Šri Lanka - tura i odmor 10 dana


O putovanju


PUTOVANJE ŠRI LANKA - tura i odmor na obali Indijskog oceana

 • 10 dana / 7 noćenja
 • Zrakoplovom iz Zagreba

Termin putovanja:

 • 03.10. - 12.10.2020. 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB - DOHA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji QR218 (Qatar Airways) u 17:15 sati.
Dolazak u Dohu u 23:35 sati po lokalnom vremenu.

2. dan: DOHA - COLOMBO – PINNAWALA – DAMBULLA
Nastavak putovanja prema Colombu u 01:45 sati. Dolazak u Colombo predviđen je u 09:20 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalne agencije i polazak prema Pinnawali. Po dolasku slijedi posjet sirotištu za slonove koje udomljuje preko 40 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Naći ćete se na farmi od 25 hektara kokosovih palmi i imati mogućnost upoznati se s načinom na koji lokalno stanovništvo radi na zaštiti ovih prekrasnih životinja te vidjeti njihovo hranjenje i kupanje u rijeci. Nakon ovog jedinstvenog iskustva, slijedi nastavak putovanja prema Dambulli gdje ćete posjetiti poznati hram izgrađen u stijeni, čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim crtežima, a pet unutarnjih prostorija sklonište su 150 kipova Bude. Odlazak u hotel, prijava i smještaj. Večera i noćenje.

3. dan: DAMBULLA – SIGIRIYA – NACIONALNI PARK MINNERIYA – DAMBULLA
Doručak. Odlazak prema Sigiriyi. Posjet Lavljim stepenicama kojima se uspinjemo na vrh svjetski poznate Lavlje stijene. Dok ćemo u podnožju promatrati vodene vrtove, na vrhu ćemo zateći citadelu kralja Kassape, sagrađenu tijekom njegove vladavine (477. - 495.) s preko 700 rukom ispisanih singaleških stihova nastalih tijekom 800 godina, freske i monumentalnu skulpturu lava. Zatim slijedi odlazak prema Nacionalnom parku Minneriya u kojem ćete imati prilike vidjeti mnoge divlje životinje koje obitavaju na ovim područjima poput leoparda, krokodila, slonova i jelena ovisno tome koliko ćete imati sreće. Odlazak prema hotelu. Večera i noćenje.

4. dan: DAMBULLA – MATALE – KANDY
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak iz Dambulle za Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Posjet radionici batika gdje ćete vidjeti kako nastaju ta tipično oslikana platna. Nastavak vožnje prema gradu Kandy u središnjem gorju Šri Lanke. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih kraljeva Šri Lanke, u kojem se nalazi "Hram relikvije zuba" (Sri Dalada Maligawa) koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan: KANDY - NUWARA ELIYA
Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyi, stajanje na plantaži čaja gdje ćete imati prilike upoznati se s procesima nastajanja i uzgajanja biljki za izradu čajeva. Nastavak putovanja prema Nuwara Eliyi kroz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke koje paraju vodopadi. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan: NUWARA ELIYA - BERUWALA
Doručak i odjava iz hotela te vožnja prema hotelu koji se nalazi na području Beruwale. Prijava i smještaj u hotel. Poslijepodne slobodno za odlazak na plažu. Večera i noćenje.

7. dan: BERUWALA
Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje na plaži. Večera i noćenje.

8. dan: BERUWALA
Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje na plaži. Večera i noćenje.

9. dan: BERUWALA – COLOMBO – DOHA
Doručak. Slobodno jutro za odmor. Odjava iz hotela i polazak prema Colombu u panoramski razgled grada, a zatim slijedi odlazak u zračnu luku i prijava na let QR655. Polijetanje zrakoplova u 21:20 sati. Dolazak u Dohu u 23:50 sati po lokalnom vremenu.

10. dan: DOHA – ZAGREB
Nastavak leta za Zagreb u 02:10 sati na liniji QR215. Dolazak u Zagreb predviđen je u 07:00 po lokalnom vremenu.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 9.280 kn

 • Zrakoplovne pristojbe (2.790 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Doplata za jednokrevetnu sobu 1.890 kn

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • 7 noćenja u hotelima 4* na osnovi polupansiona:
  • 2 noćenja u Dambulli,
  • 1 noćenje u Kandyju,
  • 1 noćenje u Nuwara Eliyi,
  • 3 noćenja u Beruwali,
 • sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu (Lavlja stijena, Dambulla - hram u stijeni, Kandy - hram relikvije zuba, Pinnawala sirotište za slonove, Nacionalni park Minneriya, vožnja džipovima),
 • uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča,
 • organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • napojnice (preporuka 40 USD -  plaćanje na licu mjesta),
 • VIZU za Šri Lanku,
 • uslugu izdavanja vize,
 • osiguranje od otkaza i putno osiguranje.

Napomene:

 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

VIZA: Potrebna za državljane Republike Hrvatske.
Potrebna za državljane Republike Hrvatske. Cijena vize je 35 usd.
Viza se može ishoditi preko weba: https://eta.gov.lk/etaslvisa/etaNavServ?payType=1
Usluga organizatora: 70 kn po osobi

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: šrilanka10dana09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
03.10.2020. 12.10.2020. 9.280 kn Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje