Kubanska tura - 11 dana


O putovanju


ŽIVOT NA KUBANSKI NAČIN- KUBANSKA TURA

11 dana / 8 noćenja, zrakoplovom iz Zagreba

Termin putovanja:

 • 28.10.-7.11.2020.

VRIJEDNOST VIŠE: 

 • U povratku noćenje u Istanbulu
 • Smještaj na Kubi predviđen je u privatnim kućama (tzv. guesthouse ili casa particular) u posjedu lokalnih obitelji čije je glavno obilježje autohton ambijent jednostavnog i skromnog uređenja.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Parizu na liniji TK 1056 u 19:55 sati.

2. dan: ISTANBUL – HAVANA
Dolazak u Istanbul predviđen je u 00:15 sati. Nastavak leta za Havanu na liniji TK183 u 02:05 sati. Dolazak u Havanu predviđen je u 08:05 sati. Organizirani prijevoz do privatnog smještaja, tzv. guesthouse. Predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni razgled Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Pješački razgled stare Havane. Posjet utvrdi El Morro Cabana Military koja je služila za obranu zaljeva od gusara te posjet svim važnim znamenitostima: Plaza de San Francisco de Asis, Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Catedral, Palacio de Artesania i Plaza Vieja. Odlazak do muzeja ruma i do gradskog muzeja Captaines Generales, a zatim u bar La Bodeguita del Medio gdje možete kušati svjetski poznati koktel Mojito. Tipičan kubanski ručak u lokalnom restoranu. Nakon razgleda povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA
Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet u duhansku dolinu Vinales, udaljenu otprilike oko dva i pol sata vožnje, najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Po putu stajanje u prekrasnom krajoliku okruženom plantažama duhana i pitoresknim kućicama lokalnog stanovništva. Nastavak vožnje kroz dolinu Vinales. Šetnja kroz indijansku špilju unutar koje teče rječica. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu. Izlet će završiti vožnjom čamcem kroz špilju Cueva del Indio. Povratak prema Havani. Noćenje.

4. dan: HAVANA – GUAMA – CIENFUEGOS – TRINIDAD
Nakon doručka, vožnja prema Guami koja se nalazi u Zapata Swamp, močvarnom području koje je proglašeno Nacionalnim parkom. Posjet uzgajivačnici krokodila gdje ćete imati priliku vidjeti različite vrste krokodila. Zatim slijedi izlet gliserom koji započinje u Treasure laguni i završava u turističkom centru Guama. Posjet zanimljivom Taino selu, pravoj replici aboridžinskog naselja na Kubi. Ručak u lokalnom restoranu, a zatim polazak prema Cienfuegosu, rodnom mjestu kubanskog glazbenika Benny More-a. Po dolasku u Cienfuegos slijedi odlazak u razgled grada: kazalište Tomas Terry, Marti park, katedrala, Punta Gorda, hotel Jagua i klub Nautico. Odlazak prema kolonijalnom gradu Trinidad čija je jezgra grada od 1988. godine na popisu zaštićenih mjesta UNESCO-a. Njegove kamene ulice, zgrade i obiteljske kuće autentični su primjerci kolonijalnog stila otoka. Šetnja ulicama kao što je Plaza Mayor te posjet baru Canchanchara gdje preporučujemo da probate lokalno piće od tradicionalne rakije, meda i limuna. Prijava u privatni smještaj i noćenje.

5. dan: TRINIDAD – SANTI SPIRITUS – CAMAGUEY
Doručak. Posjet San Isidru, razgled tornja Manaca Izanaga i pejzažne doline šećerne trske. Ručak u lokalnom restoranu. Polazak prema Santi Spiritus. Po dolasku panoramski razgled grada i odlazak prema Camagueyu. Razgled grada: Plaza del Carmen, park Ignacio Agramonte, plaza San Juan de Dios i crkva Nuestra Senora de la Soledad. Prijava u hotel i noćenje.

6. dan: CAMAGUEY – BAYAMO – SANTIAGO DE CUBA
Doručak. Odlazak u studio-radionicu Marthe Jimenez i u kuću Ignacia Agramonte, jednu od najvažniji građevina zbog svog arhitektonskog, povijesnog i kulturnog značaja. Polazak prema Bayamu i ručak u lokalnom restoranu. Razgled grada: Paseo Bayames, botanički vrt Cu Panicu i park Ignacio Agramonte. Nakon razgleda slijedi polazak prema Santiagu de Cuba. Smještaj u privatne kuće. Noćenje.

7. dan: SANTIAGO DE CUBA – HOLGUIN
Doručak. Odlazak u razgled grada: Castillo del Morro, groblje Santa Ifigenia, park Cespedes i Trg revolucije. Ručak u lokalnom restoranu. Vožnja prema Holguinu, gradu s najviše parkova u zemlji i provincija s najviše zaliha nikla. Panoramski razgled grada. Smještaj u privatne kuće i noćenje.

8. dan: HOLGUIN – CIEGO DE AVILA – SANTA CLARA
Doručak. Nastavak putovanja prema istoku otoka. Panoramski razgled Ciego de Avila i polazak prema Santa Clari, gradu od velikog značaja za kubansku povijest. Ručak u lokalnom restoranu. Panoramski razgled Santa Clare. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan: SANTA CLARA – HAVANA
Doručak. Tijekom noći odjava iz hotela i vožnja prema Havani. Polijetanje zrakoplova na liniji TK183 u 08:35 sati.

10. dan: ISTANBUL
Predviđen dolazak u zračnu luku Istanbul je u 08:35 sati prema lokalnom vremenu. Organizirani transfer do hotela 4* te prijava i smještaj. Predlažemo fakultativni razgled Istanbula: odlazak pješice i javnim prijevozom (doplata za metro kartu na licu mjesta) na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Posjet Hipodromu i Aja Sofiji (ulaznica nije uključena u cijenu), najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Navečer fakultativno odlazak na večeru sa show programom. Noćenje.

11. dan: ISTANBUL
Odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let TK1053 u 08:05 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 08:15 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

Polazak:

28.10.-7.11.2020.
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi11.780 kn
FM* 11.330 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu1.890 kn

Zrakoplovne pristojbe (2.790 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul – Havana – Istanbul - Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
  • 2 noćenja u Havani u privatnom smještaju,
  • 1 noćenje u Trinidadu u privatnom smještaju,
  • 1 noćenje u Camagueyu u privatnom smještaju,
  • 1 noćenje u Santiago de Cuba u privatnom smještaju,
  • 1 noćenje u Holguinu u privatnom smještaju,
  • 1 noćenje u Santa Clari u hotelu 4*,
  • 1 noćenje u hotelu 4* u Istanbulu,
 • obroci prema programu,
 • voditelja putovanja,
 • organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • kubansku vizu,
 • uslugu izdavanja vize,
 • dodatne obroke,
 • fakultativne izlete,
 • prijenos prtljage,
 • usluge koje nisu navedene u programu,
 • napojnice,
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Razgled Havane 300 kn
 • Izlet u dolinu Vinales 700 kn
 • Razgled Istanbula 250 kn

Informativna cijena ulaznica na fakultativnom izletu RAZGLED ISTANBULA – plaćanje na licu mjesta: Aja Sofija i Topkapi palača 24 eur.

Minimum prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika


VIZE:

KUBA

 • TURISTIČKA KARTA Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 180 kn turistička karta i 270 kn Atlasova usluga izdavanja vize. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.

TURSKA

 • Hrvatski državljani koji putuju u Tursku u svrhu turizma ne trebaju vizu za boravak do 90 dana u razdoblju od 180 dana. U sve ostale svrhe potrebno je ishoditi tursku vizu.

Putovnica hrvatskih državljana mora biti valjana još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Tursku. Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj.


Napomene:  

 • Smještaj na Kubi predviđen je u privatnim kućama (tzv. guesthouse ili casa particular) u posjedu lokalnih obitelji čije je glavno obilježje autohton ambijent jednostavnog i skromnog uređenja. Postoji mogućnost da dvije ili više soba u smještajnom objektu dijele kupaonicu.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra:turakuba09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
28.10.2020. 07.11.2020. 11.330 kn Zagreb Uključene aviopristojbe (first minute) Rezerviraj putovanje