Singapur, Kuala Lumpur i Bali - 11 dana


O putovanju


SINGAPUR, KUALA LUMPUR I BALI- 11 dana/8 noćenja, zrakoplovom iz Zagreba

Termin putovanja:

 • 13.10.-23.10.2020.

VRIJEDNOST VIŠE:

 • Zrakoplovne pristojbe (2.590 kn) uključene su u cijenu paket aranžmana

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan / ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja, radi preuzimanja putne dokumentacije u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova predviđen je u 17:35 sati, a dolazak u zračnu luku Doha u 23:55 po lokalnom vremenu.

2. dan / DOHA – SINGAPUR
Nastavak putovanja prema Singapuru je u 02:50 sati na liniji QR946. Dolazak u zračnu luku Singapur predviđen je u 15:45 po lokalnom vremenu. Organizirani transfer do hotela i smještaj u sobe. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet Gardens by the Bay, famozne vrtove koji se nalaze u samom srcu Singapura. Fantastični, spektakularni, izvan ovog svijeta - samo su neki od epiteta Vrtova pokraj zaljeva, botaničke prijestolnice svijeta koja se nalazi u milijunskom azijskom megapolisu. Ekološki projekt kojim se želi promjeniti izgled grada kojim dominiraju vizure staklenih poslovnih nebodera, vrijedan je čak milijardu američkih dolara. Južni vrtovi najveći su dio parka gdje se nalaze posebna stabla, umjetne konstrukcije prekrivene s dvjestotinjak biljnih vrsta. U južnim vrtovima smještena su i dva staklena kompleksa, Cloud Forest i Flower Dome, koji prikazuju sve bogatstvo mediteranske i tropske flore. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan / SINGAPUR
Doručak. Odlazak u poludnevno istraživanje povijest malene nacije Singapura koju nazivaju još i „Malenom crvenom točkicom“ i kako se od uspavanog ribarskog sela pretvorila u metropolitenski grad. Avantura će započeti vožnjom na tradicionalnom čamcu te ćete imati priliku vidjeti Merlion Park, dom veličanstvenog kipa i fontane u obliku mitskog stvorenja. Doživite prekrasan pogled na Marina Bay i uslikajte nekoliko fotografija ikonske statue, Merliona, prije nego što se uputite prema Civic Districtu. Panoramska vožnja gradom niz Orchard Road, šik trgovačku aveniju koja je srce trgovine Singapura. Odlazak do obližnjeg Nacionalnog vrta orhideja gdje se možete diviti kolekciji biljaka i orhideja kojih ima preko 60.000. Slobodno poslijepodne. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan / SINGAPUR – KUALA LUMPUR
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Kuala Lumpuru. Po dolasku slijedi prijava u hotel. Preporučujemo odlazak na fakultativni izlet: večernje boje Kuala Lumpura. Panoramska vožnja započinje odlaskom do hrama Sri Maha Mariamman te posjetom noćnom bazaru na otvorenom u kineskoj četvrti gdje ćete imati priliku kupovati i „cjenkati“ se s lokalnim trgovcima. Večera u lokalnom restoranu u ugodnoj malezijskoj atmosferi. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan / KUALA LUMPUR
Doručak. Odlazak u poludnevni razgled. Uronite u raznoliku vjersku baštinu Malezije, razne stilove rukotvorina i prirodnih čuda te izvan impozantnog Kuala Lumpura i upoznajte predgrađe i selo. Odlazak prema Royal Selangor, najvećoj svjetskoj tvornici kista. Promatrajte čekiranje, urezivanje i poliranje sirovih metala u profinjenim vjerskim ceremonijalnim predmetima i priborom za jelo te posjetite radionicu Batik gdje se svilena tkanina boji. Zaokružite svoje putovanje posjetom tajanstvenim i vapnenačkim špiljama Batu i usponom od 272 stepenice do hrama pećina pored vrhunskog zlatnog hinduističkog božanstva Murugah. Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

6. dan / KUALA LUMPUR – BALI (UBUD)
Doručak. Organizirani transfer do zračne luke u Kuala Lumpuru i polijetanje zrakoplova prema Denpasaru. Po dolasku organizirani transfer do hotela koji se nalazi na području Ubuda, u samom srcu Balija. Smještaj i prijava u hotel. Slobodno poslijepodne za odmor ili šetnju Ubudom. Noćenje.

7. dan / BALI (UBUD)
Doručak. Odlazak u razgled Balija. Bali je poznat po Batiku, a naše prvo stajalište, Tohpati, je mjesto na kojem se ručno stvaraju izrađuju batičke tkanine. Zatim slijedi stajanje u Celuku, gdje se mogu naći razne vrste nakita. Posjet Baliju ne bi bio potpun da ne posjetite polja riže na Tegalalangu koja su zapanjujuća. Ručak u lokalnom restoranu. Zatim slijedi odlazak do šume u kojoj obitavaju velik broj makaki majmuna. Skupine ovih fascinantnih malih majmuna žive u prekrasnoj šumi, gdje se slobodno šeću, a često se spuštaju pozdraviti ljude koji dođu u posjet. Posljednja stanica današnje turneje je tržnica Ubud, gdje možete kupiti i svašta pronaći, od odjeće do nakita i do prekrasnih umjetničkih djela te suvenira. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan / BALI (UBUD – SANUR)
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak iz središnjeg dijela Balija prema obalnom području Sanura. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj. Uživanje i odmor na plaži. U večernjim satima preporučujemo fakultativni odlazak do hrama Uluwatu, koji se nalazi na samom rubu litice, na Kecak show i kasnije na večeru u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan / BALI (SANUR)
Doručak. Slobodan dan za odmor. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet na poznati otok Nusa Penidu. Odlazak gliserom do poznatog otoka Nusa Penida. Započnite razgled posjetom Goa Giri Putri, kolosalnom podzemnom hramu koji oduzima dah i kojem se može pristupiti samo kroz malu pukotinu u stijeni. Sljedeća stanica je uspavano, netaknuto selo Semaya, šarmantnoj zajednici u kojoj se lokalno stanovništvo bavi uzgojerm algi. Ovisno o plimi, pokušajte s presađivanjem i uzgojem morskih algi u moru. Zatim slijedi odlazak na zapanjujuće lijepu plažu Atuh do koje se može doći kamenim stepenicama, ovu osamljenu uvalu krasi besprijekoran bijeli pijesak i kristalno čista voda. Očekujte drevne podzemne hramove, prekrasno uređene pejzaže i idilične dijelove pješčane plaže. Ručak u lokalnom restoranu. Slobodno vrijeme i polazak prema hotelu. Noćenje.

10. dan / BALI (SANUR)
Doručak i odjava iz hotela. Slobodan dan za odmor. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet: Taman Ayun, Rumah Desa i Tanah Lot. Odlazak na sunčanu obalu Legije i u unutrašnjost regije Tabanan, jedno od najvažnijih povijesnih područja Balija. Prvo zaustavljanje je u Kraljevskom hramu Taman Ayun, jednom od najljepših hramova na Baliju izgrađen 1634. g. za kraljevsku obitelj. Odlazak prema Rumah Desa, gdje ćete imati prilike doživjeti pravi spoj tradicionalne indonezijske kulture poput izrađivanja poklona za hinduističke bogove, pripremanja lokalne hrane, itd. Posjet hramu Tanah Lot, izgrađen zajedno sa ostalih 6 hramova kojima se odaje počast duhovima poznatima kao „čuvarima mora“. Povratak u hotel. U večernjim satima organizirani transfer u zračnu luku.

11. dan / BALI – DOHA – ZAGREB
Prijava na let i polijetanje zrakoplova na liniji QR961 u 00:35. Dolazak u Dohu predviđen je u 05:20 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 08:10 sati na liniji QR217. Predviđen dolazak u Zagreb je u 13:00 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • FIRST MINUTE CIJENA: 13.505 kn
  REDOVNA CIJENA: 14.080 kn

*Zrakoplovne pristojbe (2.590 kn) uključene su u cijenu paket aranžmana.

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.290 kn

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može kombinirati sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Doha – Singapur i Denpasar – Doha – Zagreb,
 • unutarnji let Kuala Lumpur – Denpasar,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • smještaj u hotelima 3* u Singapuru i u Kuala Lumpuru i 4* na Baliju u dvokrevetnim standard sobama:
  • 2 noćenja u Singapuru,
  • 2 noćenja u Kuala Lumpuru,
  • 4 noćenja na Baliju,
 • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja,
 • lokalnog vodiča,
 • pratitelja putovanja,
 • prijevoz modernim klimatiziranim autobusom,
 • trošak organizacije i prodaje putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • dodatne obroke,
 • fakultativne izlete,
 • prijenos prtljage,
 • usluge koje nisu navedene u programu,
 • napojnice vodiču i vozaču na putu (preporuka 6 eura po osobi po danu),
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Fakultativni izleti:

 • Gardens by the Bay: 370 kn
 • Večernje boje Kuala Lumpura: 470 kn
 • Kecak show i večera: 290 kn                         
 • Nusa Penida: 440 kn

Minimalan broj putnika prijavljenih za izlete: 10


KORISNE INFORMACIJE:

VAŽEĆI ZAKONI U SINGAPURU: ne smiju se u zemlju unositi  cigarete, e-cigarete, e-lule kao ni njihova punjenja, kažnjivo je pljuvanje, bacanje papirića i opuška, konzumiranje hrane ili pića u javnom prijevozu, hranjenje golubova, pijanstvo na javnom mjestu, boravak u privatnom domu neodjeven/a (vidljivo izvana), unos u zemlju, prodaja ili posjedovanje žvakaće gume, i dr. Pušenje je zakonom dozvoljeno samo na označenim mjestima.

