Jordan i Izrael - 8 dana


O putovanju


PUTOVANJE U JORDAN I IZRAEL - 8 dana zrakoplovom iz Zagreba

Aman - Jerash - Planina Nebo - Petra - Aqaba - Mrtvo more - Betlehem – Jeruzalem

Garantirani polasci:

 • 26.10. - 02.11.2023.
 • 20.11. - 27.11.2023.
 • 05.01. - 12.01.2024.
 • 16.02. - 23.02.2024.
 • 09.04. - 16.04.2024.
 • 10.04. - 17.04.2024.
 • 29.05. - 05.06.2024.

VRIJEDNOST VIŠE:

 • Odlazak na planinu Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju
 • Razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama
 • Razgled Betlehema, Isusovog rodnog mjesta
 • Jedinstveni doživljaj kupanja u Mrtvom moru
 • Jeep safari u pustinji Wadi Rum
 • Jeruzalem, sveto mjesto triju religija
 • Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ZAGREB - ISTANBUL - AMAN

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines (TK1056) za Istanbul u 20.30 sati. Dolazak u Istanbul u 23.40 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Aman na liniji TK 814 (Turkish Airlines) u 1.45 sati. Dolazak u Aman u 3.55 sati po lokalnom vremenu. Slijedi organizirani prijevoz do hotela, prijava i smještaj. Noćenje.

2. DAN AMAN - JERASH - AMAN

Nakon kasnijeg doručka slijedi razgled jordanske prijestolnice Amana, fascinantnog grada kontrasta i jedinstvene mješavine modernog i tradicionalnog, idealno smještenog između pustinje i plodne doline. Aman je moderan grad s brojnim antičkim ostacima. Na vrhu brijega Jabal al-Qala’a, nalazi se citadela sa stupovima rimskog Herkulovog hrama i kompleks palače Umayyad iz 8. st. poznate po svojoj velikoj kupoli. Izgrađen unutar samog brda nalazi se i antički kameni amfiteatar iz 2. st. u kojem se povremeno održavaju zabavna događanja. Posjet džamiji kralja Abdulaha i starom dijelu grada. Nastavak vožnje do 50-ak kilometara udaljenog grada Jerasha, najbolje očuvanog grčko-rimskog grada gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama te vidjeti ostatke hramova Artemide i Zeusa. Zlatno doba grada bilo je u vrijeme starog Rima. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločenim ulicama, hramovima na brežuljcima, elegantnim teatrima, prostranim javnim trgovima, toplicama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima. Po završetku razgleda povratak u Aman. Večera u hotelu. Noćenje.

3. DAN AMAN – MADABA – PLANINA NEBO – KERAK – PETRA

Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja prema Madabi, znanoj i kao „grad mozaika“ s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema Planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. U 4. stoljeću na ovom mjestu je izgrađena mala Bizantska crkva, a danas se nalazi prostrana crkva koju posjećuje mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta, budući da je Planina Nebo jedna od najvažnijih kršćanskih mjesta u Jordanu. Ovo sveto mjesto posjetio je 2000. godine Papa Ivan Pavao II i održao propovijed na kojoj je prisustvovalo oko 20.000 vjernika. Pored crkve je posadio drvo masline kao simbol mira. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more i Jordansku dolinu. Slijedi vožnja prema Keraku gdje ćemo posjetiti jedan od najvećih križarskih dvoraca koji se nalazi na brijegu visine 900 m, unutar gradskih zidina. Nakon obilaska, nastavljamo prema Petri. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. DAN PETRA - WADI RUM

Nakon doručka odlazimo u obilazak Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima. Po završetku cjelodnevnog razgleda odlazak prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum, spektakularne pustinje, ekranizirane u filmovima o Lawrenceu od Arabije, čiji specifični oblik granitnih stijena i jedinstveni crveni pijesak godinama oduševljava turiste. Wadi Rum je proglašen zaštićenim područjem, a njegovi jedini stanovnici su beduinska plemena koja se danas bave pretežito turizmom no sačuvala su svoje tradicionalne vrijednosti i način života. Po dolasku u Wadi Rum krećemo na uzbudljivi pustinjski jeep safari u trajanju od dva sata, a potom prijava i smještaj u luksuzni pustinjski kamp. Doživjet ćete jedinstveni ambijent beduinske večere pod zvijezdama usred pustinje uz bogati buffet. Noćenje.

5. DAN WADI RUM – WADI ARABA/YITZHAK RABIN – MASADA – MRTVO MORE – BETLEHEM

Nakon doručka odjava iz kampa te vožnja prema graničnom prijelazu Wadi Araba/Yitzhak Rabin koji povezuje Jordan i Izrael. Po obavljanju graničnih formalnosti, ulazak u Izrael. Nastavak vožnje do arheološkog lokaliteta Masada, pod zaštitom UNESCO-a. Ova utvrda smještena na stijeni uz rub Judejske pustinje ponos je i simbol židovstva zbog masovnog samoubojstva pobunjenika koji se nisu htjeli predati Rimljanima 73. godine. Potom, zaustavljanje kod Mrtvog mora. Mrtvo more je najniža točka na svijetu, nalazi se 394 metara ispod razine mora. Zbog visoke koncentracije soli (oko 30%), u njemu nije moguće potonuti. Ukoliko vrijeme dopusti, slobodno vrijeme za kupanje i mazanje blatom poznatom po ljekovitim svojstvima. Nastavak vožnje preko Jeruzalema do Betlehema. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

6. DAN BETLEHEM - STARI JERUZALEM - BETLEHEM

Nakon doručka odlazimo u cjelodnevni razgled starog Jeruzalema, grada koji ostavlja duboki dojam na sve svoje posjetitelje. Ovaj tisućljetni grad jedinstveno je mjesto u svijetu - srce židovske, kršćanske i islamske religije. UNESCO je Stari grad uvrstio na popis svjetske kulturne baštine. Razgledavanje grada unutar zidina sa stankama za odmor, prilikom kojeg ćete upoznati najznačajnije znamenitosti i svetišta. Šetnja do Zida plača, najsvetijeg mjesta za židove iznad kojeg je Brdo Hrama gdje su džamije Kupola nad Stijenom i Al-Aksa, sveta mjesta za muslimane. Odlazak do tvrđave Antonija i do crkve sv. Ane izuzetne akustičnosti iza koje se nalaze ostaci kupališta Bethesda, prolazak uskim kamenim ulicama staroga grada po Via Dolorosa (Križni put) do bazilike Isusova groba, najvećeg svetišta kršćana. Unutar bazilike je Golgota i Isusov grob. Uz neke male preinake i popravke, sadašnji izgled crkve datira iz križarskih vremena. Slobodno vrijeme za obilazak Golgote i Svetog groba. Na brdu Sion, malo izvan zidina je Dvorana posljednje večere, grob kralja Davida te crkva Marijina Usnuća. Razgled ostataka glavne jeruzalemske ulice Cardo i arheoloških ostataka iz rimskih i bizantskih vremena. U starom gradu se isprepliću židovska, kršćanska, arapska i armenska četvrt i tijekom razgledavanja prelazi se iz jedne u drugu uz živopisne trgovine bučnih trgovaca, vrevu kupaca, mnoštvo turista i hodočasnika. Povratak u hotel u Betlehemu na večeru i noćenje.

7. DAN BETLEHEM - NOVI JERUZALEM - BETLEHEM

Doručak. Odlazimo u razgled Betlehema u kojem ćemo posjetiti Baziliku Isusova rođenja, najstariju crkvu na svijetu i vrlo sveto mjesto za sve kršćane budući da se vjeruje da se na tom mjestu rodio Isus. Unutra odlazimo vidjeti špilju Kristova rođenja, mjesto odakle se između ostalog svake godine prenosi božićna misa polnoćka cijelome svijetu. Potom odlazimo do crkve Sv. Katarine i spilje sv. Jeronima, sveca porijeklom iz Dalmacije koji je napravio prvi prijevod Biblije s grčkog i hebrejskog na latinski jezik, poznatiji pod imenom Vulgata. Nakon toga nastavljamo prema Špilji Bogorodičina miljeka i Pastirskim poljima gdje se nalazi crkva u kojoj su prema predaji anđeli objavili rođenje Isusa. U nastavku dana odlazimo do Maslinske gore odakle se pruža nezaboravan pogled na zidine, kupole džamija te zvonike mnogobrojnih crkava Jeruzalema. Po predaji, ovdje je Isus izrekao molitvu „Oče naš“ i tu je sagrađena crkva Pater Noster na čijim zidovima i kolonadama je ispisana ova molitva na gotovo svim jezicima svijeta. Silazak u Getsemanski vrt, drevni maslinik u podnožju Maslinske gore u kojem je Isus predan rimskim vojnicima. Panoramska vožnja novim dijelom Jeruzalema uz parlament Kneset i zdanje Vrhovnog suda atraktivne arhitekture do muzeja Yad Vashem posvećenog holokaustu. Razgledavanje kompleksa u kojem se može obići Dvorana sjećanja, Dječji memorijal, Aleja pravednika među narodima i ostali izložbeni prostor. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera i noćenje.

