Šri Lanka - tura i odmor


O putovanju


PUTOVANJE ŠRI LANKA - tura i odmor na obali Indijskog oceana

 • 9 dana / 6 noćenja
 • Zrakoplovom iz Zagreba

Termin putovanja:

 • 11.04. - 19.04.2020. GARANTIRANO

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB - DOHA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji QR218 (Qatar Airways) u 17:15 sati. Dolazak u Dohu u 23:35 sati po lokalnom vremenu.     

2. dan: DOHA - COLOMBO – PINNAWALA – DAMBULLA
Nastavak putovanja prema Colombu u 01:00 sat. Dolazak u Colombo predviđen je u 08:45 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalne agencije i polazak prema Pinnawali. Po dolasku slijedi posjet sirotištu za slonove koje udomljuje preko 40 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Naći ćete se na farmi od 25 hektara kokosovih palmi i imati mogućnost upoznati se s načinom na koji lokalno stanovništvo radi na zaštiti ovih prekrasnih životinja te vidjeti njihovo hranjenje i kupanje u rijeci. Nakon ovog jedinstvenog iskustva, slijedi nastavak putovanja prema Dambulli gdje ćete vidjet poznati hram izgrađen u stijeni, čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim crtežima, a pet unutarnjih prostorija sklonište su 150 kipova Bude. Odlazak u hotel, prijava i smještaj. Večera i noćenje.

3. dan: DAMBULLA – SIGIRIYA – NACIONALNI PARK MINNERIYA – DAMBULLA
Doručak. Odlazak prema Sigiriyi. Posjet Lavljim stepenicama kojima se uspinjemo na vrh svjetski poznate Lavlje stijene. Dok ćemo u podnožju promatrati vodene vrtove, na vrhu ćemo zateći citadelu kralja Kassape, sagrađenu tijekom njegove vladavine (477. - 495.) s preko 700 rukom ispisanih singaleških stihova nastalih tijekom 800 godina, freske i monumentalnu skulpturu lava. Zatim slijedi odlazak prema Nacionalnom parku Minneriya u kojem ćete imati prilike vidjeti mnoge divlje životinje koje obitavaju na ovim područjima poput leoparda, krokodila, slonova i jelena ovisno tome koliko ćete imati sreće. Odlazak prema hotelu. Večera i noćenje.

4. dan: DAMBULLA – MATALE – KANDY
Doručak. Odlazak iz Dambulle za Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Posjet radionici batika gdje ćete vidjeti kako nastaju ta tipično oslikana platna. Nastavak vožnje prema gradu Kandy u središnjem gorju Šri Lanke. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih kraljeva Šri Lanke, u kojem se nalazi "Hram relikvije zuba" (Sri Dalada Maligawa) koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Odlazak u hotel. Prijava i smještaj. Večera i noćenje.

5. dan: KANDY - NUWARA ELIYA
Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyi, stajanje na plantaži čaja gdje ćete imati prilike upoznati se s procesima nastajanja i uzgajanja biljki za izradu čajeva. Nastavak putovanja prema Nuwara Eliyi kroz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke koje paraju vodopadi. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan: NUWARA ELIYA - BERUWALA
Doručak i odjava iz hotela te vožnja prema hotelu koji se nalazi na području Beruwale. Poslijepodne slobodno za odlazak na plažu. Večera i noćenje.

7. dan: BERUWALA
Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje na plaži. Večera i noćenje.

8. dan: BERUWALA – COLOMBO
Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje na plaži. Večera i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke u Colombu i prijava na let.                                      

9. dan: COLOMBO – DOHA – ZAGREB
Polijetanje zrakoplova u 03:15 sati na liniji QR669. Dolazak u Dohu u 05:55 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 08:10 sati na liniji QR217. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:15 po lokalnom vremenu.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 11.880 kn

 • Zrakoplovne pristojbe (2.690 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Doplata za jednokrevetnu sobu 1.990 kn

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • 6 noćenja u hotelima 4* na osnovi polupansiona:
  • 2 noćenja u Dambulli,
  • 1 noćenje u Kandyju,
  • 1 noćenje u Nuwara Eliyi,
  • 2 noćenja u Beruwali,
 • sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu (Lavlja stijena, Dambulla - hram u stijeni, Kandy - budistički hram, Pinnawala sirotište za slonove, plantaža čaja, Nacionalni park Minneriya),
 • uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča,
 • organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za pristojbu na izlasku iz Šri Lanke,
 • napojnice (preporuka 40 USD -  plaćanje na licu mjesta),
 • VIZU za Šri Lanku 235 kn po osobi
 • osiguranje od otkaza i putno osiguranje.

Napomene:

 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

VIZA: Potrebna za državljane Republike Hrvatske.
Cijena vize: 235 kn po osobi
Usluga organizatora: 70 kn po osobi

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: šrilanka09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
11.04.2020. 19.04.2020. 11.880 kn Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje