Saudijska Arabija 2024.


O putovanju


Putovanje Saudijska Arabija

8 dana avionom iz Zagreba

Garantirani polazak:

 • 16.02.-23.02.2024.
 • 29.03.-05.04.2024.

Predviđeni hoteli:


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija tri sata prije leta. Prijava na let zrakoplovne kompanije Qatar Airways za Dohu. Polijetanje zrakoplova u 16:05 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 23:20 sata prema lokalnom vremenu.

2. dan: DOHA - RIJAD, brunch (doručak), 90 km
Prijava na let za Rijad u 03:05. Dolazak u zračnu luku Kralj Khaled Rijad u 04:35, sastanak s lokalnim asistentom i transfer u hotel. Kasni doručak (brunch) u 10:30 sati (u cijeni). Sastanak s lokalnim vodičem i polazak iz hotela do tvrđave Masmak, sagrađene od gline i koja je imala važnu ulogu u ujedinjenju Saudijske Arabije, a danas je muzej koji prikazuje najznačajnije artefakte saudijske baštine. Odlazimo potom do najstarijih soukova (tržnica) kako bismo doživjeli pravi puls grada. Nakon posjeta souku Al Deira odnosno Al Zal upućujemo se prema povijesnom središtu gdje ćemo izvana razgledati palaču Murabba, kao i Nacionalni muzej s mnogim važnim izlošcima iz povijesti Saudijske Arabije. Na kraju cjelodnevnog razgleda odlazimo u Kraljevski centar (uključena ulaznica u cijenu), gdje ćemo imati priliku uživati u večernjem pogledu na Rijad s 99. kata na Kraljevskom mostu. Noćenje.

3. dan: RIJAD – AL ULA, doručak, ručak, večera, 100 km
Rano buđenje i doručak. Transfer u zračnu luku za domaće letove i jutarnji let u Al Ulu u 09:05 sati, planirano slijetanje u 11:00 sati. Nakon dolaska i ukrcaja u autobus odlazak na ručak (u cijeni) u lokalni restoran gdje imamo priliku kušati devino meso i lokalnu kuhinju. Poslije ručka idemo u zimski park i u shuttle autobus koji će nas odvesti u Dedan (ulaznica u cijeni), impresivnu nekropolu i svojevrsnu saudijsku Petru, gdje su drevne grobnice Nabatejaca koje su se nalazile na slavnom Putu tamjana, starije od najranijih kamenih spomenika u povijesti svijeta, starije od Stonehengea primjerice. Cijela se regija Al Ule tek od nedavno otkriva svijetu zbog zatvorenosti Saudijske Arabije i otkriva se da je u razdoblju neolitika (6000.-4500.g.pr.Kr.) ovdje bilo mnogo naselja. Nakon posjeta Dedanu povratak u hotel, prijava i smještaj u sobe. Večera, noćenje.

4. dan: AL ULA, doručak, večera, 100 km
Doručak. Danas nastavljamo s istraživanjem Al Ule, vraćamo se u zimski park i odlazimo na lokalitet Hegra ili Madain Saleh (ulaznica u cijeni), lokaciju koja se nalazi na popisu zaštićene baštine organizacije UNESCO sa 111 monumentalnih grobnica, bolje očuvanih od onih u jordanskoj Petri i mnogo fascinantnih arheoloških nalazišta. Poslije ručka posjetit ćemo područje starog grada koji je bio naseljen prije 12.stoljeća do ranih osamdesetih godina prošlog stoljeća, a nedavno je pretvoren u muzej na otvorenom. Poslije ture slobodno vrijeme za šetnju po staroj tržnici, kavu, itd. Prije povratka u hotel stat ćemo na Slonovoj stijeni, visokoj 50 metara i čudesno izmodeliranoj vjetrom i pijeskom, kako bismo uživali u čarobnom zalasku sunca. Večera. Noćenje.

5. dan: AL ULA – YANBU, doručak, lunch box, 450 km
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema gradu Yanbu, u provinciji Al Madinah, na obali Crvenog mora. Po dolasku u poslijepodnevnim satima sastanak s lokalnim vodičem s kojim odlazimo u kuću Lawrencea od Arabije koja je danas muzej. Poslije posjeta muzeju šetnja prema obali Yanbua i prekrasnoj pješčanoj plaži dugoj kilometrima, odnosno po starom dijelu gradića, slobodno vrijeme. Prijava u hotel, smještaj, noćenje.

6. dan: YANBU - JEDDAH, doručak, 332 km
Rano buđenje i doručak. Odlazimo u luku i ukrcavamo na brod koji će nas odvesti do otočića gdje ćemo uživati u ronjenju u Crvenom moru, punom koralja živih boja i tropskim ribicama još živahnijeg kolorita. Opuštanje na pješčanoj plaži uz svježe voće i povratak u Yanbu gdje ćemo se odjaviti iz hotela nakon ručka u luci. Odlazak prema gradu Jeddah, smještaj u hotel i noćenje.

