet delta Mekonga (ručak uključen): 450 kn

Popusti i doplate:

 • jednokrevetna soba 2.390 kn

INFORMACIJE O LETU:

RED LETENJA:

QR 218  22MAY  ZAGDOH          1715 2335   
QR 970  23MAY  DOHSGN          0220 1345    
QR 963  31MAY  DPSDOH           1845 2345   
QR 215  01JUN   DOHZAG           0210 0700

QR 216  08OCT  ZAGDOH          0945 1605       
QR 972  08OCT  DOHSGN         1955 0755+1 
QR 963 17OCT DPSDOH            1845 2345
QR 215 18OCT DOHZAG           0210 0700

PRIJEVOZNIK: Qatar Airlines

Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.


VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Irsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Minimalan broj putnika: 10

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: vijetbali03


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
22.05.2020. 01.06.2020. 7.990 kn Zagreb + zrakoplovne pristojbe 2990 kn (first minute) Rezerviraj putovanje
08.10.2020. 18.10.2020. 7.990 kn Zagreb + zrakoplovne pristojbe 2990 kn (first minute) Rezerviraj putovanje