Proljeće u Japanu


O putovanju


PROLJEĆE U JAPANU - 10 dana, zrakoplovom iz Zagreba

TOKYO – HAKONE - KYOTO – NARA – OSAKA

Termin putovanja:

 • 10.04. – 19.04.2020.

VRIJEDNOST VIŠE:

 • odlični hoteli centralno locirani,
 • uključena 3 ručka i 3 večere

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB – DUBAI
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije poleta zrakoplova za Dubai. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let Emirates Airlines, EK130 u 15:25h za Dubai. Dolazak u Dubai u 23:00h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Tokyo na liniji Emirates Airlinesa, EK318 u 02:40 sati. Obroci i odmor tokom leta.

2. dan TOKYO
Dolazak u Tokyo predviđen je u 17:35h. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi sastanak s predstavnikom lokalne agencije i organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Kraći odmor te u večernjim satima zajednički odlazak na večeru u lokalnom restoranu na pješačkoj udaljenosti od hotela (uključeno u cijenu). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan TOKYO
Nakon doručka slijedi cjelodnevni razgled grada autobusom i pješice, u pratnji vodiča. Obilazak Tokyo Metropolitan Government Buildings, gdje ćemo s poznatog vidikovca, smještenog na 45. katu Glavne zgrade na 202 metra visine, vidjeti cijeli Tokyo kao na dlanu. Nastavak razgleda vožnjom preko Shinjuku četvrti do Istočnog Vrta Carske Palače, uz razgled. Nakon pauze za ručak (nije uključen u cijenu) slijedi obilazak Meji kompleksa, koji je posvećen božanskim dušama cara Meijija, prvog cara modernog Japana, i supruge carice Shoken. Hram je smješten u predivnoj šumi koja je nastala pošumljavanjem prije 90 godina, kada je zasađeno 100.000 stabala iz svih dijelova Japana i svijeta. Po završetku, slijedi povratak u hotel. U večernjim satima odlazak na večeru (uključeno u cijenu). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan TOKYO
Nakon doručka nastavak razgleda grada. Danas odlazimo na krstarenje rijekom Sumidom sa jedinstvenim pogledom na ovaj velegrad. Slijedi obilazak Asakusa Kannon, hrama božice Kannon, smještenom u nekadašnjem ribarskom selu Asakusa. Jedan je od najslavnijih hramova Japana, i godišnje ga obiđe 30 milijuna posjetitelja. Šetnja popularnom četvrti Asakusa i jednom od najstarijih trgovačkih ulica grada – Nakamise dori, koja se smatra najboljom ulicom u Tokyu za kupovinu suvenira, a i odlično je mjesto za isprobati lokalnu hranu. Odlazak i do četvrti Ginza, čuvenoj po velikim robnim kućama, trgovinama i restoranima. Fakultativno moguć odlazak na Sushi Making program, uz doplatu. Povratak do hotela. Noćenje.

5. dan TOKYO – HAKONE
Nakon doručka, odjava iz hotela te vožnja autobusom do Hakonea. Dolazak u Hakone nakon čega slijedi vožnja brodom po jezeru Ashi, nastalom nakon jedne od vulkanskih erupcija, uz predivan pogled na planinu Fuji, koja je i simbol Japana. Pogled na cijelu regiju s visine imati ćemo prilike vidjeti nakon vožnje žičarom na Komagatake planinu. Slijedi pauza za ručak (uključen u cijenu). Nastavak vožnje do hotela u Hakoneu. Prijava i smještaj u hotel u japanskom stilu. Navečer slijedi tradicionalna japanska večera (uključena u cijenu). Noćenje.

6. dan HAKONE – KYOTO
Doručak te odjava iz hotela. Transfer do željezničke stanice Odawara gdje se ukrcavamo na superbrzi vlak shinkansen (bullet train) do Kyota. Po dolasku, odlazak na obilazak Kyota autobusom s posjetom hramovima Kinkakuji, u značenju „Zlatni Paviljon“ koji je i simbol je grada Kyota te Ryoanji Zen hrama čuvenog po kamenom vrtu. Tijekom razgleda predviđen je i ručak koji je uključen u cijenu. Odlazak u hotel. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativno odlazak na Samurai Kembu Sword Dance (predstava i kratki tečaj), uz doplatu. Navečer odlazak na večeru u lokalni restoran (večera uključena u cijenu). Noćenje.

7. dan KYOTO – NARA - OSAKA
Doručak. Nastavak razgleda grada Kyota. Tijekom razgleda vidjeti ćemo Kiyomiizu Dera – hram građen prije nego što je Kyoto postao glavni grada Japana te prošetati ćemo dijelom grada Ninen-zaka i Sannen-zaka. Tijekom dana zaustaviti ćemo se i na ručku (uključeno u cijenu). Po razgledu slijedi vožnja u obližnju Naru te obilazak Nara parka, čuvenog Todaii-ji hrama s velikim Budom te KasugaTaisha hrama. Nakon razgleda, vožnja autobusom do hotela u Osaki, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan OSAKA
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada Osake i njenih znamenitosti javnim gradskim prijevozom - Umeda Sky Building Floating Garden, arhitektonsko čudo i zaštitni znak Osake. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom Osaka Castle Museum, dvorca s važnom povijesnom ulogom, te Dotonbori četvrti, najživlje i omiljene gastronomske i zabavne četvrti stanovnika Osake. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan OSAKA – DUBAI
Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti. U poslijepodnevnim satima odjava iz hotela te odlazak autobusnim transferom do zračne luke Osaka. Po dolasku prijava na let za Dubai na liniji Emirates Airlinesa, EK317 u 23:45h. Noćni let za Dubai.

10. dan DUBAI – ZAGREB
Dolazak u Dubai u 05:15 sati, te nastavak leta za Zagreb na liniji Emirates Airlinesa, EK129 u 08:30. Očekivani dolazak u Zagreb u 12:35.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • First minute: 19.290 kn
 • Redovna cijena: 19.790 kn
 • + obavezna doplata za pristojbe u zračnim lukama: 3.480 kn
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 5.450 kn

*FM cijena je važeća do obavijesti o popunjenosti kapaciteta

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
 • smještaj prema programu u hotelima 3* i 4* u standardnim dvokrevetnim sobama na osnovi 6 noćenja s doručkom; te jednim noćenjem u hotelu japanskog stila
 • prijevoz klimatiziranim autobusom prema programu;
 • prijevoz brzim vlakom (bullet train) prema programu
 • razglede prema programu u pratnji vodiča na hrvatskom jeziku;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju;
 • obroke prema programu ( 3 x ručak; 3 x večera)
 • troškove organizacije putovanja i jamčevine

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe u zračnim lukama (obavezna doplata 3.480 kn; podložna promjeni),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 5.450 kn,
 • dodatne obroke,
 • usluge koje nisu navedene u programu,
 • osiguranje od rizika otkaza i osiguranje prtljage (preporučujemo, moguće ugovoriti u agenciji),
 • sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje.

Fakultativne doplate (minimalni broj prijavljenih osoba 10), cijena po osobi:

 • Program izrade sushija u Tokyu – 880 kn
 • Samurai Kembu Sword Dance u Kyotu– 1.095 kn

NAPOMENE:

 • Prilikom rezervacije programa potrebno je dostaviti agenciji kopiju putovnice.
 • Putnicima preporučamo putno osiguranje – informacije u agenciji.
 • Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unijeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Cijena je rađena na bazi tečaja JPY–EUR–HRK, na dan 03.10.2019. U slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.
 • Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.
 • O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr
 • Prilikom uplate rezervacije preporučujemo uplatiti: osiguranje od rizika otkaza putovanja, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage te dragovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inozemstvu.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: japan


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
10.04.2020. 19.04.2020. 19.290 kn Zagreb + zrakoplovne pristojbe 3480 kn (first minute) Rezerviraj putovanje