Kapadokija i turska rivijera


O putovanju


KAPADOKIJA I TURSKA RIVIJERA - 8 dana

Posebnim charter zrakoplovom iz Zagreba za Antalyu. Najpotpunija tura za Kapadokiju i Tursku rivijieru.

Turska, Turska Rivijera, Jugoistočna Europa, Mersin (Sredozemlje), Kapadokija, Antalya, Konya, Pamukkale

Termin putovanja:

 • 04.11. - 11.11.2021. GARANTIRANO

Vrijednost više:

 • Uključene sve ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • Smještaj u odličnim hotelima 4*
 • Polupansion tijekom ture
 • Izravan let iz Zagreba za Antalyu

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – ANTALYA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let te polijetanje posebnog charter zrakoplova za Antalyu. Po dolasku u Antalyu slijedi organizirani prijevoz do hotela. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. dan: ANTALYA – PERGE – ASPENDOS – SIDE - ALANYA
Nakon doručka odjava iz hotela te polazak autobusom prema Alanyi koja je poznata i kao “Turska Kalifornija” odnosno “Turska rivijera”. Zaustavljanje u antičkom mjestu Perge koje je nekoć bilo pod vlašću Rimljana. Nakon razgleda nastavljamo prema Aspendosu, gdje se nalazi najbolje očuvani rimski amfiteatar u cijeloj pokrajini. Amfiteatar je podignut u 2. stoljeću. Sagrađen je prema planovima slavnog arhitekta Zenona, a gradnju su financirala dva bogata brata iz Aspendosa za vrijeme vladavine Marka Aurelija. Nastaviti ćemo u Side, danas omiljeno ljetovalište s dugim, pješčanim plažama. Sam položaj Sidea omogućio mu je da se u relativno kratkom vremenu razvije u značajnu luku na Mediteranu. Razgledat ćemo očuvani rimski akvadukt i ostale spomenike iz rimskog doba. Dolazak u Alanyu u poslijepodnevnim satima, prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. dan: ALANYA – DVORAC MAMURE – ŠPILJE „RAJ I PAKAO“ – KANLIDIVANE – MERSIN
Doručak i odjava iz hotela. Krećemo autobusom prema gradu Mersinu uz usputno zaustavljanje kod dvorca Mamure u blizini mjesta Anamura na Sredozemnoj obali. Dvorac su sagradili vladari armenskog Kraljevstva Kilikije na temeljima rimskog zamka iz četvrtog stoljeća. Sagrađen prvenstveno za zaštitu od pirata, nadograđivan je tijekom bizantskog doba i križarskih ratova. Dvorac je okružen kanalom, a njegovih 39 kula i
bastiona povezani su širokim bedemima. Dvorac ima tri glavna dvorišta; na zapadu, istoku i jugu. Zapadno dvorište sastoji se od malog kompleksa džamije i minareta te razrušene turske kupelji. Na južnom dvorištu nalaze se ostaci svjetionika. Potom nastavljamo prema dvjema velikim vrtačama odnosno spiljama na Taurskom gorju: Cennet (raj) i Cehennem (pakao). Otvor Cenneta je 250 x 110 metara, a prosječna dubina mu je 70 metara. Do dna Cenneta moguće je doći stubištem sastavljenim od 300 stepenica. U ovoj se špilji nalaze ruševine samostana kojeg je u 5. stoljeću sagradio izvjesni Paulus i posvetio ga Djevici Mariji. Cehennem je dublja vrtača s dubinom od 128 metara, ali njegov gornji otvor je manji, dimenzija 70 x 50 metara. Kako je gornji rub otvora konkavan, nema pristupa dnu Cehennema. Na putu do Mertsina još ćemo se zaustaviti do ruševina drevnog grada Kanytella sagrađenog na samom rubu velikog ponora. Dolazak u Mersin u kasnijim poslijepodnevnim satima. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan: MERSIN – TARSUS – KANJON KAPIKAYA – DERINKUYU – IHLARA – KAPADOKIJA (KAYSERI)
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema Tarsusu, starom lučkom gradu. Rodno je to mjesto apostola Pavla iz Tarze. U Tarzu je njemu posvećena crkva koja je danas muzej, a mjesto rođenja je lijepo uređen i čuvani park. U tom gradu je i svjetski poznato zdanje - Kleopatrina vrata, nazvana prema vratima na koja su ušli Marko Antonije i Kleopatra u taj grad godine 41. prije Krista. Nastavljamo prema kanjonu Kapikaya te podzemnom gradu Derinkuyu. Do danas je otkriveno još 36 podzemnih gradova, a smatra se da ih ima još barem 14. Među najvećim i najviše posjećenim je upravo Derinkuyu. Prvi naseljenici su bili Hetiti, a podzemne špilje sežu do 85 metara u dubinu i smatra se da je u njima živjelo do 55 tisuća ljudi. Nastavak putovanja prema Kapadokiji i smještaj u hotel na području Kayserija. Večera i noćenje.

5. dan: KAPADOKIJA
Nakon ranijeg doručka odlazak na cjelodnevni razgled zapadne Kapadokije koja je poznata po čudesnim kućama u pećinama stijena u kojima su se prvi kršćani skrivali i gradili svoje crkve. Vožnja prema Nacionalnom parku Göreme koji je upisan na UNESCO-vu listu svjetske baštine i obilazak gradića Göreme koji se smjestio u krajoliku neobičnih vulkanskih stijena oblikovanih erozijom u čijim su špiljama otkrivena podzemna naselja iz 4. stoljeća. U mnogima od ovih stijena nalaze se prekrasne bizantske freske sa scenama iz Starog i Novog zavjeta. Nastavak vožnje do tvrđave Uchisara smještene na putu između Nevsehira i Göremea na najvišem dijelu Kapadokije. S tvrđave se pruža prekrasan panoramski pogled na Kapadokiju s planinom Erdžijas u pozadini, dok je u prošlosti zbog svoje prirodne arhitekture i prolaza koji podsjećaju na labirint tvrđava služila kao utočište na razmeđi putova. Povratak u hotel na večeru. Noćenje.

6. dan: KAPADOKIJA – KONYA
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do Çatalhöyüka, arheološkog nalazišta upisanog u UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine, obilazak lokaliteta te potom preko karavan-saraja Sultan Hana, sagrađenog 1299. godine, nastavak putovanja prema Konyi. Usputno panoramsko razgledanje i posjeta muzeju Mevlana. Po dolasku u Konyu razgled starog grada te zatim smještaj u hotel i večera. Noćenje.

7. dan: KONYA – SAGALASSOS – JEZERO SALDA – LAODICEJA – PAMUKKALE
Nakon doručka odjava iz hotela te krećemo iz Konye za Pamukkale. Na putu prema Pamukkalama zaustavit ćemo se na relativno novootkrivenom arheološkom lokalitetu Sagalassos gdje su 2007. godine otkriveni veličanstveni kipovi rimskih careva iz dinastije Antonina koji ukazuju na njihovu veliku moć i prosperitet regije koja je bila važna poveznica i sjecište putova Carstva od Zapada prema Istoku. Nastavljamo prema čuvenom jezeru Salda kojeg nazivaju i „turskim Maldivima“, lijepo vulkansko jezero na visini od 1.160 metara idealno utočište za one koji žele pobjeći od vrućeg ljeta, a pritom i iskusiti dobrobiti ljekovitog blata. Prije dolaska u Pamukkale posjetit ćemo i antički grad Laodiceju u kojem je pronađena "sedma crkva apokalipse" ranog kršćanstva. Po dolasku u Pamukkale prijava u hotel, večera i noćenje.

8. dan: PAMUKKALE – HIERAPOLIS – AFRODIZIJA – ANTALYA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i obilazak Pamukkala, čudesnog platoa boje bijelog pamuka kojeg su stvorile naslage vode bogate kalcijem,"Crvenih slapova", gdje izvire topla, ljekovita voda. Ovisno o vremenskim prilikama predviđa se i kupanje u termalnim bazenima. Nakon toga slijedi obilazak i jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj - Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te potom odlazak do Afrodizije, starogrčkog grada u povijesnoj pokrajini Kariji. Afrodizija je dobila ime po Afroditi, starogrčkoj božici ljubavi, koja je u ovom mjestu imala kultni prikaz, „Afroditu Afrodizijačku”. Nastavak puta prema zračnoj luci Antalya. Po dolasku prijava na let i polijetanje posebnog zrakoplova za Zagreb. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.390 kn*
  • *First Minute popust 300 kn za uplate do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
 • Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.690 kn
 • Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.290 kn
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.350 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji  Zagreb – Antalya – Zagreb
 • smještaj u hotelima 4* na osnovi 7 noćenja u dvokrevetnim sobama s uslugom polupansiona (1 noćenje u Antaliji, 1 noćenje u Alanyi, 1 noćenje u Mersinu, 2 noćenja u Kapadokiji, 1 noćenje u Konyi i 1 noćenje u Pamukkale)
 • prijevoz autobusom visoke turističke klase prema programu
 • lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku tijekom cijele ture
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • transfere prema programu
 • ulaznice za sve lokalitete koji se posjećuju prema programu putovanja
 • sve pristojbe i takse, mostarine, cestarine, parkinzi
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.250 kn
 • zrakoplovne pristojbe 1.290 kn
 • napojnice vozaču i lokalnom vodiču 30 EUR po osobi (plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja)
 • piće uz večere
 • putno osiguranje i ostale troškove koji nisu navedeni pod cijena uključuje

Fakultativni izleti:

 • let balonom u Kapadokiji 1.600 kn

Popusti:

 • Djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruju 400 kn popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim
  ležajem
 • Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju 200 kn popusta

Napomene:

 • Kategorizacija hotela u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
 • Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

VAŽNO:

Za ulazak u Tursku, putnik je dužan pokazati potvrdu kojom dokazuje:
- cijepljenje (14 dana od druge doze uili jednokratnog cjepiva) ili
- ozdravljenje od COVID-19, prije najduže 6 mjeseci ili - negativan rezultat PCR testa napravljen do najviše 72 sata prije ulaska u Tursku ili negativan rezultat brzog antigenskog testa do najviše 48 sati prije ulaska u Tursku (uključuje sve hrvatske državljane starije od šest godina)

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Tursku na službenim stranicama MVEP-a.

MINIMALNI BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: kapadtur031


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
04.11.2021. 11.11.2021. 5.390 kn Zagreb + zrakoplovne pristojbe 1.290 kn (first minute) Rezerviraj putovanje