7. dan: JEDDAH, doručak, večera, 100 km
Doručak. Odlazak s lokalnim vodičem u razgled grada vodi nas preko riblje tržnice koja opskrbljuje sve restorane u gradu. Odlazimo prema šetalištu uz obalu Crvenog mora, jedno od najljepših i najpopularnijih mjesta u Jeddi, gdje se nalazi i staza Formule 1. Ovisno o sezoni Formule, posjet Al Rahma džamiji, tzv. Plutajućoj džamiji (tako se naziva jer su joj temelji u vodi). Poslije ručka u lokalnom restoranu transfer u Islamski muzej s prikazom razvoja Islama. Poslijepodne posjećujemo četvrt Al Balad s tradicionalnom arhitekturom. Na kraju dana odlazak u lokalni riblji restoran s pogledom na čuvenu fontanu kralja Fahda, najvišu fontanu na svijetu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8. dan: JEDDAH - DOHA - ZAGREB, 45 km
Rano jutarnje buđenje (bez doručka) i odlazak u zračnu luku Jeddah, prijava na let za Dohu u 05:30 / 04:45. Dolazak u Dohu u 07:45 / 07:20 po lokalnom vremenu. Prijava na let za Zagreb u 08:30. Dolazak u Zagreb u 12:25 / 13:25 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • 16.02. FIRST MINUTE CIJENA 3.120,00 EUR (23.507,64 kn) / Redovna cijena 3.190,00 EUR (24.035,06 kn)
 • 29.03. FIRST MINUTE CIJENA 3.500,00 EUR (26.370,75 kn) / Redovna cijena 3.570,00 EUR (26.898,17 kn)
  • zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Rok za prijavu: 14 dana prije puta ili dok ima mjesta

Red letenja:
Qatar Airways

16.02.2024.
QR 218 16FEB ZAG 16:05 DOH 23:20
QR1164 17FEB DOH 03:05 RUH 04:35
QR1185 23FEB JED 05:30 DOH 07:45
QR 217 23FEB DOH 08:30 ZAG 12:25

29.03.2024.
QR 218 29MAR ZAGD 16:05 OH 23:20
QR1164 30MAR DOH 03:05 RUH 0435
QR1185 05APR JED 04:45 DOH 0720
QR 217 05APR DOH 08:30 ZAG 1325


Cijena uključuje

 • povratnu zrakoplovnu kartu u ekonomskoj klasi na letu Zagreb – Doha – Rijad – Jeddah – Doha - Zagreb kompanije Qatar Airways
 • zrakoplovnu kartu u jednom smjeru na relaciji Rijad – Al Ula
 • sve zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), obroci na letu Qatar Airways
 • povratni transfer (zračna luka – hotel – zračna luka)
 • smještaj u hotelima 3*/4* prema programu u dvokrevetnim sobama
 • obroci prema programu putovanja
 • izlet brodom i ronjenje te snack u Yanbu
 • ulaznica za Dedan i Jebel Ikma, Al Ula
 • ulaznica za Hegra (Madain Saleh), Al Ula
 • razgled starog grada u Al Ula
 • razgledavanja prema programu
 • sve takse i boravišna pristojbe
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 390 EUR (2.938,46 kn), obavezno ako osoba spava sama u sobi
 • e-viza za ulaz u Saudijsku Arabiju, čeka se na odobrenje cca 5 radnih dana, potrebna putovnica koja vrijedi 6 mjeseci od dana ulaska u SA, cijena cca 142 USD po osobi, plaća se kreditnom karticom on line
 • ulaznica za Islamic Art Muzej, plaća se rezervacija, predstavnik će na putu reći koliko jer još nema cjenika
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 20 USD
 • putno osiguranje

Popusti

· 20% popusta za jedno dijete od 4,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.


COVID-19 uvjeti

Za ulazak u zemlju nije potrebno predočiti negativan nalaz PCR ili antigenog testa, niti dokaz o cijepljenju. Prije putovanja se preporuča posjetiti stranicu: https://www.visitsaudi.com/en/travel-regulations.
O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Saudijsku Arabiju informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


Važne napomene

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Putnici koji u svojim putovnicama imaju žig od Izraelske vize neće moći ući u Saudijsku Arabiju.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u USD / eur (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Trokrevetna soba je najčešće dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem.
- Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Viza za državljane Republike Hrvatske je potrebna, a putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ne obvezuju organizatora te se primjenjuju objavljeni uvjeti otkaza putovanja.

Viza: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/saudijska-arabija,227.html#p
Viza se može ishoditi putem sustava e-Visa dostupnom na: https://visa.visitsaudi.com/
Putnici koji prekorače rokove valjanosti vize bivaju deportirani i kažnjavani novčanim kaznama.

Information
· eVisa Price: SAR 535 (about USD 142.45).
· Application Fee: Included in eVisa price.
· Medical Insurance Fee: Included in eVisa price.
· Entry: Multiple Entry.
· Validity: The multiple entry visa is valid for a year from its issue date. The visa allows for stays of up to 90 days.

Requirements
· You must be at least 18 years old to enter alone. Travelers under the age of 18 may enter only if accompanied by a parent, grandparent or adult sibling (over 18 years old).
· Your passport must be valid for a minimum of six months beyond the date of entry into Saudi unless you are a citizen of the United States. U.S. citizens may enter as long as your passport is valid, regardless of time remaining before expiration.

Podaci o nadležnom veleposlanstvu: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Egiptu 3, Abou El Feda St., Zamalek, Cairo tel.: +202 - 273 83 155 / 273 83 529, fax: +202- 273 80 934
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0020 128 140 0344 e-mail Veleposlanstva RH u Kairu: croemb.cairo@mvep.hr , e-mail za konzularna pitanja: crocons.cairo@mvep.hr


PRIJAVE I UPLATE

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Šifra: daudarab8d021


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
16.02.2024. 23.02.2024. 3.120,00 EUR
(23508 HRK)
Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje
29.03.2024. 05.04.2024. 3.500,00 EUR
(26371 HRK)
Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje