Neotkriveni Mjanmar


O putovanju


NEOTKRIVENI MJANMAR

Zrakoplovom iz Zagreba, 10 dana / 7 noćenja

Termin putovanja:

 • 15.03 - 24.03.2020.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Dohu na liniji QR216 (Qatar Airways) i polijetanje zrakoplova u 08:40 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 16:10 sati. Nastavak putovanja prema Yangonu u 20:15 sati na liniji QR918.

2. dan: YANGON
Dolazak u Yangon u 05:45 sati. Nakon carinskih i viznih formalnosti, odlazak u hotel. Kratki odmor i doručak. Odlazak u razgled Yangona, grada okrunjenog Shwedagon Pagodama. Obilazak Gradske Vijećnice, nezavisnog spomenika Mahar Bandula u blizini Sule pagode te vožnja po Strand ulici prepunoj kolonijalnih zgrada. Razgled završava posjetom Chauk Htut Gyi, jednim od najvećih i najpoznatijih hramova ležećeg Buddhe, dugačkog 70 metara. Zatim slijedi posjet svjetski poznatoj Shwedagon Pagodi. Večera u lokalnom restoranu. Transfer prema hotelu i noćenje.

3. dan: YANGON – BAGAN
Nakon doručka, transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova prema Baganu, gradu s nevjerojatnih 4.000 hramova. Obilazak započinje najpoznatijim hramovima - Shwezigon pagodom i hramom Gubyaukgyi te slijedi šetnja do hrama Ananda, potpuno drugačijeg stila, sagrađenog prije gotovo 1.000 godina. U poslijepodnevnim satima obilazak radionice Lacquerware gdje se razni predmeti ukrašavaju i boje. U večernjim satima, posjet selu Myin Kabar gdje se izrađuju razne rukotvorine. Fascinantan zalazak sunca na jednom od brežuljaka uz nestvarno lijep pogled na hramove. Večera u lokalnom restoranu. Transfer do hotela. Noćenje.

4. dan: BAGAN – MT. POPA – BAGAN
Doručak. Izlet na ugasli vulkan Mt. Popa (50 km, 2 sata vožnje). Vožnja prema vrhu vulkana, koji još zovu i „Dom duhova“, kroz ruralna područja gdje ćete vidjeti način života lokalnog stanovništva i njihovu svakodnevnicu, kao što je npr. izrada slastica od palme. Pauze za fotografiranje i uživanje u krajoliku. Večera u lokalnom restoranu. Poslijepodne povratak prema hotelu i slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: BAGAN – MANDALAY – MINGUN - MANDALAY
Nakon doručka transfer do zračne luke i let prema Mandalayu. Jutarnji izlet brodom u Mingun te razgled nezavršenog hrama Pa Hto Daw Gyi na kojem su radovi stali kada je hram dostigao visinu 50 m što je samo jedna trećina planirane veličine. Odlazak do najvećeg zvona na svijetu teškog preko 90 tona koji se nalazi u hramu Pahtodawgy te posjet veličanstvenoj Mya Thein Tan pagodi. Povratak u Mandalay i posjet najvećem hodočasničkom središtu u Mjanmaru, uzvišenom Mahamuni Buddha koji je napravljen od listića zlata. Transfer do hotela, smještaj i odmor. Poslijepodne obilazak Kuthodaw pagode u kojoj se čuva najveća knjiga na svijetu, zatim posjet samostanu Shwe Kyaung koji nazivaju još i „zlatni samostan“ i pagodi Kyauktawgy s velikim kipom Buddhe. Dan završava zalaskom sunca na brdu Mandalay odakle se pruža prekrasan pogled. Večera u lokalnom restoranu.Transfer do hotela, noćenje.

6. dan: MANDALAY – AMARAPURA – SAGAING – AVA - MANDALAY
Doručak. Razgled najvećeg samostana u Burmi, Mahaghandayon, koji broji preko tisuću redovnika. Nastavak putovanja prema Sagaingu. Posjet pagodi Kaung Hmu Daw, brdu Sagaing i pagodi Umin Thonse. Obilazak veličanstvenih ruševina Ave, drevnog carskog grada poznatog pod nazivom „grad dragulja“. Zalazak sunca na U Bein mostu, drvenom mostu starom 200 godina. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u Mandalay. Noćenje.

7. dan: MANDALAY – HEHO – INLE
Doručak. Transfer do zračne luke i let zrakoplovom prema Hehu. Po dolasku u Heho, odlazak na vožnju brodom po jezeru Inle koje se nalazi na 900 m nadmorske visine gdje možete vidjeti poseban način života naroda Inthar koje živi na tom području – ribare koji veslaju nogom, radionice cigara, pamuka i svile, zatim plutajuće vrtove i plantaže. Posjet pagodi Phaung Daw Oo s pet prikaza Buddhe i samostanu Nga Phe Chaung poznatom po mačkama koje skaču. Večera. Transfer do hotela. Noćenje.

8. dan: INLE – HEHO – YANGON
Doručak. Transfer u zračnu luku i let zrakoplovom prema Yangonu. Odlazak na lokalnu tržnicu Bogyoke i kinesku četvrt, zvanu Tayoke Tan, gdje možete obaviti kupovinu. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: YANGON – DOHA (Fakultativno: razgled Dohe)
Doručak. Organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let QR919 i polijetanje zrakoplova u 07:20 sati. Dolazak u Dohu u 11:15 sati. Povratni transfer do hotela i prijava u hotel. Preporučujemo fakultativno odlazak u poludnevni razgled Dohe koji uključuje obilazak kulturnih znamenitosti i važnih atrakcija grada poput Muzeja islamske umjetnosti, kulturnog sela Katara, souka Waquif i večere u lokalnom restoranu.

10. dan: DOHA - ZAGREB
Nastavak putovanja prema Zagrebu u 02:00 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 06:15 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

Polazak:
10 dana / 7 noćenja

15.-24.3.2020.
Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 16.480 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 2.990 kn 
Doplata za razgled Dohe 400 kn

Zrakoplovne pristojbe (2.490 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Minimalan broj prijavljenih putnika za fakultativni razgled Dohe: 15

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može odobriti zajedno sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • 4 unutarnja leta: Yangon – Bagan – Mandalay – Heho – Yangon,
 • smještaj u hotelima 4* s uslugom polupansiona:
  • 2 noćenja u Yangonu,
  • 2 noćenja u Baganu,
  • 2 noćenja u Mandalayu,
  • 1 noćenje na Inle jezeru,
  • 1 noćenje/boravak u hotelu 4* u Dohi,
 • sve transfere, razglede i ulaznice prema programu,
 • vožnja čamcem po jezeru Inle,
 • pratitelja putovanja,
 • lokalnog vodiča,
 • trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • napojnice, vize za Mjanmar i Dohu,
 • uslugu ishođenja viza,
 • obroke i usluge drugačije od navedenih,
 • fakultativne izlete,
 • osiguranje od otkaza putovanja i
 • zdravstveno osiguranje.

VIZE

MJANMAR

 • Hrvatski državljani mogu ishoditi vizu u svrhu turističkog boravka do 28 dana putem elektronskog sustava zahtjeva za vizu - E-viza -na internetskoj stranici http://www.evisa.moip.gov.mm/
 • Potrebni dokumenti za izradu vize: putovnica koji vrijedi minimalno 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju, slika u boji veličine 4.6 cm X 3.8 cm (slikana u periodu zadnjih 3 mjeseca prije polaska).
 • Cijena je 50 USD. Usluga ishođenja Atlasa 150 kn.

DOHA

 • Potrebna. Dobiva se besplatno po ulasku u zemlju u zračnoj luci.

Napomene:

 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.


