Kineska tura 10 dana


O putovanju


KINESKA TURA 10 dana, zrakoplovom iz Zagreba

PEKING - KINESKI ZID - Xi'AN - HANGZHOU - SUZHOU - SHANGHAI

Termini putovanja:

 • 24.02. - 04.03.2020.
 • 08.04. - 17.04.2020.

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu paket aranžmana.


PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan: ZAGREB - DOHA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji QR218 (Qatar Airways) u 16:05 sati. Dolazak u Dohu u 23:35 sati.

2.dan: DOHA - PEKING
Nastavak putovanja na liniji QR892 u 01:55 sati prema Pekingu. Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Peking predviđen je u 14:45 sati po lokalnom vremenu, slijedi obavljanje viznih i carinskih formalnosti i organizirani prijevoz prema hotelu. Zaustavljanje radi fotografiranja kod „Ptičjeg gnijezda“ i „Vodene Kocke“ građevine napravljene za Olimpijadu održanu 2008. g. Prijava i smještaj u hotel. Večernja šetnja po modernoj Wangfujing ulici, jednoj od najpoznatijih ulica Pekinga, prepunoj trgovina svjetski poznatih marki. Njezina je specifičnost mala tržnica koja obiluje kineskim specijalitetima. Noćenje.

3.dan: PEKING – KINESKI ZID – PEKING
Nakon doručka odlazak na izlet na Veliki kineski zid, najveću utvrdu - građevinu na svijetu, dugu 6.000 km Šetnja Svetim Putem uzduž kojeg se nalaze divovski ljudski i životinjski likovi, te razgled grobnica carske dinastije Ming. Ručak u lokalnom restoranu. Zatim slijedi odlazak u tvornicu predmeta od žada. Kinezi smatraju da je žad bitan za sreću te gotovo svaka obitelj posjeduje neki predmet napravljen od žada. Za večeru je poznata kineska delicija: pekinška patka u tipičnom kineskom restoranu. Noćenje u hotelu.

4.dan: PEKING – XI'AN
Nakon doručka i odjave iz hotela, razgled Zabranjenog grada Guong, drevne carske rezidencije dinastije Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama, te obilazak Nebeskog hrama. Posjet najvećem trgu na svijetu, Tian An Men ili u prijevodu Trg nebeskog mira koji zauzima 40 ha površine. Posjet tvornici bisera. Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak prema željezničkoj stanici te prijava na vlak za Xi'an, grad bogate prošlosti, poznat i pod imenom Vječni mir. Vožnja noćnim vlakom prvog razreda ekonomske kategorije, spavaća kola s 4 ležaja. Trajanje vožnje oko 12 sati.

5.dan: XI’AN
Po dolasku u Xi’an, odlazak na doručak. Slijedi odlazak do Terra Cotta ratnika, mauzoleja cara Qin Shi Huang Di, gdje 6.000 glinenih statua ratnika i konja u naravnoj veličini čuva vječni mir misterioznog cara. Posjetit ćete i pagodu velike Divlje Guske te muslimansku četvrt koja se nalazi u samom centru grada i popularna je zbog specifične atmosfere i egzotične ponude hrane, te uvijek prepuna ljudi. U poslijepodnevnim satima dolazak u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno predlažemo odlazak na Tang Dynasty show. Noćenje u hotelu.

6.dan: XI’AN – HANGZHOU
Nakon doručka slijedi šetnja zidinama iz doba dinastije Ming, te odlazak do lokalne tržnice i džamije. Zatim slijedi odlazak u tvornicu predmeta od žada. Kinezi smatraju da je žad bitan za sreću te gotovo svaka obitelj posjeduje neki predmet napravljen od žada. Transfer do zračne luke i polazak prema Hangzhou, jednom od najljepših gradova Kine. Po slijetanju u Hangzhou slijedi transfer do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

7.dan: HANGZHOU – SUZHOU
Doručak u hotelu. Razgled pagode Šest harmonija, hrama Lingyin i vožnja čamcem po Zapadnom jezeru koje je uvršteno na popis svjetske kulturne baštine, jednom od najpoznatijih jezera u Kini koje je posjetio i Marco Polo. Odlazak na plantažu čaja i polazak prema Suzhou, gradu bogatog klasičnim kineskim vrtovima, pagodama i hramovima, kojeg zovu kineskom Venecijom jer leži na vodi. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

8.dan: SUZHOU – SHANGHAI
Doručak u hotelu. Odlazak u tvornicu svile i zatim posjet starom gradu i vrtu sreće Yu koji je sagrađen prije 450 godina, tzv. oaza mira, te vožnja brodićem po kanalima grada. Polazak prema Shanghaiju. Zatim slijedi vožnja brodom Huangpu rijekom s čudesnim pogledom na Bund i futuristički Pudong, dio grada u kojem se smjestila Lujiazu financijska i gospodarska zona, te fascinantni Oriental Pearl Tower. Večera nakon koje slijedi odlazak na akrobatski show. Povratak u hotel. Noćenje.

9.dan: SHANGHAI
Doručak u hotelu i odjava. Posjet Bundu koji slovi za simbol kolonijalne prošlosti Shanghaija, šetnja ulicom Nanjing Lu, komercijalnom žilom kucavicom grada. Odlazak na područje Lujiazhui te fakultativno uspon na Shanghai toranj koji je simbol grada i kineskog gospodarskog razvoja. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Dohu na liniji QR871 (Qatar Airways) u 23:15 sati. Noćni let.

10.dan: DOHA – ZAGREB
Dolazak u Dohu u 05:05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji QR217 u 07:40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 11:55 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

Polazak:
10 dana / 7 noćenja

24.02.-04.03.  08.04.-17.04.
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 10.780 kn  11.180 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 1.490 kn  1.490 kn 

Zrakoplovne pristojbe (2.490 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

CIJENA ARANŽAMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • unutarnji let Xi'an – Hangzhou,
 • 1 noćenje u noćnom vlaku Peking – Xi'an (spavaća kola s 4 ležaja, noćenje u vlaku) i
 • 6 noćenja u hotelima 4* - 2 noćenja u Pekingu, 1 noćenje u Xi'Anu, 1 noćenje u Hangzhou, 1 noćenje u Suzhou, 1 noćenje u Shanghaiju, dvokrevetne standard sobe,
 • usluga polupansiona (doručak u hotelima i večere u lokalnim restoranima),
 • uslugu voditelja putovanja,
 • razgledi i ulaznice prema programu putovanja,
 • uslugu lokalnih vodiča u svim gradovima,
 • organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA ARANŽAMANA NE UKLJUČUJE:

 • fakultativne sadržaje,
 • vizu za Kinu,
 • napojnice (Atlasova preporuka 35 eur - plaćanje na licu mjesta),
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Tang Dynasty show 150 kn
 • Shanghai tower 200 kn
 • MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA ZA FAKULTATIVNE IZLETE: 10

Informativni red letenja za polazak 8.4.2020.

QR 218 08APR ZAG DOH 1715 2335
QR 892 09APR DOH PEK 0155 1455
QR 871 17APR PVG DOH 0020 0600
QR 217 17APR DOH ZAG 0810 1310


VIZA

 • Potrebna za državljane Republike Hrvatske.
 • Svaki putnik ishodi vizu osobno u Veleposlanstvu Narodne Republike Kine u Zagrebu zbog obveznog davanja otisaka prstiju.

Za dobivanje vize je potrebno:

 • Osobno ispuniti elektronički obrazac za vizu na linku  http://cova.cs.mfa.gov.cn (i učitati nedavnu fotografiju kao za putovnicu)
 • Putem interneta dogovoriti vrijeme predaje dokumenata
 • Podnositelji zahtjeva za vizu u potvrđenom terminu dolaska moraju osobno predati sljedeće dokumente: potpisane stranice o potvrdi i ispunjen obrazac te putovnicu, rezervaciju avio karte, potvrdu rezervacije smještaja.
  Cijena vize za jedan ulazak u zemlju iznosi 180 kn – 380 kn, ovisno o žurnosti. Ukoliko se viza ishodi redovnim putem cijena je 180 kn.
 • Ovisno o popunjenosti grupe, do 30 dana prije polaska, putnici će dobiti potrebne informacije za izradu vize te rezervaciju avio karte i smještaja.

Napomene:

 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici:  www.mvep.hr  
 • Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Korisne informacije:

SLUŽBENO IME DRŽAVE: Narodna Republika Kina.

GLAVNI GRAD: Peking.
SLUŽBENI JEZIK: mandarinski kineski, koriste se engleskim (vrlo oskudno i nerazumljivo)
VREMENSKA RAZLIKA: +6/+7 u odnosu na Hrvatsku
NOVČANA JEDINICA: Chinese Yuan Renminbi (CNY), skračeno ga zovu Yuan.
NAPON STRUJE: 220/240 V.
VIZA: potrebna. Cijena vize od 250 kn ukoliko se ishodi redovnim putem, minimum 7 dana se čeka na putovnicu, za žurno ishođenje cijena je 450 kn, gotova je u 1 danu. Usluga posredovanja Atlas Airtoursa 100 kn. Potrebna 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica (koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja. Veleposlanstvo je u Zagrebu.
CIJEPLJENJE: nije potrebno
POZIVNI BROJ: +86
MOBILNA TELEFONIJA: sve mreže uglavnom rade u Pekingu i Shanghaiu, ukoliko očekujete puno poziva isplati se kupiti kinesku karticu
KLIMA: suptropska na jugu, subarktička na sjeveru.
ODJEĆA I OBUĆA: udobna i laganija odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele za hodanje
KUPOVINA: suveniri, predmeti od žada, svile, odjeća
HRANA I PIĆE: obavezno piti flaširanu vodu, hrana je raznolika, tradicionalna kineska kuhinja s puno povrća i mesa kombinirana sa rižom i umacima, slastice i kruh 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 15

Za ovo putovanje vrijede sljedeći  Opći uvjeti putovanja.

Šifra: kina10tura09


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
24.02.2020. 04.03.2020. 10.780 kn Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje
08.04.2020. 17.04.2020. 11.180 kn Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje