Kolumbija 2022 - 12 dana


O putovanju


KOLUMBIJA 2022. -  Zemlja kave i čudesne ljepote

12 dana, zrakoplovom iz Zagreba, Kolumbija, Bogota

Termini putovanja:

 • 16.11. - 27.11.2022.

Za ulazak u zemlju NIJE potrebno biti cijepljen i NIJE potreban PCR/antigenski test. Putnici najkasnije 24 sata prije dolaska u Kolumbiju moraju ispuniti online formular, tzv.  "Check Mig"

VRIJEDNOST VIŠE:

 • Uključeni svi izleti i razgledi
 • Smještaj u hotelima 4* i 5*
 • Najljepši grad Kariba, Cartagena nudi zadivljujuću kolonijalnu arhitekturu, gurmansku kuhinju i prekrasne plaže
 • Bogota, moderna prijestolnica koja čuva svoju tradiciju.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – AMSTERDAM – BOGOTÁ

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Amsterdam u 6.30 sati na liniji KL1938 (KLM). Dolazak u Amsterdam u 8.40 sati, a nastavak leta za Bogotu u 9.35 sati na liniji KL745 (KLM). Dolazak u Bogotu predviđen je u 14.30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku, obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti te sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Slijedi organizirani transfer do hotela u Bogoti. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

2. dan: BOGOTÁ (razgled grada: LA CANDELARIA – MUZEJ ZLATA - CERRO DE MONSERRATE) 

Nakon doručka, odlazak u 6-satni razgled kolumbijske prijestolnice. Bogotá je grad u kojem živi skoro 10 milijuna stanovnika i predstavlja središte svih događanja u državi. Tipičan je latinoamerički grad, smješten na 2.650 m. Šetnja najstarijim područjem grada Candelaria, na kojem se nalazi katedrala, predsjednička palača i trg Bolivar. Odlazak u razgled jedinstvenog Muzeja zlata kojeg su ponovno otvorili 2008. godine. U njemu je sačuvano više od 6.500 zlatnih i keramičkih artefakata. Kolumbija je zemlja koja tradicionalno poštuje zlato i predmete od plemenite kovine, a tijekom prošlosti su vjerovali da je zlato sveta stvar. U Muzeju je izložena najveća i najvažnija svjetska zbirka predmeta od plemenitih kovina. Šetnja do šarolike tržnice Palequenao s raznolikim voćem i povrćem te tradicionalnim kolumbijskim jelima. Potom odlazimo na obližnje brdo Monserrate (na 3.100 m n.v.) do kojeg ćemo se dovesti žičarom i gdje ćemo imati priliku uživati u prekrasnom pogledu na grad Bogotu. Povratak u hotel. Slobodo vrijeme za vlastite aktivnosti i programe. Noćenje. 

3. dan: BOGOTÁ – ZIPAQUIRA – BOGOTÁ 

Nakon doručka odlazimo autobusom do mjesta Zipaquira, udaljenog otprilike sat i po vožnje od Bogote. Po dolasku razgled neobične i veličanstvene katedrale, izgrađene u rovovima rudnika soli, otprilike 200 metara ispod zemlje. Ova, kako kažu »solna katedrala«, nedjeljom primi i do 3000 vjernika. Predstavlja jedno od najvažnijih ostvarenja kolumbijske arhitekture, čime je zaslužila naziv »dragulj kolumbijske arhitekture«. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, šetnju ili ručak. Poslijepodne povratak u Bogotu. Noćenje.

4. dan: BOGOTÁ – ARMENIA – PLANTAŽE KAVE – SALENTO

Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke Bogota. Po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova za Armeniu, gradu u središtu regije Cafetare odnosno područja brojnih plantaža kava koje su smještene u jedinstvenoj prirodi Nacionalnog parka Los Nevados. Kolumbija je treći proizvođač kave u svijetu i to vrlo kvalitetne. Plantaže se nalaze u središtu Anda, gdje prevladava konstantno vlažno i toplo podneblje. Ova vrlo popularna kava u svijetu, sadrži sve što je potrebno za jednu kvalitetnu kavu: bogatstvo okusa i uravnoteženu aromu. Obilazak plantaže gdje ćemo dobiti uvid na koji način se proizvodi napitak koji je osvojio cijeli svijet. Slijedi vožnja prema gradu Salento. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: SALENTO – DOLINA COCORA – SALENTO 

Nakon doručka odlazimo u razgled Salenta, pitoresknog kolonijalnog gradića s mnoštvom živopisnih šarenih kućica te okruženog planinama. Potom nastavljamo na cjelodnevni izlet u dolinu Cocora. Današnji dan ćemo provesti u prekrasnoj prirodi uz pregršt aktivnosti na otvorenom. Po dolasku u dolinu krećemo u šetnju (hiking) nestvarno lijepom prirodom u kojoj ćemo imati priliku vidjeti brojne vrste ptica, a posebno papagaje, ali i ono po čemu je ova dolina najpoznatija, a to je kolumbijski nacionalni simbol - voštane palme, ujedno i najviše palme na svijetu. Nakon šetnje slijedi ručak (uključen u cijenu) te mogućnost da se iskušate igrajući tradicionalne kolumbijske igre kao što su "Tejo" ili "Rana". Poslijepodne slijedi povratak u Salento. Slobodna večer u gradu. Noćenje.

6. dan: SALENTO – MEDELLIN 

Doručak i odjava iz hotela. Danas se vozimo kroz prekrasne krajolike Kolumbije do Medellina, grada koji je nekoć bio vrlo opasan iz razloga što je u njemu poslovao i stolovao zloglasni kralj droge Pablo Escobar. Svojevremeno je Escobar kolumbijskoj vladi predlagao da će platiti cijeli javni dug države ukoliko ga oslobode svih optužbi. U špiljama je sakrio milijarde dolara, a višak novaca je preusmjerio za kupovinu stanova, za pomoć školama, sportskim klubovima i siromašnim obiteljima. Time se uspješno branio, no međutim, nakon 30 godina njegova djelovanja, ustrijelili su ga kolumbijski vojnici prilikom pokušaja bijega. Početkom 2000-ih Medellín započinje svoju transformaciju te će današnji razgled „grada vječnog proljeća“ upravo biti fokusiran na tu transformaciju grada iz nekoć jednog od najopasnijih na svijetu do jednog od najinovativnijih gradova na svijetu gdje su lokalne strukture vlasti vrlo uspješno krenule s ulaganjima u infrastrukturu i obrazovanje. Šetnja do trga Botero, Berrio i parka Sv. Antonija. Po završetku razgleda odlazak u hotel. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan: MEDELLIN – GUATAPÉ – PIEDRA PEÑOL – CARTAGENA 

Nakon doručka slijedi vožnja u obližnji Guatapé, popularno odredište lokalnog stanovništva. Selo Guatape je poznato po svojim kućama u živopisnim bojama, izgrađeno je na obali rezervoara koje je nastalo 70-ih godina 20. st. gradnjom brane. Zaustaviti ćemo se kod 200 metara visoke monolitne stijene Peñol koja je jedna od najspektakularnijih atrakcija u okolici Medellína, a na koju se možete popeti uz 740 stepenica i uživat u zapanjujućem pogledu na okolicu u kojoj se izmjenjuju modra jezera i zelene planine. Spuštamo se potom do jezera i krećemo na plovidbu brodom po jezeru uz uživanje u prekrasnoj prirodi. Ručak (uključen u cijenu). U poslijepodnevnim satima odlazak u zračnu luku Medellín te prijava na let za Cartagenu. Po dolasku u Cartagenu transfer do hotela. Noćenje.

8. dan: CARTAGENA  

Doručak. Slijedi razgled Cartagene, slikovitog kolonijalnog grada uz obalu Karipskog mora. Cartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533. godine osnovali su je Španjolci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i povijesni centar Cartagene upisani su na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine još 1984. godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Obilazak ćemo započeti utvrdom San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Nastavljamo do muzeja  Convento San Pedro Claver, nekoć Jezuitskog samostana u kojem je živio prvi svetac Novog Svijeta i borac za prava robova. Posjet povijesnom centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne građevine te čuti zanimljive priče i legende o „piratima s Kariba“. Po završetku razgleda povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: CARTAGENA – SANTA MARTA  

Doručak. Vožnja u Santa Martu, slikovito kolumbijsko i vrlo popularno ljetovalište. Najstariji kolumbijski grad odnosno romantična Santa Marta, smjestila se među gorjem Sierra Nevada de Santa Marta i okružila prekrasnim plažama. Zaustavljanje na seoskom imanju Quinta San Pedro, u vlasništvu osloboditelja latinske Amerike, Simona Bolivara. Kraći razgled Santa Marte i katedrale koja predstavlja najstariju kolumbijsku crkvu. Smještaj u hotel i noćenje.

10. dan: SANTA MARTA – (fakultativni izlet NACIONALNI PARK TAYRONA)

Doručak. Slobodan dan u Santa Marti za uživanje na plaži ili uz bazen, vlastite programe i aktivnosti. Ili predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u najljepši nacionalni park u Kolumbiji - Tayrona. Park je poznat po nestvarno lijepim bijelim plažama, tirkiznom moru i tropskim šumama. Obilazak nacionalnog parka pješice te šetnja kroz tropske šume do najatraktivnijih plaža. U sklopu izleta imat ćemo i ručak uključen u cijenu. Povratak u hotel u Santa Martu u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

11. dan: SANTA MARTA – BOGOTÁ – AMSTERDAM

Doručak i odjava iz hotela. Transfer do zračne luke Santa Marta i prijava na let za Bogotu. Po dolasku u zračnu luku Bogota prijava na let za Amsterdam i polijetanje zrakoplova u 16.05 na liniji KL741 (KLM). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

12. dan: AMSTERDAM – ZAGREB  

Po dolasku u Amsterdam u 10.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 12.45 sati na liniji KL1943 (KLM). Dolazak u Zagreb u 14.35 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • First minute: 15.990 kn / Redovna cijena: 16.990 kn
 • OBAVEZNA DOPLATA: pristojbe u zračnim lukama: 3.990 kn

*First Minute popust 1.000 kn za rezervacije do 60 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 4.980 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Bogota – Zagreb
 • 3 unutarnja leta u Kolumbiji: Bogota – Armenia, Medellín – Cartagena, Santa Marta - Bogota
 • 10 noćenja s doručkom u hotelima 4*/5*
 • 2 ručka tijekom ture (Dolina Cocora i Piedra Peñol)
 • autobusne prijevoze i razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • troškove organizacije putovanja
 • jamčevinu i trošak organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe 3.990 kn
 • jednokrevetna soba 4.980 kn
 • fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“
 • napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 50 EUR
 • putna osiguranja (preporučujemo)

Fakultativni izleti i ulaznice za razglede:

 • Izlet u Nacionalni park Tayrona s uključenim ručkom: 660 kn (minimalno 10 prijavljenih, plaćanje prilikom rezervacije)

Predviđen hoteli na turi:


Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kolumbije te nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
 • Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama, a konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupe (karte se izdaju za sve putnike u istom danu)
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Minimalni broj putnika: 15

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: kolumbija031


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
16.11.2022. 27.11.2022. 15.990 kn Zagreb + zrakoplovne pristojbe 3.990 kn (first minute) Rezerviraj putovanje