KORISNE INFORMACIJE

SLUŽBENO IME: Republika Unija Mjanmar 
DRŽAVNO UREĐENJE: socijalistička republika
GLAVNI GRAD:  Naypyidaw, oko 924.608 stanovnika  (2011 god.)
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Yangon International Airport
JEZIK: burmanski (službeni)
RELIGIJA: budisti 88%,kršćani 6.2%, muslimani 4.2%, hinduisti 0.5% (2014)
VREMENSKA RAZLIKA:   Myanmar Time   (Hrvatska 12:00 = Mjanmar (Naypyidaw) 17:30)
NOVAC:  MMK (mjanmarski kjat);  1 MMK = 100 pya
BROJ STANOVNIKA: oko 53.37 milijuna  (po popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA: 676.575 km² 
STRANA VOŽNJE: desna
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Republika Unija Mjanmar je država u jugoistočnoj Aziji na obalama Bengalskog zaljeva i Andamanskog mora. Graniči na zapadu s Bangladešom, na sjeverozapadu s Indijom, na sjeveroistoku s Kinom, na istoku s Laosom te na jugoistoku s Tajlandom.
KLIMA:  Klima je tropska s jakim utjecajem monsuna; od listopada do svibnja Mjanmar je izložen sjeveroistočnomu suhom monsunu, a od lipnja vlažnomu jugozapadnom. Prosječne temperature u siječnju kreću se od 13 °C na sjeveru do 25 °C na jugu, a u ožujku i travnju (najtoplije i najsuše razdoblje) od 30 °C do 32 °C.
ELEKTRIČNI NAPON:  230  V
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Hrvatski državljani mogu ishoditi vizu u svrhu turističkog i poslovnog posjeta za boravak do 28 dana putem elektronskog sustava zahtjeva za vizu - E-viza -na internetskoj stranici http://www.evisa.moip.gov.mm/  
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +95. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Visa, Mastercard i American Express su prihvaćeni u većim destinacija i gradovima, dok je u ostatku zemlje gotovina više preferirana u odnosu na kreditne i debitne kartice. Ukoliko se odlučite za kartice, savjetujemo da se informirate o naknadama za transakcije.
NAPOJNICE:  uobičajena je dati i do 10% ukupnog iznosa na računu, ili 5$ za uslugu.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web st ranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:

ODJEĆA:  savjetujemo laganu pamučnu odjeću, vjetrovke i  pokrive. Ponesite i zaštitu sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete. Također preporučamo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače).
HRANA I PIĆE:  Raznolikosti mijanmarske kuhinje pridonijele su i mnoge lokalne etničke manjine. Burmanska kuhinja poznata je po širokoj uporabi ribljih proizvoda kao što su riblji umak i ngapi (fermentirani plodovi mora). Zahvaljujući geografskom položaju Mjanmara, burmanska je kuhinja pod utjecajem kineske kuhinje, indijske kuhinje i tajlandske kuhinje.
Neki od specijaliteta su: mohinga – jelo sa rižinim rezanacima, prekriveno ribljom juhom i posuto prženim tijestom; biryani – pečena piletina, servirana sa rižom, začinjenom sa graškom, mrkvom i začinima; nangyi thoke - debeli, okrugli rižini rezanci s piletinom, tankim kriškama ribe, začinjeno lukom, peršinom, začinima, klicama i komadićima tvrdo kuhanog jaja; myae Oh Myee Shae – rezanci poslužueni u pjenušavoj bujon juhi, s kriškama svinjskog trbuha, mekanom rižom, i komadićima govedine i tri različite vrste povrća.
KUPOVINA:  popularni suveniri: pješčane slike, marionete, mirodije, parfemi, čajevi, začini, tradicionalni dekorativni predmeti, tradicionalna minijaturna zvona, odjeća. Većina  trgovina, trgovačkih centara i supermarketa rade od 9:30 do 18 radnim danom, skraćeno rade nedjeljom, a neke male trgovine ne rade ponedjeljkom.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu. Organizator putovanja niti hotel ne preuzimaju odgovornost za ukradene stvari.

NE ZABORAVITE PROVJERITI VALJANOST PUTOVNICE, A PRIJE SVEGA NE ZABORAVITE JE UZETI SA SOBOM!

Za ovo putovanje vrijede sljedeći  Opći uvjeti putovanja

Šifra: mjanmar09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
15.03.2020. 24.03.2020. 16.480 kn Zagreb Uključene zrakoplovne pristojbe Rezerviraj putovanje