Tanzanija i Zanzibar


O putovanju


TANZANIJA I ZANZIBAR - Zrakoplovom iz Zagreba, 13 dana/10 noćenja

Arusha, NP Tarangire, NP Manyara, NP Serengeti, Ngorongoro, Zanzibar

Termin putovanja:

 • 12.01.-24.01.2020.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN / ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) i polijetanje zrakoplova u 16:05 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 23:35 sati po lokalnom vremenu.

2. DAN / KILIMANJARO - ARUSHA
Nastavak leta za Kilimanjaro na liniji QR1357 u 08:00 sati. Predviđeni dolazak u Kilimanjaro je u 14:10 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta, obavljanje graničnih i carinskih formalnosti, ishođenje vize za Tanzaniju. Transfer do hotela u Arushi. Noćenje.

3. DAN / ARUSHA - NP TARANGIRE
Nakon doručka odlazak na safari vožnju prema jugozapadu do Nacionalnog Parka Tarangire koji je poznat po mnogobrojnim krdima slonova i drveću baobaba. Tijekom sušne sezone žedne antilope i slonovi putuju stotinama kilometara uz rijeku Tarangire. Piknik ručak. Nastavak safarija te dolazak i smještaj u lodge. Večera i noćenje.

4. DAN / NP TARANGIRE - NP JEZERO MANYARA
Nakon doručka odlazak na safari u nezaobilazni Nacionalni park jezero Manyara. Jezero Manyara smjestilo se u dolini Rift, a okružuju ga 600 m visoke crvene i smeđe stijene. Poznat po lavovima koji se penju na drveće, zatim po krdima bizona, te po velikim migracijama ptica. Taj fascinantan nacionalni park udomljava skoro 400 različitih vrsta ptica, pelikana, kormorana i tisuće flamingosa. 1981. godine jezero je proglašeno rezervatom biosfere UNESCO-a. Piknik ručak. Odlazak u lodge i smještaj. Večera i noćenje.

5. DAN / NACIONALNI PARK SERENGETI
Nakon doručka odlazak džipovima prema Nacionalnom parku Serengeti, jednom od najpoznatijih utočišta divljih životinja u kojem se događaju najveće seobe sisavaca na svijetu. Stajanje po putu na piknik ručak te fakultativni odlazak do Olduvai gorge, jedne od najvažniji paleontoloških iskopina na svijetu. Odlazak prema Serengetiju i poslijepodnevni safari u nacionalnom parku. Put će vas voditi migracijskom rutom životinja koje ćete susretati. Večera te noćenje u kampu.

6. DAN / NACIONALNI PARK SERENGETI
Doručak. Cjelodnevni safari s ručkom u Nacionalnom parku Serengeti kako biste vidjeli neke od velikih afričkih životinja. Vidjet ćete jastrebe koji suše vlažna krila prije nego uzlete i počnu tražiti strvine. Krda antilopa traže jutarnji obrok, obični i patuljasti mungosi se penju na ogromne termitnjake koji služe kao dobar vidikovac. U savani se mogu naći i pjegave antilope, male afričke antilope, kudui, impale itd. Večera i noćenje u kampu.

7. DAN / NACIONALNI PARK SERENGETI – NGORONGORO
Doručak. Jutarnji safari u Nacionalnom parku Serengeti te vožnja do područja očuvanja Ngorongoro. Po putu stajanje kod Masai sela. Fakultativan odlazak u posjet selu. Šetnja kroz selo te upoznavanje s načinom života lokalnog stanovništva. Po dolasku slijedi večera i noćenje.

8. DAN / NGORONGORO
Nakon ranog doručka vožnja do Ngorongoro kratera ugaslog vulkana u sjevernoj Tanzaniji. Na 260 km2 doline okružene 600 metara visokim zidovima kratera, u zatvorenom eko-sistemu, već stotinama godina živi više od 30.000 životinja među kojima i velike afričke zvijeri - lavovi, nosorozi, slonovi, leopardi i afrički bivoli. Točan broj zebri ili antilopa nitko ne zna sa sigurnošću, jer se tim životinjama, uz lavove i leoparde, hrane i Masaiji, pripadnici ratničkog plemena kojima krater služi kao lovište. Piknik ručak na samom krateru. Poslijepodne transfer i smještaj u lodge. Večera i noćenje.

9. DAN / ARUSHA - ZANZIBAR
Doručak. Organizirani transfer u zračnu luku i polijetanje zrakoplova prema Zanzibaru. Po slijetanju, organizirani transfer prema hotelu. Smještaj i noćenje.

10. i 11. DAN / ZANZIBAR – DAR ES SALAAM
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na prekrasnim plažama Indijskog oceana, vodenim sportovima, te ostalim posebnostima ovoga otoka. Noćenje.

