Nova godina Meksiko


O putovanju


Putovanje Meksiko za Novu godinu 2022.

11 dana, avionom iz Zagreba

Cancun, Playa Del Carmen, Chichen Itza, Tulum & Coba, Isla Mujeres

Termin putovanja: 27.12.2021.-06.01.2022.


PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN (27.12.) ZAGREB – ISTANBUL – CANCUN
Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja 2h prije polijetanja zrakoplova u Zračnoj luci Zagreb. Prijava na let i polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish Airlines za Istanbul u 20.15h. Po dolasku u Istanbul u 00.30h slijedi nastavak leta za Cancun s polaskom u 02.30h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

2.DAN (28.12.) CANCUN – PLAYA DEL CARMEN
Slijetanje u Cancun predviđeno je u 12.55h po lokalnom vremenu. Slijedi obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta i organizirani transfer do hotela na Playa del Carmen u trajanju od sat vremena. Playa del Carmen je jedno od najrazvijenijih turističkih središta na obali Karipskog mora, te je vrlo popularno zbog centralnog položaja na rivijeri Maya. Prijava i smještaj u hotel 4*. Orijentacijska šetnja s pratiteljem putovanja, te slobodno vrijeme za opuštanje na plaži. Noćenje.

3. DAN (29.12.) PLAYA DEL CARMEN – CHICHEN ITZA – CENOTE
Nakon doručka predlažemo odlazak do Chichen Itza-e, drevnog grada Maya, nekadašneg glavnog grada mayanskog plemena Itza na poluotoku Yucatan. Glavna znamenitost je piramida El Castillo, posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra koja se nalazi u središtu arheloškog nalazišta. Visoka je oko 24 metra i pod zaštitom je UNESCO-a, a također je uvrštena i u 7 novih svjetskih čuda. Poznato je da su Maye su imali odlično razvijen kalendar, a njega su iskoristili i u gradnji piramide. Naime, svaka strana piramide ima 91 stepenicu, što zajedno sa završnom platformom, zapravo hramom, čini 365 dana, simbolizirajući dane u godini. Osim što su bili izvrsni ratnici, matematičari i građevinari, Maye su poznavali i astronomiju, dokaz tome su i proljetni i jesenski ekvinocij, kada posjetitelji imaju priliku vidjeti jedinstvenu igru svjetla. Osim piramide, vidjeti ćemo i druge znamenitosti: igralište, sveti zdenac, astronomski observatorij… Nakon lokalnog ručka obilazak cenote, krške jame, koje su Mayama služile kao rezervoari pitke vode (mogućnost kupanja). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.Chichen Itza Private Tours | My Quest Concierge

4. DAN (30.12.) PLAYA DEL CARMEN – ISLA MUJERES
Nakon doručka predlažemo izlet na otok Isla Mujeres. Transfer do marine iz koje kreće brod za Isla Mujeres. Isla Mujeres se ističe nevjerojatnim tirkiznim morem, te bijelim plažama. Ukoliko vremenske prilike dopuštaju vidjeti ćemo i podvodni muzej. Ovaj izlet je predviđen za relaksaciju, kupanje, sunčanje i ronjenje. Slobodno vrijeme na otoku za razgledavanje i uživanje u rajskim plažama, palmama, beskrajnom plavetnilu i očaravajućoj prirodi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN (31.12.) PLAYA DEL CARMEN – CANCUN
Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo odlazak do svjetski poznatog odmarališta Cancun. Slobodno vrijeme za uživanje na jednoj od predivnih plaža u Zona Hotelera, mogućnost posjeta lokalnog marketa ili jednog o popularnih trgovčkih centra sa svjetski poznatim markama. Vrijeme slobodno za ručak, predlažemo zajednički odlazak na tradicionalni ručak sa marijači sviračima. Povratak u poslijepodnevnim satima u Playu del Carmen. Slobodno vrijeme. Pripreme za doček Nove Godine u jednom od mnogobrojnih klubova i restorana u Playi del Carmen. SRETNA NOVA GODINA! Noćenje.Cancún – Wikipedija

6. DAN (01.01.) PLAYA DEL CARMEN
Nakon doručka slobodno vrijeme za odmor i uzivanje u rajskim plažama Playe del Carmen. Noćenje.22 IDEAL Things to Do in Playa del Carmen, Mexico

7.DAN (02.01.) PLAYA DEL CARMEN – TULUM- COBA
Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u gradove Tulum i Coba. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Coba je drevni Mayanski grad koji se nalazi usred džungle, nekada je bio prijestolnica civilizacije sa preko 50.000 stanovnika. Karakterizira ga najviša Mayanska piramida, visoka 42m do čijeg vrha vodi 120 stepenica. Tulum je bio jedan od posljednjih gradova koji su podigli Maye, svoj je vrhunac imao kroz 13. i 15. stoljeće, te je uspio preživjeti čak 70 godina španjolske kolonizacije i osvajanja. Njegove ruševine smještene su na 12 m visokim stijenama, odakle puca pogled na Karipsko more. Nakon ručka slobodno vrijeme na rajskim plažama Tuluma. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

8. DAN (03.01.) PLAYA DEL CARMEN – HOLBOX
Nakon doručka predlažemo izlet na otok Holbox. Transfer do malog ribarskog mjesta Chiquila gdje se ukrcavamo na bordić za otok Holbox. Uživajte u ovom očuvanom komadiću tropskog raja. Osim po pješćanim plažama otok je poznat po svojoj bio raznolikosti. Na otoku nema automobila te se sav promet odvija u “Golf autićima”. Otok Holbox sa svojom nevjerovatnom uličnom umjetnošću, opuštenom atmosferom i veličanstvenim krajolikom savršeno je mjesto za opuštanje. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

9. DAN (04.01.) PLAYA DEL CARMEN – CALAVERA – GRAND CENOTE – TULUM
Cenote Calavera, El instagrameable cenote en el que puedes ver el reflejo de un cráneo | TOP YucatánNakon doručka, predlažemo posjetu dvije popularne cenote koje se nalaze u blizini mjesta Tulum. Cenote su posebne vrste špilja nastale urušavanjem poroznog vapnenca i otkrivanjem podzemne vode te zapravo formiraju prirodne bazene u kojima se posebno privlačno kupati. Na samom poluotoku Yucatan ih ima više od šest tisuća pa zasigurno treba posjetite neko od njih. Prvo ćemo posjetiti jednu od najmanjih i najljepših cenota koje se nalaze na ovom prostoru Cenote Calavera, a nakon toga i Grand Cenote. Slobodno vrijeme za kupanje, skakanje, ronjenje u ovim prirodnim oazama. Nakon toga slijedi odlazak na južni dio Tuluma, spuštamo se na najljepše plaže Tulum beach-a, slobodno vrijeme za ručak u jednom od najpopularnijih restorana/beach barova u Meksiku. Nakon ručka slobodno vrijeme za kupanje ili šoping u lokalnim dizajnerskim dućanima. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

10. DAN (05.01.) PLAYA DEL CARMEN – ISTANBUL – ZAGREB
Nakon doručka slijedi transfer autobusom do zračne luke Cancun. Prijava na let za Istanbul s polijetanjem u 14.45h. Obroci tijekom leta.

11. DAN (06.01.) ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku u Istanbul u 10:30h slijedi nastavak leta u 19:10h za Zagreb. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 19.20h.


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 8.990 kn

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 9.790 kn

Cijena aranžmana uključuje:

 • avionske karte Zagreb – Cancun – Ljubljana u ekonomskoj klasi
 • transfer Ljubljana -Zagreb
 • 8 noćenja u dvokrevetnim sobama u Playa Del Carmen, hotel sa 4* sa doručkom
 • transferi iz zračne luke Cancun od/do hotela na Playa Del Carmen
 • organizacija putovanja i pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

Doplate:

 • zrakoplovne pristojbe 2.950 kn (obavezno doplata kod prijave)
 • jednokrevetna soba 2.690 kn
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – PREPORUKA
 • izleti i ulaznice za razglede:
  • Chichen Itza i Cenote 550 kn,
  • Tulum i Koba 520 kn,
  • Isla Mujeres 720 kn,
  • Cenote i južni Tulum 490 kn,
  • Holbox 620kn,
  • Cancun 250kn

Napomene:
– prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju, viza za RH državljane nije potrebna
– konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkulacija ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja

Informacije za putnike vezane uz COVID 19:

Ukoliko se za navedenu destinaciju ili avio kompaniju s kojom se leti na programu uvede testiranje na COVID -19, putnik je dužan sam napraviti test i snositi trošak istoga, te je dužan isti pokazati na samom letu ili ulasku u zemlju. Prema trenutnim informacija test NIJE potreban za ulazak u Meksiko i tranzitni let sa Turkish airwaysom . Kako se stvari mjenjaju iz dana u dan, tako se i mi prilagođavamo situaciji. Dok u svijetu traje pandemija, vrijedi da putnik može besplatno otkazati putovanje do 45 dana prije putovanja u slučaju da se:

1. destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za državljane RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

2. ili se uvede obavezna samoizolacija na destinaciji od 14 dana za putnike iz RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

Ukoliko se destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za putnike iz RH ili uvede obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana na destinaciji u periodu od 30-1 dan prije putovanja:
– putniku se izdaje voucher na uplaćeni iznos u trajanju od godinu dana.

Ukoliko je za destinaciju potreban COVID-19 test, te prije samog putovanja putnik napravi test, te isti bude pozitivan, agencija mora priložiti pozitivan PCR COVID-19 test avio kompaniji, hotelima, lokalnim agentima, te prema odobrenju putnik dobiva Voucher na 1 godinu za istu destinaciju.

Minimalan broj putnika: 10


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
27.12.2021. 06.01.2022. 8.990 kn Zagreb + zrakoplovne pristojbe 2.950 kn (first minute) Rezerviraj putovanje