8. DAN BETLEHEM - TEL AVIV - ISTANBUL - ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani transfer autobusom do zračne luke Ben Gurion - Tel Aviv. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul u 12.20 sati na liniji TK863 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 14.25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 18.35 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.40 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • 26.10. | FIRST MINUTE CIJENA 1.649 €/12.424,39 kn / Redovna cijena 1.729,00€/13.027,15 kn
 • 20.11. | FIRST MINUTE CIJENA 1.679,00€/12.650,43 kn / Redovna cijena 1.729,00€/13.027,15 kn
 • 05.01. | FIRST MINUTE CIJENA 1.679,00€/12.650,43 kn / Redovna cijena 1.729,00€/13.027,15 kn
 • 16.02. | FIRST MINUTE CIJENA 1.679,00€/12.650,43 kn / Redovna cijena 1.729,00€/13.027,15 kn
 • 09.04. | FIRST MINUTE CIJENA 1.749,00€/13.177,84 kn / Redovna cijena 1.799,00€/13.554,57 kn
 • 10.04. | FIRST MINUTE CIJENA 1.729,00€/13.027,15 kn / Redovna cijena 1.779,00€/13.403,88 kn
  • Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! 
  • First Minute popust 50 € (376,73 kn) za rezervacije do 45 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po first minute cijeni.

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • pristojbe zračnih luka
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • smještaj na osnovi 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* prema programu
 • 6 večera u hotelima prema programu
 • grupne prijevoze i razglede prema programu
 • jeep safari u trajanju od 2 sata po pustinji Wadi Rum
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jordansku vizu
 • jordanska izlazna taksa na graničnom prijelazu s Izraelom
 • jamčevinu i trošak organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 290 € (2.185,01 kn)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 € (obavezna doplata na licu mjesta, pratitelju putovanja)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena po osobi uključuje”
 • putno osiguranje (preporučujemo).

Doplate

 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 € (obavezna doplata na licu mjesta, pratitelju putovanja)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 290 € (2.185,01 kn)

Granične i vizne formalnosti:

Za putovanje u Jordan državljani Republike Hrvatske trebaju vizu koja se dobiva na graničnom prijelazu u zračnoj luci Aman. Za vizu je potrebno dostaviti organizatoru putovanja podatke iz putovnice - puno ime i prezime, broj putovnice i do kada vrijedi te datum rođenja. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci i imati 1 praznu stranicu.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Hrvatskim državljanima je za ulazak u Hašemitsku Kraljevinu Jordan potrebna viza.

Za putovanje u Izrael državljanima Republike Hrvatske nje potrebna viza za ulazak i boravak u Državi Izrael do 90 dana u svrhu turizma, ali je potrebna je važeća putovnica koja treba vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u obje zemlje.


VAŽNE INFORMACIJE:

 • Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Jordanu i Izraelu i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • Samo kupanje u Mrtvom moru je besplatno, no naši putnici se kupaju na uređenom hotelskom kupalištu, gdje postoji mogućnost da se presvučete i istuširate (što je nužno nakon kupanja u moru s velikom koncentracijom soli). Takve uređene plaže nalaze se samo pored hotela koji zaračunavaju ulaznicu svima koji nisu gosti tog hotela (uključeno u cijenu programa).
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: Joriz8d031


Termini

Datum polaska Datum povratka Cijena Mjesto polaska Napomena
26.10.2023. 02.11.2023. 1.729,00 EUR
(13027 HRK)
Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje
20.11.2023. 27.11.2023. 1.729,00 EUR
(13027 HRK)
Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje
05.01.2024. 12.01.2024. 1.679,00 EUR
(12650 HRK)
Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje
16.02.2024. 23.02.2024. 1.729,00 EUR
(13027 HRK)
Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje
09.04.2024. 16.04.2024. 1.749,00 EUR
(13178 HRK)
Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje
10.04.2024. 17.04.2024. 1.729,00 EUR
(13027 HRK)
Zagreb Uključene aviopristojbe Rezerviraj putovanje