12. DAN / ZANZIBAR – DAR ES SALAM – DOHA
Nakon doručka slijedi organizirani transfer do zračne luke Zanzibar. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dar Es Salaam. Prijava na let QR1357 i polijetanje prema Dohi u 17:00 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 23:10 sati.

13. DAN / DAR ES-SALAAM – ISTANBUL – ZAGREB
Nastavak putovanja prema Zagrebu u 02:00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 06:15 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

Polazak:
13 dana / 10 noćenja

12.-24.01.2020
Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 31.880 kn
FM* 30.430 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 2.690 kn 

*FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.

Zrakoplovne pristojbe (2.890 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • smještaj u hotelima i lodgevima 3* i 4* (standard dvokrevetne sobe),
 • obroci prema programu (puni pansion tijekom safarija, noćenje s doručkom na Zanzibaru),
 • transferi zračne luke – hotel – zračne luke,
 • dva leta zrakoplovom (Arusha – Zanzibar i Zanzibar – Dar Es Salaam),
 • razglede prema programu,
 • pratitelja putovanja,
 • lokalnog vodiča u Tanzaniji,
 • troškove prodaje i organizacije.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • dodatne obroke,
 • izlete,
 • napojnice za nosače kofera, vozače i osoblje (Atlasova preporuka – 50 usd po osobi),
 • vizu za Tanzaniju 50 usd – plaćanje na licu mjesta,
 • putno zdravstveno osiguranje i
 • osiguranje od otkaza putovanja.

Fakultativni sadržaj:

 • Posjet Masai selu      600 kn
 • Olduvai gorge            300 kn

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15


NAPOMENE:

Zrakoplovne pristojbe su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, mogućim nepovoljnim vremenskim uvjetima, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju, državnim praznicima i ostalim nepredvidljivim okolnostima (gužve u prometu itd..). Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

VIZA:

 • Vizu je moguće dobiti po dolasku u zračnu luku Arusha (Kilimanjaro) u Tanzaniji uz nadoplatu od 50 USD na licu mjesta.

KORISNE INFORMACIJE:

TANZANIJA

Službeno ime: Ujedinjena Republika Tanzanija
Površina:
945.203 km2
Stanovništvo:
oko 44.929.000 (afričke etničke grupe 95%)
Glavni grad:
Dodoma; sjedište vlade je u Dar es Salaamu, bivšem glavnom gradu
Službeni jezik:
swahili i engleski
Religija:
rimokatolici 45%, muslimani 37%
Vremenska razlika:
+1 sat ljeti / +2 sata zimi
Novčana jedinica:
tanzanijski šiling (TZS); 1 USD = oko 1.580 TZS
Klima:
tropska klima - obalno područje ima vruću i vlažnu klimu, a središnji planinski krajevi hladniju i sušu. Dvije kišne sezone: od sredine ožujka do svibnja te studeni i prosinac. Najtopliji period je od prosinca do ožujka, a najhladniji od lipnja do listopada.
Odjeća:
preporučujemo odjeću neutralnih boja te dugih rukava i nogavica, za večer preporučujemo topliju odjeću te udobnu obuću i pokrivalo za glavu.
Hrana:
bazira se na kukuruzu, grahu, orašastim plodovima, tropskom voću, kokosovom mlijeku, mesu. Tipična jela: ugali – kaša od kukuruznog brašna, nyama choma – meso s roštilja, mshikaki – marinirana govedina, chapati – vrsta kruha, ndizi nyama – banane s mesom.
Piće:
piti isključivo flaširanu vodu. Popularna pića su čaj, posebno s mlijekom – chai maziva, kava, konyagi – lokalni gin, afrikoko – liker od čokolade i kokosa, dodoma – slatko crveno vino.
Napon struje:
220/240V (potreban je adapter)
Viza:
potrebna, ishodi se po dolasku u zračnu lucku (cijena 50 USD)
Zdravstvena zaštita:
Preporučujemo profilaksu protiv malarije. Nije potrebno cijepljenje protiv žute groznice.

ZANZIBAR

Zanzibar je bio neovisna država, dok se Tanganjika nije ujedinila sa Tanzanijom 1964.g.
Zanzibar ima određenu regionalnu autonomiju unutar Tanzanije.
Glavni grad:
Zanzibar city
Religija:
99% muslimani
Klima:
Toplo vrijeme tijekom cijele godine, zbog blizine ekvatora; ljetne vrućine ublažava vjetar sa sjeveroistoka; kraće kiše moguće su u studenom, a duže u periodu od ožujka do svibnja, tijekom perioda jugozapadnog monsuna
Hrana:
bazira se na kukuruzu, grahu, orašastim plodovima, tropskom voću, kokosovom mlijeku, ribi i morskim plodovima.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Šifra: tanzizanz09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
12.01.2020. 24.01.2020. 30.430 kn Zagreb Uključene zrakoplovne pristojbe | First minute Rezerviraj putovanje