HRANA I PIĆE: Voda iz slavine nije za piće, te preporučamo piti samo flaširanu vodu. Za pranje prilikom konzumiranja voća, također koristite flaširanu vodu. Jela mogu biti izuzetno ljuta, tako da svakako provjerite prije nego naručite hranu. Na Baliju se proizvodi najskuplja kava na svijetu, Kopi Luwak, koja je vrlo popularna zbog specifičnog procesa nastajanja.

SIGURNOST: Molimo vodite računa o Vašim osobnim stvarima, osobito na mjestima velikih okupljanja ili u sredstvima javnog prijevoza. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/) te konzultirate sa Vašim liječnikom. Obavezno sa sobom ponesite i koristite jaka sredstva za obranu od komaraca za tropske uvjete (sa sastojkom DEET) zbog mogućnosti oboljenja od malarije i dengi groznice. Obavezna je upotreba sredstava za zaštitu od sunca (zaštitnog faktora 30-50). U slučaju potrebe za hitnom medicinskom pomoći ili vatrogascima birajte 995, a policijom 999. Molimo da se konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučamo uplatu putnog zdravstvenog osiguranja (od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju). Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima. Radi jakog sunca, potrebno je piti dovoljno tekućine

NAPOJNICE U INDONEZIJI: u restoranima se očekuju, te je uobičajeno ju ostaviti oko 10-15% od iznosa računa. Napojnice u Indoneziji nisu obavezne, no svugdje se očekuju, u restoranima, hotelima, taksiju, itd. U Indoneziji je osnovna plaća vrlo niska te su napojnice za lokalno stanovništvo dodatni prihod. Preporučamo visinu napojnice za lokalnog vodiča 7 usd po danu.

NAPOJNICE: u Singapuru nisu uobičajene i/ili očekivane, no ukoliko ste zadovoljni uslugom svakako preporučamo isto iskazati napojnicom.

VOŽNJA: Ne preporučamo vožnju radi vaše sigurnosti u izuzetno teškim prometnim uvjetima, radije iznajmite auto s vozačem. Hrvatski državljani koji planiraju upravljati motornim vozilom (za što su dužni ishoditi indonezijsku vozačku dozvolu) izuzetnu pažnju moraju posvetiti motociklistima na prometnicama. Zabilježeni su slučajevi namjernog zabijanja u vozila kojima upravljaju stranci, nakon čega slijedi traženje odštete za pretrpljenu ozljedu i umanjenu radnu sposobnost. Iz tog razloga, i zbog kaotičnog prometa, stranci uglavnom ne voze u Indoneziji, što preporučamo i hrvatskim državljanima.

DODATNE OBAVIJESTI PO PREPORUCI WWW.MVEP.HR:
Prilikom dolaska u Indoneziju potrebno je obratiti pozornost na smanjene higijenske uvjete koji mogu ugroziti zdravlje stranaca. Hrvatskim državljanima savjetuje se potpuno izbjegavanja kupovanja hrane na uličnim štandovima i uličnim „restoranima“, zbog niskih higijenskih navika kuhara, te nebrige za kvalitetom namirnica ili njihovim rokom trajanja. Hrana pripremljena na ulici, odstajala na vrućini uz prašinu i ispušne plinove automobila, vrlo lako može dovesti do dijareje i biti zaražena salmonelom, tifusom ili paratifusom. Konzumacija vode preporuča se iz zatvorenih boca uz izbjegavanje leda u pićima. Nužno je upozoriti na izbjegavanje kontakata s makaki majmunima, koje na ulicama drže zbog prosjačenja. Majmuni znaju biti agresivni, a većina majmuna zaražena je hepatitisom A, B i tuberkulozom koje ugrizom mogu prenijeti na ljude. Indonezija kao tropska zemlja s toplim i koraljnim morima, bogata je florom i faunom.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 10

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 11singkualalumpbal09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
13.10.2020. 23.10.2020. 13.505 kn Zagreb Uključene aviopristojbe (first minute) Rezerviraj putovanje