Meksiko 12 dana


O putovanju


MEKSIKO

Mexico City, Taxco, Cancun, Playa del Carmen, Chichen Itzá,Tulum & Coba, Isla Mujeres

Termin putovanja:

 • 31.01. – 11.02.2020.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN (31.01.) ZAGREB – ISTANBUL – MEXICO CITY

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish Airways za Istanbul u 09:10h. Po dolasku u Istanbul 13:15h slijedi nastavak leta za Mexico City s polaskom u 21:45h.

2. DAN (01.02.) MEXICO CITY

Slijetanje u Mexico city predviđeno je u 04.00h po lokalnom vremenu. Slijedi obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta i organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U poslijepodnevnim satima predlažemo (fakultativno) razgled starog povijesnog centra Mexico City-ja, trg Zocalo, Templo Mayor – ruševine grada Azteka, posjet Nacionalnom antropološkom muzeju u kojem se nalaze zbirke stare indijanske kulture, te Predsjednička palača sa muralima Diega Riviere. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN (02.02.) MEXICO CITY – BAZILIKA GUADALUPE – TEOTIHUACAN

Nakon doručka, predlažemo posjet (fakultativno) najvećem svetištu Latinske Amerike – Bazilici Gospe od Guadalupe, gdje se u sklopu svetišta nalaze četiri crkve. Slijedi vožnja do grada Teotihuacan. Teotihuacan je bio najveća i najutjecajnija metropola na američkom kontinetu, politička, kulturna i gospodarska supersila koju se po značenju može usporediti s Rimskim carstvom. Na ovom arehološkom nalazištu vidjeti ćemo piramidu Sunca i Mjeseca, ostatke hramova, te prošetati Avenijom smrti kojom su Azteci vodili zatvorenike te ih žrtvovali božanstvu. U sklopu izleta posjetit ćemo lokalnu obitelj koja se bavi izradom rukotvorina od drveta i kamena, a moći ćete degustirati teqilu koja se proizvodi od kaktusa, te ostala autohtona pića. Slijedi posjet hacijendi gdje ćemo imati tradicionalnu obiteljsku večeru. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN (03.02.) MEXICO CITY – FRIDA KHALO – XOCHIMILCO

Nakon doručka predlažemo (fakultativno) posjet Casi Azul (kući Fride Khalo) i Xochimilcu koji se nalaze u južnom dijelu grada. Vožnja do poznate plave kuće (Casa Azul) slikarice Fride Kahlo gdje ćemo doživjeti eksploziju živih boja njenih znamenitih djela. Frida Kahlo je meksička slikarica realizma, kubizma i nadrealizma, a njena izrazita opsjednutost ženskom tematikom svrstala ju je među kultne ličnosti feminizma. Nastavak vožnje do Xochimilca poznatog po svojim kanalima između koji se nalaze umjetni poljoprivredni otoci (chinampas) koji privlače brojne turiste. Kanali se protežu na ukupno 170 km, a ostatak su nekada kompleksnog sustava Astečkih jezera i kanala koji su se protezali Meksičkom dolinom. Po dolasku slijedi vožnja gondolama i tradicionalni meksički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo odlazak na Plazu Garibaldi gdje se okupljaju ulični svirači iz Guadalajare, poznati kao najbolji Mariachi-ji. Noćenje.

5. DAN (04.02.) MEXICO CITY – CUERNAVACA – TAXCO

Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) na cijelodnevi izlet u Cuernavacu i Taxco grad u kojem se nalazi najveći meksički rudnik srebra. Vožnja do Cuernavace “grada vječnog proljeća” u kojem je španjolski osvajač Hernan Cortes imao svoju ljetnu palaču. Kratka šetnja kroz grad te posjet jednoj od najstarijih katedrala na kontinentu. Nastavak vožnje do Taxca, starog španjolskog grada poznatog po svojim zanatima, rudnicima srebra i baroknoj arhitekturi. Nakon ručka slijedi šetnja uskim gradskim ulicama među kolonijalnim palačama. Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti i kupovinu srebra. Povratak u Mexico city u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. DAN (05.02) MEXICO CITY – PLAYA DEL CARMEN

Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku i prijava na let za Cancun. Po dolasku doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela na Playa del Carmen. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. DAN (06.02.) PLAYA DEL CARMEN – CHICHEN ITZA

Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) do Chichen Itza-e, drevnog grada Maya, nekadašneg glavnog grada mayanskog plemena Itza na poluotoku Yucatan. Razgledavanje brojnih znamenitosti: piramide El Castillo koja je posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra i uragana, igrališta, svetog zdenca i astronomskog opservatorija. Nakon lokalnog ručka obilazak cenote, krške jame, koje su Mayama služile kao rezervoari pitke vode (mogućnost kupanja). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. DAN (07.02.) PLAYA DEL CARMEN – TULUM – COBA

Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) na cjelodnevni izlet u gradove Tulum i Coba. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Tulum je bio jedan od posljednjih gradova koji su podigli Maye, svoj je vrhunac imao kroz 13. i 15. stoljeće, te je uspio preživjeti čak 70 godina španjolske kolonizacije i osvajanja. Njegove ruševine smještene su na 12 m visokim stijenama, odakle puca pogled na Karipsko more. Coba je drevni Mayanski grad koji se nalazi usred džungle, nekada je bio prijestolnica civilizacije sa preko 50.000 stanovnika. Karakterizira ga najviša Mayanska piramida, visoka 42m do čijeg vrha vodi 120 stepenica. Nakon ručka odlazak na rajske plaže Tuluma. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

9. DAN (08.02.) PLAYA DEL CARMEN – ISLA MUJERES

Nakon doručka predlažemo izlet (fakultativno) na otok Isla Mujeres. Transfer do marine iz koje kreće brod za Isla Mujeres. Mogućnost plivanja s dupinima (u ponudi je nekoliko paketa – više informacija u završnom pismu). Ovaj izlet je predviđen za relaksaciju, kupanje, sunčanje i ronjenje, a uz nadoplatu možete ići i na vožnju kajakom. Slobodno vrijeme na otoku za razgledavanje i uživanje u rajskim plažama, palmama, beskrajnom plavetnilu i očaravajućoj prirodi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. DAN (09.02.) PLAYA DEL CARMEN – CANCUN

Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Moguća organizacija dodatnih izleta (npr. otok Cozumel) uz asistenciju pratitelja putovanja ili odlazak do Cancuna, jednog od najpoznatijih svjetskih ljetovališta. U večernjim satima predlažemo odlazak u club ”Coco Bongo” koji je poznat po svojim tematskim zabavama. Zabava. Noćenje.

11. DAN (10.02) PLAYA DEL CARMEN – CANCUN – ISTANBUL

Nakon ranog doručka slijedi transfer autobusom do zračne luke Cancun. Prijava na let za Istanbul s polijetanjem u 10:10h.

12. DAN (11.02) ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 06:15h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja direktnim letom za Zagreb s polaskom u 08.05h. Dolazak u Zagreb je predviđen u 8:15h po lokalnom vremenu.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • First minute: 9.440 kn
 • Redovna cijena : 10.440 kn
 • OBAVEZNA DOPLATA: pristojbe u zračnim lukama: 2.990 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • avionske karte Zagreb – Mexico City , Cancun – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • unutarnji let Mexico City – Cancun
 • 5 noćenja u Mexico Cityu u hotelu sa 4* sa doručkom
 • 5 noćenja na Playa Del Carmen hotel 4* sa doručkom
 • transferi iz zračne luke od/do hotela
 • organizacija putovanja i pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe 2.990,00 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
 • jednokrevetna soba 3.250 kn
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate

Fakultativni izleti i ulaznice za razglede:

 • Chichen Itza i Cenote 550 kn,
 • Tulum i Koba 520 kn,
 • Isla Mujeres 920 kn,
 • Mexico city tura 420kn,
 • Casa Azul i Xochimilco 490kn,
 • Bazilika Guadalupe i Teotihuacan 540 kn,
 • Taxco i Cuernavaca 420 kn

Red letenja:

31JAN ZAGREB ISTANBUL 0910 1315
31JAN ISTANBUL MEXICO CITY 2145 0400
10FEB CANCUN ISTANBUL 1010 0615
11FEB ISTANBUL ZAGREB 0805 0815


Napomene:

 • prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju, viza za RH državljane nije potrebna
 • konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkulacija ovisi o broju prijavljenih putnika.
 • uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja

Načini plaćanja

Gotovina, internet bankarstvo, opća uplatnica:

 • u cijelosti prilikom rezervacije
 • 30% akontacija prilikom rezervacije, preostalih 70% do 45 dana prije putovanja (ako nije drukčije navedeno u ponudi ili programu putovanja)

Kartice jednokratno:

 • sve kartice
 • American Express i Diners 5% uvećanje cijene aranžmana

Kartice obročno:

 • kartice Privredne banke do 12 rata beskamatno (Visa, Maestro)
 • kartice Zagrebačke banke do 12 rata beskamatno (Mastercard, Visa, Maestro)
 • Diners kartica do 12 rata beskamatno
 • AmericanExpress do 12 rata beskamatno
 • za sva obročna plaćanja vrijedi 5% uvećanje cijene aranžmana

Minimalni broj putnika: 10

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: meksiko022


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
31.01.2020. 11.02.2020. 9.440 kn Zagreb + zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (first minute) Rezerviraj putovanje